ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Πρεμιέρα στο ULEB Cup

Τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο ULEB Cup δίνει το απόγευμα της Τρίτης (19.00 ώρα Ελλάδας) στο Ταλίν της Εσθονίας απέναντι στην τοπική Κάλεβ ο Πανιώνιος On Telecoms. Η αποστολή των κυανέρυθρων βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στην πρωτεύουσα της Εσθονίας όπου βρήκε άσχημες καιρικές συνθήκες με χιόνι και πολύ κρύο.
Η ομάδα έκανε την πρώτη της προπόνηση στο γήπεδο "Σάκου Σούρχολ" το απόγευμα της Δευτέρας και άπαντες δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη της σεζόν. "Οπως κάθε πρεμιέρα έτσι και αυτή στο ULEB Cup κρύβει δυσκολίες πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν εκτός έδρας αγώνα", δήλωσε ο προπονητής του Πανιώνιος On Telecoms Μηνάς Γκέκος αναφορικά στον αγώνα με την Κάλεβ. "Πρόκειται για ένα δύσκολο ματς αφού η Κάλεβ διαθέτει μία γρήγορη και έμπειρη ομάδα με τρεις αμερικανούς που αρέσκεται στο επιθετικό μπάσκετ. Από την πλευρά μας έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα προκειμένου να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας που δεν είναι άλλη από το να ξεκινήσουμε νικηφόρα τις υποχρεώσεις μας στη διοργάνωση αφού ο Πανιώνιος On Telecoms θέλει να πρωταγωνιστήσει και στο ULEB Cup", τόνισε ο Ελληνας τεχνικός.
Προβλήματα δεν υπάρχουν πέραν της απουσίας του Αλέξανδρου Σιγκούνα που έμεινε στην Ελλάδα. Οσο για το ατυχές περιστατικό της απώλειας της βαλίτσας του Μπραντ Νιούλεϊ και του βοηθού προπονητή Κρις Χουγκάζ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μέσω Πράγας, μετά από μία μέρα οι βαλίτσες έφτασαν στα χέρια των κατόχων τους.

Η ταυτότητα της Κάλεβ Ταλίν

Η Κάλεβ/Κράμο Ταλίν είναι μία νεοσύστατη ομάδα που προέκυψε το 1998 από την ένωση της πάλαι ποτέ κραταιάς Κάλεβ Ταλίν και της Κράμο. Ο πρώτος της τίτλος ήρθε το 2005 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Εσθονίας κατόρθωμα που επανέλαβε και το 2006 ενώ την περσινή σεζόν έφτασε μέχρι τους τελικούς των πλέι-οφ.
Στη Βαλτική Λίγκα (BBL) μετέχει από το 2005 δίχως όμως να επιδείξει κάποια μεγάλη επιτυχία πέρα από τη συμμετοχή της στα προημιτελικά της περασμένης σεζόν. Τις δύο προηγούμενες σεζόν έλαβε μέρος και στο FIBA EuroCup χωρίς όμως να πετύχει κάτι το ιδιαίτερο. Προπονητής της ομάδας είναι ο 47χρονος Σέρβος Βεσελίν Μάτιτς. Ο Μάτιτς βρίσκεται για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο στον πάγκο της Κάλεβ Ταλίν έχοντας διατελέσει στο παρελθόν προπονητής και της Εθνικής Πολωνίας (2005) ενώ πέρυσι κέρδισε τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς στην Εσθονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: