ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Ποιος θυμάται τα "υβριστικά";

Ευρω-διαμαρτυρία... Πανευρωπαϊκές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η κίνηση "safe standing" για την οποία είχαμε αναφερθεί και παλιότερα. Ο αγώνας που δίνουν οι οπαδοί στην Αγγλία, ώστε να μπορούν να κάτσουν όρθιοι στο γήπεδο. Το πρόβλημα στο "νησί" έχει πάρει δραματικές διαστάσεις, αφού οι οπαδοί φθάνουν στο σημείο να φεύγουν "σηκωτοί" από το γήπεδο, δεχόμενοι τις "περιποιήσεις" των stweards και της αστυνομίας (κατ' επιλογή... υπάρχουν εξέδρες που κυρίως οι φιλοξενούμενοι μαζικά κάθονται όρθιοι... πάρανομα σύμφωνα με τους κανονισμούς). Αντίθετα στη Γερμανία, επίσημα, το 30% των εξεδρών - μετά το παγκόσμιο του 2006 - είναι ορθίων, στη νέα του μορφή που προϋποθέτει ταυτόχρονα ασφάλεια για τους οπαδούς.
Διαβάστε αναλυτικά:
http://football-blabla.blogspot.com/2008/02/safe-standing-campaigns.html

Ετσι, μία οργανωμένη κίνηση-διαμαρτυρία, θα λάβει χώρα στις 13-14 Σεπτεμβρίου, από τους οπαδούς, ενάντια στην λογική "θεάτρου" που προσπαθεί να περάσει το φουσκωτσεπάτο κατεστημένο της UEFA και του "μοντέρνου ποδοσφαίρου" των μεγιστάνων που βαρέθηκαν τις βίλες του Μονακό και χαλάνε πετροδολάρια... αλλά και το ρομαντισμό του ποδοσφαίρου.

Οπαδοί από 14 χώρες έχουν ήδη δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν την κίνηση EUROSTAND, ενώ υπάρχει ακόμη χρόνος για αυτούς που επιθυμούν να συμμετέχουν. Η οργάνωση FSF είναι σε θέση να υποστηρίξει με τη δημιουργία και αποστολή πανό και υλικού.
.
Περισσότερα για τους ενδιαφερόμενους:
info@eurostand08.com
http://www.eurostand08.com/en/info

Για πολλά χρόνια, μετά την παλιά (χωμάτινη) Θύρα 3 όσοι "Πάνθηρες" ένιωθαν να μεγαλώνουν... περνούσαν στα... "υβριστικά". Στη θύρα των ορθίων που βρισκόταν πίσω από τους πάγκους. (Υπάρχει ακόμα αλλά δεν λειτουργεί πλέον...). Ηταν μια ακόμη πρωτοτυπία των Πανιώνιων, που δυστυχώς σταμάτησε. Μήπως κύριε Τσακίρη στο νέο γήπεδο να φτιαχτούν και πάλι σύγχρονα και... μοντέρνα... υβριστικά; Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: