ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Ενίσχυση με Αλεκσάντερ Τσάπιν!

Εναν νέο παίκτη προσέθεσε στο ρόστερ του ο Πανιώνιος On Telecoms που συμφώνησε με τον διεθνή Σλοβένο πλέι-μέικερ Αλεκσάντερ Τσάπιν έως το τέλος της σεζόν. Ο 26χρονος διεθνής Σλοβένος γκαρντ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην ιταλική Τσιμπέριο Βαρέζε ενώ στο παρελθόν είχε περάσει και από το πρωτάθλημα της Α1.
Το who is who του Τσάπιν
Ο νέος παίκτης του Πανιώνιος On Telecoms Αλεκσάντερ Τσάπιν γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1982 στο Σαράγεβο της Βοσνίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στη σερβική Παρτιζάν Βελιγραδίου αλλά επέλεξε τη σλοβενική υπηκοότητα και από το 2001 είναι στέλεχος της Εθνικής ομάδας ανδρών της Σλοβενίας. Μετά την Παρτιζάν στην οποία ξεκίνησε όντας έφηβος, πήγε στη Σλοβενία για λογαριασμό της Κρκα Νόβο Μέστο τη σεζόν 2000-1. Στην Κρκα αγωνίσθηκε 3 σεζόν, μία εκ των οποίων με συμμετοχή στη Σουπρολίγκα ενώ κατέκτησε και το πρωτάθλημα της χώρας το 2003. Ακολούθως, τη σεζόν 2003-4 εντάχθηκε στο δυναμικό της γερμανικής Τέλεκομ Μπον της οποίας έγινε ο ηγέτης αφού στην πρώτη του σεζόν είχε 13,8 πόντους και 3,5 ασίστ μέσο όρο στο πρωτάθλημα της χώρας και 13,9 πόντους και 3 ασίστ στο ULEB Cup.Μετά την Τέλεκομ Μπον και ένα σύντομο πέρασμα από τη γαλλική Γκραβλέν, ήρθε στην Ελλάδα για τον Πανελλήνιο (2004-5) για να ακολουθήσει καριέρα στην Ιταλία πρώτα με την Ρέτζιο Καλάμπρια (2005-6) και κατόπιν με τη Βαρέζε (από το καλοκαίρι του 2006 μέχρι και πρόσφατα).
Το 2002 ήταν μέλος της Εθνικής Νέων της Σλοβενίας στο Ευρωμπάσκετ ενώ το 2005 και το 2007 ήταν μέλος της Εθνικής Ανδρών της χώρας του στα Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου και της Μαδρίτης αντίστοιχα

Δεν υπάρχουν σχόλια: