ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Επιτέλους έσπασε η κατάρα!

Ενα γκολ του Ράφικ Τζιμπούρ, ήταν αρκετό για να "σπάσει" μια "κατάρα" που κράταγε από το 1979. Μια "κατάρα" που ήθελε τον Παο να φεύγει αήττητος από τη Νέα Σμύρνη. Ομως το γκολ του Τζιμπούρ και η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ εμφάνιση του Μίροσλαβ Κένινγκ έδωσαν στον ΙΣΤΟΡΙΚΟ μια σπουδαία νίκη, η οποία εκτός από το βαθμολογικό όφελος θα ενισχύσει τους παίκτες και τον προπονητή ενόψει του καθοριστικού ματς με την Μπορντώ την ερχόμενη Τετάρτη, όπου με τη νίκη του ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ θα σφραγίσει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Η νίκη επί του Παο συνοδεύθηκε από μια μυαλωμένη εμφάνιση, που στηρίχθηκε στο πολύ καλό στήσιμο τη
ς ομάδας από τον Εβαλντ Λίνεν, ο οποίος έδωσε ρεσιταλ κοουτσαρίσματος. Καταπληκτικός (αλλά για μια ακόμη φορά λίγος, καθώς κόπηκαν μόλις 3085 εισιτηρία εκ των οποίων τα 500 ήταν οι αντίπαλοι) ο κόσμος του Πανιωνίου που βρέθηκε στο γήπεδο. Είναι πραγματικά απορίας άξιο γιατί οι φίλαθλοι του Πανιωνίου δεν έρχονται στο γήπεδο; Τι θέλουν πλέον από αυτή την ομάδα; Να πάρει το πρωτάθλημα; Μα όταν θα πάρει το πρωτάθλημα δεν θα τους θέλουμε!!!
Πανιώνιος (Ε. Λίνεν): Κένιγκ, Μανιάτης, Μπέρτε, Πλετς, Σκούφαλης (72' Φερνάντεζ), Τζιμπούρ, Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (83' Γκασπάρ), Σπυρόπουλος, Νικολάου (60' Κουμορτζί).


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΩΝ" ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ


Έβαλντ Λίνεν:
''Νομίζω οτι στο πρώτο ημίχρονο είμασταν καλύτερη ομάδα, ελέγχαμε τον αγώνα και είχαμε κάποιες ευκαιρίες και μια απο αυτές την κάναμε γκολ. Ο Παναθηναϊκός δεν επένδυσε πολύ στο πρώτο ημίχρονο και είμασταν καλύτερη ομάδα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την αμυντική μας λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν δημιούργησε φάσεις ο Παναθηναϊκός. Επιθετικά είχαμε και λίγο τύχη στην φάση που σημειώσαμε το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, χάσαμε τον έλεγχο, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο και να δημιουργεί ευκαιρίες. Είχαμε τύχη που δεν δεχθήκαμε γκολ. Προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε τον έλεγχο του αγώνα με τις αλλαγές που κάναμε, όμως ήταν δύσκολο γιατί ο Παναθηναϊκός έπαιζε καλά, δημιουργούσε ευκαιρίες και είναι απόλυτα λογικό γιατί είναι μια απο τις καλύτερες ομάδες της χώρας. Ήταν πιο... φρέσκια ομάδα.

Στα τελευταία λεπτά υπήρχαν δυνατές μονομαχίες και πιστεύω οτι είμαστε λίγο τυχεροί που δεν δεχθήκαμε γκολ. Ο Παναθηναϊκός άξιζε το γκολ, όμως και εμείς απέναντι στον Ηρακλή αξίζαμε τη νίκη, ενώ και στην Τρίπολη απο ένα λάθος χάσαμε τον αγώνα. Μπορεί να είμασταν λίγο τυχεροί, αλλά πιστεύω οτι αξίζαμε τους τρεις βαθμούς.

Θα ήθελα στο δεύτερο ημίχρονο να έχουμε λίγο καλύτερη παρουσία, όμως οφείλω να πω οτι και οι τερματοφύλακες είναι μέρος του αγώνα και ο Κένινγκ έκανε εξαιρετική εμφάνιση, ήταν εκεί που έπρεπε όποτε χρειάστηκε και είχε πολύ καλή παρουσία.

Ο Πεσέιρο μπορεί να έχει δίκιο οτι ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε την ήττα, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο, άλλοτε είσαι τυχερός και άλλοτε όχι. Είναι ιστορική και απίστευτη η αποψινή νίκη. Θεωρώ αυτονόητο το γεγονός οτι ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς έχει πολύ καλή ομάδα.

Για την ιστορική νίκη μετά απο 28 χρόνια, θα ήθελα απο εδώ και πέρα να κερδίζουμε συχνότερα τέτοιους αγώνες για να φθάσουμε και εμείς σε ένα επίπεδο που δεν θα είναι ιστορική μια τέτοια νίκη.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαστε προσγειωμένοι και να κοιτάξουμε τον αγώνα της Τετάρτης που είναι μεγάλη πρόκληση για μας. Είμαι σίγουρος οτι οι παίκτες θα τα δώσουν όλα, δεν θέλω να βλέπω μακροπρόθεσμα, αλλά το επόμενο παιχνίδι. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλο τον Πανιώνιο''.

Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς: ''Ήταν πολύ σημαντική η νίκη για μας, στα τελευταία λεπτά κουραστήκαμε, αλλά ανταποκριθήκαμε στην πίεση και φεύγουμε ευχαριστημένοι. Μας πίεσαν στο δεύτερο ημίχρονο, όμως κλείσαμε τους χώρους και αντέξαμε στην πίεση με καλή κυκλοφορία. Τώρα, πρέπει να νικήσουμε την Μπορντό για να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ''.

Ρέφικ Τζιμπούρ:
''Θέλαμε τη νίκη ενόψει Μπορντό, ήταν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Πήραμε μια νίκη που θα μας βοηθήσει πολύ στην ψυχολογία. Την πρώτη χρονιά στον Ατρόμητο δεν ήμουν τόσο έτοιμος, αλλά φέτος έχω κάνει πολύ καλή προετοιμασία. Στόχος δεν είναι να βγω πρώτος σκόρερ, αλλά να βοηθάω την ομάδα να έρχονται οι νίκες. Με την Μπορντό δεν ξέρω ποιός θα σκοράρει αλλά θέλουμε την νίκη για να προκριθούμε''.

Μανώλης Σκούφαλης: ''Ήταν μια σπουδαία νίκη, την θέλαμε πολύ ενόψει Μπορντό και θέλουμε και εκεί την βοήθεια του κόσμου για να προκριθούμε''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: