ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2007

Συνέντευξη Τύπου Εβαλντ Λίνεν

Την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Εβαλντ Λίνεν. Αναλυτικά ο προπονητής του Πανιωνίου είπε:
Σεβασμός ή «κόλπο»;
Στις δηλώσεις του προπονητή του Απόλλωνα Καλαμαρίας, ότι ο Πανιώνιος είναι η καλύτερη ομάδα που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στο γήπεδο της Καλαμαριάς, στάθηκε ο Έβαλντ Λίνεν: « Δεν ξέρω αν είναι αυτή η γνώμη του πραγματικά. Ίσως αυτές οι δηλώσεις να έχουν ως στόχο να μας ανεβάσουν ψυχολογικά, να μας κάνουν να νιώσουμε ανώτεροι ώστε να μπούμε στο παιχνίδι πιο χαλαρά. Για εμάς είναι σημαντικό παιχνίδι, πρέπει να πάρουμε τους 3 πόντους. Η Καλαμαριά είναι πολύ δυνατή ομάδα, μάχεται πολύ, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και έτσι όταν παίζεις με μια τέτοια ομάδα πρέπει να μπαίνεις μέσα με μαχητικό πνεύμα και να παλεύεις την κάθε φάση.
Τραυματισμοί και απουσίες
Από τους τραυματίες δεν επιστρέφει κανείς ωστόσο ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η επιστροφή του Γκάσπαρ. Όσο για τον Μπερτέ, αν και προπονείτε κανονικά δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί και δεν θέλω να ρισκάρω να τον βάλω σε παιχνίδι. Τέλος Μάκος και Μπρέσκα επέστρεψαν αφού έχουν εκτίσει τις ποινές τους.
Βαθμολογία
Όλοι μπορούν να δουν ότι στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, αν εξαιρέσεις τους τρείς πρώτους, όλοι οι υπόλοιποι είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία. Επομένως όλα είναι αμφίβολα. Στόχος μου σε όλα τα παιχνίδια είναι να κερδίζουμε δουλεύοντας σκληρά. Το γεγονός ότι οι επόμενες αναμετρήσεις γίνονται με ομάδες που είναι στο ίδιο βαθμολογικό γκρουπ με εμάς είναι πολύ σημαντικο. Πρέπει να πάρουμε την διαφοραά στην συγκομιδή των δύο παιχνιδιών για να έχουμε το πλεονέκτημα σε τυχών ισοβαθμίες. Για παράδειγμα με τον Εργοτέλη ήρθαμε 2-1 στη Κρήτη και 2-0 εδώ. Αναμφίβολα έχουμε το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε με όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Για μένα δεν είναι χρήσιμο να σκέφτεσαι πόσους βαθμούς χρειάζεσαι για να μην υποβιβαστείς ή για να βγείς στο ΟΥΕΦΑ. Το ζήτημα είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε το καλύτερο αγνοώντας το τι κάνουν οι άλλοι. Η φιλοσοφία μου είναι να προσπαθούμε να παίζουμε όσο καλύτερα γίνεται και με σκληρή δουλειά να κερδίζουμε αυτό που μας αξίζει.
Εθνική Ελλάδος

Έχουμε παίκτες ταλαντούχους και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Άλλοι είναι σε ένα υψηλό επίπεδο που μπορούν να αγωνιστούν για την Εθνική όπως ο Σπυρόπουλος. Δεν θα μου άρεσε να διαβάσω κάπου ή να μου υποδείξουν το πώς θα παρατάξω την ομάδα μου. Για αυτό και σε καμία περίπτωση δεν θα πω εγώ στο κ. Ρεχάγκελ πως θα φτιάξει την Εθνική. Ο Ότο έχει φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο, μια πολύ δεμένη ομάδα και το ότι δεν αλλάζει συνέχεια παίκτες ίσως είναι το μυστικό της επιτυχίας της.
Μεταγραφές
Είμαι ικανοποιημένος από τις μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο. Στη μοναδική περίπτωση που σταθήκαμε λιγότερο τυχεροί είναι αυτή του Κοντέ. Ο τραυματισμός του αποδείχτηκε πιο σοβαρός από ότι νομίζαμε αρχικά. Θα είναι έτοιμος σε λίγο καιρό και θα είναι καλό να μην ρισκάρουμε να τον βάλουμε. Έχουμε χρόνο. Θα μας χρειαστεί σε λίγο καιρό μιας και οι κάρτες στους αμυντικούς μας αυξάνονται. Θεωρώ ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Ο Τζιμπούρ, ο Λουρένσο και ο Βάγκνερ είναι τρεις τωρινές προσθήκες στην εντεκάδα, που θεωρώ πως είναι πολλές, αφού η ομάδα δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί πριν την έναρξη του 2ου γύρου. Βέβαια ο Κοντέ και ο Παύλου είναι καλές μεταγραφές που θα μας βοηθήσουν πολύ.
Παραμονή του στην Ελλάδα

Έχω συμβόλαιο με το Πανιώνιο και είμαι χαρούμενος εδώ. Δουλεύω με στόχο να φτιάξω ένα καλό σύνολο και να βελτιώσω την ομάδα. Επίσης θέλω να φτιαχτεί το προπονητικό κέντρο ώστε να δουλεύουμε σε καλύτερα γήπεδα. Δεν ξέρω πως λειτουργούν οι άλλες ομάδες στην Ελλάδα, ο δικός μου στόχος είναι να δουλεύουμε πιο επαγγελματικά έτσι ώστε να καταφέρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαι μόλις 7 μήνες στο Πανιώνιο και έχω δει προπονητές να αλλάζουν σε δύο και τρεις μήνες. Είναι γελοίο κάτι τέτοιο και θα πρέπει η εκάστοτε διοίκηση να σέβεται την δουλειά των προπονητών. Άλλωστε οι ομάδες είναι όλες πολύ κοντά στη βαθμολογία οπότε δε χρειάζονται αλλαγές.
Συνθήκες πρωταθλήματος
Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω τέτοιες συνθήκες. Το πρωτάθλημα τελειώνει τον Απρίλιο και ξαναρχίζει τέλη Αυγούστου. Δηλαδή θα έχουμε 4 εβδομάδες με φιλικά μετά το τέλος του Πρωταθλήματος ενω θα έπρεπε να κάνουμε μόλις δύο. Ακόμα οι ποδοσφαιριστές θα έχουν έξι εβδομάδες ξεκούραση απο τέσσερεις που είναι το φυσιολογικό. Τέλος, θα αναγκαστούμε να κάνουμε προετοιμασία 8 εβδομάδων και πιστεύω πως είναι αρνητικό γιατί οι παίκτες έχουν «ξεχάσει» να παίζουν επίσημους αγώνες. Λογικό θα είναι ο Ότο Ρεχάγκελ να στηριχτεί, στους αγώνες της Εθνικής το καλοκαίρι, σε παίκτες που παίζουν σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: