ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

Επική ανατροπή, "αιώνια" νίκη!

Το ματς της χρονιάς! Η ανατροπή της δεκαετίας! Η νίκη του αιώνα! Ο Πανιώνιος Fortnet σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών στην ιστορία της Α1 πέτυχε μεγαλειώδη νίκη με 92-88 στην παράταση (77-77 κανονικός αγώνας) επί του Αρη στο Ελληνικό, ισοφάρισε τη σειρά των μικρών τελικών σε 2-2 και πλέον θα διεκδικήσει την 3η νίκη, για την 3η θέση και το 3ο εισιτήριο της Ευρωλίγκα στον 5ο και τελευταίο αγώνα στο Αλεξάνδρειο την Τρίτη 19 Ιουνίου. Εσπασαν καρδιές από την επική ανατροπή των κυανέρυθρων, ξέφρενοι πανηγυρισμοί από 3.000 φίλους της ομάδας.
Ο Πανιώνιος Forthnet αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει στον 4ο μικρό τελικό. Με καρδιά χιλίων λεόντων και... άντερα (όπως εύστοχα παρατήρησε και ο προπονητής της ομάδας Λούκα Παβίτσεβιτς) γύρισε ένα θεωρητικά χαμένο παιχνίδι από τους -11 πόντους λιγότερο από τρία λεπτά πριν το φινάλε, οδήγησε την αναμέτρηση στην παράταση και εκεί ολοκλήρωσε το έργο του με μία ιστορική από κάθε άποψη νίκη επί του Αρη με 92-88. Οι κυανέρυθροι δίνοντας ρεσιτάλ μπάσκετ, προσέφεραν όχι μόνο θέαμα από τα εντυπωσιακά καρφώματα των Χάτσον και Περπέρογλου, όχι μόνο απίθανα τρίποντα με τους Αρσλάν και Περπέρογλου, αλλά έδωσαν σε όσους τυχερούς προνόησαν να βρεθούν στο γήπεδο του Ελληνικού μία μοναδική μπασκετική εμπειρία. Πέτυχαν μία ανατροπή που όμοιά της συμβαίνει μια φορά στα δέκα χρόνια αφού όπως παρατήρησε και ο Στράτος Περπέρογλου "η ομάδα γύρισε από την κόλαση" μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά.
Ενα ματς που όσοι το έζησαν από κοντά δεν θα ξεχάσουν ποτέ και πολύ περισσότερο οι παίκτες της ομάδας που έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ του Ελληνικού και έκαναν όλη την Ελλάδα να μιλήσει με θαυμασμό για το κατόρθωμά τους. Τα δεκάλεπτα: 22-20, 41-35, 58-59, 77-77, 92-88. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ FORTHNET: Καυκής 3, Μιλίκοβιτς, Περπέρογλου 24 (4), Ντόιτσιν 13 (3), Αρσλάν 16 (3), Αγγελόπουλος 5 (1), Ουίνστον 7, Ντραγκοίλοβιτς, Χάτσον 24.
Δηλώσεις Λούκα Παβίσεβιτς
Ο Λούκα Παβίτσεβιτς δεν είχε λόγια να εκφράσει τον θαυμασμό του για τους παίκτες της ομάδας του. "Ηθελε... άντερα για γυρίσουν και να κερδίσουν ένα τέτοιο ματς", παρατήρησε εύστοχα ο Μαυροβούνιος τεχνικός των κυανέρυθρων ο οποίος έδειχνε εκστασιασμένος από την εμφάνιση των παικτών του. "Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να τους δώσω συγχαρητήρια", είπε για τους παίκτες του. "Δείξανε ότι είχαν άντερα για να επιστρέψουν από τη θέση που βρισκόταν η ομάδα και να πιστέψουν πως τίποτα δεν κρίθηκε όταν έχαναν με 11 πόντους διαφορά. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου που αποχαιρέτησαν τους φίλους της ομάδας στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Πλέον έχουμε μπροστά μας το 5ο ματς όπου μας περιμένουν 7.000 φίλαθλοι του Αρη αλλά εμείς έχουμε μία αποστολή. Να νικήσουμε για να πάρουμε την 3η θέση", τόνισε ο Παβίτσεβιτς ο οποίος επισήμανε πως "ήταν από τα καλύτερα ματς όλων των εποχών που έχω ζήσει. Φοβερές μάχες, φοβερά καλάθια και από τις δύο ομάδες, ένα ματς που κανείς απ' όσους το παρακολούθησαν δεν θα ξεχάσει ποτέ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: