ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

Πανιώνιος έτοιμος για όλα...

Ο Πανιώνιος είναι έτοιμος τόσο για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Άρη, όσο και για τον προκριματικό του UEFA, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος.
Διαπιστευτήρια μοίρασε χθες ο Πανιώνιος, ο οποίος απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, πως η περσινή απόλυτα επιτυχημένη χρονιά δεν είχε τον χαρακτήρα πυροτεχνήματος αλλά της βάσης για την περαιτέρω εξέλιξη. Το Sport24.gr γράφει την εμφάνιση του Πανιωνίου στο Καραϊσκάκη.

Το βράδυ της Δευτέρας στο Καραϊσκάκη και ενώ πολλοί είχαν την εντύπωση, πως ο αγώνας θα πάρει τον χαρακτήρα φιέστας για χάρη των νέων αποκτημάτων των "ερυθρολεύκων" διαψεύστηκαν με τον πιο εμφατικό τρόπο, αντικρίζοντας μια ομάδα που έπαιζε, απλό, όμορφο σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτοματισμών και βασισμένο στο συνεχές τρέξιμό όλων των ποδοσφαιριστών, το οποίο οι "κυανέρυθροι" μπορούσαν να στηρίξουν λόγω της εξαιρετικής φυσικής τους κατάστασης.

Δεν μπορεί να πει βέβαια κανείς, πως από ένα φιλικό μπορεί να προεξοφλήσει την φετινή πορεία του Πανιωνίου, σε Ελλάδα και Ευρώπη, όμως πλέον έχουμε στα χέρια μας τα πρώτο δείγμα γραφής από την δουλειά, που έγινε στο μετεγγραφικό παζάρι και στην προετοιμασία του Καρπενησίου κατ' αρχήν και του Μπαντ Βερισχόφεν εν συνεχεία. Βέβαια, η εξαιρετική εμφάνιση και νίκη της ομάδας του Έβαλντ Λίνεν σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κρύψει τις αδυναμίες της, οι οποίες ήταν εμφανείς. Ο Πανιώνιος ίσως να έπρεπε να έχει κινηθεί στο θερινό μετεγγραφικό παζάρι, για την απόκτηση τερματοφύλακα, περισσότερο αξιόπιστου από τον Κένιγνκ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Σλοβάκος δεν μπορεί να καλύψει επάξια την θέση.

Ο Γερμανός κόουτς, μπορεί να ξέρει καλύτερα από κάθε δημοσιογράφο ή οπαδό, ποιές ακριβώς είναι οι ανάγκες της ομάδας, όμως όποιος έχει μάτια μπορούσε να δει πως ο Σλοβάκος τερματοφύλακας του Πανιωνίου, μπορεί να είναι εξαιρετικός στις αντιδράσεις του στα σουτ, όμως η έξοδός του, θυμίζει σε πολλές περιπτώσεις αυτήν του... Μεσολογγίου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτήν στο τέρμα του Κωνσταντίνου.
Και αν το πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια, ήταν εύκολο να το αντιληφθεί κανείς δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις τελικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου, οι οποίες πέρασαν χωρίς ιδιαίτερη κριτική λόγω της νίκης επί του Ολυμπιακού.

Στον συγκεκριμένο τομέα, οι "κυανέρυθροι" ποδοσφαιριστές χρειάζονται αρκετές ώρες προπόνησης ακόμα καθώς η ομάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να φτάσει στην περιοχή του αντιπάλου, όμως από εκεί και πέρα αν δεν πρόκειται για τετ-α-τετ το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η προσθήκη του Ντελούρα βέβαια, πιθανότητα θα εκμηδενίσει το πρόβλημα, όμως επειδή κανένας δεν έχει δει τον νεαρό Γερμανό σε δράση με τα "κυανέρυθρα" δεν μπορεί να προεξοφλήσει τίποτα.

Ο έλεγχος των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου:

Μίροσλαβ Κένινγκ: Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά το βράδυ της Δευτέρας. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, τον ενόχλησαν μόλις δύο φορές. Στην πρώτη ο Σλοβάκος τερματοφύλακας των "κυανέρυθρων" ευθύνεται για το γκολ που δέχθηκε καθώς η έξοδός του ήταν στο... πουθενά, όμως στην δεύτερη πήρε το αίμα του πίσω πραγματοποιώντας εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Ματσούκα.

Γιάννης Μανιάτης: Πιο ώριμος από ποτέ! Η μεταμόρφωσή του τον τελευταίο χρόνο, συγκαταλέγεται στις αναρίθμητες επιτυχίες του Έβαλντ Λίνεν στην σύντομη θητεία του στον πάγκο της ομάδας. Τι και αν ο Ολυμπιακός, έπαιζε κυρίως από την πλευρά του; Οι επεμβάσεις του πάντα επίκαιρες, δεν άφησε τον Τζόρτζεβιτς να πάρει ανάσα.

Νίκος Σπυρόπουλος: Ένα λάθος έκανε όλο κι όλο, αλλά από την στιγμή που δεν το εκμεταλεύτηκε ο Νούνιεζ, ο αριστερός μπακ του Πανιωνίου, χαρακτηρίζεται θετικότατος. Μάλιστα, ο -στην προ-Μπράβο- εποχή μετεγγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, έκανε αρκετούς "ερυθρόλευκους" οπαδούς να μελαγχολήσουν βλέποντας τον Μπράβο να τραβάει... ζόρια με τον Κόντι, ενώ ο ίδιος έβγαζε χωρίς να πιεστεί τον αγώνα. Θα ήταν βέβαια, πολύ σημαντικότερο τεστ και για τον ίδιο αν βέβαια, αντί του Πατσατζόγλου, έβρισκε μπροστά του τον Γκαλέτι.

Σεκού Μπερτέ: Είναι γνωστό και από τις περσινές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, ότι ο Αφρικανός αμυντικός, πλην της τεχνικής του κατάρτισης δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα. Έβγαινε σε κάθε περίπτωση πρώτος στην μπάλα, ήταν ανίκητος τόσο ψηλά όσο και χαμηλά.

Μαρσέλο Πλετς: Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Φόβητρο για τους επιθετικούς των αντιπάλων δεν χάνει μάχη, ούτε στο... σκάκι. Η ενδεκάδα του Λίνεν αρχίζει και τελειώνει σε αυτόν.

Γρηγόρης Μάκος: Έχοντας δίπλα του στα αμυντικά χαφ, τον θετικότατο Νικολάου, βρήκε την ευκαιρία εκτός από τα ανασταλτικά του καθήκοντα να προωθηθεί και να δημιουργήσει κινδύνους με κορυφαία στιγμή το σουτ, το οποίο έπιασε με την απόκρουση του... αιώνα ο Μπούτινα. Δεν θα χάσει σε καμία περίπτωση την φανέλα του βασικού και φέτος.

Μάριος Νικολάου: Ο Κύπριος θα υπογράψει εντός των επόμενων ημερών του καθώς στο κρισιμότερο τεστ, έπεισε και με το παραπάνω τον Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος επιβεβαίωσε λίγο μετά την λήξη πως ο υπο δοκιμή αμυντικός χαφ, θα μείνει στην ομάδα. Απελευθέρωσε με το παιχνίδι του τον Μάκο και μετά τα πρώτα λεπτά στα οποία φαινόταν "τρακαρισμένος" ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά.

Φανούρης Γουνδουλάκης: Ήταν ένας από τους "μικρούς ήρωες" της περασμένης σεζόν, όμως χθες ήταν ο "αδύναμος κρίκος" της ομάδας, γι αυτό ήταν και ο πρώτος που αντικαταστάθηκε. Καθυστερούσε την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του, καθώς το σκεφτόταν πολύ πριν πασάρει. Κανένας δεν ανησυχεί βέβαια, καθώς η εμφάνιση του χαφ του Πανιωνίου, είναι απλά η εξαίρεση.

Άλμπι Κόντι: Άφησε όσο κόσμο, δεν είχε πληροφόρηση από την προετοιμασία του Πανιωνίου και τις εμφανίσεις του 18χρονου, με ανοιχτό το στόμα. Μόνιμος κίνδυνος απο δεξιά, είχε δύο ευκαιρίες να σκοράρει και εξέθεσε ουκ ολίγες φορές τον Ραούλ Μπράβο. Αν φτιάξει το τελείωμά του, τότε είναι το "next best thing" του Πανιωνίου.

Μπερνάρ Κουμορτζί: Ο κορυφαίος του αγώνα, μαζί με Μανιάτη και Κόντι. Σκεφτόταν πολύ τις πάσες του μέχρι το ημίωρο, αντέδρασε όμως άμεσα στις φωνές του Λίνεν βγάζοντας πάσα-μισό γκολ στον Τζιμπούρ. Ο Γκανέζος μοιάζει να έχει ραντάρ ανίχνευσης ελεύθερων χώρων... Άψογος δημιουργικά, ενώ όταν στον αγώνα πέρασε ο Ντάριο Φερνάντεζ κράτησε στα ίδια επίπεδα την απόδοσή του και ανασταλτικά.

Ρέφικ Τζιμπούρ: Ο "Τρεζεγκέ των φτωχών". Τελείωσε την φάση του πρώτου γκολ, υποδειγματικά ενώ εξέθεσε και αυτός με την σειρά του, αρκετές φορές το αμυντικό δίδυμο του αντιπάλου. Μόνιμη απειλή τόσο εντός όσο και εκτός περιοχης, όταν και "έσπαγε" μπάλες στα χαφ, ώστε να τελειώσουν εκείνα τις φάσεις.

Ντάριο Φερνάντεζ: Δεν έπαιξε πολύ, όμως στον χρόνο που πήρε κατάφερε να βγάλει μια μπαλιά λουκούμι, την οποία δεν την εκμεταλεύτηκαν οι συμπαίκτες του.

Λουίς Λουρένσο: Ο Πορτογάλος σώθηκε από τις φωνές του Λίνεν, λόγω της άψογης εκτέλεσης του πλασέ που επιχείρησε στην φάση του δεύτερου γκολ. Ακόμα θα του φώναζε ο Γερμανός τεχνικός αν δεν είχε μπει το γκολ, καθώς ο Πορτογάλος είχε πολλές επιλογές πάσας
στην συγκεκριμένη φάση.

Σκούφαλης, Καπετάνος, Κουτσόπουλος, Αραβίδης, Παύλου, Γουσούλης και Γκασπάρ, αγωνίστηκαν ελάχιστα και δεν μπορούν να κριθούν αν και έδειξαν πως δεν είχαν προβλήματα την ώρα που ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε λόγω των συνεχόμενων αλλαγών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΙΝΕΝ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Εβαλντ Λίνεν στις δηλώσεις του, τόνισε πως έμεινε ευχαριστημένος κυρίως από την εμφάνιση των παικτών του. "Δεν είναι σημαντικό που κερδίσαμε το παιχνίδι, γιατί από ένα σημείο και μετά δεν ήταν και κανονικό παιχνίδι με 9-10 αλλαγές από κάθε ομάδα. Για μένα το πιο σημαντικό ήταν που παίξαμε καλά και είχαμε καλή κυκλοφορία", ανέφερε ο γερμανός, που βλέπει τον Πανιώνιο να είναι περισσότερο ομάδα, απ` ότι πέρυσι. "Πέρυσι ήταν καλή χρονιά, χάσαμε κάποιους παίκτες, όμως τώρα έχουμε ομάδα και ελπίζω να τα πάμε καλύτερα". Ο Λίνεν αναφέρθηκε και σ` αυτά που δεν του άρεσαν. "Δεν μου άρεσε που δεχόμαστε πολλά γκολ από στημένες φάσεις και πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό, ενώ πρέπει στην επίθεση να βάζουμε περισσότερα γκολ. Εμένα με ενδιαφέρει να είμαστε καλύτεροι στον τρόπο που παίζουμε και όχι στην βαθμολογία. Στο πρωτάθλημα θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα και θα δούμε στην πορεία". Οσον αφορά τα μεταγραφικά του Πανιωνίου, ο προπονητής της ομάδας τόνισε: "Είμαστε στην πορεία να κάνουμε συμβόλαιο με τον Νικολάου και θα δούμε στη συνέχεια αν θα χρειαστούμε κάποιον άλλο παίκτη. Εχουμε ανοικτά τα μάτια μας για κάποιον ακόμη αμυντικό μέσο και θα δούμε τι θα γίνει και με τον Σιώβα και αν θα δοθούν κάποιοι παίκτες δανεικοί".Ο Λίνεν, πάντως, δεν παρέλειψε να εκφράσει και τα παράπονά του. "Αν θέλουμε να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, πρέπει να δεχτούν και οι διαιτητές το πιο επιθετικό, αλλά καθαρό παιχνίδι.Σε 4-5 περιπτώσεις, κλέψαμε καθαρά την μπάλα, όμως ο διαιτητής μας σταματούσε".Ο αμυντικός του Πανιωνίου, Νίκος Σπυρόπουλος, εμφανίστηκε προσγειωμένος, παρά τη νίκη της ομάδας του. "Είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Παίξαμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό. Εχουμε δύο παίκτες σε κάθε θέση. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα με τον Αρη".

Σχόλιο "Κ.Ν.": Μπράβο στην ΠΑΕ που πρόσθεσε στο δεξί μέρος της φανέλας το σήμα του Πανιωνίου Σμύρνης. Τέτοιες ενέργειες είναι σημαντικότερες και από την "μεγαλύτερη" μεταγραφή. και πάλι μπράβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: