ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Εβαλντ Λίνεν: «Να μην παρασυρθούμε»

Ο Πανιώνιος παίζει τα ρέστα του για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA την Πέμπτη στη Βιέννη με αντίπαλο την Αούστρια και ο Έβαλντ Λίνεν με συνέντευξη του σε ιστοσελίδα της Αυστρίας, στάθηκε στη σημασία του αγώνα. Ο τεχνικός του Πανιωνίου πιο χαρακτηριστικά ανέφερε: "Η Αούστρια είναι δυνατή ομάδα. Διεκδικεί κάθε χρόνο τον τίτλο στην Αυστρία και συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για εμάς είναι η τρίτη ευκαιρία να κάνουμε κάτι στο Κύπελλο UEFA. Πιο συγκεκριμένα είναι η τελευταία μας ευκαιρία στην Αυστρία. Σίγουρα δεν είναι εύκολο Είναι δύσκολο κάθε παιχνίδι στο Κύπελλο UEFA αλλά αυτό στην Αυστρία είναι καθοριστικό. Στα δύο πρώτα παιχνίδια μπορούμε να διορθώσουμε κάτι αλλά με ένα βαθμό είναι τελικός πλέον. Θέλουμε να παίξουμε με ενθουσιασμό, να ρισκάρουμε στην επίθεση αλλά και να είμαστε δεμένοι αμυντικά. Αυτό είναι απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο".

"Κλοπή με Γαλατασαράι"

Ο Γερμανός προπονητής παράλληλα όμως μίλησε και για την έως τώρα παρουσία της ομάδας του στην φάση των ομίλων, λέγοντας: "Είμαστε στη φάση των ομίλων και κάναμε καλό παιχνίδι με τη Χέλσινγκμποργκ. Απέναντι στη Γαλατασαράι ο διαιτητής έκανε δώρα στον αντίπαλο. Ήταν καθαρό οφ-σάιντ το γκολ της Γαλατασαράι και το είδαν όλοι, τόσο στο στάδιο όσο όμως και στην τηλεόραση. Δεν έκαναν ούτε ένα σουτ στα 90 λεπτά στην εστία μας.Είμαι δυσαρεστημένος με τον τρόπο που χάσαμε. Μας έκλεψαν ενώ είχαμε την ευκαιρία για μία ισοπαλία 0-0 ή ακόμη και να νικήσουμε".

Παράλληλα ρωτήθηκε και για την γενικότερη παρουσία των ελληνικών ομάδων στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. "ΑΕΚ,Παναθηναϊκός είναι δυνατές ομάδες που συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Άρης, η Λάρισα και εμείς προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Αν έρθουν δυνατοί παίκτες πηγαίνουν στους μεγάλους σύλλογους. Η απόσταση με αυτές τις ομάδες έχει μικρύνει αυτή τη σεζόν", τόνισε.

Τέλος μίλησε και για την Εθνική ομάδα της Ελλάδος επισημαίνοντας ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο "EURO 2008"."Κανένας δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο επιτυχημένη. Δέκα χιλιάδες Έλληνες πήγαν στην Πορτογαλία. Το ίδιο θα συμβεί και στην Αυστρία. Όλη η χώρα είναι υπερήφανη για την Εθνική και είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση".
Με τον κόσμο στο πλευρό του

Παρουσία περίπου 500 οπαδών θα δώσουν αύριο τη μάχη τους στο «Ερνστ Χάπελ» οι «κυανέρυθροι». Κάποιοι βρίσκονται ήδη στην Αυστρία, ενώ σήμερα και αύριο αναμένονται οι υπόλοιποι. • Σήμερα (11:00) αναμένεται η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA για τον Γρηγόρη Μάκο, ο οποίος είχε αποβληθεί την προηγούμενη αγωνιστική με αντίπαλο τη Γαλατασαράι. Παρόλα αυτά, ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να γίνει δεκτή η προσφυγή των «κυανέρυθρων».

• Η προετοιμασία του Πανιωνίου θα ολοκληρωθεί στις 18:00 στο «Ερνστ Χάπελ». Στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στο απέναντι στρατόπεδο, ο τεχνικός της Αούστρια, Γκέοργκ Τσελχόφερ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 17:00, ενώ μισή ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιεί η προπόνηση του αυστριακού συλλόγου.

Φοβού τον... Πανιώνιο

Τη βοήθεια της τεχνολογίας και των DVD χρειάστηκαν οι άνθρωποι της Αούστρια για να μάθουν τη δυναμική του Πανιωνίου. Και από ό,τι διαπίστωσαν, βλέποντας το παιχνίδι με τη Χέλσινγκμποργκ, «πρόκειται για μία ομάδα που έχει προπονητή φανατικό με την τακτική. Είναι καλοί στο ψηλό παιχνίδι και προτιμούν να χτίζουν την επιθετική οργάνωση σιγά σιγά, με αρκετές πάσες. Οι Έλληνες δεν είναι ανίκητοι. Είναι περίπου στο μέγεθος της Αούστρια», σχολίασε ο βοηθός προπονητή, Σεπ Μίχορλ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γυμναστής της ομάδας, Γκέρχαρντ Τσάλινγκερ, που ήταν πέρυσι γυμναστής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού: «Παίζουν 4-4-1-1 και έχουν ως πλέον επικίνδυνο παίκτη τον Τζιμπούρ. Ο Νταρίο Φερνάντες είναι ο οργανωτής, ηγέτες της άμυνας είναι ο Πλετς, ο δίμετρος Μπερτέ και ο σταθερός Κρέσιτς». Στα αγωνιστικά, απόντες από την αυριανή αναμέτρηση θα είναι οι Σάφαρ, Βάχουσεκ, Ραντόμσκι, Κούλιτς, Γκερκάλιου, ενώ ετοιμοπόλεμοι είναι οι Μπακ, Ατσίμοβιτς, Μπλανσάρ, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Διαιτητής ο Αλμπέρτο Γιάτσεκ Γκράνατ

Ο Πολωνός διαιτητής θα διευθύνει το αυριανό παιχνίδι ανάμεσα στον Πανιώνιο και την Αούστρια Βιέννης, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ράντοσλαβ Σιέικα, Ματσέι Ζίμανικ και τέταρτο διαιτητή τον Ιταλό, Γιάροσλαβ Ζίρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: