ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Στάρε: «Στην επίθεση ποιότητα, στην άμυνα ομαδικότητα»

Ο Σουηδός προπονητής του Πανιωνίου ανέφερε τους στόχους του με το νέο του σύλλογο αλλά και τις μεταγραφές που θα κάνει: «Προτού μιλήσουμε για τακτική να δούμε τους στόχους. Πρέπει να έχουμε έναν στόχο που θα είναι καθημερινός. Εχω ένα πλάνο πως θα αγωνιστούμε. Αν το κάνουμε και το κάνουμε με σοβαρότητα, θα το κάνουμε καλά. Στην επίθεση θα κοιτάξουμε την ποιότητα, την κίνηση και την ταχύτητα ενώ στην άμυνα την δύναμη και την ομαδικότητα».
Αν πιστεύει στον εαυτό του: Αν δεν πίστευα τώρα δεν θα ήμουν εδώ. Εχω δει κάποιες προπονήσεις της ομάδας, Θα ήταν αντιεπαγγελματικό να σας πω τώρα. Θα μπορώ να σας μιλήσω καλύτερα. Μέχρι τις 20-21 Μαΐου θα παρακολουθώ τις προπονήσεις. Στη συνέχεια θα μπορούμε να πούμε περισσότερα
Αν φέρει παίκτες από Σουηδία: Σκοπός μου είναι να φέρω καλούς παίκτες είτε είναι άσπροι, μαύροι, κίτρινοι μπλε. Γνωρίζω καλά την αγορά της χώρας μου αλλά το βασικό είναι να έρθουν καλοί παίκτες ασχέτως από που προέρχονται.
Για την αγωνιστική του φιλοσοφία: Δεν θα πω σύστημα. Να χτίσουμε την τακτική μας. Η φιλοσοφία μας έχει να κάνει και με τη ροή του αγώνα. Να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πράγμα και θα το υλοποιήσουμε στην πορεία.

Κιντής: «Την ευθύνη την έχω αποκλειστικά εγώ»


Πριν ο νέος προπονητής του Πανιωνίου ξεκινήσει την ομιλία του, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ομάδας Κιντής. Ο ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων» ανέφερε τους λόγους που επιλέχτηκε ο Στάρε για να αναλάνει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου της Νέας Σμύρνης: «Δεν θέλω να πω πολλά. Πρώτον ένας προπονητής πρέπει να έχει σωστή νοοτροπία,να είναι επαρκής ώστε να οδηγήσει ψηλά μια ομάδα. Για παράδειγμα όπως η εθνική Ελλάδος. Επίσης να έχει τεχνική γνώση, να είναι εξειδικευμένος και πλέον το ποδόσφαιρο έχει γίνει επιστήμη. Δεύτερον εμπειρία. Ο συγκεκριμένος προπονητής είναι 20 χρόνια και έχει δουλέψει από ακαδημίες μέχρι πρώτος προπονητής,. Τον παρακολουθούσαμε άδω και καιρό και είναι χαρακτηριστικό ότι άνθρωπος μας που ξέρει σουηδικά γράφτηκε σε φόρουμ των οπαδών της ΑΙΚ για να μάθει ποια ήταν η αντίδραση του όταν είχαν διακόψει οι οπαδοί την προπόνηση. Είδαμε την αντίδραση του η οποία ήταν η ενδεδειγμένη και σε τέτοιες καταστάσεις φαίνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Είναι νέος, φιλόδοξος και θα φέρει μια νέα προσθήκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για τις πωλήσεις παικτών: Κάθε παίκτης έχει την τιμή του. Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και κάθε παίκτης έχει ρήτρα. Εμείς δεν θέλουμε να αποδυναμώσουμε τον Πανιώνιο.
Αν υπάρχουν επίσημες προτάσεις για παίκτες του Πανιωνίου: Δεν θέλω να βγει τίποτα προς τα έξω και αυτό θα το τηρήσουμε. Δεν το επιβεβαιώνουμε και δεν τον διαψεύδουμε.
Για το μπάτζετ: Αυτό είναι μεγάλο κεφάλαιο και όπως ξέρετε υπάρχει αβεβαιότητα, οικονομική κρίση, με ΟΠΑΠ και τηλεοπτικά δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Αν τροποποιηθούν έχει σημασία. Στόχος είναι να έχουμε ρόστερ με 3-4 παίκτες υψηλού επιπέδου που θα έχουν σωστή νοοτροπία, συν 17-18 επαγγελματίες παίκτες εκτός από τους τερματοφύλακες και 4-5 παίκτες από τις ακαδημίες.
Για τα μεγάλα ονόματα: Στόχος είναι να έχουν πλήρες χρονιές στις ομάδες που αγωνίστηκαν όπως και να συνεισφέρουν στην ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να έχουν νοοτροπία.
Για το αν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής ο Στάρε: Δύο πράγματα ζητήσαμε να βελτιώνεται η ομάδα και να ψάχνει για η νίκη σε όλα τα ματς ακόμα και στο οικογενειακό δίτερμα. Αν κάνει αυτά τα πράγματα είναι ασφαλής. Την ευθύνη την έχω αποκλειστικά εγώ. Το μπάτζετ δεν το ξέρει κανείς


* Το Σάββατο στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί φιλικό με τον Λεβαδειακό στη Νέα Σμύρνη.
* Την άλλη εβδομάδα θα γίνει η παρουσίαση στο Κορωπί του προπονητικού κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: