ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Νίκησε η ομάδα μπάσκετ

Οι ψηλοί (Μπάξτερ, Κένταλ) έκαναν τη διαφορά στο Ελληνικό κι ο Πανιώνιος επικρατώντας με 86-78 του ΠΑΟΚ διπλασίασε τις νίκες απέναντι του.
Το ξέσπασμα των "κυανέρυθρων" στην τρίτη περίοδο κι η διαφορά των 15 πόντων σε εκείνο το διάστημα έφτασαν και... περίσσεψαν, καθώς ο "δικέφαλος" -μέσω του Κυρίτση- ξύπνησε αργά. Όταν με ένα σερί 10-0 έκανε το 83-77 στο 39' ο Άαρον Μάιλς ήταν εκεί για να... αποκαταστήσει την τάξη και χαρίσει στην ομάδα του μια δίκαιη νίκη. Ο αγώνας Η επιλογή των γηπεδούχων να χτυπήσουν μες στη ρακέτα αποδείχτηκε εύστοχη. Ο Λόνι Μπάξτερ αρχικά χρέωσε τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς με δύο γρήγορα φάουλ και στη συνέχεια φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 11 πόντους στα 5 λεπτά που αγωνίστηκε, βάζοντας τις βάσεις για την ομάδα του. Παράλληλα η πίεση σε όλο το γήπεδο βοήθησε τους παίκτες του Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ που βγήκε έξω από την επιθετική λογική του κατάφερε να προσαρμοστεί μόνο όταν ο Γιώργος Καλαφατάκης άλλαξε την άμυνα σε ζώνη κι ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς άρχισε να δημιουργει φάσεις για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Κάπως έτσι και με τον Κένι Γκρέγκορι σταθερή απειλή ο "δικέφαλος" μείωσε σε 26-24 στο δεκάλεπτο. Η αντεπίθεση Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι έγιναν ακόμη πιο απειλητικοί. Οι Τομάσεβιτς-Σίμτσακ τέλειωσαν τις φάσεις κι ο "Μούλα" διατήρησε το ρόλο του κινητήριου μοχλού με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η ανατροπή με το 37-39. Ο Ιβάν Ζορόσκι κι ο Λαβόν Κένταλ με 6 συνεχόμενους πόντους ήταν αυτοί που έδωσαν τις λύσεις απέναντι στη ζώνη, βάζοντας ξανά τον Πανιώνιο στη θέση του οδηγού πριν τη λήξη του ημιχρόνου (49-44). Έκανε τα... δύσκολα-εύκολα Στην επανάληψη ο χαρακτηρισμός... ντέρμπι "σβήστηκε" από νωρίς. Ο Μπάτξερ συνέχισε τη δουλειά που ξεκίνησε στα πρώτα λεπτά, ο Άαρον Μάιλς "τρύπαγε" την αντίπαλη άμυνα και συνολικά οι "κυανέρυθροι" με δεδομένο το εύκολο καλάθι ξέφυγαν με 13 πόντους (61-48). Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε ξανά στη ζώνη, ωστόσο, οι κακές επιλογές του στην επίθεση δεν του επέτρεψαν να γυρίσει ξανά το παιχνίδι. Μάλιστα ο Κένι Γκρέγκορι έμεινε να... απειλεί μόνος του από την περιφέρεια πριν γίνει το 71-56 και στη συνέχεια το 71-59 του 30'. Το συγκεκριμένο προβάδισμα αποδείχτηκε αρκετά σημαντικό για τον Πανιώνιο που κάνοντας... συντήρηση δυνάμεων (και με πρωταγωνιστές τους Κένταλ-Ζορόσκι) έφτασε με άνεση στην τελική επικράτηση. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει πιέζοντας σε όλο το γήπεδο κάνοντας παράλληλα γρήγορες επιθέσεις (με αιχμή τον Αλέξη Κυρίτση) και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 83-77 (με ένα σερί 10-0) το οποίο εν τέλει σταμάτησε στα 66'' ο Άαρον Μάιλς για το τελικό 86-78.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 26-24, 49-44, 71-59, 86-78
Πανιώνιος (Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 6, Τσέτκοβιτς 4, Ζορόσκι 17 (3), Γεωργαλής 5 (1), Μάιλς 15, Ραΐσεβιτς 2, Μπάξτερ 17, Κένταλ 16, Γιαννούλης 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια: