ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Συνέντευξη Τύπου Κων. Τσακίρη

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος κ. Κων/νος Τσακίρης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της παρουσίασης των νέων εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2009-2010.
Ο κ. Τσακίρης ξεκίνησε με μία συμβολική κίνηση (φωτό), διορθώνοντας την τιμή των παιδικών εισιτηρίων διαρκείας στις Θύρες 4-7 από 150 σε 50 Ευρώ, τονίζοντας αφενός ότι η ΠΑΕ αφουγκράστηκε το αίτημα των φιλάθλων και αφετέρου ότι αυτό είναι που πρέπει να μείνει ως μήνυμα. Δηλαδή ότι δεν είναι αποκλειστικά οικονομικός ο σκοπός της έκδοσής διαρκείας.

Εν συνεχεία ο κ. Τσακίρης είπε, μεταξύ άλλων:

«Το θέμα των διαρκείας είναι ένα μείζον θέμα που αποτελεί κορυφαίο γεγονός για μία ομάδα. Ο Ρεκόμπα και ο Μανιάτης ήρθαν εδώ, μίλησαν για τον κόσμο, όμως τώρα ήρθε η σειρά μου να θέσω τα πράγματα σε κάποιες βάσεις.
Λέμε «Πανιώνιε ζω για να σε δω όπως σε φαντάζομαι». Πως σε φαντάζομαι όμως; Με 966 διαρκείας, που πουλήσαμε πέρσι; Με λίγο κόσμο στο γήπεδο; Με κάποιον κόσμο που αν ρίξουμε μία 5άρα εκτός έδρας, έρχεται την άλλη Κυριακή και κάνουμε ένα sold-out (με ΠΑΟ) και άμα δεν κερδίσουμε εξαφανιζόμαστε;
Είμαι στον Πανιώνιο, μαζί με την ενασχόληση μου στον Ερασιτέχνη, 4 χρόνια. Έχω βάλει περίπου 30 εκατομμύρια Ευρώ. Τη περσινή σεζόν, όπως ήδη δημοσιεύθηκε, είχαμε έλλειμμα 6,5 εκατομμύρια, το οποίο το κάλυψα ο ίδιος.
Όλα αυτά είναι ωραία και καλά, αλλά δεν πάει πουθενά έτσι. Τα δικά μου χρήματα είναι ένα «σπρώξιμο» να ξεκινήσουμε κάτι. Να θέσουμε κάποιες βάσεις. Δυστυχώς απ’ ότι βλέπω δεν τρέχουμε όλοι με τις ίδιες ταχύτητες. Πρέπει να θέσουμε κάποιες παραμέτρους.
Το θέμα των διαρκείας δεν είναι οικονομικό. Μπορείτε να δείτε στον οικονομικό απολογισμό, ότι στα 11 εκατομμύρια μπάτζετ τα έσοδα από διαρκείας είναι μόλις 350.000 Ευρώ. Δηλαδή ακόμα και αν διπλασιασθούν ή τριπλασιασθούν δεν αποτελεί οικονομικό κίνητρο για τον Πανιώνιο.
Το θέμα είναι να αποκτήσουμε κάποια υπόληψη σαν σύλλογος. Να μας υπολογίζουν όλοι ακόμα περισσότερο σαν οντότητα, σαν Πανιώνιο. Έχουμε φτιάξει προπονητικό, πάμε να χτίσουμε νέο γήπεδο στη Νέα Σμύρνη. Αποφάσεις που θέλουν και πολιτική βούληση, για να προχωρήσουν. Πως να γίνει αυτό με 966 διαρκείας, που είναι μία έστω παράμετρος, μία «μονάδα μέτρησης» προς τα έξω; Ο σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε να έχουμε έναν Πανιώνιο δυνατό, αυτόνομο και ανεξάρτητο.Πιστεύω ότι είμαστε πολύ περισσότεροι και πρέπει να το δείξουμε στην πράξη.
Σαν Πανιώνιοι έχουμε πάρα πολλά καλά και άσχημα. Έχουμε όμως και ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Έχουμε θράσος, πολύ θράσος. Και αυτό το θράσος είναι που μας έκανε να φέρουμε τον Ρεκόμπα. Αυτό το θράσος μας έκανε να τον κρατήσουμε και φέτος. Με βάση αυτό το θράσος λοιπόν, ας βάλουμε όλοι μαζί το φετινό στόχο που είναι μίνιμουμ τα 3.000 διαρκείας. Πάμε λοιπόν να το κάνουμε πράξη!»

Για Μάκο & Εστογιανόφ

"Ο Μάκος δεν θα είναι στην ομάδα την νέα χρονιά. Υπάρχει μία προφορική συμφωνία με την ΑΕΚ", είπε πιο χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Τσακίρης ο οποίος στην συνέχεια επεσήμανε ότι ο Πανιώνιος θα εισπράξει τα ίδια περίπου χρήματα που προσέφερε και η Μόναχο 1860 του Έβαλντ Λίνεν για τον διεθνή μέσο, θεωρώντας χαμηλή την τιμή για την παραχώρηση του.

Όπως πρόσθεσε η αξία του δεν είναι μεγαλύτερη στην αγορά όπως αποδείχθηκε με το ενδιαφέρον που υπήρχε να είναι από μία ακόμη ομάδα στην οποία μάλιστα είναι προπονητής ο πρώην τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών.

"Ισως σε αυτό να παίζει ρόλο και το ότι αυτή είναι η αξία του στην αγορά. Μόνο δύο προτάσεις μας έγιναν, από την Μόναχο 1860, όπου προπονητής είναι ο Εβαλντ Λίνεν και από την ΑΕΚ της οποίας ο προπονητής είναι κουμπάρος του μάνατζερ του Μάκου", είπε πιο χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ο Κωνσταντίνος Τσακίρης τόνισε ότι υπάρχει μία προφορική συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του Φαμπιάν Εστογιανόφ αλλά δεν θέλησε να αναφερθεί στην χρονική διάρκεια της, επισημαίνοντας ότι πρέπει πρώτα να πέσουν οι υπογραφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: