ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007

"Απολογισμός" Κωνσταντίνου Τσακίρη

Σε απολογισμό της έως τώρα θητείας του, στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ Πανιώνιος, προχώρησε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, λέγοντας "Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, καταφέραμε να φτιάξουμε τη νεότερη ομάδα της Λίγκας και να πάρουμε μια θέση που μας βγάζει στα προκριματικά του κυπέλου UEFA". Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης παραχώρησε συνέντευξη στο Γερμανόφωνο Αθηναϊκό Πρακτορείο ποδοσφαιρικών ειδήσεων "Dafna.gr". Αναλυτικά, η συνέντευξή του...
- Κύριε Τσακίρη, βρίσκεστε ακριβώς ένα χρόνο στο τιμόνι του Πανιωνίου. Ποιός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός σας και ποιοί οι νέοι στόχοι;

"Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, καταφέραμε να φτιάξουμε τη νεότερη ομάδα της Λίγκας και να πάρουμε μια θέση που μας βγάζει στα προκριματικά του κυπέλου UEFA". Επιπλέον καταφέραμε να επισπεύσουμε την εξυγίανση του συλλόγου και να αλλάξουμε το προφίλ μας προς τα έξω. Μέχρι τώρα ο Πανιώνιος όσον αφορά τα ΜΜΕ, βρισκόταν στη αφάνεια. Πορευόμαστε με στόχο να προσφέρουμε στον Έλληνα φίλαθλο, τον Πανιώνιο ως εναλλακτική επιλογή και με 70 χρόνια ιστορία. Στόχος για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι η καθιέρωσή μας στις πρώτες θέσεις ως απόδειξη ότι η φετινή μας πορεία δεν ήταν τυχαία".

- Αυτό πάει να πει ότι ο Πανιώνιος δε θα έχει πλέον τον ρόλο του Συλλόγου-Προπονητηρίου, που εκπαιδεύει και πουλάει παίκτες και ο οποίος όσον αφορά στους παίκτες, φαντάζει ως ενδιάμεσος σταθμός στην καριέρα τους;

"Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτόν το ρόλο, όσο είμαστε εμείς που θέτουμε τους όρους. Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση Σπυρόπουλο. Οι τρεις μεγάλοι τον θέλουν αλλά εμείς τους είπαμε ότι δεν πωλείται. Θέλουμε έναν από τον σύλλογο να τραβήξει στην Εθνική. Αν αυτός θα είναι ο Σπυρόπουλος και καθιερωθεί στην Εθνική, σίγουρα δε θα του είμαστε εμπόδιο στην καριέρα του. Αλλά για ψίχουλα, δεν τον δίνουμε".

- Κατά πόσο πιστώνεται ο προπονητής, την επιτυχία της ομάδας;

"Κατά πολύ. Αντιπροσωπεύει εμπειρία και ικανότητα. Συμπληρώνει έτσι την άγνοια της διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου κι εμού. Όταν απέκτησα και ανέλαβα τον Πανιώνιο, ήθελα να τον στελεχώσω με άτομα άσχετα με το ποδόσφαιρο. Την άγνοια μας, θα την αντιστάθμιζε ένας έμπειρος προπονητής με διευρημένες αρμοδιότητες. Καταφέραμε να δελεάσουμε τον Λίνεν, ο οποίος ήταν και ο μαναδικός μας υποψήφιος".

- Πώς πάνε τα πράγματα με το γηπεδικό;

"Έχουμε ακόμα να υπερβούμε μερικά γραφειοκρατικά ζητήματα. Προς το παρόν θα πώ κάτι που είπε και ο Τσόρτσιλ: Μπορεί να είναι η αρχή του τέλους".

- Πως "βλέπετε" την περιβόητη παρτίδα με την Ντιναμό Τιφλίδας, της 1 Δεκεμβρίου 2004, όπου ο Πανιώνιος νίκησε 5-2 και η ΟΥΕΦΑ ακόμα διερευνά την υπόθεση στησίματος;

"Για εμάς ως Πανιώνιος, η υπόθεση αυτή έχει λήξει. Είμαστε όμως πάντα στη διάθεση της UEFA για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί στην τελική διελευκανση και παραδειγματικής τιμωρίας όποιου εμπλέκεται στην ιστορία αυτή, αν βέβαια αποδειχτεί κάτι".

- Όταν αναλάβατε τον Πανιώνιο, ταυτόχρονα ιδρύθηκε και η Superleague στην Ελλάδα. Ποιά είναι η αποψή σας;

"Η ίδρυση ήταν οπωσδήποτε το σωστό βήμα. Υπάρχει όμως μεγάλο περιθώριο για βελτίωση. Όσον αφορά στην οργάνωση της σεζόν που πέρασε, αυτή ήταν πετυχημένη. Σε αυτό, η Σούπερ Λίγκα δείχνει μεγάλη ελαστικότητα, πράγμα που έλειπε στο παρελθόν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: