ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ

Ξεκινώ υπενθυμίζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις μου τον Ιούνιο του 2006 όταν και αγόρασα την ΠΑΕ [παράρτημα 1]. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούσαν και το πλάνο 5ετίας, το οποίο και σήμερα ασπάζομαι.

Ανέκαθεν παραδεχόμουν και δημόσια ότι δεν γνώριζα αρχές διοίκησης ποδοσφαιρικής ομάδας. Γι αυτόν τον λόγο και εμπιστεύτηκα τα στελέχη μου και ιδίως τον πρώην προπονητή Έβαλντ Λίνεν. Η αρχή μου ήταν ότι δίνω μεγάλη ελευθερία σε ανθρώπους που είναι επαγγελματίες του χώρου (άρα αξιωματικά γνώστες του αντικειμένου τους) να κάνουν την δουλειά τους, δεν επεμβαίνω, τους στηρίζω μέχρι και τελευταία στιγμή πριν αποφασίσω να τους αντικαταστήσω εάν και εφόσον κρίνω πως απέτυχαν.

Φθάνοντας τις αρχές του 2007 αποφάσισα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μου σαιζόν στην διοίκηση και ότι στο τέλος της σαιζόν θα αποχωρούσα από τα διοικητικά. Κυρίως διότι φθειρόταν η αξιοπρέπειά μου σαν άνθρωπος (είχαν μεσολαβήσει τα γεγονότα μετά το 1-3 με ΟΦΗ) αλλά και γιατί είχαν πλέον επίγνωση του πόσο μικρή επιρροή είχα επί του αποτελέσματος και πόσο ακραίες καταστάσεις αυτά δημιουργούν. Ήταν μία ρουλέτα, της οποίας το κόστος της αποτυχίας (αναφέρομαι καθαρά στο ψυχολογικό και όχι στο οικονομικό) αρνούμουν να συνεχίσω να το πληρώνω.

Απουσία οποιουδήποτε αγοραστή, δοκίμασα λοιπόν να αποχωρήσω αφήνοντας την προεδρία στον κ. Γαλλή τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους. Του άφησα πλήρη ελευθερία εκτός από την απομάκρυνση των κ.κ. Μαυρόπουλου & Τσέλιου. Αυτό δεν έγινε για να ασκώ έλεγχο μέσω αυτών, αλλά για λόγους προσωπικής φιλίας και στήριξης. Μέχρι σήμερα δεν είμαι σίγουρος εάν αυτός ο περιορισμός ήταν ο λόγος που απέτυχε αυτό το σχήμα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ανακατευόμουν στην διοίκηση μέσω αυτών.

Εν πάση περιπτώση, φθάσαμε στο φιάσκο της συνεδρίασης του Δ.Σ. τον Δεκέμβριο του 2008, όπου παραιτήθηκε ο κ. Γαλλής και εξελέγη πρόεδρος ο κ. Μαυρόπουλος. Τα γεγονότα αυτά ήταν ενάντια με τις επιθυμίες μου. Η παρέμβασή μου ήταν μονόδρομος και την είχα και προαναγγείλει άλλωστε σε περίπτωση που θα παραιτείτο είτε ο κ. Γαλλής, είτε οποιοδήποτε άλλο μέλλος του ΔΣ. Πίστευα ότι μόνο γύρω από το πρόσωπό μου θα μπορούσε να επέλθει ενότητα και σεβασμός παικτών και φιλάθλων απέναντι στην διοίκηση. Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζω τις αδυναμίες μου, όπως βλέπετε, μέχρι και τώρα θεωρώ σωστή εκείνη την απόφαση.

Αναλαμβάνοντας λοιπόν τη διοίκηση της ΠΑΕ τότε, θεωρούσα τα κακώς κείμενα που παρέλαβα ότι οφείλονταν σε άλλους. Ανακάλυψα πάρα πολλά τραγικά λάθη στην κατάσταση που κληρονόμησα (48 επαγγελματικά μακροετή & οικονομικά «βαριά» συμβόλαια, 37 δανεικοί παίκτες, συμβόλαια μη κατατεθειμένα στην ΕΠΟ, οικονομικές σπατάλες στην διαχείριση, ανύπαρκτο σύστημα σκάουτιγκ, υποδομές κοντά στο μηδέν, απουσία εσωτερικού κανονισμού, κακό κλίμα, απειθαρχία, χαλαρότητα, κλπ, κλπ). Παρά το γεγονός ότι απομάκρυνα σχεδόν όλους όσους είχαν ευθύνες για όλα αυτά, δεν ήθελα να κάνω καμία δήλωση πριν το τέλος της σαιζόν και εργάστηκα αθόρυβα προσπαθώντας να συγυρίσω την ΠΑΕ.

Σταδιακά από τότε, με αλλαγές σε όλα τα επίπεδα (διοίκηση, προπονητής, παίκτες, στελέχη), φτάσαμε στον αγιασμό τον Ιούνιο του 2009, να έχουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα οργανωμένο κατά 80% στο δικά μου πρότυπα, με βάση το 5ετές πλάνο που είχα πρόγραμμα από τον Ιούνιο του 2006 που αγόρασα την ομάδα και την ευθυγράμμισα όπου νόμιζα ότι είχαμε παρεκκλίνει.

1. Κρατήσαμε τους 4 από του 5 πρωτοκλασάτους παίκτες (Τσίνο, Λόλο, Κουμο, Μανιάτη) και στη θέση του Μάκου φέραμε παίκτη αρχηγό ομάδας Α’ Εθνικής Αργεντινής με 150 παιχνίδια τα τελευταία 5 χρόνια.
2. Ιδιαίτερα για τον Λόλο, αγοράσαμε τα δικαιώματα του, όπως επίσης και του Ριέρα, δύο παίκτες οι οποίοι ήταν περιζήτητοι στο ελληνικό πρωτάθλημα..
3. Έλειπε φορ, φέραμε τον Μπόσκο, 40 φορές διεθνή Κροάτη με 85 γκολ σε 170 ματς, σε Βέλγιο & Κροατία.
4. Μικρύναμε το ρόστερ στους 27 παίκτες αντί 48, πληρώνοντας μεγάλες αποζημιώσεις σε αυτούς που αποχωρίσανε (λόγω των υψηλών συμβολαίων τους), γεγονός που μας εμπόδισε να αποκτήσουμε 1-2 ακόμα «πρωτοκλασάτους» παίκτες.
5. Εισάγαμε νέους και εξελίξιμους παίκτες, με σκοπό όχι μόνο να συνεχίσουμε την Πανιώνια παράδοση ανάδειξης νέων παικτών (η οποία είχε παγώσει τα τελευταία 3 χρόνια), αλλά και για εξασφάλιση μελλοντικής οικονομικής επιβίωσης της ΠΑΕ (μικρότερα συμβόλαια + μεταπωλητική αξία).
6. Το ρόστερ στήθηκε με γνώμονα να υπάρχει ισορροπία, με βάση τόσο το σύστημα (4-4-2), όσο και την πολιτική συνδυασμού εμπειρίας και νέων παικτών (περίπου 2 παίκτες σε κάθε θέση).
7. Μειώσαμε το περσινό μπάτζετ κατά 4 εκατομμύρια (από 12,5 σε 8,5 εκ.) και απέχουμε πλέον μόνο 2,5 εκ (που είναι το φετινό μας άνοιγμα) από το να είμαστε επιτέλους, οικονομικά αυτόνομοι.
8. Όλα έγιναν εγκαίρως και με πλήρη συνεργασία αυτών που πρέπει (Πρόεδρος, Τεχνικός Δ/ντης, Προπονητής).
9. Αναδιοργάνωση των Ακαδημιών. Με πρώτα αποτελέσματα τη συμμετοχή 8 νεαρών παικτών μας στις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες. ( 1 Ελπίδων, 3 Νέων και 4 Παίδων).
10. Συνεργασία με σύλλογο της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Και πολλά άλλα.

• Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι ο σχεδιασμός που έχω κάνει μαζί με τους συνεργάτες μου, είναι αρκετά σωστός.
• Πίστευα και πιστεύω ότι στην ποιότητα του ρόστερ που έχουμε. Μακάρι να μπορεί ο ΠΓΣΣ να σηκώνει οικονομικά τέτοιου επιπέδου παίκτες και στο μέλλον, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί.
• Πίστευα και πιστεύω στις ικανότητες του προπονητή.
• Πιστεύω στη διάθεση και στις προθέσεις των περισσοτέρων στελεχών και υπαλλήλων, όχι ακόμα στις ικανότητες τους, αλλά αισιοδοξώ για τη βελτίωση τους.
• Εξακολουθώ και σήμερα να έχω την στήριξη και την πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Πανιωνίων.

Γνωρίζω ότι πολλοί Πανιώνιοι ζητούν την απομάκρυνση του προπονητή. Πρώτον, διαφωνώ καθώς αρνούμαι στον εαυτό μου να μπω σε λογική απόλυσης μετά από μόλις 3 παιχνίδια και να συνεχίσω να σας μιλάω για 5ετή πλάνα. Δεύτερον και να συμφωνούσα, αποτελεί προσωπική μου επιλογή, άρα δικό μου σφάλμα και θα έπρεπε αυτοί που ζητούν την απομάκρυνση του να θεωρούν δεδομένο ότι θα το επαναλάβω και με την επιλογή του όποιου αντικαταστάτη του.

Δεν μπορούν να γίνουν μεταγραφές πριν τον Ιανουάριο, αλλά και τον Ιανουάριο θα επιθυμούσα μόνο μία, το πολύ, διορθωτική κίνηση σε παίκτη πρώτης γραμμής. Σε καμία περίπτωση δεν ασπάζομαι ούτε κατά το ελάχιστο τις ισοπεδωτικές απόψεις περί αλλαγής τετράδων και πεντάδων παικτών. Οι ίδιοι που εκφράζουν αυτές τις απόψεις θα έπρεπε να αναρωτηθούν εάν θα αντάλλαζαν το ρόστερ μας με τους αντιπάλους μας. Δεν ισχυρίζομαι σε καμία περίπτωση ότι το ρόστερ είναι πλήρες, αλλά σας λέω ότι οι οικονομικές μου δυνατότητες είναι υπέρ πλήρεις (αφού για να στηριχθεί το φετινό μπάτζετ πρέπει να βάλω 2,5 εκ. ευρώ περίπου). Το ποσό αυτό, με βάση τα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα, είναι τεράστιο και μπορεί ούτε να αυξηθεί, αλλά ούτε καν να επαναληφθεί και του χρόνου. Αλλά …Πανιώνιος είμαστε και όχι Μπαρτσελόνα. Πότε είχαμε πλήρες ρόστερ σε όλες τις γραμμές από το 1971 και μετά;;;

* Επειδή βλέπω και αισθάνομαι ότι η ομάδα μας νοσεί, και ότι καλούμαι εγώ σαν Πρόεδρος να λάβω άμεσα και δραστικά μέτρα για να αναρρώσει.

* Επειδή ταυτόχρονα όμως, υπερασπίζομαι όλον τον σχεδιασμό που, επαναλαμβάνω, είναι κατά 80% στα μέτρα μου.

* Επειδή είθισται ένας Πρόεδρος σε αυτή τη στιγμή να βγει και να πει «ότι ξέρουμε τι φταίει και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται για να αλλάξει άμεσα η εικόνα», αλλά η πραγματικότητα είναι ότι για ελάχιστες αποφάσεις στο ποδόσφαιρο μπορείς να είσαι εκ των προτέρων σίγουρος ότι είναι σωστές (ή λάθος), πριν γίνουν πράξεις…

* Επειδή ενώ οι περισσότεροι πιστεύετε ότι έχω χάσει τον ενθουσιασμό μου και δεν ασχολούμαι όσο θα έπρεπε και πως εάν ασχοληθώ όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο, η αλήθεια είναι δυστυχώς ότι και ασχολούμαι και παλεύω και προσπαθώ και ότι αυτό που βλέπετε είναι δικό μου, περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου.

* Επειδή ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται, αλλά είμαστε σε φουρτούνα εδώ και 8 μήνες με εμένα καπετάνιο και ακόμα πλέουμε στα 8 μποφόρ...

* Επειδή ενώ δέχομαι να χάσω πολλά λεφτά στο ποδόσφαιρο αλλά όχι τις αρχές μου, αρνούμαι να κρυφθώ πίσω από προπονητές, παίκτες, τεχνικούς διευθυντές, τύχη, διαιτησίες και κάφρους .

* Επειδή έχουμε χάσει κάθε μέτρο και ο λόγος γι αυτό είναι ότι είμαι εγώ Πρόεδρος...

* Επειδή αυτοί που πιστεύουν σ’ εμένα μπερδεύουν τα λεφτά μου και τις καλές μου προθέσεις με τις ικανότητές μου να διοικώ μια ΠΑΕ.

* Επειδή η «Σμύρνη είναι ομάδα ιστορική και…» εγώ όμως το ξέρω καλά….

Εάν λοιπόν κάποιο κεφάλι πρέπει να «κοπεί» στην 3η αγωνιστική, αυτό είναι το δικό μου και κανενός άλλου.

Καλά θα κάνουν λοιπόν οι φίλαθλοι, να στρέφουν το θυμό τους εκεί που πρέπει, δηλαδή σε εμένα. Σε αντίθεση με το τι πιστεύουν κάποιοι, όσον αφορά τη «μηδενική ανοχή» μου σε ότι αφορά την κριτική στο πρόσωπο μου, ξεκαθαρίζω ότι αυτό ισχύει μόνο στον Κωνσταντίνο τον Πανιώνιο, τον έναν από εσάς και στις προθέσεις που αυτός έχει για να βοηθήσει το σύλλογο μας. Όμως, όσον αφορά τις ικανότητες μου να διοικήσω μία ΠΑΕ, τότε είμαι απόλυτα δεκτικός σε οποιαδήποτε κριτική, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι πιο αυστηρός κριτής από εμένα τον ίδιο δεν υπάρχει. Παράλληλα είμαι και δίκαιος κριτής των άλλων και με βάση αυτό, θα γίνουν αυτά που χρειάζονται για να αποκτήσει ο Πανιώνιος την εικόνα που όλοι θέλουμε.

Όταν πήρα την ομάδα, έθεσα ένα πενταετές πλάνο, το οποίο λόγω της ανύπαρκτης επικοινωνιακής μου πολιτικής τα τελευταία χρόνια και λόγω της εξόδου της ομάδας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καταφέραμε να το ξεχάσουμε τελείως. Μακάρι να σας το υπενθύμιζα μετά από 3 νίκες και όχι σήμερα. Αντιλαμβάνομαι το «κακό timing», αλλά η κατάσταση είναι τέτοια που θεωρώ επείγον να ξανατονίσω ποιοι είναι οι στόχοι (μιλάω για στόχους και όχι όραμα, καθώς το όραμα ξεφεύγει από τα αγωνιστικά πλαίσια της ΠΑΕ και το οποίο δεν είναι της παρούσης). Στόχοι από τους οποίους «εκτροχιαστήκαμε» όλοι (και εγώ μαζί), αλλά που είναι πλέον αναγκαιότητα να επανέλθουμε…

Το να εισακούσω κάποιους που ζητάνε να ριχθούν κορμιά στο «λάκκο των λεόντων», είναι ότι πιο εύκολο και βολικό για εμένα που με αυτό τον τρόπο βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω... Δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή νοοτροπία για κάποιον που ηγείται. Αντιθέτως πιστεύω ότι έχουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, όλοι μαζί (αναφέρομαι σε διοίκηση, τεχνικό τημ, παίκτες και όχι σε φιλάθλους) να φτιάξουμε κάτι πολύ όμορφο. Εξάλλου αυτό πίστευαν και οι 2500 που αγόρασαν διαρκείας με αυτόν τον προπονητή, αυτό το ρόστερ και αυτή τη διοίκηση. Η προσπάθεια για τον Πανιώνιο είναι συνεχής και σίγουρα δεν θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνουμε τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές.


Υ.Γ. Το καλοκαίρι πιστέψατε σε αυτό που πάμε να φτιάξουμε φέτος και σε εμένα τον ίδιο. Όσους, για τον οποιονδήποτε λόγο, τους απογοητεύσαμε, ή περίμεναν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που βλέπουν, δεν είναι ντροπή να έρθουν και να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους για τα διαρκείας. Αυτό το λέω επειδή το αισθάνομαι ειλικρινά, για να είμαι εντάξει απέναντι σας και όχι σαν προσπάθεια να σας «φιμώσω». Πιστεύω όμως ότι για τους περισσότερους από εσάς, όπως και για μένα, ο Πανιώνιος και η αγάπη μας γι αυτόν, δεν μετριέται σε Ευρώ και συνεπώς δεν περιμένω ουρές για ακύρωση των διαρκείας…

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ 30 Ιουνίου 2006

Η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε
- Η διαδικασία μεταβίβασης ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι. Απομένουν κάποιες τυπικές νομικές διαδικασίες.
- Το προσύμφωνο υπεγράφη 6-6-2006 και έως χθές υπήρχε συνδιοίκηση. Από εχθές η διοίκηση γίνεται από μας.
- Το ΔΣ θα αλλάξει στις 19 Ιουλίου, στη νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου η οποία έχει είδη προκηρυχθεί.
- Ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Μπούκης θα μείνει έως το Σεπτέμβριο για να βοηθήσει στη μετάβαση

Ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει
- Η σημερινή αλλαγή φυσιολογικά δημιουργεί προσδοκίες. Δεν θέλουμε να δημιουργηθούν παρερμηνείες. Η σχέση μου με τον κόσμο του Πανιωνίου, αλλά και με όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού, θέλω να είναι ξεκάθαρη και ειλικρινής.
- Δεν θέλουμε να ζήσουμε αυτό που λένε: «καλοκαιρινοί έρωτες, χειμωνιάτικα δάκρυα». Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

Η μόνη υπόσχεση που δίνουμε είναι: σοβαρή οργάνωση
- Ρεαλιστικοί στόχοι
- Καλά οργανωμένος σύλλογος σε ευρωπαϊκά πρότυπα,
- Μια σοβαρή και αξιόπιστη ομάδα, σε όλα τα επίπεδα.

Ποια θα είναι η φιλοσοφία ανάπτυξης του Πανιωνίου
- Να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα του Πανιωνίου.

- Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να συναγωνιστούμε οικονομικά Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, στην αγορά παικτών. Μπορούμε, όμως, να αποτελέσουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για ένα νέο, ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

- Θα δουλεύουμε σε βάθος. Θα βελτιώνουμε τους παίκτες, θα τους αναδεικνύουμε και παράλληλα θα τους προσφέρουμε σιγουριά, σταθερότητα και προοπτική για το επαγγελματικό μέλλον τους.

- Στόχος μας λοιπόν είναι η δημιουργία του καλύτερου τμήματος εντοπισμού και αξιοποίησης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών στη χώρα, οργανωμένο στα πρότυπα των σοβαρών ευρωπαϊκών συλλόγων.

- Αιτηθήκαμε ήδη στη Σούπερ Λίγκα αλλαγή τρόπου διεξαγωγής πρωταθλήματος νέων (οι αγώνες νέων να διεξάγονται μετά των ανδρών και στην ίδια πόλη)

- Θέλουμε να δημιουργήσουμε και να κρατήσουμε ένα σταθερό κορμό. Θέλουμε να αποφύγουμε τις πολλές αλλαγές παικτών και προπονητών όπως έγινε τελευταία χρόνια.

Ο προπονητής στέλεχος της ομάδας – Γιατί επιλέξαμε τον κ. Λίνεν
- Ο προπονητής είναι στέλεχος της ομάδας. Ο άνθρωπος που αξιοποιεί, αναδεικνύει και εκμεταλλεύεται τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Αυτός θα δώσει στην ομάδα μας το οργανωτικό και αγωνιστικό προφίλ που θέλουμε.

- Στο πρόσωπο του κυρίου Έβαλντ Λίνεν βρήκαμε τον άνθρωπο που θέλουμε. Το βιογραφικό, η προϋπηρεσία και το έργο του αποτελούν την καλύτερη εγγύηση επιτυχίας.

- Θέλουμε να μας μάθει να δουλεύουμε. Σε όλες τις ομάδες όπου εργάστηκε είχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Είχε αγωνιστικές επιτυχίες, ανέδειξε παίκτες και – κυρίως – άφησε πίσω του στέρεες βάσεις και υποδομές.

- Έχει εμπειρία σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης μιας ομάδας. Μπορεί να οργανώσει το τμήμα σκάουτινγκ, τα παιδικά και εφηβικά τμήματα και να δώσει στην ομάδα μια συγκεκριμένη αγωνιστική κατεύθυνση. (Ίδιο σύστημα σε όλες τις ηλικίες)

- Προέρχεται από μια μεγάλη ποδοσφαιρική σχολή, τη Γερμανική, αλλά είναι θετικό ότι έχει δουλέψει στο εξωτερικό, οπότε έχει σπουδαίες παραστάσεις να μας μεταφέρει. Δεν θέλουμε να προσαρμοστεί αυτός στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά να προσαρμοστούμε εμείς στη γερμανική.

- Τον ευχαριστώ που δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί μας. Και, κυρίως, να τον ευχαριστήσω επειδή πίστεψε όχι σε αυτά που είχαμε, αλλά στο όνειρό μας.

- Δεν θα κριθεί μόνο από τα αποτελέσματα, αλλά κυρίως από το τι θα αφήσει πίσω του όταν αποχωρήσει από το σύλλογο.


Δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές για την ανάπτυξη του συλλόγου
- Ήρθα για να κάνω καλύτερο τον Πανιώνιο σε βάθος χρόνου και όχι να σκορπίσω κάποια χρήματα, χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και υποδομές.

- Ήρθαμε να τρέξουμε Μαραθώνιο και όχι κατοστάρι

- Πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι το ζήτημα του αθλητικού κέντρου, τα σχέδια για το οποίο θα σας παρουσιάσει ο κ. Ανδριόπουλος.

- Θεωρώ δε ιδιαίτερα θετικό ότι η απολύτως ενιαία γραμμή που υπάρχει μεταξύ ΠΑΕ – ΚΑΕ και Ερασιτέχνη θα διευκολύνει την όλη υπόθεση.

- Με την ανάπτυξη του Αθλητικού Κέντρου η ομάδα αποκτά ένα σημείο αναφοράς. Ενισχύει εντυπωσιακά τις υποδομές της. Αυξάνει τα έσοδά της, ώστε να μπορεί αργότερα να επενδύσει σε έμψυχο υλικό.

- Αποκτά τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια κάθετη δομή παραγωγής αθλητισμού, σε όλα τα σπορ, και κυρίως στο ποδόσφαιρο το οποίο έχει πλέον πολύ υψηλές απαιτήσεις.


Αγωνιστικοί στόχοι
- Την πρώτη 3ετία, όταν θα βάζουμε τις βάσεις της νέας μας ομάδας, να μην κινδυνεύσουμε ποτέ ξανά με υποβιβασμό.
- Οι σχετικά μετριοπαθής βαθμολογικοί εξυπηρετούν τον στρατηγικό μας στόχο για ανάδειξη νεαρών παικτών.
- Μετά από μία 3ετία σταθερά στην πρώτη 8άδα του πρωταθλήματος και να διεκδικούμε την έξοδό μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Πολιτική μεταγραφών 2006: Λιγότεροι παίκτες, μεγαλύτερης αξίας
- Δεν θέλουμε πολλούς μέτριους, αλλά λίγους αρκετά καλούς και χώρο για νέους παίκτες
- Προσπάθεια δημιουργίας κορμού και μείωση των αλλαγών παικτών.
- Άμεση δημιουργία πιο ανταγωνιστικής πρώτης ομάδας
- Δημιουργία προϋποθέσεων ανόδου νεαρών παικτών στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας

Ενιαίος Πανιώνιος – Σήμα – Όνομα
- Ο Πανιώνιος είναι ενιαίος. Έτσι θέλουμε να τον αντιμετωπίζουν όλοι και έτσι θα λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα (Υπάλληλοι, οργάνωση, κλπ). Το νέο ΔΣ της ΠΑΕ, θα αποτελείται στην πλειοψηφία του από τα μέλη του ΔΣ του Ερασιτέχνη, ώστε ως εκλεγμένοι να έχουν την αποδοχή του κόσμου για ένα τέτοιο ρόλο.

- Πρόθεσή μας είναι να αντικαταστήσουμε το σημερινό σήμα και όνομα της ΠΑΕ με το σήμα του Ερασιτέχνη, εάν και εφόσον αυτό είναι εφικτό.

- Η ονομασία «Νέος Πανιώνιος», είναι ασύμβατη για τον πιο ιστορικό σύλλογο του ελληνισμού. Θα γίνει ή «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.» ή αν αυτό δεν είναι εφικτό νομικά θα ονομαστεί «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. 1890».

Κάλεσμα σε κόσμο
- Θέλουμε τη στήριξη όλων των φίλων της ομάδας.
- Τους καλούμε να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για την ομάδα με όποιο τρόπο μπορούν (εισιτήρια διαρκείας, εγγραφές μελών, η συμμετοχή στις δραστηριότητες της ομάδας).
- Ξεκινάμε μία δύσκολη προσπάθεια. Η προσπάθεια θα είναι σοβαρή, συστηματική και ειλικρινής. Θα μας εμπνέει ένα σύνθημα των Πανθήρων: «θέλω να σε δω όπως σε φαντάζομαι».

Σχόλιο "Κ.Ν.": Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης συνεπής σ' αυτά που έχει δηλώσει κατά καιρούς στηρίζει τον προπονητή Εμίλιο Φερέρα. Οπως 2,5 χρόνια τον Εβαλντ Λίνεν, όπως και για πέντε μήνες τον Γιώτη Σταματόπουλο. Ο Πανιώνιος ήταν, είναι και θα είναι πάνω από πρόσωπα. Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα την Τετάρτη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: