ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Μπράβο Διαθεσόπουλε τα κατάφερες....

Χωρίς τον προπονητή Μάκη Βολτυράκη, χωρίς τον βοηθό του, χωρίς του Θωμάνο, Μάζη, Παπαδόγκωνα καθώς τα κομάντα (λέγε διαιτητές...) του Διαθεσόπουλου τους είχαν αποβάλει την κατάλληλη στιγμή ο Πανιώνιος ηττήθηκε με 7-6 από τον Διαθεσοπουλιακό (λέγε με Ολυμπιακό) Σ.Φ.Π. στη παράταση του τελικού το κυπέλλου πόλο. Για άλλη μια χρονιά οι διαιτητές κομάντο του Διαθεσόπουλου (ούτε ο Τσαουσέσκου δεν εκλεγόταν τόσα χρόνια πρόεδρος....) έκαναν το καθηκόν τους, "εσπρωξαν" τον ΟΣΦΠ και του έδωσαν άλλο έναν τίτλο. Μπράβο ρε Διαθεσόπουλε μπράβο τα κατάφερες... Ομως πάρτο απόφαση αργά η γρήγορα οι διαιτητές σου δεν θα μπορούν να ευνοούν την αγαπημένη σου ομάδα. Ο μ.ο. ηλικάς του ΟΣΦΠ είναι 35 και βάλε οπότε έρχεται το τέλος. Ενώ από την άλλη πλευρά για δες. Ολη η εθνική νέων και ελπίδων του πόλο αγωνίζεται στον Πανιώνιο. Πάρτο απόφαση τελειώνεις Διαθεσόπουλε, τελειώνεις...

Διαβάστε για το ματς από το www.sport24.gr για να καταλάβετε τι συνέβη στον τελικό:
Οι "κυανέρυθροι" αποδείχθηκαν άξιος αντίπαλος των κυρίαρχων στην ελληνική υδατοσφαίριση τα τελευταία χρόνια, αλλά στο τέλος η ομάδα του Πειραιά ήταν αυτή που πανηγύρισε την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.

Αυτό το Κύπελλο μετέτρεψε τον Ολυμπιακό σε πολυνίκη του θεσμού, αφού έφτασε τις 13 κατακτήσεις έναντι 12 του Εθνικού. Επεφύλαξε όμως και μία μεγάλη διάκριση στον σκόρερ του νικητήριου γκολ και MVP του τελικού, Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, που έφτασε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη με 25 κατακτήσεις τίτλων.

Σε περίπτωση που τα προγνωστικά επιβεβαιωθούν και οι "ερυθρόλευκοι" κατακτήσουν και το Πρωτάθλημα, ο αρχηγός τους θα γίνει το απόλυτο "αφεντικό" στα ομαδικά αθλήματα, αφού θα ξεπεράσει το "σύμβολο" του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα στο Final Four, κατέκτησε ο Κώστας Φλέγκας, που στον τελικό απέδειξε ότι αποτελεί έναν από τους "μεγάλους" της νέας γενιάς Ελλήνων γκολκίπερ.

Ο αγώνας
Ο Πανιώνιος ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και μέσω της δυναμικής του άμυνας στα ίσα αλλά και στον παίκτη λιγότερο (περιόρισε στο ελάχιστο τον Αφρουδάκη, που πήρε μόλις μία αποβολή στο πρώτο οκτάλεπτο), κατάφερε στην πρώτη περίοδο να περιορίσει τα ατού του Ολυμπιακού και να προηγηθεί με 1-0, πριν ο Σχίζας ισοφαρίσει σε 1-1.

Η είσοδος του Βλοντάκη στη θέση του Αφρουδάκη δεν βοήθησε τους "ερυθρόλευκους", αφού ο πολύπειρος φουνταριστός έδειξε εκνευρισμένος, κάτι που εκμεταλλεύθηκε η ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ο Μπεριστιάνος ήταν αυτός που στην κόντρα κατάφερε να νικήσει τον Δεληγιάννη και να δώσει προβάδισμα με 2-1 στον Πανιώνιο με το τέλος της περιόδου.

Η ζώνη των "κυανέρυθρων" συνεχίστηκε και στο δεύτερο οκτάλεπτο, με αποτέλεσμα η μπάλα να περνάει ελάχιστα στον Αφρουδάκη. Ακόμα όμως και όταν οι Κυπελλούχοι κέρδιζαν την αριθμητική υπεροχή, η άμυνα της ομάδας του Βολτυράκη δεν τους άφηνε να σκοράρουν.

Στην επίθεση πάντως δεν τα πήγαινε καλά η ομάδα του Βολτυράκη, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε τελικό ο Ολυμπιακός, που ισοφάρισε σε 2-2, 2 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Χατζηθεοδώρου, στον παίκτη παραπάνω. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, στο οποίο ξεχώρισαν οι καλές άμυνες και το σκληρό παιχνίδι, αλλά όχι το θέαμα.

Ο Τάσος Σχίζας ήταν αυτός που έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, σκοράροντας στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα. Τα τραγικά ποσοστά του Πανιωνίου στον παίκτη παραπάνω (1/7 μέχρι τα μισά του Γ' οκταλέπτου), επέτρεψαν στην ομάδα του Πάτερου να πάρει σιγά-σιγά τα ηνία του αγώνα και να προηγηθεί με 4-2 χάρη σε γκολ του Ντόσκα στην κόντρα.

Χρειάστηκε να περάσουν 23 λεπτά για να ξανασκοράρει η ομάδα της Νέας Σμύρνης. Δράστης ήταν ο Κατσαούνης που έδειξε την ψυχραιμία του και μείωσε σε 4-3, 1 λεπτό πριν το τέλος της περιόδου, που τελικά ολοκληρώθηκε με αυτό το σκορ.

Ιδανικά άρχισε για τον Πανιώνιο η τελευταία περίοδος, αφού όχι μόνο χρεώθηκε ο Σχίζας (καλύτερος του Ολυμπιακού) με την τρίτη του αποβολή, αλλά ο Μάζης ευστόχησε στον παίκτη παραπάνω, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Η συνεργασία των αδερφών Αφρουδάκη ήταν αυτή που έφερε την απάντηση του Ολυμπιακού. Ο Χρήστος πάσαρε και ο Γιώργος σκόραρε για να γίνει το σκορ 5-4, σ' ένα γκολ που θύμισε... Μόντρεαλ.

Ήταν η ώρα για να σκοράρει ο Μιράλης, που μετά τα 5 γκολ του στον ημιτελικό την Παρασκευής με τον Παναθηναϊκό, είχε σιγήσει. Ο Έλληνας περιφερειακός σκόραρε με πολύ μακρινό ψιλοκρεμαστό και ισοφάρισε σε 5-5 ένα πεντάλεπτο πριν το τέλος του τελικού. Ο Πανιώνιος έχασε τον Μάζη με τρίτη αποβολή, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε δύο ευκαιρίες να σκοράρει με παίκτη παραπάνω, όπως και ο αντίπαλός του μία.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά, οι δύο ομάδες συνέχισαν να αστοχούν με το σκορο στο 5-5. Ο Ολυμπιακός πάντως είχε μία ευκαιρία να σκοράρει στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα, όταν είχε την τελευταία επίθεση. Στα 5'' χρεώθηκε με την τρίτη του αποβολή ο Θωμάκος, ο Μυλωνάκης σούταρε στην εκπνοή αλλά αστόχησε με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στην παράταση.

H παράταση
Παρότι είχε χάσει Μάζη και Θωμάκο, ο Πανιώνιος βρήκε τη δύναμη να μπει δυνατά στην παράταση. Το πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης, μετέτρεψε σε γκολ ο Μιράλης κάνοντας το σκορ 6-5 υπέρ του Πανιωνίου. Μία αποβολή με την οποία χρεώθηκε ο Παπαδόγκωνας στην περιφέρεια (αρκετά αυστηρή από τους διαιτητές), έδωσε την ευκαιρία στον Θεοδωρόπουλο να σκοράρει και να κάνει το 1-1 με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης.

Το δεύτερο μέρος της παράτασης δεν περιείχε γκολ μέχρι τα τελευταία 8 δευτερόλεπτα. Τότε όμως ήταν που πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Χατζηθεοδώρου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σκόραρε στον παίκτη παραπάνω και διαμόρφωσε το τελικό 7-6 που έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

Tα οκτάλεπτα: 1-2, 1-0, 2-1, 1-2, Παράταση: 1-1, 1-0

Τα γκολ των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός
(Πάτερος): Σχίζας 2, Χατζηθεοδώρου 2, Ντόσκας, Γιώργος Αφρουδάκης, Θεοδωρόπουλος

Πανιώνιος (Βολτυράκης): Μιράλης 2, Παπαδόγκωνας, Μπεριστιάνος, Κατσαούνης, Μάζης

Δεν υπάρχουν σχόλια: