ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

O Γιάννης Μανιάτης αποκλειστικά στο www.wind.com.gr

«Έχουμε δείξει πως στα δύσκολα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε πεισμώσει από τα πρόσφατα αποτελέσματα και ΘΕΛΩ να πιστεύω πως ήρθε η ώρα να κάνουμε τη νίκη που θα μας βοηθήσει να προκριθούμε..»
Ο νεαρός αμυντικός του Πανιωνίου Γιάννης Μανιάτης μιλάει αποκλειστικά στο http://www.wind.com.gr/ εκφράζοντας την αισιοδοξία για μια σπουδαία εμφάνιση της ομάδας του την Πέμπτη στην Βιέννη. Θεωρεί πως τα πρόσφατα αποτελέσματα της ομάδας του σε Ελλάδα και Ευρώπη προήλθαν από ατυχία και λάθη των διαιτητών. Ο διεθνής αμυντικός των «κυανέρυθρων» αναφέρεται στο πείσμα που έχει πλέον η ομάδα του η οποία στους εκτός των συνόρων αγώνες της έχει παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό αγωνιστικό πρόσωπο και κάτι ανάλογο μπορεί να κάνει και στην Αυστρία. Παραδέχεται πως υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα τις τελευταίες ώρες μπροστά στην νέα Ευρωπαϊκή πρόκληση για τον ιστορικό Πανιώνιο.

** Γιάννη, ο Πανιώνιος έχει δείξει ως τώρα πως εκτός των συνόρων μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα. Στην Αυστρία ποιος θα είναι ο πρώτος στόχος σας;

«Μα φυσικά η νίκη.. Αυτό ψάχνουμε κάθε φορά. Έτσι βλέπουμε όλα τα παιχνίδια. Το έχουμε δείξει στο παιχνίδι με την Σοσό στην Γαλλία αλλά και με την Χέλσιμποργκ στη Σουηδία. Θα έλεγα πως μας βολεύει ο τρόπος με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοί μας αλλά κυρίως το πνεύμα με το οποίο πάμε εμείς να τους αντιμετωπίσουμε. Κάθε Ευρωπαϊκός αγώνας είναι μια ξεχωριστή πρόκληση για τον καθέναν μας αλλά και για όλη την ομάδα. Τα δίνουμε όλα και στη Βιέννη θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε. Το πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε αφού αυτή η ομάδα έχει δείξει πως έχει μεγάλες δυνατότητες. Δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε και γι αυτό θα πάμε για τη νίκη. Έχουμε αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης. Μας περιμένουν δύο δύσκολα παιχνίδια με την Αούστρια Βιέννης και μετά με την Μπορντό στη Νέα Σμύρνη. Το θέμα είναι να παρουσιάσουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο, να κάνουμε δύο νίκες και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Εκτιμώ πως από εμάς εξαρτάται από εδώ και πέρα..»

** Το πρόσφατο παιχνίδι στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την Γαλατά Σαράι δεν εξελίχθηκε όπως το περιμένατε. Φοβάσαι μήπως έφερε κάποια απογοήτευση στην ομάδα σου;

«Σίγουρα και στεναχωρεθήκαμε με το αποτέλεσμα του αγώνα. Πιο πολύ μας στεναχώρησε η διαιτησία καθώς πίστευα και πιστεύω πως οι διαιτητές στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάνουν λιγότερα λάθη και σε γενικές γραμμές είναι πιο δίκαιοι. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε μπροστά. Είναι αλήθεια πως ο τρόπος που χάσαμε αυτό το παιχνίδι μας πείσμωσε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό. Γενικά η ομάδα έχει ένα πείσμα καθώς τα πρόσφατα αποτελέσματα δεν είναι καλά για εμάς. Έχουμε δείξει, όμως πως στα δύσκολα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε πείσμωσε από τα πρόσφατα αποτελέσματα εντός και εκτός των συνόρων αφού αυτά δεν είχαν να κάνουν τόσο με την ίδια την αγωνιστική μας συμπεριφορά αλλά με άτυχες στιγμές και με τα λάθη των διαιτητών. ΘΕΛΩ να πιστεύω πως ήρθε η ώρα να δείξουμε ξανά το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο και να κάνουμε τη νίκη που θα μας βοηθήσει να προκριθούμε στην επόμενη φάση σε συνδυασμό βέβαια με ένα ακόμη καλό παιχνίδι με την Μπορντό στην έδρα μας την τελευταία αγωνιστική..» ** Είναι δηλαδή το καθοριστικό παιχνίδι για εσάς αυτό στην Αυστρία; «Δεν θα ήθελα να το πούμε έτσι. Σίγουρα είναι κρίσιμο παιχνίδι. Όμως φέτος βλέπουμε πως ακόμα και στο Ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Ο κάθε αντίπαλος έχει τις ιδιαιτερότητές του. Οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ έχουν η κάθε μια ξεχωριστά την δικιά της αξία. Με όνομα και παίκτες γνωστά στο ευρύ κοινό. Δεν νομίζω πως θα έχουμε εμείς το άγχος αλλά και οι αντίπαλοί μας αναμένεται να παίξουν ελεύθερα και ανοιχτά. Μάλλον θα μας βοηθήσει αυτό για να κάνουμε αυτό που πρέπει και να πάρουμε αυτό που θέλουμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι που είναι δύσκολο όπως είναι δύσκολος ο κάθε αγώνας στις διεθνείς διοργανώσεις..»

** Κούραση υπάρχει στην ομάδα, μετά τις συνεχόμενες αναμετρήσεις; Πιστεύεις πως αυτό επηρεάζει την ομάδα;

«Ασφαλώς και υπάρχει κούραση και φαίνεται αυτό κυρίως στα παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος μετά από τους αγώνες μας κάθε Πέμπτη στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να προσπαθούμε για το καλύτερο. Πιστεύω πως το σημαντικό μας ατού είναι το πείσμα που έχει η ομάδα έπειτα από τις πρόσφατες αναμετρήσεις. Αξίζουμε καλύτερα πράγματα κι αυτό θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε από εδώ και πέρα. Αλλιώς θα μας πάρει από κάτω.. Δεν είναι λύση αυτή. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο με τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσκολίες του κάθε φορά. Είναι δύσκολο να έχει διάρκεια μια ομάδα και αυτό φαίνεται στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Στην Ευρώπη όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση. Πάμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και το σημαντικό είναι πως πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στην αξία αυτής της ομάδας..»

Δεν υπάρχουν σχόλια: