ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση του Κων. Τσακίρη


Μέχρι τώρα ο Κωνσταντίνος Τσακίρης κρατούσε διαφορετική τακτική όσον αφορά το θέμα του γηπέδου. Η απόφαση του Δήμου να μην δώσει το πράσινο φως σε όλο το μεγαλόπνοο σχέδιο, ανάγκασε τον πρόεδρο της ΠΑΕ να δώσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (25/6) στους εκπροσώπους του Τύπου από κοινού με τον εκπρόσωπο της εταιρείας DIMAND που έχει αναλάβει το έργο, Δημήτρη Ανδριόπουλο, και να βγάλει στο φως της δημοσιότητας όλες τις λεπτομέρειες του έργου, αλλά και να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που είχαν συντελέσει στην αρνητική στάση του Δήμου.
"Μέχρι σήμερα ακολουθήσαμε ένα χαμηλό προφίλ, σε βαθμό μυστικοπάθειας και σε σημείο που υπήρχαν παράπονα για αυτή τη στάση από τους φιλάθλους του Πανιωνίου. Αυτή η τακτική ήταν λάθος. Βασιστήκαμε στον δήμαρχο όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος και παρότι είχαμε εκκλήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης του Δήμου. Η ευθύνη είναι δική μας. Ο μόνο τρόπος για να το διορθώσουμε είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο. Δεν θέλω να δώσω ελπίδες και να τάξω διάφορα και στη συνέχεια να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα", ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ και συνέχισε λέγοντας.
Πρόκειται για ένα έργο με υψηλό ρίσκο γιατί ακόμη και αν περάσουμε το στάδιο του Δήμου, θα είμαστε ακόμη στο 50% του έργου. Εμείς θέλουμε να μείνει ο Πανιώνιος για άλλα 70χρονια να παραμείνει στην Νέα Σμύρνη. Όσο εγώ έχω λέγειν και είμαι στην ομάδα ο Πανιώνιος δεν θα φύγει από τη Νέα Σμύρνη. Θέλουμε να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, μόνο στο δικό μας γήπεδο. Θέλουμε ο Πανιώνιος να είναι ενιαίος και να υπάρχει συνύπαρξη με την τοπική κοινωνία και τον Δήμο. Δεν πρόκειται για ένα γήπεδο αλλά για ένα πολύχωρο για ολόκληρη την οικογένεια. Στόχος μας είναι η δημιουργία ατμόσφαιρας κλαμπ, για αύξηση των ακαδημιών κάτι που ταιριάζει με την φιλοσοφία του Δήμου που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αθλητών, βάση κατοίκων. Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Τσακίρης αναφέρθηκε στους στόχους: Στόχος μας είναι η ποιοτική αναβάθμιση του γηπέδου και όχι η ποσοτική. Η λειτουργικότητα του θα είναι επακόλουθο της αναβάθμισης. Θέλουμε το γήπεδο αυτό να έχει μία ζεστή αίσθηση, να κρατάμε τον φίλαθλο μέσα. Με αυτό έργο ο Ερασιτέχνης θα γίνει ο μεγαλύτερος ερασιτεχνικός σύλλογος στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία είναι αντικομπλεξική. Εμείς θέλουμε να έχουμε όλα τα αθλήματα έστω και αν δεν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, παρά λίγα αθλήματα. Τα σχέδια μας δεν τελειώνουν εδώ. Θα αυξήσουμε κατά 2 τις πισίνες, ενώ σχεδιάζουμε ακόμα και παιδότοπους υπό την επίβλεψη ειδικών ώστε να αφήνουν οι γονείς τα παιδιά τους. Όσον αφορά την τελική διάταξη, θα επαναπροσδιοριστεί. Για το λόγω αυτό θα αναλάβει καινούργιος αρχιτέκτονας για τη 2η φάση. Τέλος, για τις εμπορικές χρήσεις, είναι απαραίτητες για τα έσοδα όχι μόνο για την απόσβεση, αλλά θα αποτελέσουν και μία καλή βοήθεια για τον Πανιώνιο.

Ανδριόπουλος: Τα πράγματα είναι απλά
Μετά ήταν η σειρά του Δημήτρη Ανδριόπουλου να πάρει τον λόγο και να αναφερθεί στο έργο. Αφού παρουσίασε το όλο σχέδιο στη συνέχεια τόνισε: Έχει επενδυθεί 1 εκατ. Ευρώ μέχρι τώρα και η μελέτη που έχει γίνει είναι καλύτερη ακόμα και από αυτή του Βοτανικού, ενώ έχουμε συζητήσει και με το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έχουμε κάνει έρευνα αγοράς, έχουμε δει γήπεδα στην Ευρώπη. Η μεγάλη αλλαγή έγινε με το γήπεδο μπάσκετ καθώς η γεωτεχνική μελέτη έδειξε πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα (νερό). Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι θα φτιάξουμε μεγάλα εμπορικά κέντρα, μολ και κ.τ.λ. αλλά εμπορικά καταστήματα στη γενική κατοικία. Θεσμοφύλακες αυτού του έργου είναι οι τράπεζες και η κυβέρνηση. Τα πράγματα είναι απλά. Αν το θέλει η Πόλη λέει ναι ή όχι και τελειώνει η ιστορία. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανάλογα έργα στην Ελβετία. Όπως της Σεντ Γκάλεν, με 160.000 κατοίκους, που είναι περίπου όσο και η Νέα Σμύρνη. Δεν γνωρίζουν στον Δήμο πως γίνονται τα έργα. Η σύμβαση που θα υπογράψει ο Δήμος εκτός όλων των άλλων θα περάσει από το Ελεγκτικό Συμβούλιο. Η Νέα Σμύρνη έχει ανάγκη από εμπορικό χώρο για να κρατήσει τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης στον Δήμο. Αν δεν κάνει μοντέρνους χώρους τότε σε πέντε χρόνια κανείς δεν θα ψωνίζει εδώ.
«Δεν μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά»
Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης πήρε ξανά το λόγο και εμφανίστηκε διατεθειμένος να διαμορφώσει εναλλακτικό σχέδιο με τη συμμετοχή του Δήμου, κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί στις 16 Ιουλίου.
Δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμά του στην αντιπολίτευση. «Θέλω να αναφερθώ στην αντιπολίτευση, την οποία δικαιολογήσαμε στην ανακοίνωση μας στο σάιτ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον. Κάναμε ενημέρωση όπως ζητήθηκε. Όπως γνωρίζετε εμείς βρεθήκαμε προ εκπλήξεων από τον Δήμαρχο και όχι αυτοί. Είμαστε πιο αδικημένοι από την αντιπολίτευση. Το ένα θέμα είναι να κατεβάσουμε σε τρία χρόνια τον Λίνεν για Δήμαρχο και να γίνει το έργο ή το άλλο να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το έργο. Να μην το βλέπει πολιτικά η αντιπολίτευση".
Δεν έχω σκεφτεί το όχι
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να είναι έτοιμος να προχωρήσει σε νέες προτάσεις που θα περιλαμβάνουν και τον Δήμο στο σχέδιο. «Αυτό που λέει ο δήμαρχος, είναι μία μέση λύση. Θα καταθέσουμε τα εναλλακτικά επιχειρηματικά σχέδια με τη συμμετοχή του Δήμου, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου και με βάση τις υποδείξεις του Δημάρχου. Επιδιώκουμε να στριμώξουμε το Δημοτικό Συμβούλιο για να φτάσει σε μία ξεκάθαρη απόφαση , ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε περίπτωση που ο Δήμος δεν εγκρίνει το έργο, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, είπε: Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε να υπάρξει αντιπαράθεση. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσει το έργο αλλά ακόμη και αν εγκριθεί, επιφυλασσόμαστε για το αν θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του έργου στις 28 Φεβρουαρίου του 2008.
Όπως έγινε ακόμη γνωστό στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα κατατεθεί το ισχύον επιχειρηματικό σχέδιο, οι γενικοί όροι σύμβασης παραχώρησης μεταξύ Δήμου και Ερασιτεχνικού Σωματείου και πλέον ο Πανιώνιος θα περιμένει την απόφαση για την επανεργοποίηση του έργου.
Βεντούρης:Το γήπεδο κινδυνεύει
Τέλος ο αντιπρόεδρος του Πανιωνίου Γ.Σ, Γεράσιμος Βεντούρης στάθηκε περισσότερο στους κινδύνους που υπάρχουν από το υπάρχον γήπεδο. «Το γήπεδο έχει κατασκευαστεί πριν από 50 χρόνια. Το πιο καινούργιο τμήμα του, η διόροφη κερκίδα, είναι ήδη εκτός. Το γήπεδο κινδυνεύει, θα καταρρεύσει αν δεν γίνει νέο. Έχει έρθει ένας ιδιώτης με σκοπό να δημιουργηθεί καινούργιο γήπεδο, κάτι πρωτοφανές στην Ελλάδα. Ακόμη και αν δεν εγκριθεί το σχέδιο από τον Δήμο, το γήπεδο κινδυνεύει και κάτι πρέπει να γίνει. Πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη».

Πηγή: www.sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: