ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος

Είχαμε λάβει τα «μηνύματα» διαβάζοντας εχθές τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στο διαδύκτιο και περιμέναμε να δούμε μήπως στα έντυπα η εικόνα είναι διαφορετική. Δυστυχώς διαψευστήκαμε.
Θεωρούμε απαράδεκτο και έξω από κάθε κώδικα δεοντολογίας πολύ μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ να μην αναφέρει καν την επίμαχη φάση του 89ου λεπτού στη οποία ο Πανιώνιος διαμαρτύρεται για πέναλτι όταν η μπάλα χτύπησε σε χέρι ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Το εάν ήταν ή όχι πέναλτι είναι φυσικά στην κρίση των συναδέλφων. Κάποιοι το ανέφεραν και εκτίμησαν ότι δεν ήταν. Επί αυτού δεν υπάρχει καμία ένσταση από εμάς.Η μη αναφορά της φάσης όμως δεν είναι στην κρίση κανενός και επιβάλλεται η παρουσίαση της. Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε αλλοίωση της αλήθειας και απόκρυψη πραγματικού γεγονότος, κάτι το οποίο είναι εντελώς αντίθετο σε κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι κατά τόπου «ανταποκριτές» ευνοούν συνήθως την τοπική γηπεδούχο ομάδα. Ξέρουμε ότι συνήθως σε αμφισβητούμενες φάσεις θα πάρουν το μέρος της τοπικής γηπεδούχου ομάδας. Δεν δεχόμαστε όμως κάποιοι οι οποίοι θέλουν να ασκούν το λειτούργημα του δημοσιογράφου να ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ γεγονότα και να μην αναφέρουν καν μία φάση η οποία συνέβη, παρουσιάστηκε ως αμφισβητούμενη από όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές και την είδαν όλοι οι Έλληνες από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση…
Δε ζητάμε ούτε εύνοια, ούτε διαμαρτυρόμαστε για την κρίση συναδέλφων στο εάν ήταν ή όχι πέναλτι. Ζητάμε το αυτονόητο, δηλαδή ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ απλά να αναφέρεται και ας σχολιαστεί σε βάρος μας. Αυτό το επιβάλει τόσο η δεοντολογία, όσο και η κοινή λογική... (Παραθέτουμε τη φάση όπως αυτή μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση για όσους συναδέλφους δεν την είδαν...)



Δεν υπάρχουν σχόλια: