ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Συνέντευξη Γιάννη Mανιάτη στον Π.Κ.

Είναι ο αρχηγός της ομάδας. Είναι ο ποδοσφαιριστής που «έκλεισε» τα αυτιά τους στις μεταγραφικές σειρήνες και υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πανιώνιο. Ο Γιάννης Μανιάτης μπορεί να είναι μόλις 23 χρόνων όμως ήδη έχει γράψει τη δική του ιστορία στον «κυανέρυθρο» σύλλογο. «Ήθελα να μείνω στην ομάδα. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Ο πρόεδρος μου έκανε μια πρόταση, με έπεισε ότι θα γίνουν ουσιαστικές κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας και έτσι δεν ήταν δύσκολο να πάρω την απόφαση. Θέλω όμως να υπογραμμίσω ότι έμεινα στην ομάδα για να την πάμε πιο ψηλά. Για να κάνουμε επιτυχίες και φυσικά να διεκδικούμε την συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα», υπογραμμίζει ο Μανιάτης στον «Π.Κ.».

Ο «κυανέρυθρος» αρχηγός μιλώντας για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας ανέφερε: «Σίγουρα δεν αρχίσαμε καλά το πρωτάθλημα. Δεν ήταν ξεκίνημα όπως το θέλαμε εμείς και οι φίλαθλοι μας. Τα αρνητικά αποτελέσματα μας στεναχώρησα και η ψυχολογία μας δεν ήταν καλή. Όμως δεν σκύψαμε το κεφάλι. Είμαστε Πανιώνιος. μαζευτήκαμε, μιλήσαμε μεταξύ μας, γνωρίζαμε ότι έχουμε την ποιότητα να ανακάμψουμε, δείξαμε χαρακτήρα και τα καταφέραμε εκεί που μας είχαν για τελειωμένους, να είμαστε τώρα στη πρώτη πεντάδα».

Στο ερώτημα ποιο ματς ήταν κομβικό ο Γιάννης Μανιάτης ανέφερε: «Μετά το ματς με τον Ατρόμητο, το οποίο νικήσαμε στα τελευταία λεπτά, καταλάβαμε ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα. Ο προπονητής μας βοήθησε καθοριστικά σ’ αυτό το θέμα».

Με την ευκαιρία πες μας δυο λόγια για τον Εμίλιο Φερέρα: «Ήταν δύσκολο και γι’ αυτόν. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, μην το ξεχνάμε. Πολλοί (και καλοί...) νέοι παίκτες, τους οποίους ο προπονητής έπρεπε να κάνει ένα κράμα με εμάς τους παλιούς. Προσπάθησε πολύ. Δουλεύει πάρα πολύ μαζί μας. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να μας μεταφέρει τον τρόπο που θέλει να παίζουμε. Δεν ήταν εύκολο και γι’ αυτό στην αρχή η αγωνιστική μας εικόνα δεν ήταν αυτή που όλοι θέλαμε. Δεν γίνεται μέσα σε 1-2 μήνες να παρουσιάσεις ένα νέο αγωνιστικό πρόσωπο. Θέλει χρόνο και προσαρμογής και συναντίληψης. Όμως τα πράγματα βρήκαν το δρόμο τους, εμείς πλέον ακολουθούμε κατά γράμμα τις εντολές του κόουτς και αυτός είναι ικανοποιημένος που τις εφαρμόζουμε σωστά».

Είσαι μόλις 23 χρόνων και φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού μιας ομάδας που συμπληρώνει 120 χρόνια ζωής. Πως αισθάνεσαι;

«Νιώθω πολύ καλά στην ομάδα. Όσο για την αρχηγία είναι μεγάλη τιμή για μένα καιν ευθύνη. Όμως δεν φοβάμαι να αναλαμβάνω σημαντικές ευθύνες και πιστεύω ότι ανταποκρίνομαι στα καθήκοντα».

Πως αισθάνεσαι που στα αποδυτήρια είσαι αρχηγός μιας ομάδας που έχει στις τάξεις της αστέρια όπως ο Ρεκόμπα, ο Εστογιανόφ, ο Μπάλαμπαν, ο Ριέτρα;

«Υπάρχει αλληλλοσεβασμός. Όλα τα παιδιά είμαστε μια γροθιά και αυτό νομίζω ότι το βλέπετε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επί 90 λεπτά όλη η ομάδα αμύνεται, όλη επιτίθεται. Όλοι πιστεύουμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάει πολύ ψηλά. Και δεν είναι λόγια. Είναι η πεποίθησή μας. Μην ξεχνάτε ότι αν δεν είμασταν ενωμένοι, παίκτες και προπονητής, δεν θα ξεπερνούσαμε εύκολα το κακό ξεκίνημα. Το μυστικό μας είναι το εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια. Ένα «όπλο» που δύσκολα μπορούν να αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι μας».

Αύριο πάμε στη Θεσσαλονίκη. Ήδη έχετε γυρίσει μια φορά φέτος νικητές απ’ εκεί στο ματς με τον Ηρακλή. Πως βλέπεις το ματς με τον Αρη;


«Εμείς κοιτάμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Είδατε τι έγινε στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο πανιώνιος είναι μεγάλη ομάδα και γι’ αυτό το λόγο αντιμετωπίζουμε και το αυριανό ματς, κόντρα στον Άρη όπως όλα τα άλλα. Δεν θα κάνουμε τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο από το να μπούμε στο γήπεδο για να νικήσουμε. Σεβόμαστε τον Άρη που είναι μια καλή ομάδα, με ισχυρή έδρα και φανατικούς οπαδούς. Σεβασμός ναι, φόβος όχι. Σε καμία έδρα, για κανέναν αντίπαλο. Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε όπως σ’ όλα τα ματς. Με αγωνιστική πειθαρχία, σοβαρότητα και πάνω απ’ όλα να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποδώσουμε όπως τις τελευταίες 5-6 αγωνιστικές»

Αλήθεια σκέφτεσαι την Εθνική ομάδα, τη συμμετοχή στο παγκόσμιο κύπελλο της Νοτίου Αφρικής;

«Δεν σου κρύβω ότι μεγάλος μου στόχος είναι να κληθώ στην Εθνική. Να κληθώ ως παίκτης του Πανιωνίου, όπως και ο Γιώργος ο Τζαβέλας. Δουλεύω σκληρά στην ομάδα μου γι’ αυτή τη κλήση. Τη θεωρώ μεγάλη τιμή. Δεν σου κρύβω ότι ικανοποιήθηκα όταν άκουσα ότι ήμουν στα πλάνα για τον αγώνα με την Ουκρανία, γιατί δείχνει ότι ο κύριος Ρεχάγκελ παρακολουθεί την ομάδα του Πανιωνίου και τα νέα παιδιά που φοράμε τη φανέλα του. Δεν κατάφερα να είμαι στην αποστολή καθώς αντιμετώπισα ένα πρόβλημα τραυματισμό. Ομως τώρα είμαι καλά και για μένα αρχίζει μια νέα προσπάθεια η οποία θέλω να έχει κατάληξη να είμαι στις κλήσεις της Εθνικής».

Τελευταία ερώτηση για τον κόσμο του Πανιωνίου. Γνωρίζεις πόσο σε εκτιμούν, πόσο σε αγαπούν καιν εσένα και όλους τους παίκτες, τι έχεις να τους πεις μέσω του «Π.Κ.».

«Πρέπει πρώτα απ’ όλα πρέπει να τους ευχαριστήσω γιατί στην αρχή τους πρωταθλήματος τους πικράναμε. Ομως καταφέραμε και τους δώσαμε χαρά και τους υπόσχομαι ότι θα προσπαθούμε κάθε Κυριακή να τους κάνουμε περήφανους. Τους θέλουμε πάντα δίπλα μας και στη Νέα Σμύρνη και στα εκτός έδρας. Είναι μεγάλη δύναμη για μας να έχουμε στην εξέδρα τους οπαδούς μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: