ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Κ. Τσακίρης: "Δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του Φερέρα"

Απάντηση στα δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν ότι το μέλλον του Εμίλιο Φερέρα βρίσκεται στον «αέρα» έδωσε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης με ανακοίνωση που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανιωνίου. Ο πρόεδρος των Νεοσμυρνιωτών τόνισε ότι «θέμα απομάκρυνσης, ή παραίτησης του κ. Φερρέρα ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ για τον Πανιώνιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση-δήλωση του κ. Τσακίρη:

«Τα όσα δήλωσε ο προπονητής μας κ. Φερρέρα, μετά τη λήξη του αγώνα με τον Εργοτέλη, σχετικά με το γιατί δεν έκανε αλλαγές κλπ. έγιναν αφορμή για «ερμηνείες», «σχόλια» και «συμπεράσματα» από μερίδα του Τύπου. Δεν κακίζω, ούτε κατηγορώ όσα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενέστερα με τις δηλώσεις αυτές, αφού τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση, παίρνουν τα ρίσκα τους με τις προβλέψεις τους και το μέλλον θα δείξει εάν θα δικαιωθούν ή θα εκτεθούν. Επίσης, ανέφεραν και την διάψευση αυτών των φημών από πλευράς διοίκησης.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού, όμως οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, πέραν των απλών διαψεύσεων:

Πολλοί φίλοι του Πανιωνίου και φυσικά τα ΜΜΕ, θυμούνται ότι ο πρώην προπονητής μας κ. Λίνεν είχε απομακρυνθεί μετά από παρεμφερείς δηλώσεις και μοιραία συνδέουν το γεγονός. Ίσως γι αυτό διαβάσαμε σήμερα περί «απομάκρυνσης» ή «παραίτησης» του κ. Φερρέρα. Οι δύο περιπτώσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες και διαφορετικές.

Ο κ. Λίνεν είχε μία εν γένει νοοτροπία να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους και ποτέ στον ίδιο, έτσι στα πλαίσια αυτά είχε κάνει τις δηλώσεις εκείνες περί «πάγκου και έλλειψης παικτών», «χάσαμε γιατί ο Ηρακλής είχε καλύτερο πάγκο», ή «εάν ήμουν πρόεδρος θα έβαζα λεφτά για μεταγραφές», κλπ… Παρ’ όλα αυτά ο κ. Λίνεν απομακρύνθηκε μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας και για άλλους λογούς, και όχι μονό για αυτού του είδους τις δηλώσεις και την λανθασμένη νοοτροπία που τις προκαλούσε.

Ο κ. Φερρέρα, σε αντίθεση, ποτέ δεν αρνήθηκε τις ευθύνες του και γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι τα προβλήματα της ομάδας, που είναι στην αρμοδιότητα του να λυθούν. Να είστε σίγουροι ότι θα ασχοληθεί με αυτά, για πολύ καιρό πριν ψάξει για ευθύνες σε άλλους (πχ ελλιπές ρόστερ). Αυτό που είπε μετά τον αγώνα, ήταν απλά ότι κατά τη γνώμη του δεν θα άλλαζε προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας μας αν έκανε κι άλλες αλλαγές. Αυτή είναι μια άποψη η οποία είναι ανοικτή σε κριτική, άλλοι μπορούν να συμφωνήσουν και άλλοι να διαφωνήσουν, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν κατηγόρησε τη διοίκηση για έλλειψη ρόστερ, ούτε φυσικά τους ποδοσφαιριστές του. Ο κ. Φερρέρα έχει ενεργή συμμετοχή στις μεταγραφές και στο μπάτζετ της φετινής ομάδας, οπότε αφενός θα ήταν παράλογο να ασκήσει κριτική γι αυτό και αφετέρου η σοβαρότητα του (η οποία δεν αμφισβητείται από κανένα) δεν θα του επέτρεπε κάτι τέτοιο.

Τονίζω –και μάλιστα έντονα- προς κάθε κατεύθυνση, ότι θέμα απομάκρυνσης, ή παραίτησης του κ. Φερρέρα ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ για τον Πανιώνιο. Ο κ. Φερρέρα είναι μόλις ο δεύτερος προπονητής που προσέλαβα προσωπικά και ο προηγούμενος κάθισε 2,5 χρόνια (ο κ. Λεμονής προσελήφθη από τον πρώην πρόεδρο κ. Γαλλή). Θα έπρεπε να είναι προφανές, ότι όσο είμαι πρόεδρος δεν θα βλέπουμε προπονητές να έρχονται και να φεύγουν κάθε τόσο. Αρά θεωρώ πλεονασμό ακόμα και το ότι αναφερόμαστε σε αυτό, αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος κυρίως προς τους φιλάθλους μας.

Κων/νος Τσακίρης
».

Ο Μανόλης Σκούφαλης στον sport-fm

Δίκαιο χαρακτήρισε ο Μανώλης Σκούφαλης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, το αποτέλεσμα του ισόπαλου (1-1) παιχνιδιού του Πανιωνίου με τον Εργοτέλη στη Νέα Σμύρνη. Ο 31 ετών μέσος θεωρεί ότι οι «κυανέρυθροι» δεν είναι ακόμα έτοιμοι, αφού απουσιάζουν σημαντικές μονάδες και κάποιοι άλλοι παίκτες δεν μπορούν ακόμα να δώσουν όσα περιμένει ο κόσμος της ομάδας. «Δεν με αφορά εμένα αυτό το ζήτημα», ανέφερε για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Εμίλιο Φερέρα.

Αναλυτικά οι δηλώσει του Σκούφαλη στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι η ισοπαλία είναι δίκαιη. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη. Παίξαμε το πρώτο μας παιχνίδι στο πρωτάθλημα, ενώ αυτό ήταν το δεύτερο για τον Εργοτέλη. Μας λείπουν κάποιοι παίκτες που είναι βαρόμετρα για την ομάδα και μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της. Εκείνο που με προβλημάτισε είναι η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, αν και στο πρώτο μπορούσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Σκούφαλης.

Στη συνέχεια, ο πολύπειρος μέσος ανέφερε: «Στο ποδόσφαιρο μπαίνουμε μέσα για να πάρουμε τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να πιάσουμε ρυθμό, αλλά δεχθήκαμε το γκολ της ισοφάρισης. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός μας. Μας λείπουν κάποια παιχνίδια, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ζέστη. Δεν μπορείς να παίζεις μπάλα σε τέτοιες συνθήκες και είναι άσχημο αυτό. Εφόσον έπρεπε να παίξουμε, αυτό κάναμε…».

Όσον αφορά το θέμα που φαίνεται πως δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Εμίλιο Φερέρα, τόνισε: «Δεν μπορώ να μπω σε τεχνικά θέματα. Δεν με αφορά εμένα αυτό το ζήτημα. Δεν είμαι αρμόδιος να λύσω τέτοια ζητήματα. Ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις για τον τρόπο που θα αγωνιστεί η ομάδα. Η ομάδα, όμως, δεν είναι ακόμα έτοιμη. Μόλις γυρίσουν κάποιοι παίκτες θα είμαστε διαφορετικοί. Θα μας βοηθήσει η διακοπή του πρωταθλήματος, αφού θα γυρίσουν οι τραυματίες και οι ανέτοιμοι ποδοσφαιριστές».

Αρχη με γκέλα...

Iσόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο Πανιώνιος με τον Εργοτέλη στο πρώτο ματς του νέου πρωταθλήματος. Η ομάδα πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση (συμπαθητικός στο Α' ημίχρονο, κακός στο Β') και έμεινσ το "Χ", αν και ο Εργοτέλης είχε ευκαιρίες να πάρει το "διπλό".
Το γκολ του Πανιωνίου πέτυχε ο Κουμορτζί, ενώ ισοφάρισε ο Ρομάνο σε μια φάση όπου Ομο και Μπέλιτς κατάφεραν να κάνουν δυο τραγικά λάθη σε μια φάση!
Η εμφάνιση της ομάδας ήταν προβληματική, αλλά όχι και να αρχίσουμε να λέμε ότι πρέπει να φύγει ο προπονητής, ότι οι παίκτες είναι παλτά (ποιοι; Ο Μπάλαμπαν, ο Ριέρα;). Ψυχραιμία. Ηταν ο πρώτος αγώνας. Η ομάδα ψάχνεται και είναι φυσιολογικό καθώς δημιουργείται μια νέα ομάδα από την αρχή και ατό σίγορα δεν γίνεται εύκολα από την μια μέρα στην άλλη...
Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Μπαρόνι (69' Αναστασόπουλος), Όμο, Σκούφαλης, Μπάλαμπαν, Ρεκόμπα, Κουμόρτζι, Σιόβας, Νικολάου, Τζαβέλλας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΜΙΛΙΟ ΦΕΡΕΡΑ

«Όταν ξεκινάς το πρωτάθλημα εντός έδρας, περιμένεις πάντοτε το καλύτερο. Ξεκινήσαμε καλά και προηγηθήκαμε. Αναπτυσσόμασταν καλύτερα. Στη συνέχεια ο Εργοτέλης έβαλε ένα χαζό και παράξενο γκολ, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ομάδα. Το γκολ αυτό επηρέασε την ομάδα, με συνέπεια να μη λειτουργεί τίποτα και η ομάδα να μη φτιάχνει ευκαιρίες», σχολίασε αρχικά ο τεχνικός των «κυανερύθρων», Εμίλιο Φερέρα, για να συνεχίσει αναφερόμενος στο γεγονός ότι πραγματοποίησε μόνο μια αλλαγή στη διάρκεια του αγώνα: «Έκανα μόνο μία αλλαγή γιατί δεν ήθελα να επηρεάσω τους παίκτες, που ήταν μεσα στον αγώνα. Το ρόστερ αποτελείται από νέους παίκτες και δεν ήμουν σίγουρος ότι θα βοηθούσαν στις απαιτήσεις του αγώνα. Δεν προχωράς σε μία αλλαγή μόνο και μόνο για να την κάνεις. Την κάνεις όταν ξέρεις ότι θα γίνει καλύτερη η ομάδα σου», εξήγησε ο Βέλγος προπονητής. Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη διαιτησία του Αμπαρκιόλη, είπε: «Δεν μιλάω ποτέ για την διαιτησία. Οι κάρτες που πήραν οι παίκτες μου είναι περισσότερο για διαμαρτυρία. Δεν θέλω να βγάλω συμπεράσματα από τώρα, γιατί μπορεί σ' ένα ματς να πάμε καλά και σ' άλλο όχι».

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Πανιώνιος Κόσμος τεύχος 31

ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 31 ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/8, ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΒΑ, ΙΒΑΝ ΖΟΡΟΣΚΙ. ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΘΗΡΕΣ. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΑΣΤΟΡΗ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ: Λ.Μ. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟ, Κ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ, Γ. ΑΡΚΟΥΛΗ, MAJORBALL, ΠΛΑΤΕΙΑΚΟ, Π. ΚΑΤΣΟΥΛΑ, Μ. ΔΙΟΓΟ.

Καλό, κυανέρυθρο, χειμώνα...

ΤΑ Κ.Ν. επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη. Θα μας χρειαστούν καθώς μας περιμένει "δύσκολος" (αλλά και συνάμα όμορφος λόγω Πανιωνίου) χειμώνας. Να' στε όλοι καλά.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΙΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ. ΜΕ ΔΩΡΟ ΑΦΙΣΣΑ ΕΚΠΛΗΞΗ!

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

«Είχα καλύτερες και μεγαλύτερες προτάσεις, αλλά αποφάσισα να μείνω στην ομάδα της καρδιάς μου»

Ο Ιβάν Ζορόσκι θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας του Πανιωνίου. Ο Σέρβος άσος έμεινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και μιλώντας στο www.sport-fm.gr είχε να πει πως «δύο ήταν οι λόγοι, που με έκαναν να μείνω στον Πανιώνιο. Η αγάπη, που μου έχει ο κόσμος της ομάδας και η παρουσία του κόουτς Μάρκοβιτς, με τον οποίο δούλεψα επιτυχημένα πριν από δύο χρόνια και ο Πανιώνιος βγήκε στην Ευρωλίγκα».

«Είχα καλύτερες και μεγαλύτερες προτάσεις, αλλά αποφάσισα να μείνω στην ομάδα της καρδιάς μου» .

Ο Ζορόσκι είπε ακόμη πως «νοιώθω καλά στον Πανιώνιο. Σε αυτή την ομάδα βρήκα τον εαυτό μου. Θα είμαι ηγέτης της νέας προσπάθειας και αυτό είναι πρόκληση για μένα». Η επόμενη σεζόν θα είναι διαφορετική για τον «Ζορό», εκτός των άλλων, διότι ο Πανιώνιος επιστρέφει στο κλειστό της οδού Αρτάκης: «Έχω παίξει μία φορά στο κλειστό της Αρτάκης, ως αντίπαλος του Πανιωνίου, όταν αγωνιζόμουνα στον Ολυμπιακό. Ήταν πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Γενικά, έχω ακούσει πολλές ιστορίες για το κλειστό αυτό και ανυπομονώ να ζήσω την συγκλονιστική ατμόσφαιρα, που δημουργούν οι φίλαθλοί μας».
Τέλος, ο Ζορόσκι είπε ότι «ο Παπανικολάου είναι πολύ καλό, που θα βρίσκεται μαζί μας. Για τους δύο Αμερικάνους έχω καλή άποψη, αλλά μόνο από όσα είδα στο διαδίκτυο. Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε συγκεκριμένα πράγματα για την δυναμικότητά μας από τη στιγμή, που δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ, αλλά στόχος του Πανιωνίου είναι να βρίσκεται πάντα ψηλά».

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Ράις, Ρότζερ, Ζορόσκι

Μετά τους Ράις και Ρότζερς ο Πανιώνιος ήρθε σε συμφωνία με τον Ιβάν Ζορόσκι ο οποίος απάντησε θετικά στην πρόταση των "κυανέρυθρων". Ο Νέναντ Μάρκοβιτς ήθελε τον Ζορόσκι στην ομάδα και του έδειξε από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Η οικονομική διαφορά που υπήρχε καλύφθηκε μέχρι ένα σημείο και ο έμπειρος γκαρντ θα αγωνιστεί για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στον Πανιώνιο. Η ανακοίνωση των "κυανέρυθρων αναφέρει: "Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον αθλητή Ivan Zoroski για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 και για 3η συνεχόμενη χρονιά θα φοραέι τα κυανέρυθρα. Η υπογραφή του συμβολαίου, θα πραγματοποιηθεί με την επιστροφή του στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα".
Από κει και πέρα θετική ήταν η απάντηση και του Δημήτρη Παπανικολάου και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες προκειμένου να μπουν οι υπογραφές στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η ομάδα μπάσκετ ενισχύεται. Κάνει σταθερά βήματα προκειμένου να είναι ανταγωνιστική. οι οπαδοί του Πανιωνίου θα ρπέπει να την στηρίξουμε με πάθος. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Η επιστροφή στο Αρτάκης σημαίνει ότι σε κάθε εντός έδρας ματς θα πρέπει να ασφυκτικά γεμάτο.