ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Κων. Τσακίρης: "Γήπεδο στη Νέα Σμύρνη"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο www.sport-fm.gr ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και πρόεδρος του Πανιωνίου ΓΣΣ Κωνσταντίνος Τσακίρης μίλησε για το όραμα του. Επίσης μίλησε για το θέμα που «καίει» τους οπαδούς της ομάδας της Νέας Σμύρνης και δεν είναι άλλο από το γηπεδικό. Αποκάλυψε πως το προπονητικό κέντρο της ομάδας αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τον επόμενο Αύγουστο ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και στα σενάρια περί φυγής του προπονητή της ομάδας Έβαλντ Λίνεν.

Το θέμα που απασχολεί τους φίλους του Πανιωνίου είναι το τι θα γίνει με το νέο γήπεδο, θέμα το οποίο έχει μείνει στάσιμο. Σε ποιο σημείο του σχεδίου βρισκόσαστε και θα ήθελα να μας πείτε αν έχουν παρουσιαστεί κάποια νέα εμπόδια.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο που εξετάζουμε το πολεοδομικό καθεστώς του οικοπέδου μας, έχουμε πάρει αρχικά μια θετική απάντηση από τον ΟΡΣΑ. Ήταν μια απάντηση που ελπίζαμε πως θα πάρουμε και τα καταφέραμε. Μια απάντηση που ήταν άμεση μάλιστα αντίθετα με την πολεοδομία που πήραμε, την απάντηση μετά από ενάμιση μήνα και ουσιαστικά δεν έλεγε τίποτα. Εμείς άλλο ρωτήσαμε και από την πολεοδομία άλλο μας απάντησαν. Η απάντηση που μας έδωσαν δεν ήταν ούτε θετική αλλά ούτε και αρνητική, άσχετα αν το κόμμα της αντιπολίτευσης του Δήμου την πήρε ως αρνητική. Για να σας δώσω να καταλάβετε, είναι σας να σας ρωτάω πόσο ήρθε το Πανιώνιος-Γαλατάσαραϊ και εσείς, μετά από ενάμιση μήνα, να μου απαντάτε πως επισυνάπτετε μια φωτογραφία του ταμπλό του γηπέδου πως το σκορ στο όγδοο λεπτό είναι 0-0, το παιχνίδι όμως δεν έληξε 0-0. Μας απάντησαν για το τι ίσχυε στο γήπεδο το 1947 και όχι σήμερα. Κάτι που είναι απαράδεκτο. Εμείς από τη μεριά μας θα το κυνηγήσουμε το θέμα, ώστε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και να σταματήσουμε να χρονοτριβούμε χωρίς λόγο».

Αν τελικά δεν καταφέρετε να φτιάξετε το γήπεδο στη Νέα Σμύρνη, που είναι και το μεγάλο σας όνειρο, τότε θα παρατήσετε αυτή την προσπάθεια ή είστε διατεθειμένος να στραφείτε σε κάποια άλλη λύση, σε μια άλλη περιοχή;

«Το ενδεχόμενο να μην γίνει το γήπεδο στη Νέα Σμύρνη, δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε καθόλου. Είμαστε της άποψης πως πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα να γίνει το γήπεδο στη Νέα Σμύρνη. Το θεωρώ τεράστια αποτυχία να μην το καταφέρουμε αυτό. Το οικόπεδο έχει όλους τους χαρακτηρισμούς ώστε να φτιάξουμε το μοναδικό γήπεδο που δεν θα χρειαστεί Υπουργική απόφαση όπως έχει γίνει με όλα τα υπόλοιπα γήπεδα. Το γήπεδο έχει ασύλληπτη σημασία για τον Πανιώνιο. Είναι μια ιστορική ευκαιρία για τον σύλλογο. Σε περίπτωση που καταφέρουμε να φτιάξουμε το γήπεδο, με τις εμπορικές χρήσεις θα μπορούμε να παράγουμε και έσοδα για τον Ερασιτέχνη ώστε να λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα του συλλόγου δια παντός. Δεν θα υπάρχει μια ζωή ένας Τσακίρης για να βάζει λεφτά και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε καλά όλοι μας. Είναι η πρώτη ευκαιρία που έχουμε και η μοναδική. Εμένα είναι το μοναδικό πράγμα που με απασχολεί αυτόν τον καιρό».

Αναφορικά με το προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κορωπί, υπάρχει κάποιο νεότερο;

«Επειδή το πρώτο οικόπεδο που είχαμε βρει για να φτιάξουμε το προπονητικό κέντρο ήταν ακατάλληλο, αναζητήσαμε ένα νέο, το οποίο και βρήκαμε και έχουμε αγοράσει 39 στρέμματα στην περιοχή του Κορωπίου. Τώρα περιμένουμε την αδειοδότηση και πιστεύω πως μέχρι το Αύγουστο του 2008 θα είναι έτοιμο. Θα έχει τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα με πλαστικό χλοοτάπητα και άλλα δύο με κανονικό χόρτο γυμναστήριο, γήπεδα τέννις, φυσιοθεραπευτήριο και θα είναι ένα από τα καλύτερα και πιο άρτια εξοπλισμένα της Ελλάδος. Είναι ένα όνειρο ζωής αυτό για τον Πανιώνιο και είναι κάτι που θα απασχολεί κόσμο για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια».

Μετά από δύο χρόνια στην προεδρία των «κυανέρυθρων» αισθάνεστε δικαιωμένος από αυτή σας την απόφαση ή όχι;

«Ακόμα δεν αισθάνομαι δικαιωμένος. Είχαμε βάλει κάποιους στόχους. Ορισμένοι στόχοι, κυρίως αγωνιστικοί, έχουν επιτευχθεί. Ο σύλλογος εκπέμπει μια υγεία τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Αγωνιστικά είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Σε κάποια άλλα θέματα έχουμε μείνει αρκετά πίσω όπως είναι το γηπεδικό που σας ανέφερα προηγουμένως».

Είχατε πει στο παρελθόν, ότι θα αφήσετε τον Ερασιτέχνη λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχετε με την ΠΑΕ. Τι μέλει γενέσθαι τελικά με αυτό το θέμα;

«Είχα πει πως θα κάτσω τρία χρόνια. Έτσι και θα γίνει. Μόλις τελειώσει ο τρίτος μου χρόνος στον Ερασιτέχνη θα αποσυρθώ. Ελπίζω να δραστηριοποιηθούν κάποιοι άνθρωποι που έχουν οικονομική δυνατότητα και να ενδιαφερθούν. Στο έργο μου στον Ερασιτέχνη έχω αποτύχει πλήρως. Αφήνω κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή τη στιγμή, εκτός αν έρθει κάποιος και συνεχίσει να κάνει το ίδιο λάθος που έκανα και εγώ, ένα λάθος το οποίο είχε ξεκινήσει ο δήμαρχος πριν από μένα ως πρόεδρος και το συνέχισα εγώ και το έκανα ακόμα χειρότερο από τον δήμαρχο. Αυτό το λάθος δεν θέλω να το κάνω και με την ΠΑΕ, θέλω με την ΠΑΕ να λύσω το πρόβλημα μια για πάντα και όχι να είναι απλός καλό όσο είμαι εγώ εκεί πέρα».

Φέτος η ομάδα του Πανιωνίου έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και πως πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για μια καλή πορεία όπως και η περσινή. Πως βλέπετε εσείς τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας; Είστε ευχαριστημένος από τη βαθμολογική θέση που έχει σήμερα η ομάδα σας;

«Η ομάδα φέτος έχει πέσει σε βαθιά νερά. Δεν έχουμε το βάθος στο ρόστερ ώστε να κρατάμε την ποιότητα του περσινού δεύτερου γύρου σε κάθε ματς. Προσπαθούμε όμως να γίνουμε μεγάλη ομάδα, να καταφέρνουμε δηλαδή να χάνουμε δύσκολα ή να κερδίζουμε ακόμα και όταν δεν παίζουμε καλά, ακόμα αυτό δεν το έχουμε καταφέρει και είναι φυσιολογικό και λογικό αυτό. Πρέπει να μάθουμε να παίρνουμε αποτελέσματα και όταν δεν παίζουμε καλά. Εγώ είμαι από άπαντες ευχαριστημένος. Τόσο από τους παίκτες και τον προπονητή όσο και από την διοίκηση. Όταν κάποια στιγμή βρεθούμε μέσα στην χρονιά να παίζουμε σε μια διοργάνωση θα δείτε πως η ομάδα θα βελτιωθεί. Χρειαζόμαστε υπομονή, πίστη, ψυχραιμία και θετική σκέψη για να καταφέρουμε τους στόχους μας».

Πρωταρχικός στόχος του Πανιωνίου φέτος ποιος είναι;

«Να αποδείξουμε πως η περσινή χρονιά δεν ήταν τυχαία. Να αποδείξουμε πως είμαστε εδώ για να μείνουμε και όχι να έχουμε σκαμπανεβάσματα. Πρωταρχικός στόχος για τη φετινή χρονιά είναι να είμαστε ψηλά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και ότι προκύψει καλύτερο στο ΟΥΕΦΑ».

O κ. Λίνεν αναφορικά με τα μεταγραφικά, είχε πει πως η ομάδα χρειάζεται αμυντικό, τερματοφύλακα αν τελικά φύγει ο Κένινγκ, βλέπουμε όμως πως η ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα και στην επίθεση, δεδομένου ότι ο Λουρένσο θα μείνει τρεις μήνες ακόμη εκτός και ο Ντελούρα ακόμα δεν έχει καταφέρει να ενσωματωθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση των Ιανουάριο;

«Οι μεταγραφές για μένα είναι ρουτίνα. Υπάρχει μια νοοτροπία στην Ελλάδα πως όταν μια ομάδα δεν πάει καλά όλοι λένε πως θα έρθει η μεταγραφική περίοδος και θα ενισχυθούμε. Η μεταγραφική περίοδος δεν είναι ούτε για να ενισχυθείς αλλά ούτε και για να αποδυναμωθείς. Εμείς έχουμε σαν αρχή να αλλάζουμε λίγους παίκτες, δυο τρείς ενδεκαδάτοι παίκτες είναι ένα καλό νούμερο για μένα. Θα γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, τίποτα το σημαντικό. Όλες οι τελικές αποφάσεις όμως θα ληφθούν από τον προπονητή και εγώ θα δώσω το τελικό ΟΚ. Υπάρχει όμως εμπιστοσύνη στο υλικό της ομάδας και αυτό νομίζω είναι φανερό».

Σας έχουν «πλησιάσει» για κάποιον από τους πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας και αν όχι, τι προτίθεστε να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση;

«Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε νεκροταφείο παικτών. Είμαστε μια νεανική ομάδα και καταλαβαίνουμε πως έχουμε παίκτες με φιλοδοξίες. Θέλουμε να έρχονται νεαροί παίκτες στην ομάδα και αν γίνεται να καταφέρουμε να κάνουμε τον Πανιώνιο,πρώτη επιλογή για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή Πέρσι δημιουργήθηκε ένα τεράστιο θέμα με τον Σπυρόπουλο, μας ζήτησαν και τον Μάκο αλλά κυρίως τον Σπυρόπουλο. Όλες οι ομάδες που ακούστηκαν πως τον θέλουν όντως μας έκαναν προτάσεις. Τότε πάρθηκε μια απόφαση να μην πουληθεί, η λόγοι ήταν κάπως διαφορετικοί από την κατάσταση που υπάρχει σήμερα, ήταν η πρώτη χρονιά που προσπαθούσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα σχεδόν από το μηδέν. Θέλαμε εφόσον την φτιάξαμε να μην αρχίσουμε αμέσως να την αποδυναμώνουμε. Ο άλλος λόγος που δεν τον δώσαμε ήταν γιατί οι μόνες ομάδες που μας τον ζήτησαν, ήταν ομάδες ανταγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Ξέρω ότι αυτό θα σχολιαστεί, όταν αναφέρω ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ως ανταγωνιστικές αλλά είναι ομάδες που συμμετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα με εμάς και είναι ανταγωνιστές, έτσι είναι η σωστή έκφραση. Αν είναι για το καλό του Πανιωνίου ίσως το σκεφτώ. Για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή δεν είχαμε εναλλακτική λύση. Εμείς πιστεύαμε πως ο Σπυρόπουλος θα πάει κάποια στιγμή στην Εθνική και έτσι θα μας πλησίαζαν και ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Έτσι και έγινε και σε συνδυασμό με τη συμμετοχή μας στο ΟΥΕΦΑ μας έχουν πλησιάσει αρκετές ομάδες για πολλούς ποδοσφαιριστές και αυτό είναι σημαντικό για τον Πανιώνιο. Δεν εξαρτόμαστε πλέον μόνο από τις ελληνικές ομάδες. Θα είναι καλό για τους οπαδούς μας να πάνε σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Φέτος έχουμε προτάσεις απο ευρωπαϊκούς συλλόγους για τους παίκτες μας.Όλοι στεναχωρήθηκαν για τον Μάντζιο και τον Τζιώλη που πήγαν σε ανταγωνιστικό σύλλογο, ενώ για τον Ντρόμπνι δεν είναι έτσι, όλοι τον βλέπουμε στην Γερμανία και τον ευχαριστιόμαστε. Φέτος χάσαμε τρεις βασικούς παίκτες και το αντίτιμο ήταν πολύ μικρό λόγω κάποιον λαθών που κάναμε. Ο Κουμουρτζί και μόνο στοίχισε τα διπλά από αυτά που πήραμε. Θα πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις και αυτός είναι ο επόμενος στόχος για τον σύλλογο».

Ο προπονητής της ομάδας, Έβαντ Λίνεν, μετά την επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν της ομάδας μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει. Ποιο είναι το σχόλιο σας αναφορικά με αυτή την δήλωση;

«Ο κύριος Λίνεν έχει ένα συμβόλαιο μέχρι το 2010. Επειδή είμαστε φίλοι και είναι μέλος της οικογένειας του Πανιωνίου, αν έρθει και μου πει πως δεν μπορεί να ζήσει άλλο σε αυτή την χώρα για δικούς του λόγους, σίγουρα δεν θα του πω ότι κάθομαι στο συμβόλαιο και δεν πας πουθενά. Είναι ελεύθερος να φύγει ανά πάσα στιγμή από εμάς. Το λέω αυτό σαν Πανιώνιος και σαν Κωνσταντίνος. Ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος που σε όλη του τη ζωή αγωνίζεται κατά της βίας και κατά των πολέμων. Όσο για το περιστατικό που του συνέβη, καταλαβαίνω πως ήταν συγκλονιστικό για τον ίδιο. Την ώρα μάλιστα που έγινε ότι έγινε μιλούσε με την γυναίκα του στο τηλέφωνο και μεταφέρθηκε ο πανικός και στην οικογένεια του. Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο ήταν πως μετά κατάλαβε, από αυτά που του είπαμε οι γύρω του πως αυτό είναι ένα φυσιολογικό συμβάν στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά ούτε μπόρεσε κανείς από εμάς να του υποσχεθεί πως δεν θα ξαναγίνει. Το αντίθετο μάλλον. Τον συγκλόνισε αυτό. Τον συγκλόνισε η αδιαφορία των Αρχών. Δεν ξέρω αν είπε αυτό το πράγμα για να μας ταρακουνήσει ή γιατί πραγματικά θέλει να φύγει».

Την περασμένη Κυριακή, η Εθνική ομάδα έμαθε τους αντιπάλους της για το Euro. Σουηδία, Ισπανία και Ρωσία είναι οι τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε. Θεωρείται πως είναι βατή η κλήρωση για την ομάδα;

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει καλή και κακή κλήρωση. Θεωρώ πως η ομάδα αυτή έχει άστρο και μπορεί να τα πάει καλά. Είμαι οπαδός αυτής της Εθνικής. Πάντα ήμουν οπαδός της Εθνικής Ελλάδος. Μακάρι να πάμε πολύ καλά και αυτό μόνο καλό θα κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια την επιτυχία του 2004 δεν την εκμεταλλευτήκαμε καθόλου σαν χώρα».

Βλέπουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ανεβαίνει, όχι μόνο ποιοτικά αλλά και στα μάτια μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών που το αντιμετωπίζουν πλέον διαφορετικά. Η δική σας άποψη ποια είναι;

«Η Σούπερ Λίγκα κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια. Γίνεται κάτι καλό θεωρώ και ας είμαι μαζί με τον Σκόρδα ο μεγαλύτερος «αντάρτης». Είμαι ο πρώτος όμως που υπερασπίζομαι την Σούπερ Λίγκα γιατί πρόκειται για ένα καθαρό σύστημα. Το μεγάλο πρόβλημα όμως του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο έλληνας φίλαθλος. Τολμώ να πω ότι είναι νοσηρός και το μόνο που τον νοιάζει είναι αν την επόμενη μέρα θα “φάει” ή θα “ρίξει” δούλεμα. Λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδας. Αν καταφέρουμε και το βελτιώσουμε αυτό τότε νομίζω πως θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα ώστε το ποδόσφαιρό μας να προοδεύσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: