ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Eγραψε ιστορία η ομάδα πόλο



Η 21η Μαρτίου θα μείνει στην ιστορία ως η πιο πετυχημένη μέρα στην ιστορία του τμήματος υδατοσφαίρισης του Πανιωνίου αφού η "γλυκιά ήττα" με 7-6 από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία σήμανε την πρόκριση στον τελικό του LEN Trophy ανδρών.

Σε συνδυασμό με το 11-8 της Νέας Σμύρνης οι παίκτες του Κώστα Λούδη κατάφεραν να αποκλείσουν τους "μπλαουγκράνα" και πλέον στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ζέγκεντ-Σίντεζ Καζάν (10-10 το πρώτο ματς) με σκοπό να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους.

Ο αγώνας


Οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά στο ματς και πήραν δύο φορές το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο αλλά οι Μουρίκης και Λιοτσάκης απάντησαν και στις δύο με αποτέλεσμα το οκτάλεπτο να ολοκληρωθεί με σκορ 2-2.

Όπως και στην αρχή του ματς έτσι και στη δεύτερη περίοδο ο Μάζης με πέναλτι απάντησε στην Μπαρτσελόνα που προηγήθηκε με "γράφοντας" το 3-3 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο κι ενώ νωρίτερα οι Ισπανοί είχαν χάσει και πέναλτι.

Από εκεί και πέρα για την ελληνική ομάδα "καθάρισε" ο Κώστας Κοκκινάκης. Ο πολύπειρος άσος με δύο "κεραυνούς" από την περιφέρεια έδωσε δύο φορές την πρωτοπορία στον Πανιώνιο (3-4 και 4-5) αλλά οι Καταλανοί προηγήθηκαν εκ νέου με 6-5 σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Με 4' και 27'' να απομένουν για τη λήξη του ματς οι φιλοξενούμενοι... καρδιοχτύπησαν για πρώτη φορά στο ματς, αλλά η απάντηση ήρθε και πάλι από τον Κοκκινάκη που σκόραρε μειώνοντας στο τελικό 7-6.

Στα 4 λεπτά που απέμεναν οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και με μία εντυπωσιακή απόκρουση του Ρέππα 50 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη "σφραγίστηκε" η επική πρόκριση του Πανιωνίου στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 3-2, 1-1.

Τα γκολ των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Εστεγέρ): Μάλαρατς 3, Κάμπελ 3, Εστεγέρ

Πανιώνιος (Λούδης): Κοκκινάκης 3, Μουρίκης, Λιοτσάκης, Μάζης

Λούδης: "Καλύτεροι και στα δύο ματς"


Mετά το τέλος του ματς ο προπονητής του Πανιωνίου Κώστας Λούδης δήλωσε: "Τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια. Ήρθαμε χωρίς τον Αντώνη Βλοντάκη. Ο Γιάννης (Θωμάκος) βοήθησε τα μέγιστα. Στέκομαι στον κόσμο που μας ακολούθησε και εδώ".

"Ο Κοκκινάκης ήταν από τους καλύτερους, κράτησε την ομάδα σε δύκολες στιγμές. Συγκλονιστικός και ο Ρέππας. Δεδομένων των προβλημάτων, τα παιδια διαχειρίστηκαν το αποτέλεσμα. Υπήρξε ανησυχία στο τέταρτο οκτάλεπτο που πήραν οι Ισπανοί διαφορά δύο τερμάτων. Το θέλαμε πιο πολύ από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Υπήρχε διακαιοσύνη αφού ήμασταν καλύτερη ομάδα και στα δύο παιχνίδια".

Για τη συνέχεια δήλωσε: "Όταν φτάνεις σε ένα τελικό, στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Αφιερώνω τη νίκη σε 2-3 ανθρώπους που έφτασαν την ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Ο Πανιώνιος πριν μερικά χρόνια ήταν ομάδα που μαχόταν για παραμονή στην κατηγορία".


Δεν υπάρχουν σχόλια: