ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Στα Κανάρια νησιά ο Ιστορικός

Στην πόλη Λας Πάλμας του συγκροτήματος νησιών των Καναρίων Νήσων βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας η αποστολή του Πανιώνιος On Telecoms η οποία την Τρίτη 27 Νοεμβρίου το βράδυ (22.00 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσει την Γκρούπο Ντούνιας Γκραν Κανάρια στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της πρώτης φάσης του ULEB Cup.
Οι κυανέρυθροι με ανεβασμένο ηθικό ύστερα από την 4η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 επί της ΑΕΛ 1964 ΓΣ το περασμένο Σάββατο έχουν στόχο τη νίκη ώστε να "ρεφαρουν" την εντός έδρας ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Βιλερμπάν.
Στην αποστολή ο προπονητής της ομάδας Νέναντ Μάρκοβιτς πήρε για πρώτη φορά φέτος τον Αλέξανδρο Σιγκούνα (αντί του Κατιάκου) αφού ο νεαρός διεθνής γκαρντ/φόργουορντ ξεπέρασε πλήρως τα προβλήματα τραυματισμού που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν. Εκτός ομάδας έμεινε ο τραυματίας Νίκος Αγγελόπουλος.
Η Γκραν Κανάρια
Η Γκραν Κανάρια είναι την τελευταία 20ετία η μόνιμη εκπρόσωπος του νησιωτικού μπάσκετ της Ισπανίας στην πρώτη κατηγορία της χώρας. Ιδρύθηκε το 1963 και συμμετείχε για πρώτη φορά στη Λίγκα ACB τη σεζόν 1984-85. Τη σεζόν 1987-88 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Β Κατηγορίας κερδίζοντας ξανά την άνοδο και από τότε, με εξαίρεση τη σεζόν 1994-95 αγωνίζεται μονίνως στην Λίγκα ACB. Καλύτερή της πορεία ήταν αυτή τη σεζόν 2005-6 όταν κατέκτησε την 5η θέση στο πρωτάθλημα.
Στα Κύπελλα Ευρώπης αγωνίσθηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2000-01 (Κύπελλο Κόρατς) και ακολούθησε η συμμετοχή της στο ULEB Cup της σεζόν 2003-04. Ομοίως έλαβε μέρος στο ULEB Cup της περιόδου 2004-05 και 2006-07 ενώ τη σεζόν 2005-06 συμμετείχε στο FIBA EuroCup.
Τη φετινή σεζόν στον πάγκο της βρίσκεται ο Ισπανός προπονητής Σάλβα Μαλτονάδο ενώ στις τάξεις της περιλαμβάνονται μόλις δύο Ισπανοί μπασκετμπολίστες, οι Φερνέντεθ και Γκουέρα. Ξεχωρίζουν ο Αμερκανός Κρις Μάσι, ο διεθνής Ούγγρος σέντερ Κορνέλ Ντάβιντ (με προϋπηρεσία και στο ΝΒΑ), ο Καναδός γκαρντ Καρλ Ινγκλις που πέρυσι έπαιζε στην κροατική Ζαντάρ, ο Αργεντίνος Βίκτορ Μπαλντο, ο Αγγλος σέντερ Τζόελ Φρίλαντ και οι νατουραλιζέ Τζιμ Μοράν (Αμερικανοιρλανδός), Μάρκους Νόρις (αμερικανοκροάτης) και ο Σενεγαλέζος με ισπανικό διαβατήριο Σιταφά Σαβάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ηγέτης της ομάδας είναι ο Ισπανός με ελληνικές ρίζες, Σέρχιο Πέρεθ Αναγνώστου (ο πατέρας του είναι Ελληνας)! Εδρα είναι το Centro Insular de Deportes χωρητικότητας 5.000 θεατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: