ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2007

Παβίτσεβιτς: "Φαβορί η Χιρόνα, αλλά..."

Μεγάλη συνέντευξη στο επίσημο site της διοργανώτριας αρχής του FIBA EuroCup, FIBA Europe (http://www.fibaeurope.com/) έδωσε ο προπονητής του Πανιώνιος Forthnet με αφορμή την πρόκριση των κυανέρυθρων στην 8αδα της διοργάνωσης. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός του Πανιώνιος Forthnet μίλησε για την πορεία της ομάδας του στις δύο πρώτες φάσεις της διοργάνωσης, χαρακτήρισε φαβορί για την πρόκριση στο φάιναλ-φορ τη Χιρόνα, αλλά υποσχέθηκε πως "θα παλέψουμε και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την πρόκριση".
Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Λούκα Παβίτσεβιτς
Για το δραματικό φινάλε της τελευταίας αγωνιστικής της δεύτερης φάσης...
"Ημουν σίγουρος για τη νίκη της Τουρκ Τέλεκομ επί της Λοκομοτίβ Ροστόβ. Φέτος η τουρκική ομάδα έχει μόνο μία ήττα στο πρωτάθλημα της χώρας της και αυτή εκτός έδρας. Επαιζε εντός με τη Λοκομοτίβ, ήθελε τη νίκη για την 1η θέση και την πήρε. Φέτος την αντιμετωπίσαμε τέσσερις φορές και γνωρίζαμε ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα"
Για τον αγώνα του Πανιώνιος Forthnet με τη Σαρλερουά...
"Στο ματς με τη Σαρλερουά θέλαμε από την αρχή να ξεκινήσουμε δυνατά και να "καθαρίσουμε" το ματς. Προηγηθήκαμε με 15 πόντους και δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο. Ηθελα να παίξουμε δυνατά και αυτό κάναμε. Ξέραμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να διεκδικήσει τη νίκη".
Για τις αναμετρήσεις με τη Χιρόνα στα προημιτελικά...
"Το προφανές είναι πως το φαβορί είναι η Χιρόνα στις αναμετρήσεις μας. Εμείς θα πάμε στα ματς ως αουτσάιντερ. Ομως είμαστε έτοιμοι να "κλέψουμε" ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως η Χιρόνα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από τον Πανιώνιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε και δεν θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την πρόκριση"
Για τις πιθανότητες πρόκρισης στο φάιναλ-φορ...
"Οι πιθανότητες είναι φυσικά με τη Χιρόνα και ίσως τελικά πάρει την πρόκριση. Θα πρέπει όμως να το αποδείξει στο γήπεδο και ειδικά στην έδρα μας"
Για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον όμιλο της δεύτερης φάσης...
"Είναι αλήθεια πως με πείραξε που δεν πήραμε την 1η θέση στον όμιλο, κάτι που ήταν στις δυνατότητές μας. Αν ήμασταν 1οι θα αποφεύγαμε τη Χιρόνα στα προημιτελικά. Ομως δεν είχαμε αρκετή τύχη για να το πετύχουμε. Παρά το γεγονός ότι παίξαμε καλό μπάσκετ, χάσαμε ορισμένα παιχνίδια παίζοντας δίχως βασικούς μας παίκτες και αυτό μας στοίχησε. Οταν χάσαμε από τη Σαρλερουά στο Βέλγιο παίζοντας δίχως τρεις βασικούς παίκτες, καταλάβαμε ότι χάσαμε την 1η θέση. Βρεθήκαμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με δυνατές ομάδες. Ακόμη και ένα ματς να έχανε η ομάδα σου, ίσως στο τέλος να το πλήρωνε ακριβά.
Για την "αναμέτρησή" του με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς ο οποίος ήταν προπονητής του τη διετία 1986-1987 όταν η Γιουγκοσλαβία κατέκτησε το Πανευρωπαικό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων...
"Είμαι χαρούμενος που η ομάδα μου παίζει σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο και προκρίθηκε από τους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους σε ένα πολύ δυνατό ευρωπαικό τουρνουά. Από εδώ και πέρα θα παλέψουμε για το δικαίωμα που μας δίνεται να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο φάιναλ-φορ κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα και έναν προπονητή με μεγάλη ιστορία. Θα χαρώ πολύ να δώ τον Σβέτισλαβ. Ομως, πέρα από τη φιλία μας, έχουμε να δώσουμε ένα ματς ως αντίπαλοι και θα πρέπει να παραμείνουμε επαγγελματίες".


ΠΗΓΗ: ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ FORTHNET, www.panioniosbc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: