ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 9 Μαΐου 2009

"Εφυγε" ο Γιώργος Ρουσόπουλος

Ένα από τα ιστορικά στελέχη του Πανιωνίου, με προσφορά στον σύλλογο από τα χρόνια της Κατοχής, ο Γιώργος Ρουσόπουλος, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 96 ετών.

Λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο «πρόσφυγας» Πανιώνιος είχε στεγάσει τα γραφεία του στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο σύλλογος, εκείνη την εποχή, δεν είχε τμήμα ποδοσφαίρου και πολλοί από τους ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο εκλιπών, είχαν γραφτεί στον σύλλογο ως αθλητές στίβου. Ο Γιώργος Ρουσόπουλος αγωνιζόταν σε ύψος, σφαίρα και δίσκο.

Στη νεοσύστατη τότε συνοικία των νοτίων προαστίων, τη Νέα Σμύρνη, είχε αρχίσει η συζήτηση για τη δημιουργία του Σταδίου που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Ο Απόλλων Αθηνών προτάσσοντας το επιχείρημα ότι ο Πανιώνιος δεν είχε ποδοσφαιρικό τμήμα, ζήτησε το νέο στάδιο να του παραχωρηθεί και ο Πανιώνιος, απλά, να φιλοξενεί εκεί το τμήμα στίβου. Ο Γιώργος Ρουσόπουλος τότε, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του συλλόγου, Δ. Καραμπάτη, πήραν την ποδοσφαιρική ομάδα της "Πράσινης Θύελλας" του Κουκακίου (με την οποία αγωνίζονταν πολλοί αθλητές του Πανιωνίου όπως οι Σκορδίλης, Ζαρκάδας κλπ.) και τη μετατρέπουν σε ποδοσφαιρικό τμήμα των "κυανέρυθρων". Έτσι, χάρη σε αυτήν την ενέργεια, ο Πανιώνιος απέκτησε τον πρώτο (και μοναδικό) λόγο στο νέο στάδιο της Νέας Σμύρνης.

Ο Γιώργος Ρουσόπουλος ήταν ο πρώτος προπονητής και ο πρώτος τερματοφύλακας του Πανιωνίου. Από τα χέρια του ανεδείχθη ο μεγάλος Νίκος Πεντζαρόπουλος, αλλά και άλλοι πολλοί ποδοσφαιριστές. Ήταν κοντά στον σύλλογο και ως παλαίμαχος, μέχρι και σήμερα που, σε ηλικία 96 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: