ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

Συνέντευξη Γρηγόρη Μάκου

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΚΟΣ: «Ο Πανιώνιος μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έρχονται πέντε δύσκολα παιχνίδια, για εμάς μέσα σε δύο εβδομάδες κι εγώ ΘΕΛΩ να ζήσουμε μεγάλες στιγμές σ αυτές τις μέρες..» Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2007. Ο 20χρονος διεθνής μέσος του Πανιωνίου μιλά αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για τις άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του αναφερόμενος στο βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί.
Ο νεαρός άσσος των «κυανέρυθρων» περιμένει με ανυπομονησία τις επόμενες δύο εβδομάδες όπου η ομάδα του αντιμετωπίζει μέσα σε δύο εβδομάδες τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή και τον Αστέρα Τρίπολης για το Ελληνικό πρωτάθλημα ενώ ενδιάμεσα θα προσπαθήσει να διακριθεί στη φάση των ομίλων του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ καθώς αντιμετωπίζει τη Γαλατά Σαράϊ στην Νέα Σμύρνη και κατόπιν την Αούστρια Βιέννης εκτός έδρας. Θεωρεί πως όλα αυτά τα παιχνίδια αποτελούν μια πρόκληση για τον ίδιο αλλά και για την υπόλοιπη ομάδα του Πανιωνίου. Θέλει ο κόσμος να σταθεί κοντά στην ομάδα και ασφαλώς εκτιμάει πως ένα καλό ξεκίνημα στην συγκεκριμένη δοκιμασία με καλό αποτέλεσμα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ θα βοηθήσει έτσι ώστε η ομάδα του να πορευθεί με τις ιδανικότερες, ψυχολογικά, συνθήκες στη συνέχεια των υποχρεώσεων της.

** Γρηγόρη, ξεκινάει για εσάς μια αγωνιστική δοκιμασία καθώς μέσα σε δύο εβδομάδες καλείστε να διεκδικήσετε το καλύτερο σε Ελλάδα και Ευρώπη μέσα από πέντε δύσκολα παιχνίδια. Πόσο έτοιμος είναι ο Πανιώνιος γι αυτό το δύσκολο πρόγραμμα; «Είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας αυτό που έρχεται. Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι ανάλογο, τουλάχιστον εμείς που παίζουμε τώρα στα περισσότερα παιχνίδια. Είχαμε ξαναβρεθεί σε μια παρόμοια κατάσταση εγώ ο Φανούρης Γουνδουλάκης, ο Σπυρόπουλος κι ο Μανιάτης αλλά τότε ήμασταν μικρότεροι σε ηλικία και όχι βασικά στελέχη της ομάδας. Τώρα είναι διαφορετικά αφού και εμείς έχουμε ωριμάσει και κουβαλάμε πάνω μας πολύ μεγαλύτερη ευθύνη! Το περιμένω εγώ και οι συμπαίκτες μου, πως και πως.. Είναι δύσκολοι αγώνες με ξεχωριστή σημασία η κάθε μια αναμέτρηση, όμως είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε το καλύτερο σε αυτά τα παιχνίδια. Εξάλλου ο σημερινός Πανιώνιος είναι μια πολύ καλή ομάδα με βάθος και πολλούς παίκτες που ο καθένας από την πλευρά του μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε να κάνουμε το χρέος μας. ΘΕΛΩ να ζήσουμε μεγάλες στιγμές σ αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε..»

** Έπειτα από τη διακοπή του πρωταθλήματος, ξεκινάτε τις υποχρεώσεις σας σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος, στο γήπεδο της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Ποια τα στοιχεία που μπορεί να αξιοποιήσει ο Πανιώνιος για να φύγει νικητής από το συγκεκριμένο παιχνίδι; «Είναι ένα από τα παιχνίδια που θέλω πάρα πολύ να πετύχουμε το στόχο μας ο οποίος ασφαλώς είναι η νίκη. Έχουμε ξεκινήσει αρκετά καλά στη φετινή σεζόν και δείχνουμε πως μπορούμε να πάμε ακόμα πιο καλά από την περασμένη χρονιά. Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα είναι πολύ δύσκολος καθώς όλοι ξέρουν πως μέσα από αυτό το γήπεδο θα πρέπει να είσαι πολύ δυνατός, συγκεντρωμένος και αποφασιστικός για να πάρεις το θετικό αποτέλεσμα. Εγώ προσωπικά ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος στο γήπεδο γιατί έτσι ο κάθε παίκτης έχει κίνητρο να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο ενθουσιασμό καθώς προέρχεται από νίκη επί του Εργοτέλη και γι αυτό το λόγο καλούμαστε να παρουσιάσουμε το ιδανικότερο αγωνιστικό πρόσωπο για να πάρουμε τη νίκη. Μπορούμε, πάντως, να τα καταφέρουμε και έχουμε δείξει πως σε κάθε αγώνα παίζουμε για τη νίκη..»

** Σε προσωπικό επίπεδο και με βάση την πορεία σου στην εθνική Ελπίδων και τον Πανιώνιο, περιμένεις κάτι το ξεχωριστό για τον εαυτό σου στην φετινή σεζόν; «Η φετινή χρονιά μου στον Πανιώνιο ξεκίνησε πολύ καλά. Έχουν αλλάξει προς το καλύτερο πάρα πολλά πράγματα και αυτό με κάνει να νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος από το κλίμα στην ομάδα. Νιώθω δυνατός για να προσφέρω το καλύτερο δυνατό. Όπως όλοι οι παίκτες της ηλικίας μου έτσι κι εγώ έχω μεγάλες φιλοδοξίες που όμως θα υλοποιηθούν εφόσον συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό προσπαθώντας να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα. Είναι λογικό, όσο καλά πάει μια ομάδα να βγαίνουν κερδισμένος και ο κάθε παίκτης της ξεχωριστά. Γι αυτό έχουμε πολλαπλά οφέλη από την καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Μάλιστα διαβάζω κατά διαστήματα και για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για εμένα κι αυτό με τιμά ιδιαίτερα εφόσον αναγνωρίζεται η αξία μου και προπάντων η προσφορά μου. Πάντα κοιτάζω ψηλά. Γιατί όχι; Εφόσον προσφέρω και δείχνω ότι μπορώ να κάνω ακόμα περισσότερα πράγματα. Βλέπω τώρα και τα επιτεύγματα της εθνικής ανδρών κι αυτό με κάνει υπερήφανο. Παράλληλα όμως θέλω κι εγώ σύντομα να μπορέσω να γίνω μέλος αυτής της ομάδας, όπως πιστεύω θα ήθελε ο καθένας στην θέση μου..»

** Πέραν από την πρόκληση που υπάρχει μπροστά στις αναμετρήσεις που έρχονται μήπως υπάρχει κάποια πίεση στην ομάδα, η οποία προέρχεται και από διακοπή των πρωταθλημάτων; «Η κάθε διακοπή του πρωταθλήματος έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Εγώ εκτιμώ πως μας έκανε καλό καθώς η ομάδα ξεκουράστηκε και τώρα μπορεί να προετοιμαστεί καλύτερα για τα παιχνίδια που έρχονται με πρώτο και καλύτερο αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Όσο για την πίεση, δεν νομίζω πως υπάρχει ή τουλάχιστον δεν επιδράει αρνητικά αφού το κλίμα μέσα στην Πανιώνιο είναι πάρα πολύ καλό και όλοι μαζί με ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση προχωράμε βλέποντας και αξιολογώντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο κόσμος είναι ένας άξιος συμπαραστάτης στην προσπάθειά μας. Μας βοηθάει πάρα πολύ και στο πλαίσιο των αλλαγών που είναι ορατές το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Νέα Σμύρνη, αισθανόμαστε την αγάπη του για την ομάδα. Οι φίλαθλοί μας κάνουν υπομονή και είναι αισιόδοξοι. Εάν καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα την Κυριακή πιστεύω πως την ερχόμενη Πέμπτη το γήπεδό μας στην Νέα Σμύρνη θα ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές στον αγώνα με την Γαλατά Σαράϊ για τους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Εμείς είμαστε έτοιμοι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό..».

Δεν υπάρχουν σχόλια: