ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

Συγκροτήθηκε Κίνηση Πολιτών Ν. Σμύρνης...

Με το παρακάτω κείμενο η Κίνηση Πολιτών Νέας Σμύρνης συγκεντρώνει υπογραφές για την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου του Πανιωνίου. Αναφέρει το κείμενο: Προς 1. Δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Γεώργιο Κουτελάκη, 2. Πρόεδρο και Δημοτικό Συμβούλιο Νέας ΣμύρνηςΑγαπητοί Κύριοι,Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε-με λίγες λέξεις-για το νέο αθλητικό κέντρο, το οποίο θα ανεγερθεί στη θέση του σημερινού γηπέδου του Πανιωνίου και που θα αποτελέσει την έδρα του ιστορικού συλλόγου-συμβόλου της πόλης μας. Πριν λίγες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας αφενός επιστολή κάποιας «Επιτροπής Πολιτών» (κείμενο με περίπου 200 υπογραφές όπως φημολογείται) και αφετέρου επιστολή-θέση της Τ.Ε. του Συνασπισμού της Ν.Σμύρνης, αμφότερες κατά της ανέγερσης του νέου γηπέδου.Επειδή ζούμε σε μία δημοκρατική πόλη και επειδή πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές, σας αποστέλλουμε τις δικές μας θέσεις αναφορικά με την ανέγερση του νέου αθλητικού κέντρου του Πανιωνίου.
1. Ως γνωστό ο χώρος που βρίσκεται το σημερινό γήπεδο ανήκει στο Δήμο Ν.Σμύρνης και έχει παραχωρηθεί στον Πανιώνιο από το 1940, εφ’ όρου ζωής (δηλαδή όσο υπάρχει ο σύλλογος) για να κατασκευάσει εκεί τις αθλητικές του εγκαταστάσεις.

2. Το σημερινό γήπεδο βρίσκεται πλέον σε αθλία κατάσταση, κρίνεται ακατάλληλο για την παρακολούθηση αγώνων και αποτελεί ένα ερείπιο το οποίο σημειωτέον βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Δεν υπάρχουν βασικές λειτουργίες, ενώ σε πολλά του σημεία είναι άκρως επικίνδυνο ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα των θεατών.
3. Ο Πανιώνιος, όντας πρεσβευτής της πόλης μας, έχει κληθεί να μας εκπροσωπήσει σε διεθνείς διοργανώσεις (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) 3 φορές τα τελευταία 5 χρόνια και είναι κοινώς αποδεκτό πως με τη νέα του διοίκηση κάτι τέτοιο θα συμβαίνει ακόμα πιο συχνά στο μέλλον. Αποτελεί συνεπώς ντροπή για τη Νέα Σμύρνη, οι εκατοντάδες ξένοι τουρίστες που μας επισκέπτονται να αντικρίζουν αυτό το καταρρέων οικοδόμημα, στο οποίο καλούνται να έρθουν για να δουν διεθνείς αγώνες...
4. Είναι γνωστό πως οι μεν αρμόδιες ελληνικές αθλητικές αρχές έχουν κρίνει το γήπεδο ακατάλληλο για την τέλεση αγώνων και επιτρέπουν την τέλεση τους σε αυτό απλά επειδή δεν υπάρχει άλλο, οι δε ευρωπαϊκές έχουν ζητήσει προ 3ετίας την κατεδάφιση του γηπέδου και την ανέγερση καινούργιου στη θέση του.

Αναφορικά με τις, απαραίτητες για τη χρηματοδότηση του έργου, εμπορικές χρήσεις έχουμε να σας αναφέρουμε τα κάτωθι:
1. Η ανέγερση κτιρίων για εμπορικές χρήσεις (καταστήματα, εστιατόρια, καφέ κλπ.) δεν είναι απαραίτητες μόνο οικονομικά. Ένα σύγχρονο γήπεδο πρέπει να έχει όλες τις ανέσεις για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν αγώνες, αλλά και να αθληθούν εκεί. Σε αυτή τη λογική ένας θεατής, αθλητής ή γονέας αθλητή, θέλει και να ψωνίσει και να πιεί καφέ και να φάει κάτι, την ώρα που θα περνά στο γήπεδο.

2. Η ανέγερση των κτιρίων αυτών, μαζί με το πολυπόθητο για την περιοχή του Πανιωνίου γκαράζ, θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες κατοίκους να αποφεύγουν τη χρήση αυτοκινήτων, αφού θα μπορούν να έχουν πρόσβαση τόσο στα καταστήματα γύρω από το γήπεδο, όσο και στο εφαπτόμενο εμπορικό κέντρο της Ν.Σμύρνης.

3. Η ανάπτυξη της περιοχής θα είναι ραγδαία. Η Ν.Σμύρνη θα αποκτήσει ένα μεγάλο εμπορικό τετράγωνο που θα εκτείνεται από την Πλατεία και την οδό Ομήρου μέχρι το γήπεδο του Πανιώνιου. Στις δε παρυφές αυτού του εμπορικού τετραγώνου θα υπάρχουν 2 υπόγεια γκαράζ και η γραμμή του Τραμ. Αυτό μόνο ευεργετικές συνέπειες μπορεί να έχει για την πόλη μας.

4. Η ανάπτυξη αυτή θα φέρει νέες θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας, θα δώσει αξία στα οικήματα της πόλης, θα φέρει έσοδα στο Δήμο και θα μετατρέψει τη Νέα Σμύρνη σε «κέντρο» των νοτιοανατολικών προαστίων.

5. Όσο αφορά το περιβαλλοντικό κομμάτι, το οικοδόμημα του γηπέδου σήμερα, αλλά και μετά την κατασκευή του καινούργιου (πλήρες με τις εμπορικές χρήσεις), είναι και θα παραμείνει το ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ κτίσμα στην περιοχή. Μία περιοχή όπου οι πολυώροφες πολυκατοικίες κρύβουν ήδη τον ορίζοντα από τους κατοίκους

Με βάση όλα όσα προαναφέραμε σας ζητάμε ως πολίτες της Νέας Σμύρνης να λάβετε σοβαρά υπ’ όψη σας το μέλλον της πόλης μας και των παιδιών μας και να αποφασίσετε ΘΕΤΙΚΑ υπέρ της ανέγερσης του νέου αθλητικού κέντρου του Πανιωνίου. Να αποφασίσετε ΥΠΕΡ της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού της πόλης μας. Να ψηφίσετε ΝΑΙ στα σχέδια που σας έχει καταθέσει ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. για ην κατασκευή του γηπέδου.

Πείτε ΝΑΙ στην ανάπτυξη και ΟΧΙ στη συντήρηση του παρελθόντος.

Με εκτίμηση,

Κίνηση Πολιτών Νέας Σμύρνης"



Τυπώστε το κείμενο και μαζέψτε υπογραφες από τη γειτιονιά σας... Υπογραφές θα συγκεντρώνονται και στην "πρώτη" της ομάδας απόψε στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: