ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Κ. Τσακίρης: "Δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του Φερέρα"

Απάντηση στα δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν ότι το μέλλον του Εμίλιο Φερέρα βρίσκεται στον «αέρα» έδωσε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης με ανακοίνωση που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανιωνίου. Ο πρόεδρος των Νεοσμυρνιωτών τόνισε ότι «θέμα απομάκρυνσης, ή παραίτησης του κ. Φερρέρα ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ για τον Πανιώνιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση-δήλωση του κ. Τσακίρη:

«Τα όσα δήλωσε ο προπονητής μας κ. Φερρέρα, μετά τη λήξη του αγώνα με τον Εργοτέλη, σχετικά με το γιατί δεν έκανε αλλαγές κλπ. έγιναν αφορμή για «ερμηνείες», «σχόλια» και «συμπεράσματα» από μερίδα του Τύπου. Δεν κακίζω, ούτε κατηγορώ όσα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενέστερα με τις δηλώσεις αυτές, αφού τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση, παίρνουν τα ρίσκα τους με τις προβλέψεις τους και το μέλλον θα δείξει εάν θα δικαιωθούν ή θα εκτεθούν. Επίσης, ανέφεραν και την διάψευση αυτών των φημών από πλευράς διοίκησης.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού, όμως οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, πέραν των απλών διαψεύσεων:

Πολλοί φίλοι του Πανιωνίου και φυσικά τα ΜΜΕ, θυμούνται ότι ο πρώην προπονητής μας κ. Λίνεν είχε απομακρυνθεί μετά από παρεμφερείς δηλώσεις και μοιραία συνδέουν το γεγονός. Ίσως γι αυτό διαβάσαμε σήμερα περί «απομάκρυνσης» ή «παραίτησης» του κ. Φερρέρα. Οι δύο περιπτώσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες και διαφορετικές.

Ο κ. Λίνεν είχε μία εν γένει νοοτροπία να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους και ποτέ στον ίδιο, έτσι στα πλαίσια αυτά είχε κάνει τις δηλώσεις εκείνες περί «πάγκου και έλλειψης παικτών», «χάσαμε γιατί ο Ηρακλής είχε καλύτερο πάγκο», ή «εάν ήμουν πρόεδρος θα έβαζα λεφτά για μεταγραφές», κλπ… Παρ’ όλα αυτά ο κ. Λίνεν απομακρύνθηκε μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας και για άλλους λογούς, και όχι μονό για αυτού του είδους τις δηλώσεις και την λανθασμένη νοοτροπία που τις προκαλούσε.

Ο κ. Φερρέρα, σε αντίθεση, ποτέ δεν αρνήθηκε τις ευθύνες του και γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι τα προβλήματα της ομάδας, που είναι στην αρμοδιότητα του να λυθούν. Να είστε σίγουροι ότι θα ασχοληθεί με αυτά, για πολύ καιρό πριν ψάξει για ευθύνες σε άλλους (πχ ελλιπές ρόστερ). Αυτό που είπε μετά τον αγώνα, ήταν απλά ότι κατά τη γνώμη του δεν θα άλλαζε προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας μας αν έκανε κι άλλες αλλαγές. Αυτή είναι μια άποψη η οποία είναι ανοικτή σε κριτική, άλλοι μπορούν να συμφωνήσουν και άλλοι να διαφωνήσουν, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν κατηγόρησε τη διοίκηση για έλλειψη ρόστερ, ούτε φυσικά τους ποδοσφαιριστές του. Ο κ. Φερρέρα έχει ενεργή συμμετοχή στις μεταγραφές και στο μπάτζετ της φετινής ομάδας, οπότε αφενός θα ήταν παράλογο να ασκήσει κριτική γι αυτό και αφετέρου η σοβαρότητα του (η οποία δεν αμφισβητείται από κανένα) δεν θα του επέτρεπε κάτι τέτοιο.

Τονίζω –και μάλιστα έντονα- προς κάθε κατεύθυνση, ότι θέμα απομάκρυνσης, ή παραίτησης του κ. Φερρέρα ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ για τον Πανιώνιο. Ο κ. Φερρέρα είναι μόλις ο δεύτερος προπονητής που προσέλαβα προσωπικά και ο προηγούμενος κάθισε 2,5 χρόνια (ο κ. Λεμονής προσελήφθη από τον πρώην πρόεδρο κ. Γαλλή). Θα έπρεπε να είναι προφανές, ότι όσο είμαι πρόεδρος δεν θα βλέπουμε προπονητές να έρχονται και να φεύγουν κάθε τόσο. Αρά θεωρώ πλεονασμό ακόμα και το ότι αναφερόμαστε σε αυτό, αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος κυρίως προς τους φιλάθλους μας.

Κων/νος Τσακίρης
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: