ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Μεγάλη νίκη στο μπάσκετ

O Πανιώνιος ξέπερασε τις απουσίες παικτών του λόγω τραυματισμών επικρατώντας του Ηλυσιακού με 84-71 στα Ηλύσια για την 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος μπάσκετ ΟΠΑΠ 2009-2010. Οι "Πάνθηρες" του Νέναντ Μάρκοβιτς σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων τους επέβαλαν το ρυθμό τους στο παιχνίδι και με σωστές επιλογές στην επίθεση διατήρησαν σε όλη τη διάρκεια το προβάδισμα στο σκορ και κατέκτησαν έτσι το πρώτο ρόζ φύλλο αγώνα της χρονιάς σε εκτός έδρας αναμέτρηση. Ο Ζόραν Έρτσεγκ για ακόμη ένα παινίδι ήταν εντυπωσιακός σημειώνοντας 26πόντους, ο Ζορόσκι "μίλησε" την στιγμή που έπρεπε ενώ καθοριστικοί οι πόντοι του Έλντερ και Γιάνκοβιτς προς το τέλος του αγώνα που "σκότωσαν" τον αντίπαλο δίνοντας στον Πανιώνιο τη νίκη.
Το ματς
Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το παιχνίδι με εμφανή τη διάθεση του να πάρει το προβάδισμα και να επιβάλει το ρυθμό του. Ωστόσο, οι παίκτες του Ηλυσιακού κατάφεραν να βρουν διαδρόμους στην επίθεση και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με μόλις ένα πόντο, 23-22. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι "κυανέρυθροι" εμφανίστηκαν βελτιωμένοι αμυντικά και με κύριο επιθετικό εκφραστή τον Έρτσεγκ έχτισαν μια διαφορά 11πόντων πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μπροστά με 31-42. Ο Ιστορικός στο τρίτο δεκάλεπτο έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού δίνοντας το δικαίωμα στους παίκτες του Ηλυσιακού να ροκανίσουν την εις βάρος τους διαφορά η οποία έφτασε στους δύο πόντους, 53-55 ενώ το τρίποντο του ΄Ραις στο τέλος έδωσε και πάλι στον Πανιώνιο διαφορά +5, 53-58.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Μάρκοβιτς έδειξαν ψυχραιμία και με καλές άμυνες και κρίσιμους πόντους του Έλντερ και Γιάνκοβιτς "καθάρισαν" εύκολα την εύκολη νίκη με το τελικό 84-71 να φανερώνει του λόγου του αληθές. Τα δεκάλεπτα: 23-22, 31-42, 53-58, 71-84

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 8(2), Γιαννόπουλος , Ζορόσκι 11(3), Έρτσεγκ 26, Χαριτόπουλος 6, Καλαμπόκης 9(3), Γιάνκοβιτς 6, Παραγιός 5, Έλντερ 13(1).


Μάρκοβιτς: "Μας δίνει αυτοπεποίθηση..."

Στη ψυχολογική σημασία της νίκης απέναντι στον Ηλυσιακό στάθηκε ο προπονητής του Πανιωνίου, κ.Νέναντ Μάρκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού. Ο Βόσνιος τεχνικός υποστήριξε επίσης οτι η ομάδα παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε όλη την εβδομάδα έδειξε χαρακτήρα και πήρε μια σημαντική νίκη.
Αναλυτικά: "Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς γιατί προερχόμασταν από μια δύσκολη σειρά έξι αγώνων. Είχαμε όλο αυτό το διάστημα 8-9 ετοιμοπόλεμους παίκτες. Παρά τις σημαντικές απουσίες και την άσχημη προϊστορία που είχαμε μετά τις ήττες στα φιλικά του καλοκαιριού, τα καταφέραμε. Η νίκη αυτή μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Σε ορισμένα σημεία του αγώνα δείξαμε σημάδια ολιγωρίας και πιστεύω πώς αν είχαμε μεγαλύτερη ψυχραιμία θα είχαμε νικήσει πιο εύκολα". Απο την πλευρά των παικτών μίλησε ο Μιχάλης Παραγιός που τόνισε: "Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και κάναμε αυτά που έπρεπε για να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: