ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Συνέντευξη Τύπου Εμίλιο Φερέρα

Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα ο προπονητής του Πανιωνίου. Στη συνέντευξη του ο κ. Φερρέρα μίλησε γενικότερα για την ομάδα και τη μέχρι τώρα πορεία της.

Στην εισαγωγή του ο κ. Φερρέρα τόνισε: «Η ερώτηση που σίγουρα έχετε είναι γιατί κάνουμε αυτή τη συνέντευξη σήμερα και όχι στο παρελθόν. Η απάντηση είναι ότι τώρα έχω πράγματα να σας πω, επειδή ξέρω καλύτερα την ομάδα και το σύλλογο, αλλά και επειδή θεωρώ ότι πρέπει να μας δίνεται η δυνατότητα να μιλάμε μία φορά την εβδομάδα, έτσι ώστε να έχετε και εσείς καλύτερη ενημέρωση. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν λάθος ειδήσεις που προέρχονται από λάθος πληροφορίες»

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας ο κ. Φερρέρα είπε: «Φυσικά και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία. Η συγκομιδή των 2 βαθμών δεν είναι ότι καλύτερο. Απ’ την άλλη δεν είμαι σίγουρος πως αν πει κάποιος πως έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς, θα είναι σωστός.
Χρησιμοποιούμε πολλούς νεαρούς παίκτες, γεγονός που είναι καλό για το σύλλογο. Προσπαθούμε να δώσουμε μία θετική εικόνα για το ποδόσφαιρο που παίζει ο Πανιώνιος, προσπαθώντας να παίζουμε πάντα επιθετικά, δηλαδή δεν παίζουμε καταστροφικό ποδόσφαιρο. Παίζουμε όλους τους αγώνες με 2 επιθετικούς και 2 μεσοεπιθετικούς, δυστυχώς έχουμε μόνο 2 βαθμούς και αυτό είναι αυτό που προσπαθούμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε.
Στο ποδόσφαιρο δυστυχώς δεν μπορείς να τα εξηγήσεις όλα. Για παράδειγμα στον αγώνα με τον Λεβαδειακό δεν έπρεπε να χάσουμε, αλλά χάσαμε. Είχαμε χαμένο πέναλτι, πολλές ευκαιρίες, περισσότερη κατοχή, αλλά χάσαμε.
Με τον Αστέρα πιστεύω ότι είχαμε λάθος στρατηγική και γι αυτό δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Ο Αστέρας είχε έρθει εδώ με ένα σκοπό. Να εκμεταλλευτεί τα όποια λάθη μας. Έπαιξε αμυντικά, δίνοντας μας χώρο και αφήνοντας μας να έχουμε πολύ κατοχή. Η ομάδα μας δεν είναι έτοιμη ακόμη για τέτοιο παιχνίδι και γι αυτό είχαμε πρόβλημα με τον Αστέρα.
Στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, εμφανιστήκαμε πολύ πιο βελτιωμένοι. Ειδικά μέχρι τον αγώνα με Ολυμπιακό, σε όλα τα άλλα ματς, ήμασταν η ομάδα με τις πιο πολλές ευκαιρίες από τους αντιπάλους μας. Μας λείπει το γκολ, αλλά είναι πλέον θέμα χρόνου να έρθει και αυτό».

Για τον εάν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης: «Φυσικά και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Κατ΄ αρχάς για να δουλέψεις επάνω σε κάτι και να το βελτιώσεις πρέπει να σου αρέσει. Εμένα μου αρέσει ο Πανιώνιος σαν ομάδα και γι αυτό πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δουλέψουμε έτσι ώστε να βελτιωθούμε. Ξέρω τις δυσκολίες, είδα ότι οι οπαδοί της ομάδας δεν ήταν ικανοποιημένοι μετά την ήττα από τον Αστέρα, αλλά όταν σου αρέσει κάτι σημαίνει ότι το πιστεύεις. Και εγώ πιστεύω στον Πανιώνιο».

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και αν αυτό έχει ιδιαίτερο ή κρίσιμο χαρακτήρα: «Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι ένας άλλος αγώνας, στο οποίο αν κερδίσεις παίρνεις 3 βαθμούς, στην ισοπαλία 1 και αν χάσεις 0. Δηλαδή έχουμε δουλέψει για το παιχνίδι, αλλά για εμάς δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Αν νικήσουμε έχει καλώς, αλλά δεν τελείωσε τίποτα. Δεν είναι «τελικός» . Σε κάποιον «τελικό» κερδίζεις και σηκώνεις «κύπελλο». Γι αυτό και όπως είπα η ομάδα έχει ετοιμαστεί για τον αγώνα, όπως προετοιμάζεται σε όλους τους αγώνες. Δεν έχει γίνει κάποια ειδική προετοιμασία γι αυτόν τον αγώνα.
Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε θέσεις κλπ. με δεδομένη και την απουσία του Ρεκόμπα. Ο κύριος στόχος μας είναι να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να κερδίσουμε τον αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: