ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 11 Μαρτίου 2007

"Πάνθηρες" έτοιμοι για Ευρώπη...

Τρίτη σερί νίκη και το κυνήγι της εξόδου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ συνεχίζεται. Ο Πανιώνιος επικράτησε εντός έδρας του Ιωνικού με 2-0, φτάνοντας τους 35 βαθμούς και πλέον το ευρωπαϊκό όνειρο παίρνει σάρκα και οστά για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε λάθη στον χώρο του κέντρου. Αμφότεροι έδειξαν να έχουν το μυαλό τους πρώτα στην άμυνα, με τον Ιωνικό να είναι πολύ καλά στημένος στην οπισθοφυλακή, την στιγμή που ο Πανιώνιος, είχε όρεξη, αλλά οι Τσικιτισβίλι και Γουνδουλάκης έδειχναν να είναι εκτός κλίματος. Η πρώτη (και μοναδική) καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο έγινε στο 12ο λεπτό και ανήκει στους "κυανέρυθρους". Ο Τζιμπούρ έκλεψε την μπάλα και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ραμίρεζ, όμως στην έχασε στην προσπάθεια του να περάσει τον τερματοφύλακα του Ιωνικού, έχασε την μπάλα και μαζί την ευκαιρία να «ανοίξει» το σκορ. Τα πρώτα 45 λεπτά πέρασαν χωρίς κάτι το σημαντικό και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στο αποδυτήρια με το 0-0 να χαρακτηρίζεται δίκαιο από όλες τις απόψεις, καθώς ποδόσφαιρο δεν είδαμε! Ιδανικό ξεκίνημα Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Πανιώνιο. Στο 54' ο Λουρένσο εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Κοτίτσα, έκλεψε την μπάλα και στη συνέχεια προσπάθησε να αποφύγει τον Ραμίρεζ, ο οποίος τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Τσκιτισβίλι ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λύνοντας ουσιαστικά τα πόδια των γηπεδούχων.
Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν τον έλεγχο και στο 86' έκαναν δύο τα τέρματα τους, σφραγίζοντας τη νίκη. Ο Μάκος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Πουλόπουλου και ο Κουκουλάκης καταλόγισε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λουρένσο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με τον Πανιώνιο να φτάνει τους 35 βαθμούς και να μπαίνει σε τροχιά Ευρώπης. Τέλος αξίζει σημειώσουμε πως ο Ντάριο Φερνάντεζ μετά από 4 μήνες αγωνιστικής απραξίας, πέρασε στον αγώνα στο 84ο λεπτό γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους του Πανιωνίου, που τα "έψαλλαν" στον Ταμαντάνι Ενσαλίβα για την γνωστή υπόθεση σχετικά με την μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Κένιγκ, Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Ενσαλίβα, Μπρέσκα (84΄ Μάκος), Τσκιτισβίλι (84΄ Φερνάντεζ), Κουτσόπουλος, Γουνδουλάκης (68΄ Αραβίδης), Τζιμπούρ, Λουρένσο.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΒΑΛΝΤ ΛΙΝΕΝ

"Πιστεύω πως αξίζαμε την νίκη παρ όλο που ήρθε από δύο πέναλτυ. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδια για μας γιατί ο Ιωνικός παίζει για την αξιοπρέπεια του και για να μπορέσουν να παραμείνουν στην ομάδα ή να πάρουν κάποια μεταγραφή. Για εμάς ήταν μεγάλη η πίεση γιατί όλοι θεωρούσαν δεδομένη την νίκη επειδή ο Ιωνικός είναι ο τελευταίος της βαθμολογίας. Επιτρέψαμε στον Ιωνικό να κάνει μόνο δύο φάσεις, ελέγχαμε το παιχνίδι και κάναμε πολλές ευκαιρίες.
Ο Τζιμπούρ έπρεπε να σκοράρει το τετ-α-τετ ή να δώσει την μπάλα στον επερχόμενο Λουίς. Πήραμε το πέναλτυ και μετά παίξαμε πολύ πιο εύκολα. Αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Κάναμε κι άλλες ευκαιρίες και ήρθε και το δεύτερο πέναλτυ που ευτυχώς σκοράραμε. Δεν παίξαμε πολύ θεαματικό ποδόσφαιρο αλλά πήραμε δίκαια την νίκη. Όσο για τις αποδοκιμασίες τον φιλάθλων για τον Ταμαντάνι Ενσαλίβα ήταν κάτι που το περιμέναμε. Και εμείς και αυτός. Ξέραμε ότι ο κόσμος θα ασκήσει κριτική πάνω του επειδή απογοητεύτηκαν όταν έμαθαν τι έγινε. Ο «Ταμ» είχε προβλήματα στην αρχή του παιχνιδιού και εδώ φάνηκε το πόσο επαγγελματίας είναι. Κατάφερε να τα ξεπεράσει, να γίνει καλύτερος και να μας βοηθήσει να κερδίσουμε το παιχνίδι». Ερωτηθείς για τις ομοιότητες της υπόθεσης Ενσαλίβα και Μαγκντύ και τον λόγο που ο μεν παίζει και ο δε απομακρύνθηκε επανέλαβε ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις: «Ο Ενσαλίβα είναι ακόμα εδώ ξέρετε. Δεν έχει φύγει. Εγώ αν δεν δω τα λεφτά μπροστά μου τον θεωρώ παίκτη και κομμάτι της ομάδας. Οι λογαριασμοί της Αεκ είναι μπλοκαρισμένοι και δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές. Είμαι σίγουρος ότι αν μπορέσει θα σκοράρει γκολ κατά της Αεκ γιατί είναι επαγγελματίας. Κάναμε το λάθος μια φορά και βάλαμε την ρήτρα στο συμβόλαιο του. Δεν θα κάνω δεύτερο λάθος κατεβάζοντας την ομάδα χωρίς αυτόν. Έχουμε θέσει ψηλούς στόχους και ο Ταμ μπορεί να μας βοηθήσει να τους πετύχουμε και θα μας βοηθήσει. Ο κόσμος πρέπει να συχωρέσει εμάς και τον παίκτη.»


πηγή: www.sport-fm.gr, www.pgss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: