ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2006

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Ηλ. Λιανού

Σε όσα αφορούν τον Πανιώνιο αναφέρθηκε ο Ηλίας Λιανός, μιλώντας στην εκπομπή "Basket Time" του Φίλιππου Συρίγου. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Πανιώνιος δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του, μίλησε για τα ταλέντα που υπάρχουν στην ομάδα αλλά και την προοπτική μιας συμμετοχής των "κυανέρυθρων" στην Ευρωλίγκα. Αναλυτικά ο Ηλιάς Λιανός είπε:

-Για την γενικότερη πορεία του Πανιωνίου επί της προεδρίας του

«Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που γίνεται. Δεν κρύβω ότι μαθαίνω από τα λάθη μου όπως άλλωστε και όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ. Κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα κάθε χρονιά. Έχουμε δοκιμάσει διαφορετικά μοντέλα στο στήσιμο της ομάδας αλλά φέτος νομίζω ότι έχουμε βρει αυτό που μας ταιριάζει και που μας εκφράζει. Η επιστροφή του Μέμου Ιωάννου ως Τεχνικού Διευθυντή στο πλάι του Λιβέρη Ανδρίτσου που παραμένει στο πόστο το Γενικού Διευθυντή έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Έχω κατασταλάξει πλέον ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πορευθούμε στο μέλλον. Είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο για την Ελλάδα αλλά εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στο ΝΒΑ και τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία».

-Για την αυτοδυναμία του Πανιωνίου

«Ο Πανιώνιος ουδέποτε επί της προεδρίας μου στηρίχθηκε σε άλλες δυνάμεις πέραν τις δικές του. Μερικές φορές βέβαια νοιώθω ότι δεν παίζουμε όλοι οι ιδιοκτήτες ομάδων στο ίδιο γήπεδο…».

-Για το φετινό μοντέλο του Πανιώνιου

«Φέτος αποφασίσαμε να αλλάξουμε την στελέχωση της ομάδας. Η νοοτροπία φυσικά παραμένει ίδια αφού στηρίζουμε πολλά στους νεαρούς Ελληνες παίκτες της ομάδας. Απλά φέτος, αντί να έχουμε έμπειρους Ελληνες δίπλα τους όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια όπου ο Πανιώνιος ήταν η ελληνικότερη ομάδα της Α1, επιλέξαμε ξένους. Δεν κόψαμε το μπάτζετ της ομάδας όπως λανθασμένα έχει ακουσθεί από ορισμένες πλευρές και έως τώρα πιστεύω ότι τα πάμε πολύ καλά. Όμως είναι ακόμη νωρίς για τελικές κρίσεις».

-Για την προοπτική εκμετάλλευσης των νέων ταλέντων

«Πρόθεσή μας εδώ και χρόνια είναι να επενδύσουμε στους νέους Ελληνες παίκτες. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να αποδώσει από τη μία χρονιά στην άλλη. Ισως αυτό να οφείλεται και στον συντηρητισμό ή και στην ανασφάλεια ορισμένων προπονητών και δεν δοκιμάζουν να εμπιστευθούν νέους παίκτες. Χαίρομαι όμως φέτος γιατί ειδικά ο Στράτος Περπέρογλου έκανε το παραπάνω βήμα που περιμέναμε. Μακάρι να έχει την υγεία του και τον ίδιο ζήλο και εύχομαι να παίξει στην Εθνική Ανδρών».

-Για το αν σκέφτεται την προοπτική συμμετοχής του Πανιωνίου στην Ευρωλίγκα

«Ειλικρινά αυτή την εποχή δεν το σκέφτομαι. Αυτό που πρωτίστως με ενδιαφέρει είναι να έχουμε πρόοδο κάθε χρόνο και όχι σκαμπανεβάσματα στην πορεία μας. Θεωρώ πάρα πολύ μεγάλο άλμα τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα αν και θα το ήθελα πάρα πολύ. Το παράδειγμα του Αρη μας δίνει κουράγιο και ελπίδα αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει κάνει πάρα πολύ καλή διαχείριση του υλικού της φέτος. Εμάς, μας ενδιαφέρει να παίζουμε καλά, στο 90% και όχι στο 50% των δυνατοτήτων μας και φέτος μπορώ να πω ότι το έχουμε καταφέρει έως τώρα. Θέλουμε να έχουμε τον κόσμο της ομάδας, αυτούς που έρχονται στο γήπεδο, στο πλευρό μας και πιστεύω ότι θα πετύχουμε στους στόχους μας».

Πηγή: www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: