ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Συνέντευξη Εβαλντ Λίνεν

Η κλήση, αλλά μη χρησιμοποίηση του Νίκου Σπυρόπουλου από τον Ότο Ρεχάγκελ στο φιλικό παιχνίδι της εθνικής ομάδας με την Ισπανία δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Έβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Ο Γερμανός τεχνικός δεν δίστασε να πει πως ο αριστερός μπακ του Πανιωνίου έπρεπε να χρησιμοποιηθεί από τον συμπατριώτη του τεχνικό. «Για εμάς είναι καλό που δεν έπαιξε. Θα είναι φρέσκος. Από την άλλη πλευρά όμως πρέπει να τον βοηθήσουμε ψυχολογικά. Νομίζω ότι δικαιούται να παίξει. Αν δούμε ότι ένας δεξιοπόδαρος αγωνίστηκε στα αριστερά και δεν έβγαλε ούτε μία σέντρα. Είμαστε χαρούμενοι που είναι στην Εθνική. Για μένα πέρυσι ήταν ο καλύτερος αριστερός μπακ στο πρωτάθλημα. Θα του δώσουν την ευκαιρία στο μέλλον πιστεύω. Θα δείξει στο πρωτάθλημα ότι είναι καλός παίκτης. Δεν είναι όμως πρόβλημα που δεν αγωνίστηκε σε ένα φιλικό που έγινε σε ένα άθλιο αγωνιστικό χώρο», δήλωσε ο τεχνικός των «κυανέρυθρων».

Για το ματς με τον Αρη


Αναφερόμενος στην αναμέτρησης της πρεμιέρας απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τόνισε: «Ο Άρης έχει τα ίδια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του όπως και πέρυσι. Έφυγε ο Πάουλο Κόστα και τώρα έχει τον Κάλβο ενώ ο Χαβίτο έχει αλλάξει πλευρά. Έχουν το ίδιο στυλ με την περασμένη χρονιά με γρήγορους παίκτες και επιθετικό ποδόσφαιρο. Πάμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Αν θέλουμε βέβαια να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να σταματήσουμε το δικό τους. Αυτός είναι ο σκοπός μας σε όλα τα παιχνίδια», ενώ τόνισε πως το προσεχές παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό στη Νέα Σμύρνη πέρυσι, όταν οι Θεσσαλονικείς είχαν αγωνιστεί πολύ κλειστά. «Δεν έχει σχέση με εκείνο το παιχνίδι. Τότε ήταν άλλη ομάδα, με άλλο προπονητή, άλλους παίκτες και άλλη κατάσταση στην βαθμολογία. Ήταν απόφαση του προπονητή να αγωνιστεί έτσι. Πήγαιναν για το ΟΥΕΦΑ αλλά ήταν απαράδεκτο για τους θεατές».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο η απόδοση του Πανιωνίου είναι πτωτική στα φιλικά που ακολούθησαν τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη», ο Έβαλντ Λίνεν είπε: «Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, παίζαμε χωρίς τον Κουμορτζί αλλά και τον Σκούφαλη που είναι τιμωρημένοι στην πρεμιέρα. Όλη την προετοιμασία δουλέψαμε με αυτόν αλλά χωρίς και την εναλλακτική λύση, τον Μαϊστόροβιτς αλλά και τον Κοντέ είναι μία περίεργη κατάσταση. Παράλληλα μας έλειπαν λόγω τραυματισμού παίκτες όπως ο Τζιμπούρ, ο Λουρένσο. Μία ομάδα για μένα δεν μπορεί να αλλάζει 3-4 παίκτες και να μην έχει πρόβλημα. Είναι φυσιολογικό μετά από ένα φιλικό παιχνίδι με δυνατό αντίπαλο και μπροστά σε πολύ κόσμο όπου είχαν κίνητρο, μετά οι παίκτες να αισθάνονται βαριά τα πόδια τους. Ήταν μία σκληρή προετοιμασία για μία δύσκολη χρονιά όπου έχουμε πολλούς στόχους. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης και πρέπει να το διατηρήσουμε». Ο Γερμανός προπονητής δεν έδειξε να ανησυχεί για το πρόβλημα στο γκολ που έχει παρουσιάσει στα τελευταία φιλικά η ομάδα του. «Φυσικά πρέπει να σκοράρουμε αλλά όταν λείπουν αυτοί οι παίκτες δεν υπάρχει ισορροπία. Αν παίξουμε με τον Τζιμπούρ, τον Λουρένσο, τον Ντελούρα και τον Κουμορτζί και δεν σκοράρουμε, τότε να με ξαναρωτήσετε για επιθετικό πρόβλημα», τόνισε, ενώ σε ερώτηση για το πότε θα είναι έτοιμος ο Μίχαελ Ντελούρα. «Δεν νομίζω ότι είναι ακόμη έτοιμος. Ήταν τραυματίας και χρειάζεται χρόνο. Βέβαια τον χρησιμοποίησα στα δύο τελευταία φιλικά αλλά πρόκειται για ένα ρίσκο αν τον χρησιμοποιήσω στο παιχνίδι με τον Άρη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της υποτροπής που μπορεί να τον κρατήσει δύο-τρεις μήνες εκτός».


Για τον Ουμάρ Κοντέ


Ο Έβαλντ Λίνεν «συννέφιασε» όταν αναφέρθηκε στην υπόθεση Ουμάρ Κοντέ και την αποχώρηση του παίκτη. «Ο Κοντέ ζήτησε να φύγει όταν ήμασταν στο Καρπενήσι γιατί είχε προσφορά από τη Ζυρίχη. Πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, είχαμε συμφωνήσει στα λεφτά και νομίζαμε ότι όλα είχαν τελειώσει. Μία μέρα μου τηλεφώνησε στη Γερμανία και μου είπε ότι μάλλον δεν τον θέλουν στη Ζυρίχη και θέλει να επιστρέψει. Του απάντησα ότι θα πρέπει να είναι σίγουρος. Τελικά ενσωματώθηκε στην προετοιμασία στη Γερμανία. Νομίζαμε ότι είχαμε κλείσει το ρόστερ με τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς. Όταν επιστρέψαμε στις προπονήσεις στην Ελλάδα μία μέρα δεν ήρθε στην προπόνηση. Πήγαμε στο σπίτι του, του τηλεφωνήσαμε αλλά δεν απαντούσε. Δεν μίλησε σε κανέναν. Αυτή είναι η χειρότερη συμπεριφορά από επαγγελματία ποδοσφαιριστή που έχω δει. Όταν του πήγε η κλήση σε απολογία είχε ήδη φύγει. Θα κινήσουμε όλες τις νομικές διαδικασίες σε βάρος του. Δεν έδειξε κανένα σεβασμό. Εδώ και οκτώ εβδομάδες ασχολούμαι με τον Κοντέ. Έβλεπα σε κασέτες άλλους αμυντικούς όταν έφυγε την πρώτη φορά και τώρα ψάχνουμε ξανά για αμυντικό, ενώ δεν υπάρχουν στην αγορά. Δεν πρόκειται να τον δεχτούμε πίσω. Τώρα μπορεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο».


Μεταγραφή αμυντικού;


Όσο για το πώς θα καλύψει το κενό στα μετόπισθεν, ο Έβαλντ Λίνεν είπε: «Δοκιμάζουμε ήδη ένα αμυντικό από την Γερμανία( Αϊγκούν) και ίσως δοκιμάσουμε και κάποιους άλλους. Αν πάρουμε κεντρικό αμυντικό θα πρέπει να είναι σε θέση να μας βοηθήσει άμεσα και όχι σε 3-4 μήνες. Ο παίκτης που δοκιμάζουμε ήταν πολύ καλός στο παρελθόν αλλά πέρυσι δεν αγωνίστηκε. Δεν είναι έτοιμος. Αυτή είναι όμως η κατάσταση για κάποιους λόγους. Δεν ήταν δικό μας λάθος που ψάχνουμε για αμυντικό στις τελευταίες μέρες της μετεγγραφικής περιόδου».


Πηγή: www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: