ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Μικαελ Στόρε: «Πρέπει να προκαλούμε τον εαυτό μας»

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Πανιωνίου στο Τέλκι της Ουγγαρίας τελείωσε και οι Κυανέρυθροι επέστρεψαν την Παρασκευή το απόγευμα στην Ελλάδα. Ο προπονητής της ομάδας Μίκαελ Στόρε κάνει μια αποτίμηση των έντεκα ημερών της προετοιμασίας, μιλά για τη φιλική νίκη με 3-1 επί της Χόνβεντ και για τα στοιχεία που χρειάζονται βελτίωση.

Το δεύτερο φιλικό της ομάδας και η διαφορά δυναμικότητας σε σχέση με τον πρώτο αντίπαλο δεν ήταν σημαντική.

O αντίπαλος όντως δεν ήταν ο πιο δυνατός που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε, είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο μέσα στη ζέστη και την υγρασία μετά την βροχή, σαφώς θα μπορούσαμε να είμαστε πιο γρήγοροι και φεύγει η μπάλα από τα πόδια μας με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό, όμως, που βλέπω εγώ είναι πως δουλέψαμε καλά και υπήρχε διάθεση από τους παίκτες αυτές τις έντεκα ημέρες στην Ουγγαρία και τώρα θα επιτρέψουμε στην Αθήνα. θα ξεκουραστούμε για δύο ημέρες, έχουμε μια εβδομάδα στο Κορωπί και μετά στο Καρπενήσι για να συνεχίσουμε τη δουλειά.

Είναι ένα από τα ζητούμενα για τη φετινή ομάδα η ταχύτητα;

Μας παρέσυρε και μας καθησύχασε ο αντίπαλος με το αργό παιχνίδι του και έτσι δεν ανεβάσαμε και εμείς τον ρυθμό μας. Ηταν μια αδύναμη ομάδα που δεν έπαιζε γρήγορα. Αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάζει και θέλω να προκαλούμε τον εαυτό μας ώστε να είμαστε όλο και πιο γρήγοροι και να μην εφησυχάζετε η ομάδα.

Το πρώτο γκολ που ήταν μια ομαδική προσπάθεια με μακρινή μπαλιά από τον Μανιάτη, κεφαλιά πάσα από τον Μπάλαμπαν και «κρέμασμα» του Οσέι είναι από αυτά που αρέσουν στους προπονητές;

Ηταν ένας σωστός συνδυασμός, μπήκαμε όπως έπρεπε στην περιοχή, αλλά το ζητούμενο είναι να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα. Δεν υπάρχουν αγαπημένα και μη αγαπημένα γκολ, όλα μετράνε. Τα τρία τέρματα που σημειώσαμε στο φιλικό με την Χόβεντ ήταν ωραία, αφού το δεύτερο ήρθε από πίεση ψηλά και τελείωμα του Κούκετς και το τρίτο ήταν με προσπάθεια έξω από την περιοχή και φανταστικό σουτ από τον Σκούρτη.

Τι στοιχεία έχει διαπιστώσει πως θέλουν βελτίωση;

Κάθε μέρα δουλεύεις για να διορθώσεις πράγματα. Δεν υπάρχει κάτι που να μας απασχολεί ιδιαίτερα και πάντα υπάρχουν προβλήματα και στοιχεία που δεν είναι στο επίπεδο που τα θες. Ετσι, όμως, είναι οι ομάδες και η ίδια η ζωή. Πρέπει να ζεις με τα προβλήματα σου και να προσπαθείς να τα αντιμετωπίσεις όσο γίνεται καλύτερα.

Το επίπεδο του ουγγρικού ποδοσφαίρου δεν έδωσε την ευκαιρία για πολύ δυνατά φιλικά. Περιμένει την πρώτη κόντρα με ελληνική ομάδα ώστε να μετρήσει τις δυνάμεις της ομάδας;

Δεν με ενδιαφέρει το επίπεδο του ουγγρικού ποδοσφαίρου και επικεντρώνομαι στην ομάδα μου και αυτή είναι που με ενδιαφέρει. Αλλωστε δεν μπορείς να βγάλεις και συμπεράσματα για το ποδόσφαιρο μιας χώρας μένοντας έντεκα μέρες σε ένα προπονητικό κέντρο και αντιμετωπίζοντας δύο από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν βιάζομαι να βγάλω τα συμπεράσματα μου και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε έτοιμοι για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Θα πάρουμε στοιχεία από όλα τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουμε, θέλουμε να υπάρχει βελτίωση και φυσικά να κερδίσουμε σε όλα. Η νίκη είναι το ζητούμενο είτε το ματς είναι επίσημο, είτε φιλικό. Η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών είναι σημαντική, εμείς πηγαίνουμε βήμα, βήμα για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου στην πρεμιέρα.

Στην Ουγγαρία δοκιμάστηκαν ποδοσφαιριστές, όπως ο Πούπο, ο Αράπι και ο Οσέι. Υπάρχουν κάποια αρχικά συμπεράσματα, κάποιες εκτιμήσεις;

Αυτές είναι σκέψεις που μένουν εντός του προπονητικού επιτελείου και της διοίκησης και θα πρέπει να ολοκληρωθεί κάτι για να μιλήσουμε για αυτό. Είτε αυτό είναι αρνητικό, είτε προχωρήσουμε σε συμφωνία με κάποιον ποδοσφαιριστή. Σίγουρα δεν μας κάνουν όλοι, όμως κάποιοι έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν την ομάδα. Θα τους δούμε και στην συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: