ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Γύρω πέφτουν πιστολιές και εμείς τσακωνόμαστε για το ποιος έχει δίκιο...

Είναι (δυστυχώς...) χαρακτηριστικό των Πανιώνιων η διχόνοια, η ατελείωτη αναζήτηση ευθυνών και "εξιλαστήριων θυμάτων". Λες και απαγορεύεται σ' αυτή την ομάδα να γίνουν λάθη. Λες και αυτοί που σήμερα παριστάνουν τους τιμητές είναι αλάθητοι και κάνουν μόνο σωστές επιλογές στη προσωπική τους ζωή.

Η αλήθεια είναι ότι η (και...) φετινή χρονιά άρχισε με πολλά όνειρα για διάκριση. Είναι βλέπεις και τα 120 χρόνια του συλλόγου. Ηταν και η περσινή τραγική χρονιά. Το καλοκαίρι όλα έμοιαζαν σχεδόν τέλεια. Ενας νέος, φιλόδοξος προπονητής ανέλαβε την ομάδα, έμειναν οι Ρεκόμπα, Εστογιανόφ, Μανιάτης, ήρθαν παίκτες αξίας όπως οι Μπάλαμπαν, Ριέρα. Να μην ξαναγράφω τα ίδια και τα ίδια. Η χρονιά άρχισε "άσχημα", στη συνέχεια η ομάδα "έστρωσε" και εκεί χάθηκε το παιχνίδι. Η νίκη επί της μισοπεθαμένης Αεκ γέμισε με (κοπανιστό...) αέρα τα μυαλά παικτών, παραγόντων και οπαδών. Η ισοπαλία στο Αλκαζάρ θεωρήθηκε σχεδόν ήττα και η ήττα στη Τούμπα σχεδόν καταστροφή. Ομως δεν ήταν έτσι. Η κατρακύλα άρχισε από το ματς με τον Εργοτέλη. Σε ένα από τα πιο φιλικά γήπεδα η ομάδα έδειξε τα πρώτα σημάδια αδιαφορίας. Εκεί δεν παρενέβη κανείς και τα αποτελέσματα τα ζούμε σήμερα. Ο Φερέρα την έκανε κανονικά, εκθέτωντας όλους όσοι τον είχαμε στηρίξη από την πρώτη μέρα με πρώτο και καλύτερο βέβαια τον Κων. Τσακίρη. Ολα αυτά είναι παρελθόν. ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!

Η πραγματικότητα είναι ότι η ομάδα είναι "κολλημένη" στους 24 πόντους και το "τοπίο" στη Σούπερ Λιγκ μόνο ιδανικό δεν είναι για μας. Γύρω μας πέφτουν "πιστολιές", έχουν βγει παγανιά οι "ειδικοί χειρουργοί" και εμείς βριζόμαστε μεταξύ μας, θέλουμε "αίμα" και τοίχο για να "εκτελέσουμε" τα "εξιλαστήρια θύματα" που δεν έκανα σωστές επιλογές παικτών & προπονητών. Και λοιπόν; Πείτε ότι θα βρεθούν αυτοί που ευθύνονται. Τι θα γίνει; Περνάει από το μυαλό σας ότι διχασμένοι είμαστε πολύ πιο εύκολη λεία για τους "ειδικούς"; Εχει καμία σημασία να "δικαιωθούν" ορισμένοι αν η ομάδα υποβιβαστεί; Εχει σκεφτεί κανένας ότι ο Πανιώνιος έχει μπει στο μάτι γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ;

Ναι έπρεπε να πάρουμε μεγάλο σέντερ μπακ! Ναι έπρεπε να πάρουμε μεγάλο προπονητή. Ναι ο Τσακίρης έπρεπε να είναι πιο "σκληρός". Ναι οι παίκτες δεν καταλαβαίνουν το "βάρος" της "κυανέρυθρης" φανέλας. Ναι ορισμένοι είναι "καβαλημένοι" και άλλοι βολεμένοι "δημόσιοι υπάλληλοι". Ολη η κριτική που γίνεται είναι ΣΩΣΤΗ! Και λοιπόν; Οποιος δεν καταλαβαίνει ότι για "ορισμένους" ο Πανιώνιος είναι ο "αδύναμος κρίκος" εθελοτυφλεί και προσπαθεί απλά να δικαιώσει προσωπικές εμπάθειες (& αντιπάθειες... ) σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την ομάδα και την ιστορία της.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι ο Πανιώνιος ενοχλεί. Ενοχλεί γιατί "πουλάει" τους παίκτες όσο γουστάρει και όπου γουστάρει. Ενοχλεί γιατί πλέον δεν μπορούν να του ¨κλέψουν" τους παίκτες, πληρώνοντας ψίχουλα. Ενοχλεί γιατί ψήφισε λευκό και στην εκλογή Γκαγκάτση και στην εκλογή Πατέρα. Ενοχλεί γιατί δεν είναι ούτε με το "κόκκινο", ούτε με το "πράσινο" στρατόπεδο. Ενοχλεί γιατί είναι αυτόφωτος οικονομικά. Ενοχλεί. Ενοχλεί και αυτό το πληρώνει.

Η ομάδα δεν είναι καλή εδώ και οκτώ αγωνιστικές. Ναι αλλά δεν είναι και για υποβιβασμό. Μην τρελλαθούμε. Κάποιοι (γνωστοί...) μας σπρώχνουν σε περιπέτειες, γιατί να τους βοηθήσουμε; Επαναλαμβάνω διχασμένοι είμαστε εύκολη λεία. Την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη για την πορεία της ομάδας την έχει αυτός που κάνει τις επιλογές, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης και από αυτόν θα ζητηθεί απολογισμός στο τέλος της χρονιάς και στα θετικά και στα αρνητικά. Μήπως είναι καλύτερα να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον καλύτερο, δυνατό, τρόπο και στη συνέχεια να διορθωθούν τα κακώς κείμενα;

Απομένουν εννέα ματς στα οποία η ομάδα πρέπει να πάρει τουλάχιστον 12 βαθμούς. Για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας και κυρίως να μην εξαρτιόμαστε από κανέναν κερατά. Οσο πιο γρήγορα τους συγκεντρώσουμε τόσο καλύτερα για όλους. Ομως ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να το πετύχουμε. Το έχουμε ξανακάνει. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες, οπαδοί ενωμένοι. Με πάθος, αλλά και ψυχραιμία. Και στα δύσκολα και στα εύκολα. Ο καθένας από τη πλευρά του να δώσει ότι καλύτερο μπορεί και βέβαια πάνω και πρώτα απ' όλα οι παίκτες και ο προπονητής μέσα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει χώρος για λιγόψυχους. Δεν υπάρχει χρόνος για... υψηλή κριτική και απόδωσε ευθυνών.
Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ. ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ "ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥ" ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ... ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ!

Υ.Γ. 1: Οσο πιο γρήγορα ορισμένοι ποδοσφαιριστές καταλάβουν ότι πρέπει να νικάνε ΚΑΙ τους διαιτητές ΚΑΙ τα βρεγμένα γήπεδα ΚΑΙ τους ανεγκέφαλους κάφρους, τόσο πιο γρήγορα η ομάδα θα επιστρέψει στις νίκες. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ!

Υ.Γ. 2: Φυσικά και θέλουμε πρόκριση επί της Καβάλας. Ας γίνει απ' το κύπελλο η αρχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: