ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 6 Μαρτίου 2007

Συνέντευξη Ταμαντανί Ενσαλίβα

Οι περισσότεροι στον Πανιώνιο κρατούν χαμηλούς τόνους και φροντίζουν να μη «φωνάζουν» για έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. «Το να κοιτάμε δεξιά και αριστερά, ίσως, να μας επηρεάσει ψυχολογικά και να μας αποπροσανατολίσει. Καλύτερο για όλους μας είναι να συγκεντρωθούμε στο να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας και στο τέλος θα δούμε τι θα συμβεί».
Οι εντυπώσεις σου για τα παιδιά με τα οποία έχεις αγωνιστεί κατά καιρούς στον άξονα; «Οι πολλές καλές λύσεις είναι αυτό που χρειάζεται να έχει μια ομάδα. Γι' αυτό μπορείς να πεις ότι, μέχρι στιγμής, έχουμε μια καλή σεζόν. Επειδή διαθέτουμε παίκτες οι οποίοι μπορούν να παίξουν με επιτυχία σε διάφορες θέσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό όπου και αν τους ζητηθεί προς όφελος της ομάδας».
• Το όνομά σου κατέχει περίοπτη θέση στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Υπάρχει ρήτρα 400.000 ευρώ στο συμβόλαιό σου; «Γνωρίζω το ενδιαφέρον, αλλά αγωνίζομαι στον Πανιώνιο. Οσον αφορά τη ρήτρα, είτε είναι αλήθεια είτε όχι, δεν έχει καμία σημασία. Είμαι συγκεντρωμένος στο πώς θα κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μου προκειμένου να βοηθήσω τον Πανιώνιο να εκπληρώσει τους στόχους του. Εχω συμβόλαιο για τρία χρόνια. Ο,τι και αν γράφεται δεν μπορώ να το ελέγξω».
• Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης σε είχε ενημερώσει για την επίσημη πρόταση της ΑΕΚ, η οποία όπως προκύπτει ετοιμάζεται να επανέλθει; «Μιλήσαμε για το μέλλον μου, αλλά όχι για την ΑΕΚ. Μόνο το πώς μπορούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας».
• Δηλαδή βρίσκεσαι σε διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο; «Οχι, δεν λέω αυτό. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα δούμε τι μπορεί να γίνει».
• Υποθετικά δεν μπορείς να μιλάς ποτέ στη ζωή, αλλά αν έρθει η -οποιαδήποτε- ΑΕΚ και πληρώσει τις 400.000 ευρώ τι θα έκανες; «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα συμβεί στο μέλλον. Πολλά μπορούν να συμβούν. Εχω φιλοδοξίες για το μέλλον μου, αλλά από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι προέχει να εκπληρώσεις πρώτα τους αρχικούς στόχους σου και στη συνέχεια να θέτεις καινούργιους».
• Οι εντυπώσεις σου από το πρωτάθλημα; «Υπάρχουν ταλέντο και ποιότητα. Είναι λίγο απογοητευτικό που δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση των οπαδών στο γήπεδο. Θα ήταν ακόμη καλύτερο. Ολοι ονειρεύονται να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα με ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, είναι όμορφο και μου αρέσει αυτό που γίνεται στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Αρη».
• Πώς κρίνεις την απαγόρευση των μετακινήσεων; «Πίσω από τη σκέψη κρύβεται να αποφευχθούν οι φασαρίες. Από την άλλη, όμως, με τη σωστή ασφάλεια και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις είναι εφικτό για όλες τις ομάδες να έχουν μαζί τους οπαδούς τους. Τρανό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στον Πανιώνιο. Οι οπαδοί όλων των αντιπάλων έρχονται και είναι ευπρόσδεκτοι στη Νέα Σμύρνη».
• Υπάρχει κάποια ομάδα που σε έχει εντυπωσιάσει; «Ο Αρης. Είναι από τις πιο τεχνικές του πρωταθλήματος».
• Ποιους παίκτες μπορείς να ξεχωρίσεις; «Υπάρχουν πολλοί. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Επειδή, όμως, ανέφερα τον Αρη, θα έλεγα τους Πάολο Κόστα, Κόκε. Οποιαδήποτε, όμως, ομάδα διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά».
• Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει και ποιος σου αρέσει περισσότερο στη θέση που αγωνίζεσαι; «Μου αρέσει πολύ ο Φιλίπ ντα Κόστα. Οταν αγωνίζεσαι στη μεσαία γραμμή βρίσκεις απέναντι έναν από τους καλύτερους. Από την άλλη, είναι πολύ δύσκολο να αναφέρω κάποιον στη θέση που αγωνίζομαι γιατί θα λένε ότι είναι καλύτερος από μένα! (γέλια)».
• Είσαι ικανοποιημένος από τη ζωή στην Αθήνα; «Τη λατρεύω. Είναι μια πόλη στην οποία κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα βαρεθεί. Μπορείς να βρεις τα πάντα ό,τι ώρα και στιγμή θελήσεις. Πηγαίνω πολύ συχνά στο σινεμά με τη φίλη μου, η οποία είναι έγκυος. Εχω δει πιο πολλές ταινίες στην Αθήνα απ' όσες είδα επτά χρόνια στη Γερμανία! Ξέχωρα από το αγωνιστικό κομμάτι, πιστεύω ότι πήρα τη σωστή απόφαση να έρθω στην Ελλάδα».
• Θες να πεις κάτι στον κόσμο του Πανιωνίου; «Δεν πρέπει να ανησυχούν για μένα, την αφοσίωσή μου και σίγουρα για την ομάδα. Ο,τι και να γίνει στο μέλλον. Είναι φυσιολογικό να έρχονται και να φεύγουν παίκτες. Πρέπει να αισθάνονται πολύ ευχαριστημένοι που η ομάδα έχει ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις, η διοίκηση είναι πολύ καλά οργανωμένη και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τον σύλλογο. Τους ευχαριστώ ξανά για την υποστήριξή τους. Είναι πάντα δίπλα μας και αξίζουν ό,τι καλύτερο».

Πηγή: Εφημερίδα SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: