ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΙΣΟΠΑΛΟΣ 2-2 Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Ακόμη μία ευκαιρία για δοκιμές είχε ο Μίκαελ Στόρε, στο τελευταίο φιλικό του Πανιώνιου στο Καρπενήσι. Οι Νεοσμυρνιώτες ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τους Αγρινιώτες, με τον Σουηδό προπονητή να τεστάρει για μία ακόμη φορά δύο διαφορετικά συστήματα. Άρχισε το ματς με 4-4-2 και στο δεύτερο ημίχρονο το μετέτρεψε σε 4-5-1. Καλή εμφάνιση από τους Κούκετς και Τσότσαλιτς. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τον Παναιτωλικό να έχει περισσότερες ευκαιρίες, όμως στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι» ισορρόπησαν και εν συνεχεία πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Από τους υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές καλά στοιχεία έδειξε για μία ακόμη φορά ο Οκόρο, ο οποίος επέδειξε εξαιρετική αίσθηση τελικής πάσας και είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Κούκετς. Αρκετά καλός ήταν και ο Φουγκουάγιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η αναμέτρηση διεξήχθη μπροστά σε περίπου 750 άτομα, οι οποίοι δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4’: Ο Μανιάτης έκανε λόμπα λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

8’ 1-0 Εκτέλεση φάουλ του Γουνδουλάκη, κεφαλιά του Μανιάτη και 1-0 για τον Πανιώνιο.

17’: Ο Πασσάς έκλεψε από τον Σιόβα, έδωσε στον αμαρκάριστο Καούνο, ο οποίος δεν πρόλαβε την μπάλα. Ο Μάχο βγήκε, έχασε την μπάλα, αλλά απέκρουσε διπλή διαδοχική προσπάθεια (σουτ) του Μπαϊκαρά.

18’ 1-1 Κόρνερ του Γκούγκελ, ο Αναστασιάδης πήρε την κεφαλιά και ο Μόρετς από κοντά με πλασέ ισοφάρισε για τον Παναιτωλικό.

22’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Θεοδωρίδη από αριστερά, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μάχο, ο Μόρετς πήρε το «ριμπάουντ» αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.

40’: Σουτ του Οκόρο, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μπαμπανιώτης.

45’: Ωραία μπαλιά του Οκόρο, ο Κούκετς από πλάγια θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπαμπανιώτη με πλασέ.

59’ 1-2 Ο Γκούρμα βγήκε στην πλάτη του Κοντοέ και με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μάχο για το 1-2.

60’: Ο Οκόρο βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή τον Κούκετς, εκείνος έκανε ωραίο γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

63’ 2-2 Υπέροχη επέλαση του Κούκετς από αριστερά, σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κούσα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-2.

77’: Καλό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Τζενάμο.

89’: Κόρνερ του Μπελεβώνη, κεφαλιά του Γκούρμα, η μπάλα λίγο άουτ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Γιόνσον (63’ Γκόντφρεντ), Φουγκουάγιο, Λάτκα (46’ Κοντοές), Σιόβας, Οκόρο (81’ Εντζίκε), Κουμορτζί (46’ Οκπάκο), Μανιάτης (86’ Αναστασόπουλος), Γουνδουλάκης (43’ Κούκετς), Μπάλαμπαν (52’ Σκούρτης), Σαλαλί (46’ Τσότσαλιτς).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης (46’ Τζενάμο), Μπακάκης (46’ Μπελεβώνης), Αναστασιάδης (88’ Μεταξούλης), Παλαιολόγος (46’ Κούσας), Γκόλιας (46’ Βούκοβιτς), Μόρετς (85’ Πασσάς), Γκούνκελ (46’ Μουμίν), Θεοδωρίδης (66’ Μπερερής), Μπαϊκαρά (46’ Μπουμάλ), Καούνος (46’ Καραμαλίκης), Πασσάς (46’ Γκούρμα).

** Μανιάτης και Γουνδουλάκης ένιωσαν σφίξιμο και έγιναν αναγκαστική αλλαγή, αλλά δεν έχουν κάτι σοβαρό.

** Ελαφρύ διάστρεμμα ο Μπάλαμπαν και αναμένεται να μείνει εκτός προπονήσεων για λίγες ημέρες. Θα επανεξεταστεί και θα εκτιμηθεί ο ακριβής χρόνος αποθεραπείας του.

** Σήμερα το πρωί οι Νεοσμυρνιώτες θα πραγματοποιήσουν την τελευταία τους προπόνηση στο Καρπενήσι και το μεσημέρι επιστρέφει στη «βάση» της.

Οι νέες φανέλες της ποδοσφαιρικής ομάδας

Αυτές είναι οι φανέλες που θα φορά η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιωνίου. Ο σύλλογος συμπληρώνει φέτος 120 χρόνια ζωής και όμως η φανέλα δεν έχει τη παραμικρή αναφορά. Για ποιο λόγο; Δεν αφορά την ΠΑΕ Πανιώνιος ο εορτασμός των 120 χρόνων; Εκτός και αν κυκλοφορήσει επειτεαική φανέλα...

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Continued ...

...που ξέρεις;

«Είμαστε μια μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια»

Γέννημα θρέμμα του Πανιωνίου, αγαπάει την ομάδα όσο λίγοι και το έχει αποδείξει τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ένα «πολυεργαλείο» στα χέρια κάθε προπονητή, αφού μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Ο λόγος για τον Γιάννη Κοντοέ, ο οποίος μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας, τον νέο τεχνικό των «κυανέρυθρων» Μίκαελ Στόρε, αλλά και τις προκλήσεις της νέας σεζόν. Όντας από τους παλαιότερους στην ομάδα, ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Έχεις ζήσει αρκετές προετοιμασίες με τον Πανιώνιο. Πως βλέπεις τα πράγματα φέτος;

«Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με άλλες σεζόν, καθώς κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Ο κύριος Στόρε αρέσκεται χρησιμοποιεί πολύ τη μπάλα στις προπονήσεις, και αποκτάμε τρεξίματα μέσα από τέτοιες ασκήσεις. Το θετικότερο όλων είναι ότι το κλίμα στην ομάδα είνα εξαιρετικό και άπαντες έχουμε όρεξη για δουλειά. Είμαστε μία μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια, αφού ακόμα και οι καινούργιοι παίκτες έχουν μπει στο κλίμα της παρέας».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου για τον καινούργιο τεχνικό της ομάδας, τον Μίκαελ Στόρε;

«Έχει πολύ πάθος πάνω στη δουλειά του και αυτό το περνάει και σε εμάς. Θέλει να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις. Βασίζεται πολύ στη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, επιθυμόντως να έχουν όλοι την απαραίτητη αυτοπεποίηθηση, όταν μπαίνουν μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ θετικό ότι είναι νέος και φιλόδοξος γιατι και εμείς τον νιώθουμε πολύ κοντά μας. Νομίζω πως σιγά-σιγά θα φανεί η δουλειά που κάνει, αφού η ομάδα αποκτάει τη φιλοσοφία του».

Στο φιλικό με τον Εθνικό Αστέρα ήσουν αρχηγός, πως ένοιωσες φορώντας το περιβραχιόνιο του Πανιωνίου;

«Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είναι πολύ τιμητικό να είσαι αρχηγός. Έχει ξανασυμβεί σε προηγούμενη προετοιμασία και είναι ωραίο να σε επιλέγουν κάποιοι άνθρωποι από την ομάδα. Ωστόσο, κανονικοί αρχηγοί είναι ο Μανιάτης, ο Γουνδουλάκης και ο Μπάλαμπαν και κανείς δεν τους αμφισβητεί».

Κόντρα στον Εθνικό Αστέρα ηττηθήκατε, να περιμένουμε διαφορετική εικόνα στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) φιλικό με τον Παναιτωλικό;

«Αυτό είναι σίγουρο. Στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα παίξανε κυρίως οι παίκτες που δοκιμάζονται και πολλοί από τους μικρούς. Το ματς με τον Παναιτωλικό το βλέπουμε όπως αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης . Γνωρίζουμε τι λάθη κάναμε και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Πλέον έχουμε περάσει και νέα πράγματα στο παιχνίδι μας. Ημέρα με την ημέρα γινόμαστε καλύτεροι και θεωρώ πως όταν πρέπει θα είμαστε έτοιμοι. Στόχος είναι να βρισκόμαστε στη καλύτερη κατάσταση στις 28 Αυγούστου, όπου ξεκινάει η Σούπερ Λίγκα».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος;

«Σίγουρα πρόκειται για μία δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις. Η κρίση έχει επηρεάσει τις ομάδες και για αυτό βλέπουμε πως μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κάνουν ακριβές μεταγραφές. Εμείς θα στηριχτούμε στο περσινό μας κορμό και αυτή η ομοιογένεια θα είναι το μεγάλο μας όπλο. Είμαστε μια νέα ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας, αλλά τα περισσότερα παιδιά έχουν εμπειρία και φυσικά ποιότητα. Μέσα από τις εντολές του προπονητή μας θεωρώ ότι θα πάμε πολύ καλά. Στόχος του Πανιωνίου είναι πάντα η έξοδος στην Ευρώπη. Επειδή είναι η τελευταία χρονιά του συμβολαίου μου, εύχομαι να κυλήσει όπως η πρώτη, όπου συμμετείχαμε στα πλέι οφ. Έχουμε καιρό να δώσουμε αυτή τη χαρά στο κόσμο και την αξίζει, αφού πάντα είναι δίπλα μας».

Έχεις αγωνιστεί τόσο στα άκρα όσο και στο κέντρο της άμυνας. Εσύ που προτιμάς να παίζεις;

«Προτιμώ να παίζω εκεί που... θέλει ο προπονητής μου. Όταν ήρθα στον Πανιώνιο έπαιζα σαν δεξί μπακ. Ο Λίνεν με καθιέρωσε ως κεντρικό αμυντικό, όμως πέρσι έπαιξα και πολλά παιχνίδια στα αριστερά. Δεν με πειράζει η θέση. Μόνο μου μέλημα είναι να τα δίνω όλα για το καλό της ομάδας».

Για το τέλος μία ερώτηση που θα σου έκαναν και οι συμπαίκτες σου. Είσαι το μεγαλύτερο «πειραχτήρι» στην ομάδα. Ποιους προτιμάς περισσότερο να... ενοχλείς;

«Α, δεν έχω πρόβλημα. (σ.σ. γελάει). Καλή διάθεση να υπάρχει και με όλους κάνω πλάκα. Δεν έχω τέτοια κολλήματα»

Είναι δυνατόν;

Κατά καιρούς η ΠΑΕ Πανιώνιος έχει εκδώσει ανακοινώσεις για δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου, σχετικά με υποτιθέμενες μεταγραφές παικτών στην "κυανέρυθρη" ομάδα. Στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας "Γάβρος", στη σελίδα 12 στο ρεπορτάζ με τίτλο: "Κόλλησε του Επστάιν, "παίζει" του Κουμορτζί" η εφημερίδα γράφει: "... Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Γερμανού αριστερου χαφ (σ.σ. του Επστάιν) από τον Πανιώνιο του προτάθηκε να υπογράψει σε μια κυπριακή ομάδα και από εκεί να παραχωρηθεί δανεικός στην ομάδα της Νέας Σμύρνη, με τον ίδιο να αντιδρά και μόνο στο άκουσμα του συγκεκριμένου ενδεχομένου...".

Είναι δυνατόν η ΠΑΕ Πανιώνιος να έχει προτείνει κάτι τέτοιο στον Επστάιν;

Στη Γερμανία το 3ο στάδιο προετοιμασίας

Στα πλαίσια της προετοιμασίας, η Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ ανακοινώνει οτι η ομάδα μας θα ταξιδέψει στην Γερμανία, στις 9 Αυγούστου, στην περιοχή Μπάντ Κρόιζναχ (Bad Kreuznach), εβδομήντα (70) χιλιόμετρα από την Φρανκφούρτη και στις 10 Αυγούστου θα δώσει φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Ισπανική Μάλαγα, στις 19.00 τοπική ώρα. Η ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της 11ης Αυγούστου.

Ο ακατάλληλος....

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους παίκτες του Κούπερ, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή των Πολωνών και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σαντομιέρσκι. Προτού όμως προλάβει να σουτάρει, σπρώχτηκε από πίσω και ο νορβηγός διαιτητής, Έσπεν Μπέρντσεν, έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ):
Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί (79' Πρίττας), Κάλβο (64' Τσεσνάουσκις), Τόχα, Τσέζαρεκ, Κόκε (70' Καζναφέρης), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Μίτσελ.

O... ακατάλληλος (ελεω Μπανγκτσμπο....) και ακριβός (ήθελε 250.000 ευρώ) Τσέζαρεκ βασικός και αναντικατάστατος. Εμείς στη θέση του έχουμε τον συμπαθή Ρικάρντο Βαζ Τε...

Συνέντευξη Μίκαελ Στόρε

Πως είδατε το φιλικό με τον Εθνικό Αστέρα;

«Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε πρωτίστως να δούμε τους παίκτες που δοκιμάζονται σε αγωνιστική δράση. Τους βλέπουμε καθημερινά στις προπονήσεις, αλλά ένα κανονικό ματς δείχνει σίγουρα περισσότερα πράγματα. Παράλληλα, παίξανε και πολλοί από τους μικρότερους σε ηλικία, για αυτό άλλωστε γίνονται αυτά τα παιχνίδια.Το αποτέλεσμα ήταν κακό, δεν μας αρέσει να χάνουμε,όμως η εμφάνιση ήταν καλή και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχαμε σκοράρει ειδικότερα προς το τέλος, αν αυτού φάγαμε ένα «τρελό» γκολ και έγινε το 2-0. Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε . Χθες είχαμε κάποιες «ερωτήσεις», μέσα από τη δουλειά θα μπορέσουμε να δίνουμε και τις «απαντήσεις».

Έχετε διαμοεφώσει κάποια συγκεκριμένη άποψη για τους έξι παίκτες που δοκιμάζονται;

«Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα με σιγουριά. Θα ξέρουμε την Κυριακή, αφού πρώτα θα έχουμε δώσει και το δεύτερο φιλικό μας. Τότε θα έχω καλυτερη εικόνα για όλους. Όλοι τους προσπαθούν και δείχνουν όρεξη για δουλειά, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει».

Στο φιλικό με τον Παναιτωλικό, να περιμένουν να δούμε περισσότερους βασικούς αγωνιζόμενους;

«Ναι, σίγουρα. Θα το χειριστούμε διαφορετικά εκείνο το παιχνίδι. Οι περισσότεροι παίκτες είναι πλέον σε θέση να αγωνιστούν και θα κατέβουμε με πιο βασική ομάδα, αφού θα πρέπει σιγά-σιγά να χτιστεί ο κορμός μέσα από τα παιχνίδια. Βέβαια, θα παίξουν ξανά και οι ποδοσφαιριστές που δοκιμάζονται».

Πως κρίνεται την ως τώρα προετοιμασία, ειδικότερα εδώ στο Καρπενήσι;

«Όλα βαίνουν καλώς και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Το πιο θετικό είναι ότι υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και οι παίκτες είναι χαρούμενοι. Το μέρος εδώ μου αρέσει πολύ. Το ξενοδοχείο, το γήπεδο, όλα είναι άψογα. Νομίζω οτι κάνουμε όσα πρέπει».

Θεωρείται πως η ομάδα χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση; Και αν ναι σε ποιες θέσεις;

«(σ.σ. γελάει) Σε αυτή την ερώτηση απαντάω πάντα το ίδιο πράγμα. Δουλειά μου είναι να κερδίζω με τους παίκτες που έχω στη διάθεση μου. Αυτό πρέπει να καταφέρουμε. Να παίζουμε κάθε μέρα καλύτερα. Σίγουρα θέλουμε να γίνουν κάποιες μεταγραφές, είναι καλό να ενισχυθεί η ομάδα, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Θα δούμε τι θα γίνει».

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

"Δεν μας ενδιαφέρει η περίπτωση Επστάιν"...

Για δεύτερη φορά "ναυαγεί" η απόκτηση του Ντένις Επστάιν από τον Πανιώνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την μεγάλη οικονομική διαφορά (περίπου 70.000 ευρώ το χρόνο) και το θέμα του συμβολαίου, η πλευρά του Πανιωνίου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της γιατί "διέρρευσε" στον Τύπο η οικονομική διαφορά των δυο πλευρών.

Κυκλοφορεί το Σάββατο 31/7 το τελευταίο τεύχος του Πανιώνιου Κόσμου

Αποχαιρετισμός; Οχι βέβαια. Ποιους να αποχαιρετήσω; Αυτούς που κάθε Κυριακή εδώ και κοντά 30 χρόνια μοιράζομαι μαζί τους αγωνίες, χαρές, λύπες, νίκες, ήττες, πίκρες; Να αποχαιρετήσω την οικογένεια μου; Δεν γίνεται αυτό! Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι ότι πολύ απλά ο «Πανιώνιος Κόσμος» κάλυψε ένα μεγάλο κενό της «κυανέρυθρης» οικογένειας για ενημέρωση. Έστω και εβδομαδιαία. Έστω και με «προβλήματα» και ελλείψεις. Το κενό θα καλυφθεί. Ας μην ανησυχούν! Αποχαιρετισμός λοιπόν δεν υπάρχει. Κάθε Κυριακή θα είμαστε μαζί. Δίπλα, δίπλα. Κάθε μέρα θα είμαστε μαζί από το διαδίκτυο και τα «Κυανέρυθρα Νέα». Και που ξέρεις.... Διαβάστε περισσότερα στον τελευταίο ΠΚ του Σαββάτου!!!

Που πας καραβάκι;

Από το "κυανέρυθρο" μπλογκ brfunatic αντιγράφω:

Λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων του κου Κιντή, είχα λάβει, όπως και οι υπόλοιποι bloggers, μια πάρα πολύ ευγενική πρόσκληση από την ΠΑΕ Πανιώνιος, με την οποία μας καλούσε να γνωριστούμε με τον μέλλοντα πρόεδρο της Π.Α.Ε και να ενημερωθούμε για τις επιδιώξεις και τα σχέδιά του.

Από την πρώτη στιγμή, ο κος Κιντής μας ενημέρωσε ότι ήθελε να κάνει οικονομικές περικοπές, καθώς ο μεγαλομέτοχος της ομάδας επιθυμούσε να συνεισφέρει λιγότερα χρήματα στον οικονομικό προϋπολογισμό της ομάδας. Απόλυτα κατανοητό και σεβαστό.
Θα προχωρούσε λοιπόν σε μείωση των εξόδων, θα στηρίζονταν στο περσινό έμψυχο υλικό της ομάδας, το οποίο θα συμπληρώνονταν από νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες, όπως και από παίκτες προσωπικότητες, οι οποίοι θα κόστιζαν ( φαντάζομαι πλέον ότι το ανέφερε σχηματικά– για να αντιληφθούμε την ποιότητά τους) 500.000 ευρώ έκαστος. Παράλληλα, ακολουθώντας το επιτυχημένο και κατά τη γνώμη του εφαρμόσιμο και στον Πανιώνιο παράδειγμα της Λυόν, ήθελε να δημιουργήσει δίκτυο σκάουτιγκ στην Αφρικανική Ήπειρο, με έμφαση στη Νιγηρία και δεύτερο δίκτυο σε γειτονικές μας χώρες. Τα αποτελέσματα του δικτύου αυτού θα τα βλέπαμε από τον Δεκέμβριο και ύστερα, σίγουρα όμως τον επόμενο Ιούνιο.

Στα σχέδια του κου Κιντή ήταν η ανακάλυψη ταλέντων στην Αφρικανική Ήπειρο, τα οποία θα έμεναν για κάποιο διάστημα σε μέρος που θα ήταν δυσπρόσιτο για τους σκάουτερ των άλλων ομάδων (!!!) και αργότερα θα αποστέλλονταν για δοκιμή στην Ελλάδα. Δεν θα ήθελα να κρίνω αυτή τη στιγμή τα παραπάνω σχέδια του κου Κιντή. Είναι στην κρίση του καθενός. Θα ήθελα όμως να δω την πρακτική όψη του πράγματος.

Τρεις μήνες μετά απ’ όλα αυτά είναι ομιχλώδης ο τρόπος επιλογής των Αφρικανών παικτών. Προφανώς κάποιοι επιλέγουν τους συγκεκριμένους παίκτες. Η λογική λέει ότι προτείνονται από τοπικούς μάνατζερ, ελέγχονται από τους σκάουτερ της ομάδας και κατόπιν αυτού έρχονται για δοκιμές στην Ελλάδα, με πολύ βασική την εξέταση των εργομετρικών τους στοιχείων, καθώς αυτά αποτελούν κριτήριο επιλογής του κάθε παίκτη για τον Δανό εργοφυσιολόγο. Στο σημείο αυτό βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι ο Δανός εργοφυσιολόγος, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, απέρριψε αρκετούς γνωστούς από τη συμμετοχή τους στο Ελληνικό πρωτάθλημα παίκτες, εγνωσμένης αξίας (ποδοσφαιρικής και οικονομικής) στηριζόμενος στα δήθεν άσχημα εργομετρικά τους, ενώ επέτρεψε τη δοκιμή άγνωστων και ασήμαντων παικτών, όπως και παικτών που αποδεδειγμένα παρουσιάζουν χρόνια προβλήματα υγείας. Αποκλείω να λειτουργούν έτσι τα πράγματα στη Λυόν. Εξάλλου, μπορεί το παράδειγμα της Λυόν να θεωρείται επιτυχημένο, πρέπει όμως να μην ξεχνάμε ότι εμπνεύστηκε και εφαρμόστηκε από Γάλλους και όχι από τον κο Κιντή.

Αν θυμάμαι καλά, κατά την πρώτη προπόνηση, βρίσκονταν στις εξέδρες πέντε με έξι Αφρικανοί παίκτες. Από τότε έχουν δοκιμαστεί αναρίθμητοι άλλοι και αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται επιπλέον επτά. Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι στην παρούσα φάση δεν έχουμε θέση ελεύθερου παίκτη. Ας κρατήσουμε ότι από όλους όσους ήρθαν για δοκιμές, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά και τη χθεσινή εμφάνιση της ομάδας, αν κάποιος έχει πιθανότητες να τα καταφέρει είναι ο Πούπου. Κρατάμε επίσης το γεγονός ότι απελευθερώθηκαν παίκτες που αν και μέτριοι ήταν καλύτεροι σε αξία από τους Αφρικανούς

Απ’ όλα αυτά μπορούν να εξαχθούν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι βέβαιο ότι η επιλογή ων παικτών έγινε ιδιαίτερα βιαστικά. Απ’ αυτά που βλέπω έχω κάθε δικαίωμα να πιστεύω ότι φέραμε παίκτες για να δικαιολογήσουν τις εξαγγελίες για τη δημιουργία δικτύου, παρά για να ενισχύσουν ουσιαστικά την ομάδα. Επιλέχθηκαν παίκτες που θεωρητικά παίζουν σε θέσεις που έχουμε ανάγκη, κανένας όμως από αυτούς δεν δείχνει ικανός να στελεχώσει την πρώτη ομάδα. Αυτό αποτελεί μια μεγάλη αποτυχία του υπό σύσταση Αφρικανικού δικτύου. Και των ντόπιων και των δικών μας σκάουτερ. Παράλληλα είναι μια τεράστια αποτυχία της διοίκησης του κου Κιντή. Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση με την επιλογή των πολλαπλών δοκιμών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δεν επηρέαζαν τις μεταγραφικές κινήσεις. Θα μπορούσαμε να είχαμε θωρακιστεί σε θέσεις που είχαμε ανάγκη και παράλληλα να κάνουμε δοκιμές με σκοπό την εξεύρεση ταλέντων προς μελλοντική ενίσχυση. Γι αυτό άλλωστε έχουμε τη δεύτερη ομάδα. Εδώ όμως στηρίξαμε τις μεταγραφικές μας κινήσεις αποκλειστικά στις δοκιμές των Αφρικανών, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να μην έχουμε σχηματίσει ένα μήνα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος την ομάδα μας.

Ο κος Κιντής έδειξε τα σχέδιά του, τα προσπάθησε όσο μπορούσε, πλην όμως δεν έχει πετύχει κανέναν από τους στόχους που έχει θέσει, πλην ενδεχομένως από την μείωση του προϋπολογισμού. Η ομάδα χρειάζεται άμεσες και σωστέ κινήσεις. Πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Οι πειραματισμοί πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν και να διοικηθεί ο Πανιώνιος συνετά και λογικά, με ορθή τοποθέτηση και του τελευταίου ευρώ του προϋπολογισμού.

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο κος Κιντής μας είχε πει ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα τον βρίζουμε, αλλά τα αποτελέσματα της δουλειάς του θα τα δούμε μετά. Κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί την πιθανότητα ένα μήνα πριν από το πρωτάθλημα και αφού έχει γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ότι όχι μόνο δεν θα είχαμε ομάδα, αλλά ότι θα υπήρχε και το ενδεχόμενο μεταγραφής και του Κούμο.

Δυστυχώς ο σημερινός Πανιώνιος είναι απογοητευτικός. Αυτή η εικόνα αποκλείεται να αφήνει τον κο Τσακίρη να κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Το πλοίο κατευθύνεται στα βράχια. Πάρτε μέτρα όσο είναι καιρός.

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Μπράβο στον ΠΑΟΚ

Εβλεπα τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Αγιαξ και πραγματικά τον ζήλεψα. Ιδιαίτερα στο Β' ημίχρονο. Μια ομάδα πάρα πολύ καλή. Με έναν νεαρό, φιλόδοξο προπονητή τον Παύλο Δερμιτζάκη (τον οποίο αν λέγαμε να έρθει στον Πανιώνιο ορισμένοι θα ξίνιζαν, το λιγότερο, τα μούτρα τους), μια 11άδα που είχε μόλις 2 (ναι δυο...) νέους παίκτες όλοι οι άλλοι είναι 2, 3 & 4 χρόνια στην ομάδα και φυσικά ποιοτικούς (όχι απαραίτητα πανάκριβους...) ξένους. Δείτε την 11άδα: Χαλκιάς (15' Κρέσιτς), Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Σορλέν, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ.
Ετσι φτιάχνονται οι αξιόμαχες, ανταγωνιστικές ομάδες. Δεν φτιάχνονται με καραβιές ξένων από την Αφρική, ούτε φυσικά με το να αλλάζεις κάθε χρόνο 4 & 5 βασικούς παίκτες. Αντί να αναζητούμε στη Γαλλία ομάδες για να... αντιγράψουμε, μήπως θα έπρεπε να ρίξουμε μια ματιά στη Θεσσαλονίκη;
Συγχαρητήρια στον "δικέφαλο του βορρά" και εύχομαι να προκριθεί όχι μόνο στην επόμενη φάση των προκριματικών, αλλά και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!


Υ.Γ. Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ τι να πω; Απλά καταπληκτικός!

Ηττα με 2-0 από τον Εθνικό Αστέρα

Μια ομάδα που αποτελούνταν από νεαρούς παίκτες (συν τον Φανούρη, τον Τσότσαλιτς & τον Κοντοέ), 6 υπο δοκιμήν παίκτες και φορούσε τις φανέλες του Πανιωνίου ηττήθηκε από τον Εθνικό Αστέρα με 2-0. Το ματς έγινε στο Καρπενήσι όπου ο Πανιώνιος πραγματοποιεί το δευτερο μέρος της προετοιμασίας του, πάντα με τις απαραίτητες (!!!) δοκιμές παικ΄των από την Αφρική (κυρίως...).

Το σκορ άνοιξε στο 19’. Μετά από φάουλ του Χωριανόπουλου και λανθασμένη έξοδος του Παναγόπουλου, ο Γκουέι δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά, η μπάλα βγήκε από την περιοχή, φτάνοντας στον Διαμάντη. Εκείνος σέντραρε και ο Γιαννιτσανάκης έπιασε την κεφαλιά, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ. Ο Παναγόπουλος απέκρουσε και ο ίδιος παίκτης πήρε το «ριμπάουντ» και με πλασέ έκανε το 1-0.

Το δεύτερο τέρμα ήρθε στο φινάλε της αναμέτρησης (90’) μετά την προσπάθεια του Αργυρίου που πίεσε τον Παναγόπουλο, του πήρε την μπάλα και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Μίκαελ Στόρε παρέταξε τον Πανιώνιο με σύστημα 4-4-1-1 στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη αυτό έγινε της μορφής 4-4-2. Οι παίκτες του Πανιώνιου, συνάντησαν πολλά προβλήματα. Δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό και έδειξαν να μην υπάρχει συνοχή. Χωρίς να αποτελεί ελαφρυντικό, η παρουσία πολλών υπό δοκιμήν παικτών έπαιξε το ρόλο της. Στο δεύτερο μέρος, πάντως, οι «κυανέρυθροι» έγινε πιο επιθετικοί, ειδικότερα μετά την είσοδο του Φανούρη Γουνδουλάκη στον αγώνα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ:

Στο 14’ ο Αναστασόπουλος κέρδισε την μπάλα από τον Άντονι, εκείνος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής δεν έδειξε πέναλτι για πλεονέκτημα. Ο Σκούρτης πήρε την μπάλα, την «έσπασε» στον Σάμαρη κι εκείνος πλάσαρε, με τον Γκίτκο να μπλοκάρει.

Στο 40’ ο Σκούρτης πήρε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κούρντι.

Στο 55’ ο Κοντοχρήστος έκανε πολύ ωραία προσπάθεια, πλάσαρε και η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι.

Στο 76’ ο Οκόρο έκανε ατομική ενέργεια και ωραίο σουτ, αλλά ο Κοτταράς έπεσε στη γωνιά του και έδιωξε.

Στο 83’ σέντρα του Κούρντι, κεφαλιά του Οκόρο, λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κοτταρά.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παναγόπουλος, Γκόντφρεντ (46’ Οκόρο), Σιόβας (46’ Τσότσαλιτς), Κοντοές, Φουγκουάγιο (68’ Κούκετς), Αναστασόπουλος (46’ Σαλαλί), Οκπάκο, Κούρντι, Ετζίκε (46’ Κοντοχρήστος), Σάμαρης (68’ Μανιάτης), Σκούρτης (68’ Γουνδουλάκης).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γκίτκος, Χωριανόπουλος, Καρατζάς, Τραορέ, Τσιώλης, Άντονι, Κριπιντίρης, Διαμάντης, Ουκάρ, Γιαννιτσανάκης, Γκουέι. Αγωνίστηκαν και οι: Κοτταράς, Παλάσκας, Κολτσίδας, Γιακούμπης, Αργυρίου, Ζαρογιάννης.

** Όσοι δεν αγωνίστηκαν στο φιλικό έκαναν ασκήσεις στο γυμναστήριο, περίπου δύο με δυόμιση ώρες πριν την έναρξή του. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κουμορτζί, Λάτκα, Γιόνσον, Κολοβός (έχει ένα χτύπημα στο πρόσωπο-από αύριο κανονικά, έχει και χανζαπλάστ και τέτοια), Ριέρα, Βαζ Τε και Πούπο.

** Αύριο αναμένεται στην Αθήνα ο Φρανκ Κουεντρέ προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.


«Κολλάει» του Επστάιν

Δεν είχε αίσιο τέλος το πρώτο ραντεβού του Ντένις Επστάιν με τη διοίκηση του Πανιωνίου. Στις συζητήσεις προέκυψε οικονομική διαφορά μεταξύ των χρημάτων που προσφέρουν οι Νεοσμυρνιώτες και αυτών που θέλει ο 24χρονος ποδοσφαιριστής. Δεν εγκαταλείπουν το θέμα οι «κυανέρυθροι» και αναμένεται να επανέλθουν με νέα πρόταση, ενώ ενδέχεται και ο Ολυμπιακός να καλύψει τη διαφορά, πάντα έχοντας υπόψη του και το θέμα Κουμόρτζι.

Το οικονομικό ήταν το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του παίκτη και του Πανιωνίου. Υπάρχει οικονομική διαφορά σε σχέση με τα χρήματα που προβλέπει το τριετές συμβόλαιο του παίκτη με τον Ολυμπιακό. Θα υπάρξει συνάντηση του Ντένις Επστάιν με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Το θέμα δεν τελειώνει φυσικά εδώ και θα γίνει και νέα επαφή των «κυανέρυθρων» με τον ποδοσφαιριστή.

Ο Επστάιν βάσει συμβολαίου θα έπαιρνε για τα τρία χρόνια της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό γύρω στις 800.000 ευρώ, ένα ποσό το οποίο δεν μπορεί να καλύψει ο Πανιώνιος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η διαφορά είναι της τάξεως των 50.000 ευρώ ετησίως.

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ο Φρανκ Κουεντρέ είπε όχι στη Πιτερμπορο!

Ολα δείχνουν ότι ο 32άχρονος Γάλλος αμυντικός Φρανκ Κουεντρέ θα συνεχίσει τη καριέρα του στον Πανιώνιο. Ο Κουεντρέ απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Πιτέρμπορο, άρα εκτός απίθανου απρόοπτου (γιατί έχουν δει πολλά τα ματάκια μας...) θα ντυθεί στα "κυανέρυθρα".

Νέα Σμύρνη καλεί... Αφρική!

Το ημερολόγιο δείχνει 27 Ιουλίου. Σε ένα μήνα αρχίζει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και η ομάδα "ψάχνεται". Και να ήταν μόνο αυτό; Ο προπονητής Μίκαελ Στάρε δεν μπορεί να δουλέψει καθώς αφενός του λείπουν βασικά εργαλεία (αριστερό μπακ, στόπερ, αμυντικό χαφ, επιθετικό, δεξί χαφ) αφετέρου κάθε λίγο και λιγάκι του φέρνους νεαρούς Αφρικανούς παίκτες να τους... δοκιμάσει μπας και βρεθεί κανένα... λαβράκι! Ο Κώστας Φιτσαντωνάκης γράφει στο "Goal": "Και οι πέντε είναι ηλικίας 20-21 ετών και πρόκειται για τους Οκπάκο, Οκόρο, Εϊτζίκε, Φουγκάγιο και Γκόντφρεντ. Οι τρεις πρώτοι είναι Νιγηριανοί, με τον Οκπάκο να είναι αμυντικό χαφ, τον Οκόρο μεσοεπιθετικός που παίζει στη δεξιά πτέρυγα και τον Ειτζίκε να δραστηριοποιείται στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης. Από εκεί και έπειτα, ο Φουγκάγιο είναι Νοτιοαφρικανός και είναι αριστερό μπακ χαφ (μία θέση που ο Πανιώνιος χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση μετά τη φυγή των Τζαβέλλα και Ουέλινγκτον) και ο Γκόντφρεντ είναι Γκανέζος και παίζει στο δεξί άκρο των μετόπισθεν. Οπως προαναφέραμε, ο Πανιώνιος είναι πολύ πιθανό να τους αποκτήσει όλους, με τους Φουγκάγιο (αριστερό μπακ) και Γκόντφρεντ (δεξί μπακ) να είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπογράψουν".

Υ.Γ. : Πέρυσι τέτοια εποχή όλες οι μεταγραφές είχαν "κλείσει" και η ομάδα προετοιμαζόταν ενόψει της νέας χρονιάς. Παρ' όλα αυτά η χρονιά "στράβωσε"...

Στο Καρπενήσι η ομάδα...

Δελτίο Τύπου ΠΑΕ Πανιώνιος: Αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι η ομάδα του Πανιωνίου για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιήσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της. Οι κυανέρυθροι συγκεντρώθηκαν στο «Απήλιον» απ’ όπου και αναχώρησαν λίγο μετά το μεσημέρι. Στο Καρπενήσι, ως γνωστό, ο Πανιώνιος θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες στις 28/7 με αντίπαλο τον Εθνικό Αστέρα και στις 31/7 με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Πανιωνίου θα επιστρέψει στην Αθήνα την 1η Αυγούστου.
Η αποστολή του Πανιωνίου για το Καρπενήσι αποτελείται από τους: Μάχο, Παναγόπουλος, Ανέστης, Μπάλαμπαν, Σκούρτης, Κοντοές, Μανιάτης, Γιόνσον, Λάτκα, Κολοβός, Κούκετς, Κοντοχρήστος, Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Πούπο, Κούρντι, Αναστασόπουλος, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Ριέρα, Βαζ Τε, Κουμορτζί.
Επίσης στο Καρπενήσι θα ακολουθήσουν την ομάδα και οι υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές: Chalali, Godfred, Okoro, Okpapko, Ejike, Phungwayo.

Who-is-Who των υπό δοκιμή ποδοσφαιριστών


Mohamed Chalali,
Γαλλο-Αλγερινός, επιθετικός, 21 ετών (1989), διεθνής με την Κ-20 της Αλγερίας
Godfred Saka, Γκανέζος, δεξί μπακ-χαφ, 21 ετών (1989)
Osadebamwen Moses Okoro , Νιγηριανός, δεξί εξτρεμ, 20 ετών (1990)
Solomon Okpako, Νιγηριανός, μέσος, 20 ετών (1990), διεθνής με την Κ-20 Νιγηρίας, διεθνής με την Εθνική Νιγηρίας.
Ejike Uzoenyi , Νιγηριανός, αριστερό χαφ, 22 ετών (1988)
Patrick Phungwayo, Νοτιοαφρικάνος, αμυντικός, 22 ετών (1988)
Οπως φαίνεται εκτός αποστολής έμειναν οι Ομο, Κοιλιάρας, Μπουβάλ, Μπέλιτς, Λουκίνας & Σίμωσης που προφανώς δεν υπολογίζονται από τον Μίκαελ Στόρε. Αν εξαιρέσουμε τον Μπέλιτς οι υπόλοιποι γιατί είναι χειρότεροι από τους νεαρούς Αφρικανούς που κατά καραβιές δοκιμάζονται στον Πανιώνιο; Γιατί;

Ο Πανιώνιος κινεί νομικές διαδικασίες κατά ΠΑΕ Αεκ

Στη δικαιοσύνη θα καταφύγει ο Πανιώνιος προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα του, καθώς η ΠΑΕ Αεκ δεν "κάλυψε" το ποσό των 500.000 ευρώ από την επιταγή που "σφράγισε" η "κυανέρθρη" ΠΑΕ. Ετσι η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης καθώς όπως φαίνεται στην Αεκ, αν και μιλάνε για τίτλους & επιτυχίες, δεν θεωρούν σωστό να πληρώσουν επιταγές για μια μεταγραφή που έγινε πριν από δο χρόνια και έπρεπε να έχει εξοφληθεί τον Δεκέμβριο του 2009.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Νέος αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ

Μετά την παραίτηση του κ. Γεώργιου Ζυγούρη από μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο καταλαμβάνει ο κ. Παντελής Κατσιφαράκης. Ο κ. Παντελής Κατσιφαράκης αναλαμβάνει από σήμερα καθήκοντα Αντιπροέδρου του Πανιωνίου ΓΣΣ ΠΑΕ.

Πανιώνιος ή Peterborough United; Ποια θα έχει τον Φρανκ Κουεντρού;

Ανάμεσα στον Πανιώνιο και την Peterborough United που αγωνίζεται στην Α' κατηγορία της Αγγλίας ( League One ) καλείται να αποφασίσει ο Γάλλος αμυντικός Φρανκ Κουεντρού. Μέσα στα επόμενα 24άωρα ο Γάλλος αναμένεται να έχει αποφασίσει που θα συνεχίσει τη καριέρα του!

«Αν θέλει ήλιο τον Δεκέμβριο, τότε θα πάει στον Πανιώνιο»

Σε δίλλημα βρίσκεται ο Φρανκ Κεντρέ, ο οποίος καλείται να επιλέξει πού θα συνεχίσει την καριέρα του, στον Πανιώνιο ή στην Πιτέρμπορο. Ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, όμως, ο Γκάρι Τζόνσον, θέλοντας να βοηθήσει τον Γάλλο αμυντικό να αποφασίσει μία ώρα αρχύτερα, τόνισε: «Αν θέλει να έχει ήλιο τον Δεκέμβριο, τότε θα επιλέξει τον Πανιώνιο και την Ελλάδα. Αν του αρέσει το αίμα και η λάσπη, τότε θα έρθει σε εμάς στην Αγγλία». Ο 31 ετών αμυντικός αναμένεται να πάρει την τελική του απόφαση μέσα στην εβδομάδα. «Έχει στα χέρια του την πρόταση τη δική μας και αυτή της ελληνικής ομάδας, του Πανιωνίου. Παρ' όλα αυτά δεν έχει υπογράψει πουθενά. Όπως και να 'χει εμείς δεν χρειαζόμαστε τον Φρανκ (σ.σ. Κεντρέ). Σίγουρα όμως θα κάνει την ομάδα μας πιο ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα γί' αυτό και τον θέλουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά στο “BBC” ο τεχνικός της Πιτέρμπορο, η οποία αγωνίζεται στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο 54χρονος τεχνικός πάντως, καταλήγοντας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο παίκτης τελικά θα «κλείσει» στη δική του ομάδα.

Παιδικό Διαρκείας στη Θύρα 2 με €25 + δωρο μια περσινή γνήσια εμφάνιση

Ο μικρός Ευάγγελος Γεωργίτσης είναι ο πρώτος μικρός φίλος της ομάδας που εκμεταλεύτηκε την προσφορά για τα παιδικά Εισιτήρια Διαρκείας (€25 στη θύρα 2) για γεννημένους από 1/1/1995, με την οποία δίνεται δωρεάν μια αυθεντική περσινή εμφάνιση της ομάδας (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων). Οι συμμετέχοντες αθλητές των Αθλοδιακοπών 2010 του Ο.Ν.Α ήταν οι πρώτοι που πήραν στα χέρια τους την προσφορά και αναμένεται να ενημερωθούν παιδιά σε πολλούς άλλους χώρους άθλησης.



Απορρίψεων το ανάγνωσμα...

Δεν κάνει για τον Πανιώνιο, αλλά κάνει για τον Παναθηναϊκό. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Είχα γράψει πριν από λίγες μέρες ότι οι ιθύνοντες του Πανιώνιου (λέγε με Μπάνκτσμπο...) απέρριψαν τον νεαρό επιθετικό (που έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή) Γιάντση (αφού είχαν απορρίψει τον Τσέζαρεκ, τον Καρντόσο και είχαν διώξει το Νικολάου....). Σήμερα ένα... πουλάκι (ξένο, ξενιτεμένο...) που σφύριξει ότι ο πρώτος παίκτης που είχε απορριφθεί από τον παντογνώστη Γιένς Μπανκτσμπο ήταν ο... Γιώργος Ιωαννίδης!!! Ναι, ναι αυτός ο... "άσχετος" που πήγε στον Παναθηναϊκό, αφού έμεινε ελεύθερος (άρα τσάμπα...) από τον Ηρακλή. Μάλιστα η απόρριψη (με τι κριτήρια άραγε κρίνει του παίκτες ο "σοφός" Δανός εργοφυσιολογός/προπονητής/γυμναστής/μανατζερ/συγγραφέας) έγινε τις πρώτες μέρες που ανέλαβε καθήκοντα στον Πανιώνιο.
Αντίθετα θυμίζω ότι ο κύριος Μπανκτσμπο έχει εκρίνει τη μεταγραφή του Βαζ Τε ο οποίος ήρθε με πρόβλημα τραυματισμού, κάνει θεραπείες στην Ελλάδα (ίσως τον βοηθήσει το ζεστό κλίμα της χώρας...) και φυσικά η μεταγραφή του δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα παρ' ότι ήταν παρών στη "πρώτη" (αλλά και στο τραπεζι αποχαιρετισμού του Τζαβέλα...).
Τελικά με τι κριτήρια κρίνει τους παίκτες ο κύριος Μπανκτσμπο;

Υ.Γ.1 Ο Γιώργος Ιωαννίδης που αγωνίζεται ως αριστερό μπακ, γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1988 στις Σέρρες, έχει ύψος 173 εκ και βάρος 64 κιλά. Αναδείχτηκε μέσα απο τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή και το καλοκαίρι του 2006 προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα. Στις 16 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική, μετατοπίστηκε σε αμυντικές θέσεις. Το μοναδικό του μέχρι σήμερα τέρμα με τη φανέλα του Ηρακλή το σημείωσε στις 13 Νοεμβρίου του 2008, σε εκτός έδρας αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος εναντίον της Καστοριάς στην παράταση και ήταν μάλιστα το νικητήριο τέρμα.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Το φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης...

Εντάξει η ομάδα βρίσκεται σε προετοιμασία και πρέπει μ' αυτό το πρίσμα να δούμε και το 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης. Θα μείνω στα (όποια...) θετικά. Τα αρνητικά ας τα εντοπίσουν οι αρμόδιοι (προπονητής & Μπάνκτσμπο & Κιντής). Τα θετικά λοιπόν. Ο Γιούργκεν Μάχο. Επιτέλους έχουμε γκολκίπερ. Ο Γιαννάκης Κοντοές. Μαχητής, φιλότιμος, αγωνιστής. Θα μας χρειαστούν στην αγωνιστική σεζόν. Ο Φρανκ Κουεντρού. Ο Γάλλος (με λίγα κιλάκια παραπάνω...) αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον (πολύ καλό...) Μάρτιν Λάτκα. Ο Γάλλος είχε απόδοση που έδειξε ότι θα βοηθήσει την ομάδα με την εμπειρία του. Ο Εντιν Τσότσαλιτς. Απλά λίρα εκατό. Ετσι απλά. Ο Μάρκους Γιόνσον. Σοβαρός, πειθαρχημένος, αξιόπιστος. Δεν μπορεούν να μας φέρουν 4-5 τέτοιους να λύσουμε το πρόβλημα μας; Ο Γιάννης Μανιάτης σε ρόλο αμυντικού χαφ. Νομίζω ότι θα τα καταφλερει. Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν. Ο Κροάτης έπαιξε σε ρόλο περιφερειακού κυνηγού. Θετικότατος. Δημιούργησε φάσεις, "μπούκαρε" στη περιοχή. Αν και φανερά κουρασμένος έδειξε ότι έχει ποιότητα. Οι υπόλοιποι από τα... μπάζα μέχρι φιλότιμοι....

Πρώτη απορία: Ο κ. Μπάνκτσμπο έχει τον πρώτο (και τελευταίο...) λόγο στις μεταγραφές (άρα και στο στήσιμο της ομάδας) ήταν παρών στο φιλικό; ή το παρακολούθησε μέσω... τηλεδιάσκεψης;

Απορία δεύτερη: Ο Γκανέζος Ο' Σέι είναι καλύτερος από τον (απορριφθέντα...) Τσέζαρεκ;

Απορία τρίτη: Ο Ισαάκ Πούπο είναι καλύτερος από τον (εκδιωχθέντα) Μάριο Νικολάου;

Συνέντευξη Ταμαντανί Ενσαλίβα

Πικραμένος από τον τρόπο που αποχώρησε από την ΑΕΚ o Ταμαντανί Ενσαλίβα μίλησε στο Sport24.gr σε μία κατάθεση ψυχής -στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για τετριμμένο δημοσιογραφικό κλισέ όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στη συνέχεια- επαναλαμβάνει αρκετές φορές πως οι πληγές που του προκάλεσε το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν επουλωθεί και ως εκ τούτου δεν σκέφτεται την επιστροφή του στην Ελλάδα παρά τις προτάσεις που του κατατέθηκαν. Τα "Κ.Ν." παρουσιάζουν τα όσα είπε ο Ταμ για τον Πανιώνιο. Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩΟ Ενσαλίβα αποκάλυψε πως είχε αρκετές προτάσεις από ελληνικούς συλλόγους με τον Πανιώνιο να παραμένει ψηλά στην εκτίμηση του. "Η αλήθεια είναι πως έλαβα τηλεφωνήματα από αρκετούς ανθρώπους που με ρωτούσαν εάν ενδιαφέρομαι να παίξω σε ελληνικό σύλλογο. Είχα στο μυαλό μου πως εάν ήταν να επιστρέψω στην Ελλάδα θα μου έκανε αίσθηση να αγωνιστώ στον Πανιώνιο.

Η αλήθεια είναι πως μου έκαναν μία πολύ καλή πρόταση, όμως δεν μπορώ να ψεύδομαι και να μην πω πως ακόμη έχω κακές εντυπώσεις για τον κόσμο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Είμαι ευγνώμων για τον χρόνο που πέρασα εκεί, όμως από τότε που έφυγα από την χώρα, είχα την ευκαιρία να καθίσω και να σκεφτώ τα πάντα για το συνέβη στην ΑΕΚ, αλλά και επίσης να ρωτήσω κάποιους ανθρώπους οι οποίοι κατά τα άλλα δεν ένιωθαν τόσα άνετα στο να μου την αλήθεια για το τι έγινε. Από αυτά έμαθα, μου έμεινε στα αλήθεια μία κακή γεύση στην καρδιά μου για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Έτσι δεν πίστευα πως αν ερχόμουν στον Πανιώνιο θα είχα καθαρό μυαλό για να κάνω την δουλειά μου γνωρίζοντας το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φυσικά ο καθένας πληρώνει το τίμημα του, δεν κοροϊδεύω, αλλά στην παρούσα φάση έτσι όπως αισθάνομαι θα προτιμούσα να είμαι υπομονετικός και να δω εάν μου παρουσιαστεί άλλη ευκαιρία όπως έγινε στη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ. Τουλάχιστον κάτι διαφορετικό όπου θα αισθάνομαι πως θα είμαι έτοιμος να κάνω μία νέα αρχή όπου δεν θα σκέφτομαι τι συνέβη στο παρελθόν".

Η εκτίμηση για τον Πανιώνιο

"Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Πανιώνιου όχι μόνο διότι ήταν υπομονετικοί μαζί μου, αλλά γιατί έδειξαν μεγάλη κατανόηση και πάντα σεβόντουσαν την δική μου επιθυμία αλλά και της οικογένειας μου για το μέλλον. Πιστεύω ότι με τον τρόπο που καθοδηγούν τον σύλλογο το μέλλον θα είναι πολύ καλό για τον Πανιώνιο".

Καλύτερη χρονιά στον Πανιώνιο

Ο διεθνής αμυντικός μέσος ανακαλεί στη μνήμη του τις ευχάριστες στιγμές που πέρασε στη Νέα Σμύρνη με τη φανέλα του Πανιωνίου. "Στον Πανιώνιο έμεινα για έναν χρόνο μόνο. Προσωπικά στον αγωνιστικό χώρο ένιωσα πιο ελεύθερος από ποτέ στην καριέρα μου. Είχα κάποιες σπουδαίες χρονιές στη Γερμανία προτού έρθω στην Γερμανία, αλλά έχοντας έναν προπονητή που με υποστήριξε τόσο πολύ όσο ο Λίνεν, συμπαίκτες, αλλά και το επιτελείο που ήταν κοντά μου με έκαναν αισθανθώ πιο άνετα από ποτέ στην επαγγελματική μου καριέρα. Μπορώ να πω πως έγινα καλύτερος ποδοσφαιριστής από τότε που μεταπήδησα στην ΑΕΚ αν και ο κόσμος πιστεύει άλλα πράγματα. Συχνά βλέπω videos από τα παιχνίδια μου και παρατηρώ τις λεπτομέρειες που ο Φερέρ μου έμαθε στην πρώτη χρονιά μου στην ΑΕΚ. Ο κόσμος θυμάται τη σεζόν μου στον Πανιώνιο γιατί προς τα έξω έβγαζα μία πολύ θετική εικόνα και έτσι όλοι θεωρούν πως έπαιξα πολύ καλύτερα.

Σχόλιο "Κ.Ν": Δυστυχώς στον ένα χρόνο που έμεινε ο Ταμ στον Πανιώνιο έμαθε πολλά, δεν έμαθε όμως τη λαϊκή παροιμία που λεει: "Στερνή μου γνώση να 'σαι είχα πρώτα...". Βιάστηκε ο Ταμ να κάνει (και αυτός...) το άλμα. Πίστεψε τα... ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Ντέμη Νικολαϊδη. Και τώρα; Τώρα ένας παίκτης με τα προσόντα του τον απορρίπτουν οι τσουρουκάδες της Ελβετίας. Αυτά παθαίνει όποιος πιστεύει παράγοντες της Αεκ!

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Φιλικός Αγώνας, Πανιώνιος Γ.Σ.Σ - Αστέρας Τρίπολης, Εισιτήρια και Ρυθμίσεις

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 διεξάγεται ο πρώτος φιλικός αγώνας της ομάδας μας μπροστά στο κοινό της, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στις 19.30.

Για τον αγώνα θα λειτουργήσουν οι Θύρες 4, 5&6 και 7.

Οι κάτοχοι Εισιτηρίων Διαρκείας 2010-2011 των Θυρών αυτών, θα μπορούν να εισέρθουν κανονικά στη Θύρα που έχουν επιλέξει να αγοράσουν το Εισιτήριο Διαρκείας τους.

Οι κάτοχοι Εισιτηρίων Διαρκείας των Θυρών 2 και 3, που για τον φιλικό αγώνα της Πρασκευής θα παραμείνουν κλειστές, θα μπορούν να εισέρχονται στο γήπεδο από τις θύρες 4 ή 7.

Τα εισιτήρια του αγώνα, για όσους δεν έχουν προμηθευτεί Εισιτήρια Διαρκείας, θα διατίθενται από τα εκδοτήρια. Θα λειτουργεί από ένα ταμείο τόσο στο εκδοτήριο της οδού Σοφούλη όσο και σε αυτό της οδού Αγ. Ανδρέου.

Οι τιμές των Εισιτηρίων:

Θύρες 5 & 6: 15€ & 5€ παιδικό έως και 15 ετών

Θύρες 4 & 7: 10€ & 2€ παιδικό έως και 15 ετών

Σχετικά με την πώληση των Εισιτηρίων Διαρκείας, αυτή θα πραγματοποιείται την Παρασκευή 23 Ιουλίου, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, εώς τις 17.30 από την αίθουσα V.I.P Νίκος Πετζαρόπουλος.

Οι φίλαθλοι που θα θελήσουν να αγοράσουν την ίδια ημέρα και ώρα του αγώνα Εισιτήριο Διαρκείας θα ακολουθούν την εξής διαδικασία:

Όποιος προσέλθει μετά τις 17.30, που το γήπεδο άρα και η αίθουσα πώλησης Διαρκείας θα είναι κλειστά για μη έχοντες ήδη εισιτήριο ή διαρκείας, θα αγοράζουν το Εισιτήριο Αγώνα και εν συνεχεία στην λήξη του μπορούν να πάνε στην αίθουσα Νίκος Πετζαρόπουλος να δείξουν το Εισιτήριο Αγώνα και να αγοράσουν το Διαρκείας, που θα είναι μείον το ποσό του Εισιτηρίου Αγώνα που έδωσαν.

Η διαδικασία αυτή γίνεται ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την ίδια μέρα. Από το Σάββατο 24 Ιουλίου η διαδικασία αυτή δεν θα γίνεται δεκτή.

K.N.: Πρώτο "επίσημο" φιλικό της ομάδας. Δεν χρειάζεται γκρίνιες και μουρμούρες. Παρακαλώ αφήστε τα... διπλώματα προπονητικής (και μεταγραφολογίας...) στο σπίτι, πάρτε κανένα παγωμένο φραπεδάκι και πηγαίνετε να δείτε το ματσάκι χαλαρά. Και πάνω απ' όλα να έχετε ένα ζεστό χειροκρότημα για τον Μίκαελ Στάρε και τους παίκτες, παλιούς και νέους. Δουλεύουν σκληρά για να είναι ο Πανιώνιος ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν. Αν πάλι δεν μπορείτε αράξτε στη τηλεόραση (το ματς θα μεταδοθεί από το Novasports 1) και κάντε όση κριτική θέλετε... ΟΚ;

"Κλείνει" ο Ισαακ Πούπο (yeahhhhhh)

Ισως και αύριο η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοινώσει την απόκτηση του 24άχρονου μεσοαμυντικού Λιβεριανού Ισαάκ Πούπο. Οι "κυανέρυθροι" αναμένουν τη "μπλε" κάρτα του παίκτη από την FK Qarabag του Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Ο Πούπο προορίζεται για αντικαταστάτης του Μάριου Νικολάου, τον οποίο υπενθυμίζω η ΠΑΕ Πανιώνιος άφησε ελεύθερο...

Εδω το πλήρες βιογραφικό του Ισαάκ Πούπο

Πέμπτη βράδυ, αύριο ξημερώνει Παρασκευή...

... τι έγινε έχουμε κανένα νέο με εκείνα τα ψωρο 500.000 ευρώ που μας χρωστάει η ΠΑΕ Αεκ (που ψήφισε με πάθος τον κύριο Αθανάσιο Κανελλόπουλο για πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, εκλεκτό του κυρίου Μπέου και του κυρίου Μαρινάκη...) από κάτι επιταγές του 2009; Μέχρι Τετάρτη δεν έλεγαν ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα; Να αναμένουμε σύντομα ανακοίνωση; Μην ξεχνάμε ότι... "ξεφορτωθήκαμε" ολόκληρο Φαμπιάν Εστογιανόφ μόνο και μόνο για να γλιτώσουμε καμιά 600.000 ευρώ, άρα τα 500.000 από την Αεκ μας είναι... αναγκαία!!! Σωστά;

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Franck QUEUDRUE

Στην Αθήνα ο Φρανκ Κεντρέ

Σε συμφωνία με τον Φρανκ Κεντρέ, πιθανότατα για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, ήρθε ο Πανιώνιος. Ο 32χρονος Γάλλος αριστεροπόδαρος αμυντικός, με πλούσια θητεία στο γαλλικό, αλλά και το αγγλικό πρωτάθλημα, βρίσκεται ήδη-σύμφωνα με πληροφορίες-στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ο Κεντρέ αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Λανς, όπου και αγωνίστηκε ως το 2002. Στη συνέχεια έπαιξε ως το 2006 στη Μίντλεσμπρο (115 συμμ., 9 γκολ), ενώ ακολούθησε μία σεζόν στη Φούλαμ (32 συμμ., 1 γκολ) και από το 2007 ανήκε στη Μπέρμιγχαμ (51 συμμ. 3 γκολ). Η τελευταία τον παραχώρησε στο τελευταίο τρίμηνο της περασμένης σεζόν στην Κόλτσεστερ (3 συμμ.), που αγωνίζεται στη League One (τρίτη κατηγορία της Αγγλίας).

Την περασμένη περίοδο είχε 6 συμμετοχές στην Premiership, 1 στο Λιγκ Καπ και 3 στη League One.

Το πληρές βιογραφικό του Franck Queudrue εδώ


Διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιώργο Κιντή

Σε σχέση με τα όσα γράφονται με την κατάθεση της επιταγής της ΠΑΕ ΑΕΚ από την ΠΑΕ Πανιώνιος, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Στις 10 Ιουνίου, 40 μέρες δηλαδή πριν τη λήξη της επιταγής, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Κιντής ενημέρωσε εγγράφως τον ομόλογο του της ΑΕΚ κ. Αδαμίδη για την ανάγκη να πληρωθεί στην ώρα της, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Επειδή τόσα ακούγονται για τις σχέσεις μας, καταλαβαίνεις ότι στο θέμα των επιταγών για τις μεταγραφές η μόνη λύση είναι να πληρωθούν στην ώρα τους [...] Πρέπει να είμαστε απολύτως τυπικοί. Αλλιώς θα ξεκινήσει ένα σήριαλ στις εφημερίδες από το οποίο και πάλι ο μόνος χαμένος θα είμαι εγώ και ο Πανιώνιος [...] Σε παρακαλώ να το φροντίσεις. [Αλλιώς] δε θα έχω άλλη επιλογή από το να σφραγίσω την επιταγή»

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ στις 19 Ιουλίου είπε εγγράφως στον κ. Κιντή: «Εγώ δεν σου ζήτησα ποτέ να μην την καταθέσετε και μου το είχες ξεκαθαρίσει έτσι ή αλλιώς. [...] Θα καλυφθεί σύντομα».

Εστογιανόφ:"Χαρούμενος που επέστρεψα"

Ο "Λόλο" παραχωρήθηκε για ένα χρόνο δανεικός από τον Πανιώνιο στην ομάδα της Νότιας Αμερικής και με δηλώσεις του στον Τύπο της χώρας του, παρουσιάστηκε ικανοποιημένος.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σπίτι, ξανά. Μου έλειπε πολύ και χρειαζόμουν προσοχή την οποία έχω εδώ στην Ουρουγουάη με την οικογένεια μου και την Πενιαρόλ.Κάποιος χρειάζεται ορισμένες στιγμές να είναι ήρεμος και συναισθηματικός. Αυτή ήταν η απόφαση μου και είμαι χαρούμενος γι΄αυτό", ανέφερε.

Όσο για τα δύο χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα, τόνισε:"Η πρώτη χρονιά ήταν πολύ καλή και με τον Αλβάρο Ρεκόμπα ήμασταν καλοί φίλοι μαζί με την οικογένεια του. Επειδή η Ελλάδα είναι μία χώρα με δύσκολη γλώσσα για να μάθεις και να καταλαβαίνεις και έχει διαφορετικό πολιτισμό από τον δικό μας, τα πράγματα ήταν περίπλοκα.

Την επόμενη χρονιά ο Αλβάρο έφυγε και ήμουν μόνος μου με την γυναίκα μου και τον νεογέννητο γιο μου. Όταν πλέον έχεις παιδιά και έρχεσαι στην Ουρουγουάη για διακοπές είναι δύσκολο να φύγεις. Η οικογένεια μου και ο γιος μου με έκαναν να δω διαφορετικά τα πράγματα, δεν θα τον έβλεπα για ένα χρόνο.

Ο Σαντιάγκο(σ.σ ο γιος του) είναι πλέον οκτώ μηνών και οι γονείς μου θα έχαναν τα πρώτα του βήματα και τις πρώτες του λέξεις. Είναι σημαντικά πράγματα που μπαίνουν σε ισορροπία. Τελικά αποφάσισα να επιστρέψω και η Πενιαρόλ μου έδωσε την ευκαιρία".

Αναφορικά με τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε πέρυσι, είπε:"Τραυματίστηκα στην προετοιμασία στον αστράγαλο και ήθελα τρεις μήνες για να επιστρέψω. Μετά ήρθα για διακοπές και επέστρεψα σε δύο ή τρία παιχνίδια. Ήταν μία δύσκολη χρονιά. Τραυματισμοί, η αποχώρηση του Αλβάρο και η επιθυμία μου να επιστρέψω στους δικούς μου ανθρώπους με έκαναν να αποφασίσω. Πάντα στο μυαλό μου υπήρχε η επιθυμία να επιστρέψω".

Τέλος για το πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στην Πενιαρόλ, απάντησε:"Σε 15 μέρες θα είμαι έτοιμος να επιστρέψω με την ομάδα οπότε νομίζω ότι θα είμαι 100% έτοιμος. Τώρα βλέπω ένα ενθουσιασμό. Το Παγκόσμιο Κύπελλο έκανε πολλούς να συνδεθούν με το ποδόσφαιρο. Θετικά πράγματα συνέβησαν τόσο στην Πενιαρόλ όσο και το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης και ελπίζω να συνεχιστεί έτσι".

"Ναυάγιο" με Κασάδο...

Στην Ράγιο Βαγεκάνο θα συνεχίσει ο Χοσέ Μανουέλ Κασάδο την καριέρα του, αφού η μεταγραφή του στον Πανιώνιο «ναυάγησε»! Αν και οι «κυανέρυθροι» είχαν συμφωνήσει με τον Ισπανό αριστερό μπακ, χθες ο μάνατζέρ του συναντήθηκε με τη διοίκηση και ζήτησε 350.000 ευρώ το χρόνο αντί για 210.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο 24χρονος παίκτης επρόκειτο να έρθει σήμερα στην Ελλάδα για να τελειώσει το θέμα. Από την πλευρά τους, οι Νεοσμυρνιώτες επέλεξαν να μην μπουν σε διαδικασία νέας διαπραγμάτευσης και ο εκπρόσωπος του Κασάδο επέστρεψε άπραγος στην Ισπανία.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Οι επιταγές σφραγίστηκαν, οι τσάμπα μάγκες πρέπει να πληρώσουν...

Η ΠΑΕ Πανιώνιος σφράγισε επιταγές ύψους 500.000 ευρώ που αφορούν σε δόσεις για τη μεταγραφή του Ράφικ Τζεμπούρ από την ΑΕΚ και έπρεπε να είχαν καταβληθεί! Οι «κυανέρυθροι» λόγω της καθυστέρησης της καταβολής των χρημάτων αυτών από την «Ένωση» θέλησαν με τον τρόπο αυτό να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ, διαβεβαιώνει πως το ζήτημα θα τακτοποιηθεί μέχρι την Τετάρτη και δεν θα υπάρχουν περαιτέρω συνέπειες. Πολύ ωραία. Τετάρτη είναι... αύριο! Θα περιμένουμε γιατί όπως είπε και το ΔΝΤ οι... τσάμπα μάγκες πέθαναν!!!

Απορίες σκανδιναβικού τύπου!

Φαίνεται ότι ο αέρας & η θάλασσα του Αγκιστρίου με εμπνέεει! Χθες έγραψα για τους απίθανους (τριτοκοσμικούς) παίκτες που δοκιμάζει ο ταλαίπωρος (με τη καλή έννοια) Μίκαελ Στάρε από τη πρώτη μέρα της προετοιμασίας της ομάδας. Πρέπει να έχει περάσει καμια ντουζίνα υπο δοκιμή... Σκεφτόμουν λοιπόν κάτι πολύ απλό. Γιατί δοκιμάζουμε παίκτες που όταν βάλεις το όνομά τους στο google βγάζει... dj's (!!!) και δεν κάνουμε κάτι άλλο; Τι; Λοιπον έχουμε Σουηδό προπονητή, έχουμε τον κορυφαίο (κατά την ΠΑΕ μας) εργοφυσιολόγο (και όχι μόνο...) τον κύριο Γενς Μπάνκτσμπο που είναι Δανός. Οι Σκανδιναβικές χώρες, Σουηδία & Δανία στη προκειμένη περίπτωση έχουν πολύ καλές ποδοσφαιρικές υποδομές. Μάλιστα οι καλύτεροι "πελάτες" τους είναι οι Αγγλικές και οι Γερμανικές ομάδες.

Αντί λοιπόν να δοκιμάζουμε αμφιβόλου αξίας Γκανέζους, Βορειοκορεάτες, Μαροκινούς κ.α. γιατί ο κύριος Μπάνκτσμπο που είναι τόσο famus (sic) δεν μπορεί να φέρει 5-6 πιτσιρικάδες από ομάδες της Δανίας; Γιατί ο Στάρε δεν έχει προτείνει (ή μήπως έχει προτείνει και δεν έγινε δεκτή η εισήγησή του;) ένα Σουηδό στόπερ, έναν Σουηδό χαφ από μια μικρομεσαία ομάδα της πατρίδας του; Δεν χρειάζεται να γράψω εγώ ότι θα είναι καλύτεροι από τους διάφορους Χασάν που δοκιμάζουμε (χωρίς αποτέλεσμα...) τόσο καιρό.

Πάρτε όσους Ντιοπ θέλετε, τα χρεωστούμενα να δώσετε...

Διαβάζω στα ρεπορταζ της Αεκ ότι με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα από τη μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου! Η επιμονή της και η απειλή (μπράβο μαγκιές...) προς τη Τζένοα να κυνηγήσει μέχρι τέλους την υπόθεση οδήγησε τους Ιταλούς σε υποχώρηση και στην απόφαση να της αποδώσουν περίπου 600.000 ευρώ -αντί για τις 135.000 που η συμφωνία τους (περίπου 4,5 εκατ.) με τη Μίλαν προέβλεπε! Μπράβο στην Αεκ και τον κύριο Αδαμίδη. Λογική όμως η απορία. Οταν είναι να εισπράξει χρήματα η Αεκ κινεί γη & ουρανό. Οταν είναι να πληρώσει βάζει ένα φέσι, τι φέσι σομπρέρο μέχρι τους αστραγάλους. Ο νοων νοείτο....

Συνεχίζονται οι δοκιμές αλλοδαπών και ο... διωγμός Ελλήνων!!!!

Ευτυχώς που οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές και δεν κινδυνεύω να χαρακτηριστώ... ρατσιστής! Βρισκόμαστε προς το τέλος του Ιουλίου, οι περισσότερες ομάδες έχουν μπει στη διαδικασία του μονταρίσματος και στον Πανιώνιο συνεχίζουν (απτόητοι...) τις δοκιμές ξένω παικτών (αμφιβόλου αξίας, όπως συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων...). Ετσι στη... παρέα μας προστέθηκαν ο Γκανέζος Shamsu Al Hassan και ο Γαλλοαλγερινός Mohammed Shalali οι οποίοι θα προπονούνται με την ομάδα του Πανιωνίου για τις επόμενες ημέρες. Οι προπονήσεις θα είναι καθημερινές «Απήλιον» μέχρι και τις 27 Ιουλίου. Στις 28 ο Πανιώνιος θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι όπου θα παραμείνει μέχρι και την 1η Αυγούστου.
Από τη μια η ομάδα "δοκιμάζει" διάφορους ξένους (ενώ από την άλλη απορρίπτει Ελληνες παίκτες της Εθνικής Ελπίδων) και από την άλλη "διώχνει" νεαρούς Ελληνες. Τελευταίο παράδειγμα η λύση του συμβολαίου του νεαρού Ηρακλή Ανδρέα ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Καλλιθέα.

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Είναι θέμα επιλογής...

Αραχτός στο Αγκίστρι άνοιξα το λαπτοπ για να ενημερωθώ γύρω από τα πολιτικά και αθλητικά δρώμενα. Ανοίγοντας τα μέιλ μου διάβασα ένα μήνυμα από φίλο Πανιώνιο που έλεγε: "Μάκη ο Πανιώνιος απέρριψε τον Δημήτρη Γιάντση του Ηρακλή... Για ψάξε το θέμα". Πραγματικά απόρησα. Είναι δυνατόν, σκέφτηκα, ο Πανιώνιος να απορρίπτει έναν παίκτη 22 χρόνων με αρκετές εμπειρίες (πέρυσι αγωνίστηκε 15 φορές σκοράροντας 2 φορές στο πρωτάθλημα) στο ελληνικό πρωτάθλημα; Εκανα ένα κύκλο τηλεφωνημάτων και όντως ο Γιάντης προτάθηκε στην ομάδα, αλλά... απορρίφθηκε. Προφανώς για τους ίδιους (ή παραπλήσιους...) λόγους που απορρίφθηκαν ο Τσέζαρεκ, ο Καρντόσο, ο Φερνάντεζ... Απορρίψαμε λοιπόν έναν 22άχρονο Ελληνα παίκτη, αλλά δοκιμάζουμε τον Ο Σέι (όχι τον Ιρλανδό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...), αλλά το νεαρό Γκανέζο που θυμίζω ότι δοκιμαστηκε αρχικά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετα στη Τότεναμ όπου η άδεια εργασίας του αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο… Τον Αύγουστο του 2008 η Μακάμπι Χάιφα ανακοινώνει την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, όμως μόλις μετά από έξι μήνες αποφάσισε να ενεργοποιήσει πρόωρα την οψιόν αγοράς του και να τον αποκτήσει από την Κέσμπεν έναντι περίπου 2,5 εκατ ευρώ. Με την Ισραηλινή ομάδα αγωνίστηκε 11 φορές και πέτυχε και 2 γκολ. Πέρυσι το καλοκαίρι η Μακάμπι τον "δάνεισε" στην Τβέντε, με την οποία όμως δεν κατέγραψε ούτε μία συμμετοχή και λογικό ήταν να επιστρέψει στη Χάιφα. Και τώρα δοκιμάζεται στον Πανιώνιο.
Ολοι κρινόμαστε από την απόδοση των επιλογών μας. Το ίδιο ισχύει και για τις επιλογές παικτών στον πανιώνιο. Μακάρι ο Ο' Σέι να αποδειχθεί "λίρα εκατό", να πετύχει πολλά γκολ με τη "κυανέρυθρη" φανέλα και να γράψει ιστορία.
Απλά θεωρώ λογικό το ερώτημα γιατί απορρίφθηκε ένας 22άχρονος Ελληνας επιθετικός...

Υ.Γ. Ο Γιάντσης θα υπογράψει στη Κέρκυρα. Που σημαίνει ότι και από χρήματα δεν θα κόστιζε τόσα πολλά....

Μικαελ Στόρε: «Πρέπει να προκαλούμε τον εαυτό μας»

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Πανιωνίου στο Τέλκι της Ουγγαρίας τελείωσε και οι Κυανέρυθροι επέστρεψαν την Παρασκευή το απόγευμα στην Ελλάδα. Ο προπονητής της ομάδας Μίκαελ Στόρε κάνει μια αποτίμηση των έντεκα ημερών της προετοιμασίας, μιλά για τη φιλική νίκη με 3-1 επί της Χόνβεντ και για τα στοιχεία που χρειάζονται βελτίωση.

Το δεύτερο φιλικό της ομάδας και η διαφορά δυναμικότητας σε σχέση με τον πρώτο αντίπαλο δεν ήταν σημαντική.

O αντίπαλος όντως δεν ήταν ο πιο δυνατός που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε, είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο μέσα στη ζέστη και την υγρασία μετά την βροχή, σαφώς θα μπορούσαμε να είμαστε πιο γρήγοροι και φεύγει η μπάλα από τα πόδια μας με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό, όμως, που βλέπω εγώ είναι πως δουλέψαμε καλά και υπήρχε διάθεση από τους παίκτες αυτές τις έντεκα ημέρες στην Ουγγαρία και τώρα θα επιτρέψουμε στην Αθήνα. θα ξεκουραστούμε για δύο ημέρες, έχουμε μια εβδομάδα στο Κορωπί και μετά στο Καρπενήσι για να συνεχίσουμε τη δουλειά.

Είναι ένα από τα ζητούμενα για τη φετινή ομάδα η ταχύτητα;

Μας παρέσυρε και μας καθησύχασε ο αντίπαλος με το αργό παιχνίδι του και έτσι δεν ανεβάσαμε και εμείς τον ρυθμό μας. Ηταν μια αδύναμη ομάδα που δεν έπαιζε γρήγορα. Αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάζει και θέλω να προκαλούμε τον εαυτό μας ώστε να είμαστε όλο και πιο γρήγοροι και να μην εφησυχάζετε η ομάδα.

Το πρώτο γκολ που ήταν μια ομαδική προσπάθεια με μακρινή μπαλιά από τον Μανιάτη, κεφαλιά πάσα από τον Μπάλαμπαν και «κρέμασμα» του Οσέι είναι από αυτά που αρέσουν στους προπονητές;

Ηταν ένας σωστός συνδυασμός, μπήκαμε όπως έπρεπε στην περιοχή, αλλά το ζητούμενο είναι να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα. Δεν υπάρχουν αγαπημένα και μη αγαπημένα γκολ, όλα μετράνε. Τα τρία τέρματα που σημειώσαμε στο φιλικό με την Χόβεντ ήταν ωραία, αφού το δεύτερο ήρθε από πίεση ψηλά και τελείωμα του Κούκετς και το τρίτο ήταν με προσπάθεια έξω από την περιοχή και φανταστικό σουτ από τον Σκούρτη.

Τι στοιχεία έχει διαπιστώσει πως θέλουν βελτίωση;

Κάθε μέρα δουλεύεις για να διορθώσεις πράγματα. Δεν υπάρχει κάτι που να μας απασχολεί ιδιαίτερα και πάντα υπάρχουν προβλήματα και στοιχεία που δεν είναι στο επίπεδο που τα θες. Ετσι, όμως, είναι οι ομάδες και η ίδια η ζωή. Πρέπει να ζεις με τα προβλήματα σου και να προσπαθείς να τα αντιμετωπίσεις όσο γίνεται καλύτερα.

Το επίπεδο του ουγγρικού ποδοσφαίρου δεν έδωσε την ευκαιρία για πολύ δυνατά φιλικά. Περιμένει την πρώτη κόντρα με ελληνική ομάδα ώστε να μετρήσει τις δυνάμεις της ομάδας;

Δεν με ενδιαφέρει το επίπεδο του ουγγρικού ποδοσφαίρου και επικεντρώνομαι στην ομάδα μου και αυτή είναι που με ενδιαφέρει. Αλλωστε δεν μπορείς να βγάλεις και συμπεράσματα για το ποδόσφαιρο μιας χώρας μένοντας έντεκα μέρες σε ένα προπονητικό κέντρο και αντιμετωπίζοντας δύο από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν βιάζομαι να βγάλω τα συμπεράσματα μου και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε έτοιμοι για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Θα πάρουμε στοιχεία από όλα τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουμε, θέλουμε να υπάρχει βελτίωση και φυσικά να κερδίσουμε σε όλα. Η νίκη είναι το ζητούμενο είτε το ματς είναι επίσημο, είτε φιλικό. Η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών είναι σημαντική, εμείς πηγαίνουμε βήμα, βήμα για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου στην πρεμιέρα.

Στην Ουγγαρία δοκιμάστηκαν ποδοσφαιριστές, όπως ο Πούπο, ο Αράπι και ο Οσέι. Υπάρχουν κάποια αρχικά συμπεράσματα, κάποιες εκτιμήσεις;

Αυτές είναι σκέψεις που μένουν εντός του προπονητικού επιτελείου και της διοίκησης και θα πρέπει να ολοκληρωθεί κάτι για να μιλήσουμε για αυτό. Είτε αυτό είναι αρνητικό, είτε προχωρήσουμε σε συμφωνία με κάποιον ποδοσφαιριστή. Σίγουρα δεν μας κάνουν όλοι, όμως κάποιοι έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν την ομάδα. Θα τους δούμε και στην συνέχεια.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Honved - Panionios 1-3

Θετικά σημάδια...

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Πανιώνιος στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι του επί ουγγρικού εδάφους, καθώς επικράτησε της Χόνβεντ με σκορ 3-1. Οι «κυανέρυθροι», απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα- οι Ούγγροι σε 15 μέρες ξεκινάνε τις επίσημες υποχρεώσεις τους- έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία και ικανοποίησαν τον προπονητή της ομάδας, Μίκαελ Στόρε.

Το σκορ άνοιξε ο υπό δοκιμήν Ράντσφορντ Οσέι στο 19’ μετά από ασίστ του Μπάλαμπαν. Ο Γκανέζος επιθετικός έχει δείξει αρκετά καλά στοιχεία και κατά πάσα πιθανότητα θα αποκτηθεί. Το δεύτερο τέρμα των Νεοσμυρνιωτών σημείωσε στο 55’ ο Κούκετς με δυνατό σουτ από τα 15 μέτρα, ενώ το τρίτο γκολ της ομάδα του Στόρε πέτυχε με σουτ ο Βασίλης Σκούρτης. Ενδιάμεσα η Χόνβεντ είχε μειώσει σε 2-1 με γκολ του Στόκιτς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: A' Ημιχρονο: Μάχο, Γιόνσον, Κοντοές, Λάτκα, Τσότσαλιτς, Μανιάτης, Πούπο, Κουμορτζί,Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν, Οσέι. Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μάχο (70’ Παναγόπουλος), Κοντοές (80’ Κούρντι), Αράπι, Σιόβας, Ομο, Αναστασόπουλος, Μανιάτης (64’ Σάμαρης), Κουμορτζί (60 Κολοβός), Μπάλαμπαν (60’ Σκούρτης), Κούκετς, Οσέι (73’ Κοντοχρήστος).

*** Την Παρασκευή 23 Ιουλίου ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης σε φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Οι δύο ομάδες έχουν συμφωνήσει να δώσουν και έτερο φιλικό μεταξύ τους στην Τρίπολη στις 5 Αυγούστου.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

«Είναι στο χέρι μου να τα καταφέρω»

Ο Λεωνίδας Παναγόπουλος είναι και τυπικά από χθες ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου αφού υπέγραψε εδώ στο Τέλκι της Ουγγαρίας το διετές συμβόλαιο με τους Κυανέρυρθους. Ο 23χρονος τερματοφύλακας αισθάνεται έτοιμος να δουλέψει και να διεκδικήσει ότι του αξίζει. «Ηρθα σε μία ομάδα με ιστορία που επιβάλλεται κάθε χρόνο να ξεκινά με φιλοδοξίες. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για εμένα εδώ στον Πανιώνιο και στόχος μου είναι να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν και να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της ώστε να ικανοποιηθούν και οι οπαδοί της. Δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις για κάτι σε αυτή τη στιγμή και το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να έχουμε επιτυχίες και να έχω συμβάλει και εγώ σε αυτές».

Πως ήταν οι πρώτες ημέρες προσαρμογής στην ομάδα που την έζησες από πολύ κοντά λόγω της προετοιμασίας;

Σίγουρα ήταν διαφορετικό διότι εδώ στην Ουγγαρία περνάμε όλη την ημέρα μαζί με τα παιδιά. Γνώριζα από πριν κάποιους καλύτερα και είχαμε φιλικές σχέσεις με τον Δημήτρη Σιόβα και τον Γιάννη Κοντοέ. Αυτό βοήθησε ακόμη περισσότερο, αλλά από την πρώτη στιγμή ένιωσα το καλωσόρισμα στην ομάδα. Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας εδώ στην Ουγγαρία τελείωσε και επιστρέφουμε στην Ελλάδα για να συνεχίσουμε τη δουλειά.

Η επιλογή του Πανιωνίου πως ήρθε;

Ο τρόπος λειτουργία της ομάδας, η ιστορίας της και η σημασία που δίνει στην αξιοποίηση των ταλέντων την κάνουν να βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτό συνέβη και με εμένα που παρότι υπήρχαν κάποιες κρούσεις από άλλες ελληνικές ομάδες και το εξωτερικό δεν δυσκολεύθηκα να πάρω την απόφαση μου. Είναι σημαντικό πως ξέρει να προσέχει τα ταλέντα και δίνει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που έχουν τις δυνατότητες να αναδειχθούν. Τώρα είναι στο χέρι μου να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια που χρειάζεται ώστε να κερδίσω αυτά που αξίζω και έχω την πίστη πως θα τα καταφέρω.

Η θητεία σου στον Ολυμπιακό;

Σίγουρα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για εμένα από αυτά που δεν κλείνουν. Πήγα στην ομάδα όταν ήμουν 15 ετών και δούλεψα πολύ εκεί με όλους τους προπονητές μου σε υψηλό επίπεδο. Αυτό με βοήθησε να γίνω καλύτερος, να προέρχομαι από μια ομάδα που επικρατούσαν συνθήκες πρωταθλητισμού και όλα αυτά τα στοιχεία θα τα χρησιμοποιήσω τώρα για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα που είναι ο Πανιώνιος.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Είναι οι Πανιώνιοι λωτοφάγοι; Οχι βέβαια!

Νέα ήθη και έθιμα στον Πανιώνιο. Ο δημοσιογράφος (της εφημερίδας Εξέδρας...) που βρίσκεται με την αποστολή της ομάδας στην Ουγγαρία (με έξοδα της ΠΑΕ) έκανε χθες Τρίτη συνέντευξη στον Σκούρτη και ενώ είναι υποχρεωμένος (σύμφωνα με όσα έλεγαν από την ΠΑΕ...) να δίνει τα πάντα σ' όλες τις εφημερίδες δημοσίευσε τη συνέντευξη μόνο στην εφημερίδα του, δημιουργώντας πρόβλημα σε όλους τους υπόλοιπους δημοσιογράφους πουν καλύπτουν το ρεπορτάζ του Πανιωνίου στις υπόλοιπες εφημερίδες.

Προφανώς ορισμένοι νομίζουν ότι οι Πανιώνιοι είναι λωτοφάγοι και έχουν ξεχάσει τα πρωτοσέλιδα του περασμένου καλοκαιριού...
Y.Γ. Εντελώς...συμπτωματικά η ΠΑΕ ανακοίνωσε χθες τη μεταγραφή του Σκούρτη με δηλώσεις του παίκτη στο επίσημο σάιτ. Αρα καλή "πάσα". Η συγκεκριμένη εφημερίδα θα είχε αποκλειστική συνέντευξη του παίκτη και οι υπόλοιπες εφημερίδες τις δηλώσεις από το σάιτ....

Στη πρώτη εξάδα της Α΄εθνικής το "κυανέρυθρο" σκάκι



Το πολυανάμενομενο και πολυσυζητημένο 38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Ιουλίου στο Περιστέρι με πρωταθλητή την ΠΣ Περιστερίου.

Η ομάδας μας κατετάγη έκτη με 8β. σε επτά αγώνες ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, πραγματοποιώντας τελικά ένα μίνι αγωνιστικό άθλο.


Η ομάδας μας μετά την πρώτη αγωνιστική και την βαριά ήττα με 9-3 από τον Φυσιολάτρη πήγε τρένο μέχρι το τέλος πίανωντας καταπληκτική απόδοση.
Οι ανδρικές μόνο στον πρώτο αγώνα ήρθαν ισόπαλες με επιμέρους 2,5-2,5 ενώ στους υπόλοιπους επεκράτησαν κατά κράτος με 3,5-1,5 (Πάτρα, ΣΑ Χανίων,Γαζί) 5-0 την Άμφισσα και 4-1 τον Κύδωνα.

Με τους Καραγιάννη 6/7, Κοφίδη 5/7, Αλεξάκη 2,5/4, Πανταζόπουλο 1,5/2
τον Lupu να μάχεται στην πρώτη (4,5/7,μόνο όποιος παρακολούθησε τις παρτίδες του ξέρει τι εννοώ) και τον Momchil να μην χάνει με τίποτα 5/7.
Μεγάλη μάχη έδωσαν η Ελένη στην έκτη 2/7, ο Δαίδαλος στην ένατη 3,5/6
ο Στέφανος στην δέκατη 4,5/7 και ο Γιάννης στην ενδέκατη 4/6.
Αγωνίστηκαν και προσπάθησαν για το καλύτερο ο Γιάννης Φωτιάδης και ειδικά ο Κωνσταντίνος και ο Γιάννης Ασημακόπουλος που συμμετείχαν αποφασιστικά όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσουμε μέχρι εδώ.

Με ένα νικηφόρο σερί 3-0 (4ος-5ος-6ος) γύρος είμασταν ήδη στην έκτη θέση με τελευταίο αντίπαλο τον Κύδωνα που έχει στις νεανικές σκακιέρες μισή ντουζίνα Πρωταθλητές, είχαμε την ευκαιρία τουλάχιστον της ισοπαλίας για να βρεθούμε ακόμα πίο ψηλά.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι ηττηθήκαμε απο τρείς ομάδες που κατέλαβαν τελικά την 2η-3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Πρόκειται για μιά ονειρεμένη χρονιά που κλείνει αγωνιστικά με τον καλύτερο τρόπο.
Πετύχαμε σχεδόν τα πάντα, άνοδος στην Α΄Εθνική, παρθενική συμμετοχή με κατάληψη της 6ης θέσης και δύο Κύπελλα στις νεανικές διοργανώσεις της Αττικής.

Αν και ακούγεται συνηθισμένο νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημοσίως από αυτό το χώρο όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τον Ιστορικότερο Σύλλογο της Ελλάδας, ιδιαίτερα τον κ. Χρήστο και ασφαλώς τους γονείς.
Όλοι μαζί ακόμα και οι ξένοι λειτούργησαμε σαν ομάδα εντός και εκτός αγώνων και αυτό είναι ένα από τα συστατικά της επιτυχίας μας.