ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Πανιωνάρα από τα παλιά...

Ο αδικημένος από τον Ολυμπιακό, Γιαννής Καλαμπόκης, οδήγησε τον Πανιώνιο σε ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη επί των Πειραιωτών με 96-94 στην παράταση, στο κατάμεστο Κλειστό της οδού Αρτάκης, στερώντας από την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη τη μοναξιά της κορυφής...

Ο Πανιώνιος (χωρίς τους τραυματίες Ζορόσκι, Ευθίμοφ) αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα και πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο προηγήθηκε 15-7. Ο Γιαννάκης προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα και ταυτόχρονα να καλύψει την απουσία του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη που έμεινε εκτός λόγω γαστρεντερίτιδας, όμως τουλάχιστον στο πρώτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εμφανώς σε... πλημμύρα. Έτσι με κορυφαίο τον Γιάννη Καλαμπόκη, οι γηπεδούχοι ανοίγαν συνεχώς την ψαλίδα και στο 8’ έφτασαν στο +16 (29-13), κλείνοντας το δεκάλεπτο με 32-17.

Κάπου εκεί ο Τρεβόν Μπράιαντ φορτώθηκε με τρία φάουλ και οι ψηλοί του Ολυμπιακού βρήκαν χώρό να δράσουν στη ρακέτα του Πανιωνίου. Με τους Βούισιτς-Μπουρούση να χτυπάνε από κοντά και τους Κλείζα-Τσίλντρες να εκμεταλλεύονται τους... κενούς χώρους στην περιφέρεια, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει σερί 19-7 και να βρεθεί σε απόσταση βολής (36-39), στο 16’.

Δυο λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες μείωσαν και στον πόντο (44-45), με το ημίχρονο να βρίσκει τελικά τις δύο ομάδες με απόσταση ενός δίποντου (48-46) και τους Παπανικολάου, Έρτσεγκ να συμπαραστέκονται άξια στον Καλαμπόκη.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε βρει τρόπο να γυρίσει το ματς, ήταν θέμα χρόνο να πάρει και το προβάδισμα. Και τα κατάφερε στο 25 όταν προηγήθηκε 56-54, ενώ στο 26’ η διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων ήταν στο +6 (60-54), με τον Βασιλόπουλο να έχει φτάσει τους 9 πόντους με απόλυτη ευστοχία.

Στην τελευταία φάση του τρίτου δεκαλέπτου, πρωταγωνιστής ωστόσο ήταν και πάλι ο Καλαμπόκης, που με τρίποντο από την σέντρα (!), έγραψε το 68-71, κρατώντας τον Πανιώνιο όρθιο.

Ο Τεόντοσιτς μπήκε στο παρκέ, στην τέταρτη περίοδο με σκοπό να «καθαρίσει» μόνος του τη μπουγάδα. Ο Σέρβος έδωσε με προσωπικές ενέργειες προβάδισμα επτά πόντων (74-81) στον Ολυμπιακός στο 34’, όμως ένα λεπτό αργότερα ο φωτεινός πίνακας του Κλειστού της Αρτάκης έγραφε 83 -81, με γκολ φάουλ του Μπράιαντ, μέσα σε... πανζουρλισμό των οπαδών του Πανιωνίου.

Τριάμισι λεπτά πριν τη λήξη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν διαφορά πέντε πόντων (89-84), όμως ο Ολυμπιακός με ψυχραιμά βρήκε τρόπο να ξαναφέρει το παιχνίδι στα ίσια (89-89) με τρίποντη βόμβα του Παπαλουκά και 120'' να απομένουν... Το σκορ παρέμεινε το ίδιο μέχρι την κόρνα της λήξης των 40' καθώς οι δύο ομάδες πέταξαν τέσσερις επιθέσεις στα σκουπίδια, με τους Έρτσεγκ (διποντο) και Τεόντοσιτς (τρίποντο) να αστοχούν στα δύο τελευταία σουτ των ομάδων τους...

Το ίδιο σκορ έμεινε μάλιστα μέχρι και τα μέσα της παράτασης, όταν ο Μπουρούσης με κοντίνο λέι απ έγραψε το 89-91. Παρότι κουρασμένος από την εναλλαγή "φρουρών", ο Καλαμπόκης με 4 σερί πόντους, απάντησε στο τρίποντο του Τεόντοσιτς και μείωσε σε 93-94 στα 55'' ενώ ο έμπειος Παπανικολάου... πήρε το φάουλ από τον Τσίλντρες και με 1/2 βολές ισοφάρισε 94-94, 41'' πριν τη λήξη.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν την επίθεση και ο εκπληκτικός Καλαμπόκης με λέι απ έβαλε τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ 96-94 με 9'' να απομένουν. Στην αρχική προσπάθεια τους να ισοφαρίσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού μπλόκαραν ενώ στο τρίποντο της απελπισίας ο Τεόντοσιτς δεν βρήκε καν στεφάνι (ο Σέρβος είχε συνολικά 3/11 τρίποντα), χαρίζοντας στους Νεοσμυρνιώτες τη νίκη στο καλύτερο ματς της φετινής σεζόν!

Μαυροκεφαλίδης, Παπανικολάου και Γλυνιαδάκης δεν πάτησαν παρκέ για τον Ολυμπιακό, παρότι ο Χανιώτης σέντερ αποκτήθηκε για να καλύπτει τον Σχορτσιανίτη...

Τα δεκάλεπτα: 32-17, 48-46, 68-71, 89-89, 96-94 παρ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάρκοβιτς): Ράις 17, Μπράιαντ 11, Παπανικολάου 15(3), Χαριτόπουλος 5(1), Καλαμπόκης 28(6), Έρτσεγκ 16(2), Αθηναίου 2, Έλντερ 2.

Πηγή: www.basketnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: