ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Σχετικά με τις δηλώσεις Τζιμπούρ…

Tου Πάνου Κατσούλα Εκπ/κός Κιάτο
Διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό δηλώσεις του Τζιμπούρ και του φερόμενου μάνατζέρ του, ότι πρόκειται κατά πάσα βεβαιότητα ν’ αποχωρήσει από τον Πανιώνιο και ν’ αγωνιστεί σε κάποια ομάδα της Ευρώπης. Την πιθανότητα φυγής του Τζιμπούρ την έχει παραδεχτεί και ο κ. Τσακίρης και ίσως απ’ αυτό το γεγονός ν’ αντλεί το θάρρος ο ποδοσφαιριστής και να επαναλαμβάνει συνεχώς ότι μάλλον δεν πρόκειται να ξαναπαίξει στον Πανιώνιο.

Αυτή η αναγγελία του Τζιμπούρ, όπως είναι προφανές, δυσαρεστεί τους φίλους του Ιστορικού αφού δεν θέλουν να χάσει η ομάδα τους ένα τόσο ικανό επιθετικό. Όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι στο χέρι του Τζιμπούρ να φύγει από τον Πανιώνιο, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Και φυσικά το ίδιο ισχύει με κάθε ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου που έχει συμβόλαιο. Μπορεί ο Πανιώνιος να μη στέκεται εμπόδιο στην εξέλιξη της καριέρας κανενός ποδοσφαιριστή, όμως η εποχή που ξεπουλούσε τους ποδοσφαιριστές του και μάλιστα πακέτο, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Για να δοθεί σήμερα μεταγραφή σε κάποιον ή σε κάποιους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου θα πρέπει προηγουμένως να ικανοποιηθεί η ομάδα οικονομικά και επιπλέον η φυγή τους να μην καταστρέψει το βασικό κορμό της. Τα παραπάνω άλλωστε έχουν δηλωθεί κατ’ επανάληψη από τον κ. Τσακίρη. Επομένως ο Τζιμπούρ μπορεί να εκφράζει ευσεβείς πόθους, όμως αν δε φέρει καλή πρόταση, ίση ή παραπλήσια με το ποσό που έχει κοστολογηθεί από την ομάδα του, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από τον Πανιώνιο. Αντιθέτως αν φέρει πρόταση που καλύπτει τις απαιτήσεις του Ιστορικού τότε ας φύγει. Διότι με τα χρήματα που θα εισπράξει ο Πανιώνιος θα προβεί στην αγορά και άλλων παικτών, προκειμένου να έχει αρκετές και αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις. Διαφορετικά όχι μόνο δε θα μπορέσει να σταθεί η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά η συνεχόμενη χρησιμοποίηση των ίδιων παικτών μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κακό τόσο στους ίδιους ατομικά (να «καούν» ή να τραυματιστούν) όσο και στην ομάδα(να βρεθεί σε άσχημη βαθμολογική θέση). Ο Πανιώνιος μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει καταφέρει να έχει 18-20 ισάξιους ποδοσφαιριστές, για αυτό φέτος όταν αγωνιζόταν ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Ευρώπη είχε μέτρια απόδοση ενώ αποκλείστηκε πρόωρα και από το κύπελλο. Προκειμένου λοιπόν μια ομάδα να διατηρείται σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, όταν μέσα σε μια σαιζόν δίνει αρκετούς αγώνες, πρέπει να κάνει προσεγμένο (& όχι αλόγιστο) rotation και προκειμένου να το πετύχει χρειάζεται να έχει στο ρόστερ της πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές.

Αν λοιπόν ο Τζιμπούρ ή ο Μάκος ικανοποιήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις που έχει θέσει ο Ιστορικός, όπως π.χ. συνέβη με την περίπτωση Σπυρόπουλου, τότε ας φύγουν. Εννοείται ότι σε κάθε μεταγραφική περίοδο και μόνον εφόσον ικανοποιούνται οι οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας, θα μπορούν ν’ αποχωρούν 1 το πολύ 2 ποδοσφαιριστές. Στην περίπτωση αυτή ο Πανιώνιος, που δεν είναι το πλουσιότερο σωματείο στη χώρα μας, θα έχει την οικονομική δυνατότητα να φέρει ισάξιους ποδοσφαιριστές ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ρόστερ, που θα κάνει την ομάδα ανταγωνιστική. Ήδη έχουν αποκτηθεί οι πολλοί καλοί Μπάρκογλου και Κοιλιάρας και με τα χρήματα που θα εισρεύσουν στα ταμεία από μια πιθανή μεταγραφή του Τζιμπούρ, θα καταστεί εφικτή η απόκτηση π.χ. του Αλωνεύτη, η πληρωμή της ρήτρας για τον Κουμορτζί, η απόκτηση ικανών σέντερ μπακ, κεντρώων & επιθετικών ποδοσφαιριστών. Όχι πώς στην περίπτωση που δεν πουληθεί ο Τζιμπούρ ή ο Μάκος δε χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα. Αλλά αν πουληθούν αυτοί ή ο ένας απ’ αυτούς, τότε η ομάδα με τα χρήματα που θα εισπράξει, θα έχει την οικονομική δυνατότητα ν’ αποκτήσει και περισσότερους και μεγαλύτερης αξίας ποδοσφαιριστές.
Τέλος, πιστεύω ότι οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου ή όσοι πρόκειται να έρθουν στην ομάδα, πρέπει να κατανοήσουν ότι ο Πανιώνιος δεν είναι μικρός σύλλογος και σίγουρα σήμερα λειτουργεί πολύ καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν. Διότι πέραν της τεράστιας Ιστορίας του, είναι πλέον ένας καλά οργανωμένος και νοικοκυρεμένος επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους ποδοσφαιριστές, προπονητές και λοιπούς εργαζόμενους και ο οποίος πρόκειται να εκσυγχρονιστεί ακόμη περισσότερο. Ήδη από φέτος θα λειτουργήσει το νέο προπονητικό κέντρο και επίκειται, αν όλα πάνε καλά και η κατασκευή του νέου γηπέδου του. Επομένως οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου δεν θα πρέπει να εμφανίζουν τάσεις φυγής από την ομάδα, αλλά αντιθέτως να επιδιώκουν να μείνουν (η κάποιοι άλλοι να έρθουν στην ομάδα της Ν. Σμύρνης) και ν’ αγωνιστούν για αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: