ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 28 Απριλίου 2007

Πριν από 14 χρόνια...

Ηταν 28 Απριλίου του 1993, όταν ο αγαπημένος μας Μπόμπαν τραυματίστηκε στο κλειστό της Νέας Σμύρνης κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας μας με τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος. Ενα περιστατικό που σόκαρε την ελληνική κοινή γνώμη και «σημάδεψε» το «καταραμένο» εκείνο παιχνίδι. Απέμεναν οκτώ λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και ο Πανιώνιος βρισκόταν στην επίθεση με τον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, τον οποίο μάρκαρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.
Ο διαιτητής Κουκουλεκίδης σταματάει τη φάση δίνοντας φάουλ. Το φάουλ, όμως, δεν είναι εις βάρος του Αλβέρτη, αλλά του Γιάνκοβιτς. Αυτό είναι και το πέμπτο για το Σέρβο, που σημαίνει και την αποβολή του από το ματς. Τη στιγμή εκείνη ο Μπόμπαν νιώθει να τον πνίγει η αδικία και αντιδρά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς χτυπάει το κεφάλι του με δύναμη στην μπασκέτα και πέφτει στο παρκέ αιμόφυρτος. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στις κερκίδες, χωρίς να μπορεί να φανταστεί το κακό, φωνάζει στον Γιάνκοβιτς «πέθανε-πέθανε».
«Γιατρέ βοήθησέ με. Δεν νιώθω τα χέρια μου και τα πόδια μου...» φωνάζει ο Μπόμπαν στον γιατρό του Πανιωνίου, τον Γιώργο Κατσιφαράκη.
Ποτέ ο Κουκουλεκίδης δεν αισθάνθηκε τύψεις γιαυτό που έκανε και όχι μόνο δεν ζήτησε εξαίρεση από παιχνίδια με μας, αλλά είχε και το θράσος όταν ένα ολόκληρο κλειστό φώναζε βγάλτε έξω τον δολοφόνο, να κάνει παρατηρήσεις και να διακόπτει τα παιχνίδια .
Οσο περνούσε η ώρα ο κόσμος αντιλαμβανόμασταν πως κάτι σοβαρό είχε συμβεί. Και δυστυχώς, έτσι ήταν. Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφερθεί ο Σέρβος μπασκετμπολίστας στο νοσοκομείο. Είκοσι λεπτά αργότερα μετεφέρεται στο Γενικό Κρατικό, όπου γίνεται και η διάγνωση. «Διατομή του πέμπτου αυχενικού, τομή νωτιαίου μυελού», λένε οι γιατροί. Αυτό σημαίνει πως ο Γιάνκοβιτς δεν πρόκειται να παίξει και πάλι μπάσκετ, καθώς πρόκειται να μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι...

Πηγη: www.panthers.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: