ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

«Μένει ο Ρεκόμπα, εκτιμώ το ίδιο για Μάκο…»

Στην αποκάλυψη ότι ο Αλβάρο Ρεκόμπα συμφώνησε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον Πανιώνιο προέβη ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Πανιώνιος, Κωνσταντίνος Τσακίρης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Παράλληλα, επανέλαβε πως δεν είναι διατεθειμένος να ρίξει τις απαιτήσεις του για τον Γρηγόρη Μάκο και εκτίμησε πως δύσκολα θα γίνει η μεταγραφή του 22χρονου μέσου στην ΑΕΚ.
«Ο Ρεκόμπα του χρόνου θα μείνει στον Πανιώνιο. Το θέμα είναι τελειωμένο από την Παρασκευή», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης. Σε ό,τι αφορά στον Γρηγόρη Μάκο και τις επαφές με την ΑΕΚ, ο ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων» ανέφερε: «Έχουμε πει στην ΑΕΚ πόσα λεφτά θέλουμε εδώ και μία εβδομάδα και από εδώ και πέρα δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Δεν θεωρώ πρέπον να δημοσιεύω εγώ τι προσφέρει η κάθε ομάδα. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να πω τι ζητάμε εμείς. Ζητάμε την αγοραία αξία του παίκτη, η οποία προκύπτει από την προσφορά που έχουμε από τη Μόναχο 1860. Υπάρχει ένα risk premium σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ. Αν η αξία του παίκτη από τη Μόναχο 1860 ήταν 10 δραχμές, από την ΑΕΚ θα ζητούσαμε 12 δραχμές», τόνισε και πρόσθεσε: «Έχω κάνει πολύ καλή προσφορά σε ό,τι αφορά στον τρόπο πληρωμής. Κωτσόβολος δηλαδή. Ο ποδοσφαιριστής θέλει διακαώς να φύγει, επειδή δεν θα είναι ευχάριστο να είναι παρών στον αγιασμό, δεν ζητήσαμε παραπάνω τιμή. Δεν υπάρχει καμία πίεση ούτε από τον παίκτη ούτε από την ΑΕΚ, εν είδη εκβιασμού. Οι άνθρωποι είναι πολύ εντάξει, είναι σοβαροί άνθρωποι στη διοίκηση της ομάδας της ΑΕΚ. Το νούμερο που ζητάμε έχει σημασία για την αξιοπρέπεια του συλλόγου μας παρά για τα χρήματα. Είναι θέμα της ΑΕΚ αν μπορεί να πληρώσει αυτά τα χρήματα. Εγώ δεν πουλώ προϊόν. Κάθε πώληση για τον Πανιώνιο δημιουργεί προηγούμενο. Η αξία του προηγούμενου που θα δημιουργήσουμε είναι πολύ μεγαλύτερη». Πάντως, δεν δίστασε να προβλέψει πως δύσκολα θα πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.
«Υπάρχει ο κίνδυνος τελικά να μην φύγει, μπορεί να μην τον πουλήσουμε. Με τις δηλώσεις που έχει κάνει, έχει αποτραβηχτεί η αγορά και οι υπόλοιπες ομάδες, έχει μείνει μόνο η ΑΕΚ. Δεν ήταν εσκεμμένες οι δηλώσεις του πως θέλει να πάει στην ΑΕΚ. Είναι αφέλεια του ποδοσφαιριστή. Θα ήθελα πολύ να έχουμε τα λεφτά αυτά, αλλά ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Φέτος έβαλα 6-6,5 εκατ. ευρώ από την τσέπη μου και φέτος θα θέλαμε να είμαστε στο μηδέν. Είτε ο Μάκος θα φύγει τώρα, είτε θα μείνει και θα φύγει τσάμπα το επόμενο καλοκαίρι για την ΑΕΚ. Εκτιμώ πως τελικά δεν θα πωληθεί».
Παράλληλα διέψευσε τις φήμες για επαφές της «Ένωσης» και για άλλους παίκτες της ομάδας του. «Όχι, δεν έγινε πρόταση ανταλλαγής του Εστογιανόφ με τον Τζεμπούρ. Επίσης, ουδέποτε έγινε πρόταση της ΑΕΚ για τον Μανιάτη». Όσον αφορά στον Φαμπιάν Εστογιανόφ και το τι μέλλει γενέσθαι, είπε: «Δεν υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο, αλλά μία προφορική δέσμευση. Είναι περίεργη η κατάσταση του συμβολαίου του. Φυσικά, ο Πανιώνιος δεν έχει χάσει από αυτή την υπόθεση, αφού διαθέτει έναν ελκυστικό ποδοσφαιριστή και ακόμη κι αν πουληθεί θα βγάλει ο σύλλογος τα λεφτά του ή και περισσότερα. Από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλη μεταπωλητική αξία, τον Εστογιανόφ, τον Μάκο, τον Μανιάτη και τον Ρεκόμπα, θεωρώ ότι είναι επιτυχία για τον Πανιώνιο να καταφέρουμε να κρατήσουμε τους δύο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: