ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

«Άφησε το στίγμα του ο Φερέρα»

Την άποψη ότι ο Εμίλιο Φερέρα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχουν περάσει από τον Πανιώνιο εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Έχει πολύ καλά στοιχεία ως προπονητής, αλλά δεν μπόρεσα να τον κρατήσω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Νεοσμυρνιωτών. «Θελήσαμε να τον βοηθήσουμε στο έργο και να διορθώσουμε τις αδυναμίες του, όμως πίστευε ότι τον πιέζαμε και τα ρίχναμε όλα πάνω του», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Τσακίρης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Θεωρώ ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνεται όταν αλλάζει ένας προπονητής είναι ότι πρέπει πρώτα να ενημερώνονται οι παίκτες και όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα. Είχαμε ένα ραντεβού για να συζητήσουμε γενικότερα για τον Πανιώνιο. Εκείνος ζήτησε να συναντηθούμε, αλλά δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες και να σας πω τι ειπώθηκε μεταξύ μας. Είναι μία παραίτηση, την οποία εγώ προσπάθησα να ανατρέψω. Ωστόσο, δεν πρόκειται για φουλ παραίτηση. Θεωρούσα ότι η ομάδα χρειαζόταν έμφαση στην τακτική και τα κατάφερε. Είναι καλός προπονητής.

Όλοι στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας λένε ότι είναι από τους καλύτερους που έχουν περάσει. Όμως, εκείνο που μετράει είναι να έχει ο προπονητής καλή επικοινωνία με τον πρόεδρο. Δεν εννοώ να βγαίνουμε με τις γυναίκες μας και να σχολιάζουμε ο ένας τον άλλο. Αν εγώ δεν κάνω καλές μεταγραφές, κανείς δεν θα πει γιατί δεν έγιναν μεταγραφές. Αν, όμως, δεν πάει καλά η ομάδα, θα μου πουν τι κάνει η διοίκηση. Δυστυχώς, το θέμα ήταν ανθρώπινο.

Δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε. Προσπαθήσουμε να του υποδείξουμε κάποια πράγματα, αλλά εκείνος πίστευε ότι τον πιέζαμε και τα ρίχναμε όλα πάνω του. Ήταν ένας φαύλος κύκλος που δεν μπορούσαμε να βγούμε. Ήταν πολύ δύσκολο να τον κρατήσουμε, όταν εκείνος δεν το θέλει
», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του Πανιωνίου και πρόσθεσε:

«Είχαμε στηρίξει και στην αρχή τον Φερέρα, τότε είχαμε καλή επικοινωνία. Είναι εξαιρετικός προπονητής και ακόμα αυτό το πράγμα. Δεν βάζω το κεφάλι μου στην άμμο. Γνωρίζω ποιες είναι οι ευθύνες μου. Ίσως το μέγεθος της ευθύνης μου να φτάνει το 20%. Πέρυσι έφυγε ένας προπονητής (σ.σ.: ο Έβαλντ Λίνεν), μετά από δυόμιση χρόνια τον Λεμονή δεν τον επέλεξα εγώ, τον Σταματόπουλο δεν τον θεωρώ επιλογή προπονητή.

Μπορεί κάποιος να είπε τότε ότι κακώς δεν πήρα κάποιον προπονητή, αλλά εκείνο που ήθελα είναι η σταθερότητα της ομάδας. Αν μου δινόταν η ευκαιρία να επιλέξω ξανά, το ίδιο θα έκανα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για τον Πανιώνιο ευθύνομαι εγώ. Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε με τον Φερέρα στον Πανθρακικό. Έχει πολύ καλά στοιχεία ως προπονητής, αλλά δεν μπόρεσα τον κρατήσω και να τον βοηθήσουμε στα στοιχεία που θεωρούσαμε ότι είχε αδυναμίες. Δεν χρειάζεται να είμαστε ισοπεδωτικοί.

Θα κρατήσουμε τα καλά που έχει ο Εμίλιο. Έχω πει ότι έναν προπονητή θα τον κρίνουμε από το έργο του. Οι ποδοσφαιριστές θα δουν ένα dvd με τα τελευταία παιχνίδι της ομάδας. Αυτό είναι κάτι που έφερε ο Εμίλιο και δείχνει ότι έχει αφήσει πράγματα στον Πανιώνιο
».

Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ανέφερε: «Εγώ δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα υπάρξει “διαζύγιο” το βράδυ της Δευτέρας. Το θέμα δεν είναι τι πιστεύουν οι παίκτες, αλλά γιατί η ομάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Τα περισσότερα προβλήματα ξεκινούν από τους παίκτες που δεν αγωνίζονται.

Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν υποανάπτυκτη την αίσθηση της αυτοκριτικής και λένε ότι φταίει ο προπονητής. Στον Πανιώνιο δεν πρέπει να ασχολούνται με αυτό το πράγμα, αλλά για το πώς θα βελτιωνόμαστε. Αυτό το πράγμα δημιούργησε δυσάρεστο κλίμα στην ομάδα
».

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα στον Πανιώνιο, ο κ. Τσακίρης τόνισε: «Πιο πολύ εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η επόμενη ημέρα. Το πιο ανησυχητικό πράγμα είναι ότι δεν βλέπαμε να αλλάζει η ομάδα, παρότι υπήρξε το σερί με τις νίκες το προηγούμενο διάστημα. Αυτό είναι κάτι ανεξήγητο. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο να το κρίνεις με βάση τις νίκες. Αν χρησιμοποιήσουμε αυτό το κριτήριο τότε ο Βαγγέλης Βλάχος είναι ο καλύτερος προπονητής. Είχαμε κάνει συζητήσεις με τον Νιόπλια το καλοκαίρι.

Ψάχνουμε για έναν προπονητή που θα καθίσει για αρκετό καιρό στην ομάδα. Για αυτό τον λόγο θέλουμε να ψάξουμε αρκετά για να βρούμε τον κατάλληλο. Δεν θέλω να σχολιάσω τα όσα ακούγονται για τους υποψήφιους προπονητές. Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής του Λίνεν, δεν μπορεί να μας βοηθήσει στα θέματα που ψάχνουμε. Θέλουμε να παίρνουμε βαθμούς, όταν δεν παίζουμε καλά. Αν δει κανείς το παιχνίδι του Πανιωνίου στην Ξάνθη και δει το και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα διαπιστώσει ότι δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε. Έχουμε, όμως, διαφορές με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, αφού δεν μπορούμε να παίρνουμε βαθμούς χωρίς να παίζουμε καλά
».

Ερωτηθείς για την επικειμένη πρόταση της Εσπανιόλ για την απόκτηση του Γιάννη Μανιάτη (κάτι που αποκάλυψε ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6), απάντησε: «Σαφώς και θα παραχωρήσουμε παίκτες αν μας έρθει κάποια καλή πρόταση. Ο Πανιώνιος χρειάζεται να πουλάει έναν παίκτη για να καλύπτει το μπάτζετ των 8 εκατ. ευρώ που έχουμε. Έχουμε 2-3 παίκτες που έχουν μεταπωλητική αξία.

Δεν αισθάνομαι τύψεις, όταν πουλάω παίκτες, αφού το κάνουμε με ευνοϊκούς όρους για τον Πανιώνιο. Δεν σπαταλάμε αυτά τα χρήματα. Αυτό είναι το δυνατό μας σημείο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μία βελτίωση φέτος στο να παράγουμε και να φέρνουμε παίκτες στον Πανιώνιο. Πέρυσι, υπήρχαν μόνο ο Μανιάτης και ο Εστογιανόφ που είχαν μεταπωλητική αξία
».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα δηλώσει στο παρελθόν περί ενδεχόμενης αποχώρησής του από την προεδρία της ΠΑΕ, υπογράμμισε: «Έχω πολλές φορές σκεφτεί το ενδεχόμενο να φύγω, αλλά πώς να κάνω κάτι τέτοιο; Να κάνω αυτό που έκανε ο Ηλίας Λιανός στο μπάσκετ. Μπορεί όποιος θέλει να έρθει να αγοράσει την ομάδα, μπορεί να πάρει το μάνατζμεντ, δίνοντας το 1 εκατ. ευρώ για να μπει. Έχω προσωπικό κόστος σε χρήματα και κόπο. Αν γύριζα το χρόνο πίσω, όταν υπήρχε πίεση να αναλάβω, θα είχα κάνει κάτι άλλο. Θα έλεγα τότε πάρτε 500.000-1 εκατ. ευρώ. Θα έλεγα κάτι σαν α-μέτοχος, όπως λένε οι οπαδοί της ΑΕΚ.

Θέλω ένα διάλλειμα για ένα χρόνο να ασχοληθώ με τα προσωπικά μου θέματα και ίσως μετά να επιστρέψω. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με κάτι που είναι ζημιογόνο κατά 80% και να μην ασχολούμαι με το 20% που είναι η προσωπική μου ζωή. Αυτό που έγινε με τα διαρκείας ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Και του χρόνου να μην έχουμε… σέξι ρόστερ θα έχουμε πωλήσεις διαρκείας. Αυτός είναι ο Τσακρίσης, έχει τα αρνητικά και τα θετικά του. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι ειλικρινής.

Φέτος έβαλα 3 εκατ. ευρώ, μου είπαν να πάρουμε περισσότερους παίκτες, αλλά δεν μπορούσα να τον κάνω. Εδώ στην ΑΕΚ δεν βρίσκεται ένας άνθρωπος να αναλάβει την ομάδα, στον Πανιώνιο θα γίνει. Δεν θα φύγω και να αφήσω σε δύσκολη κατάσταση τον Πανιώνιο. Εγώ, πάντως, δεν θα έφευγα με τον τρόπο που έφυγε ο Ηλίας. Θα έκανα κάτι καλύτερο. Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή για να ξεπεράσουμε τον Άρη. Πρέπει να παίρνουμε παίκτες με λίγα χρήματα, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε συνέχεια. Πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε στην πεντάδα ο ΠΑΟΚ και τώρα τη συμπληρώνουν μαζί με τον Άρη
».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσακίρης μίλησε για τη διαιτησία: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτό το θέμα. Πιο πολύ βλέπω να αλλάζει το “χρώμα” της διατησίας, αλλά όχι γενικότερα η διαιτησία. Είναι θέμα θελήσεως. Όταν συγκροτήσαμε τη Σούπερ Λίγκα αποφασίσαμε να παίρνουμε τη δύναμη της διαιτησίας από τον ΕΠΟ. Εγώ τότε είχα ψηφίσει λευκό. Δεν είναι το πρόβλημα ο κακός Γκαγκάτσης. Είναι κακός επειδή τον πρήζουμε.

Δεν κάνει σχέδια συνομωσίας. Πρέπει να αναρωτηθούμε τι είδους διαιτησία θέλουμε. Δεν έχουμε μόνο εμείς προβλήματα με τη διαιτησία. Γίνονται πολλά λάθη σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά κάνεις δεν λέει ότι υπάρχει πρόθεση. Κάθε λάθος που γίνεται εδώ θεωρείται συνομωσία, αλλά υπάρχει αλήθεια σε αυτό το πράγμα ή έχουμε καεί στο χυλό
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: