ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Ο μπασκετικός Πανιώνιος που αγαπάμε...

"Διπλός" θρίαμβος για τον Πανιώνιο On Telecoms στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, πρώτης του δεύτερου γύρου της πρώτης φάσης του ULEB Cup καθώς διέλυσε με 90-66 την εσθονική Κάλεβ Ταλίν καλύπτοντας και τη διαφορά των 12 πόντων της ήττας στο Ταλίν. Οι κυανέρυθροι απέδωσαν καταπληκτικό μπάσκετ και είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιβάν Ζορόσκι ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους.
Αποφασισμένος να πάρει τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης εμφανίσθηκε ο Πανιώνιος On Telecoms που με όπλο την άμυνα και εκτελεστή τον ασταμάτητο Ζορόσκι καθήλωσε την Κάλεβ Ταλίν. Η εσθονική ομάδα προηγήθηκε μεν με 8-5 στο πρώτο δίλεπτο αλλά η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Πανιώνιο On Telecoms. Με σερί 20-7 οι κυανέρυθροι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +10 (25-15) και συνέχισαν την αμυντική πίεση και στη δεύτερη περίοδο κρατώντας την Κάλεβ άποντη για τέσσερα λεπτά. Ετσι, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 21 πόντους (41-20) με τον Ζορόσκι και τον Νιούλεϊ πρωταγωνιστές στην επίθεση για να λήξει το ημίχρονο 52-32.
Στην τρίτη περίοδο η Κάλεβ κυρίως με τον αμερικανό Ριντ προσπάθησε να μειώσει όμως η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 15 πόντους. Ο Ζορόσκι έκανε ό,τι ήθελε στην επίθεση ενώ ο Λιβόν Κένταλ πρόσθεσε ένα ακόμη καταπληκτικό ματς με 8 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 τάπες και 3 ασίστ ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 26 πόντους, 90-64 λίγο πριν το φινάλε με τρίποντο του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς για μειώσει η Κάλεβ στο τελικό 90-66. Τα πεντάλεπτα: 25-15, 52-32, 67-50, 90-66

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS: Ξανθόπουλος, Ζορόσκι 29 (7/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 6/7 βολές, 2 ριμπάουντ, 7 κερδισμένα φάουλ), Γεωργαλής 8, Σάκοτα 16 (3), Αγγελόπουλος 1, Καλαμπόκης 3, Νιούλεϊ 16 (2), Καβαλιάουσκας 2, Κένταλ 8 (10 ριμπάουντ, 5 τάπες, 3 ασίστ), Γιαννούλης 4, Γιάνκοβιτς 3

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο Ιβάν Ζορόσκι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αφού πέτυχε 29 πόντους με καταπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και μετά το τέλος του ματς δήλωσε: "Ηταν μια καλή εμφάνιση, αλλά θα ήθελα μία ανάλογη εμφάνιση και στο ματς με τον Ολυμπιακό".
Ο προπονητής της ομάδας Νέναντ Μάρκοβιτς δήλωσε: "Στόχος μου πριν το ματς ήταν να μην αναφερθώ στους παίκτες στην κάλυψη της διαφορά των 12 πόντων για να μην τους αγχώσω. Τους το επισήμανα πέντε λεπτά πριν το τέλος αφού είχαμε εξασφαλίσει μία μεγάλη διαφορά. Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη όμως υπάρχουν κάποια στοιχεία του παιχνδιού μας τα οποία δεν με ικανοποίησαν όπως το γεγονός ότι κάναμε 20 λάθη και δεχθήκαμε 23 πόντους από έναν παίκτη, τον Ριντ. Σήμερα μπορεί να μην το πληρώσαμε, το πληρώσαμε όμως στον αγώνα με τον ΑΓΟΡ το περασμένο Σάββατο. Θεωρώ ασυγχώρητο για μία ομάδα που θέλει να λέγεται μεγάλη και να θέλει να παίξει υψηλό επίπεδο μπάσκετ να κάνει 20 λάθη. Προφανώς κάποιοι παίκτες μας δεν είναι συγκεντρωμένοι όσο πρέπει στον αγώνα και θα δουλέψουμε σε αυτό τον τομέα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: