ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Η Μπλακμπερν και ο... Πανιώνιος

Έχω γράψει πολλές φορές ότι είναι πολύ σημαντικό να προχωράς με αξιοπρέπεια στη ζωή. Ότι κι αν κάνεις, ότι και αν υποστηρίζεις, αν το κάνεις με αξιοπρέπεια νομίζω ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα νιώθεις καλά. Όπως σ’ όλα τα πράγματα στη καθημερινή μας ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο η αξιοπρέπεια είναι σημαντικό πράγμα. Τη Κυριακή λοιπόν νωρίς το μεσημέρι παρακολούθησα το ματς Μπλακμπερν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ το απόγευμα βρέθηκα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για τον αγώνα του Πανιωνίου με τη Λάρισα. Όπως γνωρίζεται ο αγώνας του αγγλικού πρωταθλήματος τελείωσε ισόπαλος χωρίς τέρματα. Ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά βάζει τέλος στις όποιες βλέψεις είχε η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Έτσι μετά τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έρχεται και η απώλεια του τίτλου για την Γιουνάιτεντ. Τη Κυριακή η Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε μια αδιάφορη, βαθμολογικά, ομάδα. Οι παίκτες της Μπλακμπερν μετρούν αντίστροφα για να πάνε καλοκαιρινές διακοπές. Και όμως όποιος είδε το ματς παρακολούθησε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι της Μπλακμπερν έπαιζαν λες και διεκδικούσαν τον τίτλο. Και έτσι έπρεπε να παίξουν. Γιατί σέβονται τους φιλάθλους τους, γιατί σέβονται τον σύλλογο τους, γιατί σέβονται το πρωτάθλημα και τους κόπους όλων των ομάδων.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε, δεν ήταν και πολύ καλή, έχασε κάποιες ευκαιρίες και τελικά έμεινε με την «λευκή» ισοπαλία. Στο τέλος του αγώνα οι οπαδοί της Μπλακμπερν χειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας τους. Βλέπετε και κόντρα στην Τσέλσι είχαν παίξει το ίδιο καλά και πάλι δεν είχαν χάσει. Τι παει να πει αδιάφορη ομάδα; Κάποιοι πληρώνουν ένα εισιτήριο και απαιτούν να δουν τους παίκτες της ομάδας τους να προσπαθούν για το καλύτερο. Μπορεί να χάσουν. Ας πούμε θα μπορούσε η Γιουνάιτεντ να σκοράρει σε κάποια ευκαιρία με τον Βαλέντσια ή τον Μπερμπάτοφ, όμως οι παίκτες της Μπλάκμπερν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ακριβώς το αντίθετο έκαναν οι παίκτες του Πανιωνίου στο ματς με τη Λάρισα. Εμφανίστηκαν αδιάφοροι και ηττήθηκαν, δίκαια, με 3-0. «Μόνο ντροπή νιώθω για το αποτέλεσμα», είπε ο Γιώργος Παράσχος με νόημα, αλλά αρκεί αυτό για να «σβήσει» την ντροπιαστική εμφάνιση; Οχι βέβαια. Ο Πανιώνιος, σε μια χρονιά που γιορτάζει 120 χρόνια από την ίδρυση του, κατάφερε να επιβεβαιώσει τις φήμες και τους «ψίθυρους» που τον ήθελαν αδιάφορο στο συγκεκριμένο ματς.

Προφανώς η Λάρισα «καιγόταν» για βαθμούς, ήθελε περισσότερο το ματς, αλλά τι σημαίνει αυτό; Οι παίκτες του Πανιωνίου δεν θα έπρεπε να σεβαστούν τους φιλάθλους τους; Την φανέλα τους; Δεν θα έπρεπε να παίξουν με πάθος και δύναμη; Προφανώς και θα μπορούσαν να χάσουν. Προφανώς. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές είσαι καλύτερος, αλλά χάνεις γιατί ο αντίπαλος είναι τυχερότερος ή γιατί έχει έναν παίκτη που κάνει τη διαφορά. Όμως εκείνο που μετρά πάντα είναι η προσπάθεια, η διάθεση. Και οι παίκτες του Πανιωνίου ούτε προσπάθησαν, ούτε είχαν διάθεση να... προσπαθήσουν. Και είναι τυχεροί που οι «Πάνθηρες» αποχώρησαν στο 60ό λεπτό και μετά δεν είχαν καμία διάθεση για «λαϊκά δικαστήρια». Γιατί αν κάτι έχουν οι οπαδοί ομάδων όπως ο Πανιώνιος είναι η αξιοπρέπεια τους. Ούτε τίτλους, ούτε διακρίσεις. Μόνο αξιοπρέπεια, την οποία οι παίκτες του Πανιωνίου τσαλάκωσαν τη Κυριακή το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: