ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Ετσι... νικάει ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ!

Ο Πανιώνιος "σκούπισε" τον Πανελλήνιο καθώς μετά το Ελληνικό τον κέρδισε και στην Κυψέλη με 95-80 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση των πλέι οφ όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας. Οι "κυανέρυθροι" ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και αποφασισμένοι να τελειώσουν από νωρίς την σειρά των αγώνων με τον Πανελλήνιο κάτι που το απέδειξαν και μέσα στο παρκέ όπου από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος ήταν σοβαροί.

Ο Πανιώνιος κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Πανελλήνιο στο ξεκίνημα του αγώνα καθώς έπαιξε πολύ καλή άμυνα και στην επίθεση δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους "Ολυμπιονίκες". Η υπεροχή των "κυανέρυθρων" είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθούν με εννέα πόντους διαφορά στο 6' έπειτα από καλάθι του Γιάννη Καλαμπόκη.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα και βελτίωσαν την απόδοση τους μέχρι ένα σημείο. Η μπάλα πέρασε κοντά στο καλάθι όπου ο Γιούριτσα Γκόλεματς έκανε ότι ήθελε και ο Πανελλήνιος τρέχοντας ένα σερί 9-0 (12-12) στο 8' ισοφάρισε την αναμέτρηση.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες συμβάδιζαν με αρκετές εναλλαγές στο σκορ χωρίς να ξεφεύγουν, κάνοντας παράλληλα αρκετά λάθη κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος έπαιζε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Άντονι Γκράντι και επιθετικά έβρισκε λύσεις από τους Σάκοτα και Καλαμπόκη.

Η αναμέτρηση παρέμεινε αμφίροπη στην τρίτη περίοδο, ωστόσο ο Πανιώνιος με τρία συνεχόμενα τρίποντα ένα λεπτό πριν από τη λήξη του δεκαλέτπου ανέβασε τη διαφορά στους εννέα πόντους (66-57) και οι παίκτες του Ηλία Ζούρου προσπαθούσαν να αντεπιτεθούν.

Σε αυτό το διάστημα πάντως ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος καθώς η άμυνα του ήταν αρκετά καλή και είχε πολυφωνία στην επίθεση και κυρίως λύσεις από την περιφέρεια. Παράλληλα οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς είχαν τον απόλυτο έλεγχο στα ριμπάουντ.

Στις αρχές της τελευταίας περιόδου η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (72-60) για τους φιλοξενούμενους έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Καλαμπόκη και η αποστολή του Πανελληνίου γινόταν όλο και πιο δύσκολη.

Οι "κυανέρυθροι" στη συνέχεια είχαν το πάνω χέρι αφού οι επιλογές τους ήταν σωστές και εκμεταλλεύονταν με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη των γηπεδούχων, με συνέπεια να κρατούν το προβάδισμα στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Tα δεκάλεπτα: 18-17, 44-47, 60-69, 80-95

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος 4, Τσάπιν, Ζορόσκι 16(4), Γεωργαλής 11, Σάκοτα 16(2), Καλαμπόκης 20(2), Νιούλεϊ 7(1), Καβαλιάουσκας 8, Κένταλ 3, Μπάξτερ 10.

Σχόλιο "Κ.Ν.": Συγχαρητήρια στα παιδιά του Νέναντ Μάρκοβιτς που έδωσαν την σωστή απάντηση στον κυρ – Ηλία Ζούρο. Αυτό ήταν ένα καλό μήνυμα και για όσους ... «ονειρεύονται» (τρομάρα τους...) να φέρουν στον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο τον αντίστοιχο... κυρ – Ηλία Ζούρο! Φυσικά με το... "όνειρο" θα μείνουν αφού όπως στον μπασκετικό, έτσι και στον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο υπάρχουν άνθρωποι με όνειρα και υψηλούς στόχους που δεν βολεύονται με προπονητές τύπου "κυρ - Ηλία Ζούρου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: