ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Μαϊστόροβιτς: "Δεν έχει τελειώσει τίποτα"

Στο μεταξύ ο Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς μέσω του blog στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ,κάνει λόγο για μία μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε και επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πιο αναλυτικά ο άσος του Πανιωνίου αναφέρει:

"Δεν έχω κοιμηθεί καλά, όλο το βράδυ σκέφτομαι πόσο μεγάλη ευκαιρία χάσαμε να φύγουμε από τη «Λεωφόρο» με τη νίκη. Καλώς ή κακώς πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε χθες και να συγκεντρωθούμε στα τελευταία τρία παιχνίδια που θα κρίνουν την τελική μας κατάταξη στο Πρωτάθλημα.

Η παρουσία του κόσμου χθες ήταν συγκλονιστική και εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών θέλω να τους ευχαριστήσω. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, εμείς θα τα δώσουμε όλα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, να πετύχουμε τους στόχους μας και να τελειώσουμε τη χρονιά επιτυχημένα".

"Φοβερός ο κυανέρυθρος κόσμος"

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "κυανέρυθροι" στέκονται στο εντυπωσιακό "παρών" που έδωσαν οι φίλοι της ομάδας και τους καλούν να μην απογοητευτούν, λέγοντας πως όλοι μαζί μπορούν να πετύχουν τον στόχο που είναι ο Πανιώνιος να βρίσκεται στις πέντε καλύτερες ομάδες με το τέλος του πρωταθλήματος. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η ΠΑΕ Πανιώνιος νιώθει υποχρεωμένη να ευχαριστήσει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας που βρέθηκε χθες στις εξέδρες του Γηπέδου «Απόστολος Νικαλαΐδης» και με την φωνή του έκανε τους παίκτες να αισθάνονται ότι έπαιζαν στην Νέα Σμύρνη.

Αν και η ομάδα μας έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στην έδρα ενός αντιπάλου που παλεύει για το Πρωτάθλημα, το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν τέτοιο, που η ομάδα τελικά δεν ανταπόδωσε την βοήθεια που έλαβε από την «κυανέρυθρη» κερκίδα.

Για το τέλος του Πρωταθλήματος απομένουν τρία παιχνίδια που θα κρίνουν την τελική κατάταξη της ομάδας μας. Σας καλούμε όλους να μην απογοητευτείτε.

Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να δείξουμε ότι ανήκουμε και τυπικά στις πέντε καλύτερες ομάδες της Ελλάδος.

Τέλος, ευχαριστούμε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός - τη μόνη ομάδα από τους τρεις διεκδικητές του Πρωταθλήματος - που έδωσε την δυνατότητα στους φιλάθλους του Πανιωνίου να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα τους, σε εκτός έδρας αγώνα. Μακάρι κάποτε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεσή του".

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Τα καλύτερα έρχονται...

Για ένα ακόμη ματς ο Πανιώνιος απέδειξε ότι "κτίζει" μια ομάδα που σύντομα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι "κυανέρυθροι" ηττήθηκαν με 2-1 από τον ΠΑΟ (με ισάριθμα πέναλτι), αλλά όσοι είδαν το ματς είδαν ότι οι "κυανέρυθροι" του Εβαλντ Λίνεν ήταν καλύτεροι. Ομως στο ποδόσφαιρο δεν νικά πάντα ο καλύτερος. Ας συνεχίσουμε έτσι και θα κάνουμε σπουδία πράγματα.

ΦΑΣΕΙΣ

24' Ο Χούτος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μόρις. Ο Τζιμπούρ εκτέλεσε το πέναλτι, ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε και στην επαναφορά, ο Γαλλοαλγερινός έστειλε την μπάλα πάνω στον Κροάτη πορτιέρο.

45' Ο Μόρις ανέτρεψε τον Χούτο και ο διαιτητής έδειξε και πάλι πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Νοτιοαφρικανό.

45+2' Ο Τζιμπούρ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, με λόμπα, και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Ντιαβαρά, Μαϊστόροβιτς, Κουτσόπουλος, Φερνάντες, Νικολάου, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Τζιμπούρ, Χούτος. Άγωνίστηκαν και οι Πλασκόνι, Αραβίδης, Καπετάνος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εβαλντ Λίνεν: "Δεν αξίζαμε να χάσουμε το ματς. Είμασταν η καλύτερη ομάδα. παίξαμε καλά είχαμε φάσεις, καλή κυκλοφορία αλλά όχι καλές τελικές πάσες στους επιθετικούς μας. Ο Παναθηναϊκός μας άσκησε πίεση αλλά δεν δημιούργησε φάσεις. Δημιουργήσαμε 2 πέναλτι μα ισάριθμες καλές ντίμπλες του Χούτου και θα έπρεπε να είμασταν δύο γκολ μπροστά. Οι δύο ευκαιρίες του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα φάουλ του Καραγκούνη και ένα σουτ του Γκονζάλες. Ομως κάναμε δύο γελοία πέναλτι από λάθη δικά μας. Ηταν δώρα και τα 2 αφού κάναμε μαζεμένα τα λάθη. Εμείς είχαμε την ευθύνη που χάσαμε το ματς αφού και ο Τζιμπούρ στο τέλος δεν κατάφερε να βάλει το γκολ στο τετ α τετ. Από την δική μας πλευρά η αποβολή του παίκτη μου δεν φάνηκε να ήταν φάουλ. Δεν αντέδρασε ωστόσο σωστά, έχασε τον έλεγχο και νευρίασε. Του μαζεύτηκαν και του βγήκαν πολλά στο σημείο αυτό. Μετά το ματς ίσως στην σκέψη των αλλαγών να λες ότι δεν έπρεπε να γίνουν ωστόσο αν δεν έμπαιναν τα γκολ θα ήταν όλα διαφορετικά.. Τι κάνουμε έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για την υπόθεση τίτλος, ίσως αν κερδίζαμε το παιχνίδι να ήταν διαφορετική η κατάσταση κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός θα είχε προβάδισμα, όμως στο τέλος θα το πάρει αυτός που το αξίζει. Ειναι καλύτερα για το ελληνικό πρωτάθλημα να μην το κερδίζει πάντα ο Ολυμπιακός. Για τον Τζιμπούρ θα τον βάλω μια εβδομάδα στην φυλακή χωρίς ψωμί και νερό. Δείχνει σεβασμό το γεγονός οτι ο Παναθηναϊκός μας αντιμετώπησε με τρια αμυντικά χαφ αφού στις αλλαγές που κάναμε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ίσως να είδε τον τρόπο που παίζαμε".

Ραφίκ Τζιμπούρ: "Ζητάω συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου. Όταν πήρα την πρώτη κίτρινη κάρτα συμπλήρωσα επτά, θα χάσω τα επόμενα δύο ματς, νευρίασα και αντέδρασα. Η νίκη του Παναθηναϊκού είναι δίκαιη. Στο πρώτο πέναλτι προσπάθησα να ξεγελάσω τον Γκαλίνοβιτς".


Μάριος Νικολάου: "Το παλέψαμε αλλά πληρώσαμε τα λάθη μας. Η μπάλα τιμωρεί. Είμαστε πικραμένοι από το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός μας πίεσε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει πιο νωρίς το παιχνίδι. Θεωρώ ότι αν κάνουμε το 3x3 θα μπούμε στα πλέι-οφ".

Μεγάλη νίκη στη Πυλαία

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος στη Πυλαία καθώς νίκησε 77-66 στη παράταση τον ΠΑΟΚ. Τα δεκάλεπτα: 11-25, 30-35, 41-56, 63-63
Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος 2, Τσάπιν, Ζορόσκι 15(1), Γεωργαλής 3(1), Σάκοτα 13(3), Καλαμπόκης 16(2), Νιούλει 3(1), Μπάξτερ 10, Γιαννούλης 15.

Ηττα στο πόλο

Στο τελευταίο παιχνίδι του στην κανονική διάρκεια της Α1, ο Πανιώνιος, χωρίς τον τραυματία Γιάννη Θωμάκο, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον Εθνικό, που πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη. Τα οκτάλεπτα: 3-4, 1-4, 2-3, 3-3

Πανιώνιος (Λούδης): Μουρίκης 3, Αναστασιάδης, Κουτσιάλης, Τίσιτς, Γκέργκελι, Μπεριστιάνος, Μπουρνάζος

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Λίνεν: «Για το καλύτερο στη Λεωφόρο»

Το μάξιμουμ των βαθμών θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει ο Πανιώνιος στους εναπομείναντες τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από αυτόν της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπως δήλωσε ο Έβαλντ Λίνεν στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.
«Δεν έχουμε βάλει βαθμολογικό όριο για την πρώτη θέση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε το μάξιμουμ των βαθμών από τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος έχουμε χάσει βαθμούς με χαζό τρόπο. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, χωρίς να βλέπουμε τη συνέχεια», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή τέσσερις ομάδες (Πανιώνιος, Ξάνθη, Λάρισα, Αστέρας) διεκδικούν την πέμπτη θέση, αν θεωρήσουμε δεδομένο πως ο Άρης είναι τέταρτος. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι δυνατό να προβλέψουμε τι θα γίνει. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό, με μεγάλη ποιότητα και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ».

Όσο για το τι προσδοκίες έχει από την ομάδα του στον αγώνα της Κυριακής, είπε: «Περιμένω πάντα το ίδιο από την ομάδα. Υποχρέωσή μας είναι να παίζουμε πάντα καλά. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τη νίκη. Αυτό εξαρτάται από σένα. Η ομάδα έχει διάθεση να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, έχει καλή ψυχολογία και έτσι θα παραταχθεί στον αγώνα. Πάντα είναι καλό ένα γρήγορο γκολ, γιατί σου δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια».

Ερωτηθείς για το αν το μομέντουμ ευνοεί την ομάδα του, αφού ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, απάντησε: «Σίγουρα είναι θετικό για μας που βρίσκουμε τον Παναθηναϊκό μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα, αλλά εμείς κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε έτσι, ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ενδεχομένως να έχουν οι αντίπαλοί μας χαμηλή αυτοπεποίθηση, αλλά είναι αστείο να συζητάμε για κρίση σε μία μεγάλη ομάδα. Είναι σαν την τίγρη που θέλει να ξεσπάσει για να βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ο αντίπαλος έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Καραγκούνης, ο Μάτος, ο Ίβανσιτς, ο Ποστίγκα, ο Μανούτσο και ο Σαλπιγγίδης. Το βασικό είναι να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Για το πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον αγώνα ο Έβαλντ Λίνεν είπε: «Εμείς έχουμε δείξει πως μπορούμε και να παίζουμε ποδόσφαιρο κατοχής, αλλά και με αντεπιθέσεις. Δεν είναι στο χαρακτήρα της ομάδας να περιμένει τον αντίπαλο και το αποδείξαμε απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Εμείς σε όλα τα παιχνίδια παίζουμε με ένα μείγμα ποδοσφαίρου κατοχής και αντεπιθέσεων».

Τέλος, προανήγγειλε την επιστροφή του Ντάριο Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια αντί του Γιάννου. «Ο Κρέσιτς είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, αν και ο Γιάννου είχε πολύ καλή απόδοση απέναντι στον Αστέρα. Είναι καλό για κάθε ομάδα να έχει πολλές επιλογές για κάθε θέση. Ο Μάκος δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Θα παίξουμε με 4-4-2, αλλά το σύστημα μπορεί να αλλάξει. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά», τόνισε.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Τζιμπούρ: "Το καλοκαίρι θ' αποφασίσω"

O Ραφίκ Τζιμπούρ δήλωσε οτι θέλει να ολοκληρώσει επιτυχημένα την σεζόν στον Πανιώνιο και στην συνέχεια θ' αποφασίσει για το μέλλον του.
Ο Ραφίκ Τζιμπούρ πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν με την φανέλα του Πανιωνίου και όπως δήλωσε στα Γαλλικά ΜΜΕ, θέλει να ολοκληρώσει με επιτυχία την αγωνιστική περίοδο και στην συνέχεια ν' αποφασίσει για το μέλλον του, ανάλογα με τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του. Μάλιστα, παραδέχθηκε οτι απο το περασμένο καλοκαίρι υπάρχει ενδιαφέρον για το πρόσωπο του απο τους τρεις "μεγάλους" του ελληνικού πρωταθλήματος.

"Απο το περασμένο καλοκαίρι υπάρχει το ενδιαφέρον απο Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, όμως δεν υπήρχε κάτι το ουσιαστικό, καθώς δεν υπήρξε επίσημη πρόταση στον σύλλογο. Είναι πιθανό να μιλήσω με κάποιον σύλλογο στο τέλος της σεζόν, είναι απο τις πρώτες μου επιλογές" δήλωσε ο 24χρονος επιθετικός που παραδέχθηκε οτι υπήρχε έντονο ενδιαφέρον απο την Λιλ, όμως και ο ίδιος δεν ήταν ιδιαίτερα "ζεστός" για την συγκεκριμένη μεταγραφή.

"Όταν ενδιαφερόταν η Λιλ, ο Πανιώνιος δεν ήθελε να με παραχωρήσει, ενώ και εγώ δεν ήθελα να πάρω μεταγραφή. Θέλω να έχω χρόνο, θα μελετήσω τις προτάσεις στο τέλος της σεζόν. Ξέρω οτι υπάρχει ενδιαφέρον απο γαλλικές ομάδες, όμως δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Θέλω να ολοκληρώσω ωραία την σεζόν, πριν σκεφτώ οτιδήποτε άλλο".

Δήλωση Γιώργου Δέδε

"Την Κυριακή έχουμε ένα πολύ σημαντικό αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό, η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Οπωσδήποτε στον συγκεκριμένο αγώνα θα κριθούν πολλά για εμάς.

Όλη την εβδομάδα θα δουλέψουμε όπως πρέπει, έτσι ώστε να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του αγώνα. Έχουμε την δυνατότητα να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο. Η επιστροφή των Φερνάντες και Κρέσιτς λύνουν τα χέρια του προπονητή, που ουσιαστικά δεν θα μπορεί να υπολογίζει μόνο τον τραυματία Μπερτέ και τον τιμωρημένο Μάκο.

Η παρουσία των φιλάθλων του Πανιωνίου στις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και να της δώσει δύναμη. Ο κόσμος του Πανιωνίου ήταν και είναι ο κινητήριος μοχλός όλων των επιτυχιών της ομάδας.

Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο στα κερκίδες δεν υπάρχει! Όσοι φίλαθλοι βρεθούν την Κυριακή στο γήπεδο, θα ευχαριστηθούν πολύ καλό ποδοσφαιρικό θέαμα!"

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Ο Πανιώνιος για ακόμα μία φορά είχε σημαντική παρουσία στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Οι αθλητές-τριες όλων των τμημάτων του Ιστορικού έδωσαν βροντερό παρόν κρατώντας ψηλά τη σημαία του συλλόγου. Την παράσταση κλέψανε οι λιλιπούτιοι αθλητές του τζούντο. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η παρέλαση.

Εισιτήρια για το ματς με ΠΑΟ

Για τις ανάγκες των φιλάθλων του Πανιωνίου, η ΠΑΕ Πανιώνιος έχει παραλάβει 500 εισιτήρια για τη Θύρα 6 του Γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» προς 15 ευρώ το καθένα.
Η πώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει το απόγευμα (στις 18:00 μμ) από το Member’s Club του Γηπέδου της Νέας Σμύρνης, οι φίλοι του Πανιωνίου μπορούν να τα προμηθεύονται καθημερινά (9:00 πμ - 21:00 μμ).
Σύμφωνα με οδηγία της Ελληνικής Αστυνομίας, οι φίλαθλοι του Πανιωνίου παρακαλούνται όπως μεταβούν στο γήπεδο συγκεντρωμένοι, με τόπο και ώρα συνάντησης να έχει οριστεί ο Σταθμός του Μετρό στον Νέο Κόσμο την Κυριακή 30/03/2008 στις 16:00 μμ.

Εξετάσεις αθλητών Judo

Αγαπητοί αθλητές, γονείς και φίλοι του Τζούντο,το Σάββατο 5 Απριλίου στις 09.00 πμ στο κλειστό γυμναστήριο JUDO του Συλλόγου μας, θα διεξαχθούν οι προαγωγικές εξετάσεις των αθλητών, για την απόκτηση ζώνης υψηλότερης βαθμίδας. Το πρόγραμμα συγκεκριμένα θα είναι το παρακάτω: 09.00 Προσέλευση αθλητών, 09.30 Έναρξη εξετάσεων, 12.30 Ολοκλήρωση διαδικασίας, 13.00 Απονομή διπλωμάτων & ζωνών.

MVP η Ουρανία Γκούζου

Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1 βόλεϊ γυναικών, αναδείχθηκε η Ουρανία Γκούζου του Πανιωνίου. Η Ελληνίδα αθλήτρια στο σαββατιάτικο ματς κόντρα στον Ηρακλή Κηφισιάς πέτυχε 14 πόντους με 11/18 τελικές επιθέσεις, είχε 1 άσο, 2 μπλοκ και «έβγαλε» 9 άμυνες βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα της Πλατείας να φτάσει στην νίκη με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Πελάτεεεεες μου!

Γιατί μερικά πράγματα μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο...

Η εφηβική ομάδα βόλεϊ

Μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης της ΕΣΠΕΔΑ, οι εφηβοί μας κατέλαβαν την 2η θέση της διοργάνωσης. Ανάλογη διάκριση έχει επαναληφθεί άλλη μια φορά το 2000-2001. Για να τερματίσουν στην 2η θέση προκρίθηκαν από την πρώτη φάση με 8 νίκες σε ισάριθμους αγώνες ενώ στην τελική φάση έκαναν 4 νίκες σε 6 αγώνες.
Αναλυτικά η βαθμολογία της τελικής φάσης: Ολυμπιακός 12, Πανιώνιος 10, Δραπετσώνα 8, Μίλωνας 6

Με Γλυφάδα ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση των ημιτελικών του 9ου φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, που θα διεξαχθεί 4 και 5 Απριλίου στην Τρίπολη. Τα ζευγάρια είναι: ΕΘΝΙΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ή ΠΑΟΚ, ΓΛΥΦΑΔΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.
Ο προημιτελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ θα γίνει το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 16.00 στο κολυμβητήριο του Πειραιά, ενώ οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 (Βουλιαγμένη-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός- Ν.Ε. Πατρών), θα γίνουν την Παρασκευή 28 Μαρτίου (τα υπόλοιπα ματς θα γίνουν κανονικά το Σάββατο 29/03).

Νέα νίκη της πρωταθλήτριας

Πολύ εύκολα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ. κέρδισε το Σπόρτινγκ με 91 -49 για την 22η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α1. Η ομάδα μας καλείται να αγωνιστεί χωρίς την Αμερικανίδα Έριν Θόρν μέχρι το τέλος της σεζόν αφού η ίδια έχει αναχωρήσει ήδη για τη πατρίδα της για να εγχειριστεί στο πόδι. Και όπως δείχνει το σκορ στο σημερινό παιχνίδι ο Πανιώνιος μπορεί και χωρίς την Έριν στη μάχη για το πρωτάθλημα. Τα δεκάλεπτα: 22-7, 41-16, 62-26, 91-49.
Πανιώνιος: Ζέρβα, Σταυρακάκη 7 (1), Δελή 11 (2), Μπότσαρη 4, Βασιλείου 6, Μάλη 2, Παναγιωτοπούλου 9 (1), Χαλιβέρα 13 (1), Σαμορούκοβα 20, Κουίναν 12.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1. Εσπερίδες 40 2. Πανιώνιος 39 3. Άρης Χολαργού 36 4. Απόλλων Πτολεμαϊδας 36 5. Αθηναϊκός 36 6. Παναθηναϊκός 35

Νικηφόρο φινάλε...

Ο Πανιώνιος νίκησε στο κλειστό της Νέας Σμύρνης τον Ηρακλή Κηφισιάς με 3-2 (19-25, 20-25, 25-16, 29-27, 15-8) σε μία αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση, με την οποία έπεσε η αυλαία της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.Σειρά τώρα παίρνουν τα Play off που θα αναδείξουν τον εφετινό πρωταθλητή και τα Play out, από τα οποία θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν στην Α2 Εθνική κατηγορία. Οι αγώνες των Play off ξεκινούν στις 3 Απριλίου και ολοκληρώνονται το αργότερο μέχρι τις 15 Μαϊου, ενώ οι αγώνες των Play out θα γίνουν 5, 12 και 19 Απριλίου. Tα σετ (19-25, 20-25, 25-16, 29-27, 15-8).
Πανιώνιος: Γκούζου 14 (11/18, 1 άσο, 2 μπλοκ, 9 άμυνες) , Μορέιρα 13 (12/35, 1 μπλοκ), Γκούρα 13 (8/16, 2 άσοι, 3 μπλοκ), Μπόγκναρ 8 ( 3 άσοι), Πανταζή 7, Χανδρή 13 (8/20, 1 άσο, 4 μπλοκ)/ Μεμετζή, Νάστου.

Play off (1-8)

(α) 1-8 Παναθηναϊκός-Ηρακλής
(β) 2-7 Ολυμπιακός-Πανιώνιος
(γ) 3-6 Μαρκόπουλο-Πανελλήνιος
(δ) 4-5 Ηρακλής Κηφισιάς-Άρης

Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Τρίτος στο πόλο ο Πανιώνιος

Τα Χανιά και ο Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 11-11, σε αγώνα για την 21η ημέςρα της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, που έγινε στην πόλη της Κρήτης. Ο βαθμός αυτός διασφάλισε την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου για τον Πανιώνιο, που περιμένει πλέον να μάθει αν θα αντιμετωπίσει τη Βουλιαγμένη ή το Παλαιό Φάληρο στην πρώτη φάση των πλέι-οφ. Τα οκτάλεπτα: 2-3, 5-3, 2-3, 2-2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Θωμάκος 5, Γκέργκελι 2, Αναστασιάδης, Λιοτσάκης, Μπουρνάζος, Μπεριστιάνος

Τετράσφαιρος ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ!





Στον στρατό λέμε ότι «ο νέος είναι ωραίος, αλλά… ο παλιός είναι αλλιώς». Στη Νέα Σμύρνη ο Αστέρας Τρίπολης πήρε ένα «σκληρό» ποδοσφαιρικό μάθημα από τον Πανιώνιο, ο οποίος τον νίκησε με 4-1 αποδεικνύοντας ότι ο… «παλιός» στην διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη είναι… αλλιώς. Πρόσωπο του αγώνα ο Λάμπρος Χούτος. Ο Ελληνας επιθετικός έκανε «σμπαράλια» την άμυνα του Αστέρα, καθώς έχει συμμετοχή και στα τέσσερα (!!!) γκολ των «κυανέρυθρων». Ο Χούτος δημιούργησε τη φάση του πρώτου γκολ, μόλις στο 9ο λεπτό, όταν τροφοδότησε τον Τζιμπούρ ο οποίος πάσαρε στον Κουμορτζί πιου έκανε το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι από τον Μασάντο, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τζιμπούρ πετυχαίνοντας το 2-0 για τον Πανιώνιο. Στην αρχή του Β’ ημιχρόνου ο Χούτος ανέλαβε… προσωπικά να «καθαρίσει» το ματς και μέσα σε πέντε λεπτά (50’ και 55’) πέτυχε δυο γκολ. Στο 50ό ο Χούτος βρέθηκε τετ – α- τετ με τον Αμπάρη και ένα υπέροχο «ψηλοκρεμαστό» πλασέ πέτυχε το 3-0 για τους «κυανέρυθρους». Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντιαβαρά του έδωσε τη μπάλα, ο Χούτος αφού διέσχισε όλο το γήπεδο πλάσαρε τον Αμπάρη κάνοντας, μέσα σε αποθέωση, το 4-0. Ο Αστέρας Τρίπολης εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ στο 69ο λεπτό με ένα ωραίο γκολ του Μιλάνο.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Γιάννου, Μανιάτης (81’ Σκούφαλης), Ντιαβαρά, Μαϊστόροβιτς, Κουτσόπουλος, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Μάκος (66’ Πλασκόνι), Νικολάου, Τζιμπούρ, Χούτος (75’ Σιαλμάς)

Λίνεν: «Νικήσαμε καθαρά»

Φανερά ικανοποιημένος ο Εβαλντ Λίνεν δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε καθαρά αυτό το ματς. Ηταν για μας τελικός, καθώς αν δεν νικάγαμε θα είχαν μειωθεί οι πιθανότητες να μπούμε στη πρώτη πεντάδα. Μετά την ήττα στον Ηρακλή ήταν πολύ σημαντικό που νικήσαμε τον Αστέρα. Σήμερα η ομάδα διόρθωσε τα λάθη της και έπαιξε πολύ καλά. Ο στόχος μας ήταν να πετύχουμε γρήγορα γκολ και έτσι να ανοιχθεί ο Αστέρας για να έχουμε περισσότερους χώρους. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, μπήκαμε συγκεντρωμένοι, πετύχαμε γρήγορα δυο γκολ, κάναμε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα. Και στο Β’ ημίχρονο είχαμε την τύχη να πετύχουμε δυο γρήγορα γκολ και να προηγηθούμε 4-0. Ολα έγιναν εύκολα για μας. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό ότι σήμερα μπήκαμε δυνατά στις μονομαχίες. Οι παίκτες βοηθούσαν ο ένας τον άλλο. Είχαμε γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας κάτι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που είχε δεχθεί 19 γκολ και δέχθηκα 4 από εμάς»

Ηττα στο μπασκετ ανδρών

Το κακό αγωνιστικό του πρόσωπο έδειξε ο Πανιώνιος On Telecoms στον κεκλεισμένων των θυρών αγώνα με τον νεοφώτιστο ΑΓΟ Ρεθύμνου και γνώρισε οδυνηρή ήττα με 78-87 μένοντας πίσω στο κυνήγι της 4ης θέσης της βαθμολογίας της Α1.
Τα δεκάλεπτα: 10-20, 37-37, 54-58, 79-87
Πανιώνιος: Ξανθόπουλος 6, Τσάπιν 8, Ζορόσκι 23(3), Γεωργαλής 10(2), Σάκοτα 12(3), Καλαμπόκης 4, Νιούλεϊ 2, Καβαλιάουσκας 4, Μπάξτερ 8, Γιαννούλης 2.

Στο φαϊναλ φορ του κυπέλου ο Ιστορικός

Την πρόκριση του στο Final Four του κυπέλλου Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη σφράγισε την Πέμπτη (20/03) ο Πανιώνιος επικρατώντας της ΝΕΠ στο κολυμβητήριο της Πάτρας με 9-8. Παρά το γεγονός ότι δυσκολεύθηκε στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος, σοβαρεύτηκε στην τρίτη περίοδο και επικράτησε τελικά με 8-9 με αποτέλεσμα να πάρει την πρόκριση. Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 0-2, 3-2

Πανιώνιος (Λούδης): Θωμάκος 2, Τίκιτς 2, Μουρίκης 2, Μίραλης, Λιοτσάκης, Μπουρνάζος

Οι ομάδες που εξασφάλισαν στα χθεσινά παιχνίδια την πρόκριση τους στο Final Four είναι οι Πανιώνιος, Εθνικός, και Γλυφάδα ενώ την τετράδα θα συμπληρώσει ο νικητής του αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, που θα αναμετρηθούν σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΚΟΕ. Το Final Four θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στις 4 και 5 Απριλίου ενώ η κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24/03 στις 13:00.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Συνέντευξη Τύπου Εβαλντ Λίνεν

Σε πολλά από τα αγωνιστικά θέματα της ομάδας έδωσε απαντήσεις ο Έβαλντ Λίνεν, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

-Ο Αστέρας έχει σφικτή άμυνα και δεν αφήνει ακάλυπτους χώρους στον αντίπαλο. Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Πανιώνιος έδειξε ότι είχε πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου. Πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης;

Ο Αστέρας είναι γεγονός πως έχει πολύ σωστή αμυντική λειτουργία, αφήνει μικρούς χώρους στον αντίπαλο και δεν έχει δεχτεί πολλά τέρματα. Σίγουρα σε αρκετές περιπτώσεις έχουν σταθεί τυχεροί όπως στον μεταξύ μας αγώνα του 1ου γύρου. Ιδανικά πρέπει να σημειώσουμε ένα τέρμα νωρίς και τότε θα δούμε ένα διαφορετικό αγώνα.

-Στα δύο τελευταία παιχνίδια που δεν αγωνίστηκε ο Φερνάντες, οι επιθετικοί δεν πήραν αρκετές πάσες. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή να δημιουργήσουν «μπάλες» για τους επιθετικούς;

Ο Ντάριο είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα αλλά το παιχνίδι του επηρεάζει περισσότερο την κυκλοφορία της μπάλας και λιγότερο τις τελικές πάσες. Στους τελευταίους αγώνες ο Ράφικ δεν ήταν 100% υγιής και μαζί με τον Λάμπρο δεν έκαναν τα καλύτερα τους παιχνίδια.

- Πιο το σκεπτικό της απόφασης να εκτίσει την ποινή του ο Κρέσιτς στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολής και όχι με τον Παναθηναϊκό;

Έχω 100% εμπιστοσύνη στον Γιάννου ο οποίος βάσει της δουλειάς που έχει κάνει δικαιούται να αγωνιστεί και σε αγώνα στην Νέα Σμύρνη με την υποστήριξη των φιλάθλων του Πανιωνίου. Στη μάχη του Πρωταθλήματος, βασικός μας αντίπαλος είναι ο Αστέρας Τρίπολης αλλά και χωρίς τον Κρέσιτς μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

-Η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης κάνει πολλά φάουλ και υπάρχει ο φόβος, εφόσον δεν πετύχει ο Πανιώνιος ένα γρήγορο γκολ, οι ποδοσφαιριστές να χάσουν τη συγκέντρωση τους;

Στο ποδόσφαιρο δεν φοβάμαι τίποτα και αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που έχω να δώσω σε όσους είναι στον χώρο! Το παιχνίδι του Αστέρα μοιάζει με αυτό της Ξάνθης, αρέσκεται στο να αγωνίζεται με κόντρα επιθέσεις. Ο Ραντίνσκι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Πρωταθλήματος στις κόντρα επιθέσεις. Στον Αστέρα, ο Φιλομένο είναι ο αντίστοιχος ποδοσφαιριστής που παίζει «στη κόντρα». Δεν είναι όσο γρήγορος όσο ο Ραντίνσκι αλλά του αρέσει στο να έχει ελεύθερους χώρους μπροστά του. Εμείς πρέπει να διατηρήσουμε την συγκέντρωση μας και τα 90 λεπτά με στόχο να τελειώσουμε τις φάσεις που θα δημιουργήσουμε.

-Ακόμα και αν ο Πανιώνιος τερματίσει στην 5η θέση της βαθμολογίας, πάντα με το ερωτηματικό στο τι θα γίνει στο Κύπελλο Ελλάδος, είναι δύσκολο για τον Πανιώνιο να προκριθεί σε κάποια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς. Πως σκέφτεται να δώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές;

Άμα σκεφτόμαστε έτσι, είμαστε σε λάθος δρόμο. Αν χρειάζεται να δώσω κίνητρο στους ποδοσφαιριστές μου, για να αποδείξουν ότι ανήκουν στις καλύτερες ομάδες του Πρωταθλήματος, έχουν διαλέξει λάθος επάγγελμα. Το φετινό Πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό από το περσινό. Αν τερματίσουμε στην 5η θέση του Πρωταθλήματος θα είναι το βραβείο μας!

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Κυανέρυθρος Διαγωνισμός Graffiti

ΠΟΤΕ: Τo Σάββατο 05/04/2008 από τις 10:00 έως τις 17:00 μμ.

ΣΚΟΠΟΣ : Η εικαστική παρέμβαση στους εξωτερικούς χώρους του γηπέδου, επί της οδού Ιωάννου Χρυσοστόμου με κυανέρυθρο χρώμα και δημιουργικότητα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ/ ΔΗΜΙΟΥΡΓIΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

* Aπεικόνιση παλαιών παικτών/ δόξες Πανιωνίου
* Κυανέρυθρες καρικατούρες
* Κυανέρυθρες κερκίδες/φίλαθλοι
* Αφιέρωμα στη Σμύρνη
* Αξιοποίηση στοιχείων του ποδοσφαίρου όπως η μπάλα, η φανέλα της ομάδας
* Δημιουργική/ Ελεύθερη απόδοση του λογότυπου
* Ο Κυπελλούχος Πανιώνιος 1979/1998
* Ότι μπορεί να παραλληλιστεί με τον Πανιώνιο, τους Πάνθηρες, τη Σμύρνη...

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ

* Δηλώσεις συμμετοχής απο 20/03/2008 μέχρι 04/04/2008 στο contact@panionios.gr, και τα γραφεία της Π.Α.Ε Πανιώνιος (είσοδος από θύρα 5-6) και πληροφορίες στο 210.9311189-90 (Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 – 18:00). Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προκαταβάλουν το θέμα τους , σε ηλεκτρονική ή άλλη μορφή, που θα αναλύουν το δημιουργικό σκεπτικό (concept) τους.
* Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σχεδιάσουν και να βάψουν ένα κομμάτι του τοίχου που βρίσκεται επί της οδού Ι. Χρυσοστόμου (έξω από τις θύρες 4, 5-6, 7), διαστάσεων 3,50 μ. πλάτος και 2,30 μ. ύψος. Εαν μία ομάδα το θελήσει μπορεί να πάρει και δεύτερο ή και τρίτο κομμάτι του τοίχου.
* Υπάρχουν είκοσι κομμάτια που έχουν καθοριστεί να βαφτούν.
* Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες ξεπεράσουν το διαθέσιμο χώρο, θα γίνει προεπιλογή συμμετεχόντων βάση των προσχεδίων.
* Ο διαγωνισμός θα έχει χρονική διάρκεια επτά (7) ωρών μέσα στις οποίες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το σχέδιό τους.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης: Εισιτήρια αγώνα

Τα εισιτήρια του κρίσιμου αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης έχουν τεθεί σε κυκλοφορία και οι φίλαθλοι του Πανιωνίου μπορούν να τα προμηθεύονται καθημερινά (9:00 πμ – 21:00 μμ) από το Members’ Club του Γηπέδου της Νέας Σμύρνης .

Θύρα

1 20 2 10 3 10 4 25 5-6 35 7 25

Για τις ανάγκες των φιλάθλων του Αστέρα Τρίπολής, την ημέρα του αγώνα από τις 12:00 μμ, θα λειτουργήσει εκδοτήριο έξω από τη θύρα 1, όπου θα φιλοξενηθούν.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Ηττα στο Καυτατζόγλειο

Η "αφλογιστία" του Πανιωνίου συνεχίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η "κυανέρυθρη" ομάδα να ηττηθεί με 1-0 από τον Ηρακλή και να χάσει μοναδική ευκαιρία να πλησιάσει τον Αστέρα Τρίπολης στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Ντιαβαρά, Σκούφαλης (46’ Κουμορτζί), Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος, Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (80’ Καπετάνος), Νικολάου, Χούτος (82’ Αραβίδης)

Μεγάλη νίκη των κοριτσιών στο βόλεϊ

Μέτα την εξασφάλιση της παραμονής της στην Α1 εθνική κατηγορία η γυναικεία ομάδα βόλει του συλλόγου μας συνέχισε τις πολύ καλές τις εμφανίσεις και κέρδισε εκτός έδρας την ομάδα της ΑΕΚ με 0-3 σετ στα πλαίσια της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Α1.
Τα σετ της αναμέτρησης ήταν: 20-25, 27-29, 22-25.
Με την νίκη της αυτή η ομάδα μας έφτασε της 7η θέση της βαθμολογίας ενώ έριξε την ΑΕΚ στην διαδικασία των play out που θα καθορίσει και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.
Την τελευταία αγωνιστική (18/03) η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή Κηφισιάς στο κλειστό της Αρτάκης ενώ μετά την λήξη της 22ης αγωνιστικής η ομάδα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό για τις θέσεις 1-8.

Πανιώνιος: Γκούζου 11 (4 μπλοκ), Μορέιρα 16 (16/30), Γκούρα 13 (6/12, 3 άσοι, 4 μπλοκ), Μπόγκναρ 5, Πανταζή 18 (11/21, 2 άσοι, 5 μπλοκ), Χανδρή 4 / Λάγιου (65% υποδοχή-5 άμυνες), Νάστου 1.

Η βαθμολογία (σε 21 αγώνες) 1.Παναθηναϊκός 62 (63-9) 2.Ολυμπιακός 53 (57-14) 3.Μαρκόπουλο 51 (54-16) 4.Ηρακλής Κηφισιάς 47 (51-21) 5.Πανελλήνιος 30 (34-42) 6.Άρης 27 (33-42) 7.Πανιώνιος 25 (31-44) 8.Ηρακλής 24 (34-50) 9.Ίωνες 18 (26-53) 10.ΑΕΚ 17 (23-51) 11.Κτησιφών 14 (27-56) 12.Επίκουρος 13 (20-55) Πανελλήνιος και Ηρακλής έχουν από 22 αγώνες.

Ηττες σε Πόλο και Μπάσκετ Ανδρών

Την ευκαιρία να ανέβει στην 4η θέση της βαθμολογίας έχασε ο Πανιώνιος On Telecoms που ηττήθηκε στην Κυψέλη από τον Πανελλήνιο με 76-74 μετά από μεγάλη μάχη που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι κυανέρυθροι προηγήθηκαν 62-59, ανέτρεψαν διαφορά 8 πόντων όταν βρέθηκαν να χάνουν 70-62 αλλά στο τέλος υπέκηψαν. Τα δεκάλεπτα: 17-19, 33-32, 53-55, 76-74
Πανιώνιος On Telecoms: Ξανθόπουλος, Τσάπιν 14 (2), Ζορόσκι 5, Γεωργαλής, Σάκοτα 7 (1), Καλαμπόκης 18 (1), Νιούλεϊ 12 (2), Καβαλιάουσκας 2, Μπάξτερ 14, Κένταλ, Γιαννούλης 2

Ο προπονητής του Πανιώνιος On Telecoms Νέναντ Μάρκοβιτς στάθηκε στα λάθη της ομάδας στο κρίσιμο σημείο του ματς. "Γενικώς είμαι ικανοποιημένος από την άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, όμως στην επίθεση δεν παίξαμε καλά και αυτό φάνηκε από τα 17 λάθη που κάναμε. Ο αγώνας κρίθηκε όταν στο σημείο που προηγηθήκαμε με 3 πόντους διαφορά και ενώ είχαμε φάουλ να δώσουμε, δεν κάναμε ούτε ένα με αποτέλεσμα ο Πανελλήνιος να μας προσπεράρει. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε για πρώτη ή για δεύτερη φορά αλλά για 7η-8η τη φετινή σεζόν. Είναι κρίμα να χάνουμε παιχνίδια λόγω έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης", τόνισε ο Βόσνιος τεχνικός δίνοντας συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο για τη νίκη.

Χίος - Πανιώνιος 7-6

Την ήττα με 7-6 γνώρισε η ομάδα πόλο του Πανιωνίου στο παιχνίδι που έδωσε στην Χίο με αντίπαλο την τοπική ομάδα στα πλάισια της 20ης αγωνιστικής της Α1. Ο αγώνας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος για την ομάδα μας αφού έχει ήδη εξασφαλίσει την τρίτη θέση σε αντίθεση με την ομάδα της Χίου η οποία κυνηγάει την κατάληψη της 4ης θέσης της βαθμολογίας. Την επόμενη αγωνιστική ( 22/03) ο Πανιώνιος ταξιδεύει στα Χανιά για να αντιμετωπίσει της ομώνυμη ομάδα.Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-1, 2-0, 1-2
Πανιώνιος: Παπαδόγκωνας 2, Μιράλης, Τίτσιτς, Λιοτσάκης, Μουρίκης

Η βαθμολογία (σε 20 αγώνες):1. Ολυμπιακός 40 (283-112) 2. Εθνικός 36 (234-135) 3. Πανιώνιος 27 (209-163) 4. Χίος 23 (162-171) 5. Βουλιαγμένη 22 (159-160) 6. Παλαιό Φάληρο 19 (169-179) 7. Χανιά 16 (156-177) 8. ΠΑΟΚ 16 (174-194) 9. ΝΕΠ 15 (170-200) 10. Παναθηναϊκός 12 (166-223) 11. Γλυφάδα 12 (143-204) 12. Κέρκυρα 2 (161-268)

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Λίνεν: «Πρέπει να σκοράρουν και οι μέσοι»

«Πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας», λέει ο προπονητής του Πανιωνίου, Έβαλντ Λίνεν για το ερχόμενο παιχνίδι της ομάδας του με τον Ηρακλή για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Ο Γερμανός τεχνικός παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε τόσο στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Νέας Σμύρνης στο σκοράρισμα όσο και στον τραυματισμό του Ντάριο Φερνάντεζ.

Αναφορικά με το παιχνίδι και αν αυτό θα είναι ίδιο με αυτό του Κύπελλου όπου ο «Γηραιός» είχε επικρατήσει με 1-0, τόνισε: «Θα πρέπει να επαναλάβουμε την εμφάνιση που είχαμε κάνει στον αγώνα του Κυπέλλου. Τότε είχαμε σταθεί πολύ άτυχοι και είχαμε πολλές απουσίες. Στο παιχνίδι της Κυριακής, όπως και σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια του Πρωταθλήματος, πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Όλοι οι αντίπαλοι μας έχουν στόχους, αλλά για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας ζωντανές, πρέπει να αγωνιζόμαστε με σωστή ψυχολογία, με πνεύμα μαχητή, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο για 95 λεπτά».

Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα της ομάδας είπε: «Όταν μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ εμφανίζεται με οκτώ ποδοσφαιριστές έξω από την περιοχή, οποιαδήποτε ομάδα θα είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλές εμφανίσεις εκτός έδρας και ήθελε να διορθώσει την εικόνα του, κάτι που είναι σεβαστό. Είχε αγωνιστεί με τρεις αμυντικούς μέσους, παρ’ όλα αυτά είχαμε τις ευκαιρίες να σημειώσουμε τέρμα. Είναι αλήθεια ότι για το σκοράρισμα δεν πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στον Λάμπρο και τον Ράφικ. Πρέπει και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές να έχουν ευθύνη για το σκοράρισμά, ιδιαίτερα οι μέσοι όπως οι Νικολάου και Μάκος».

Σχετικά με τον τραυματισμό του Ντάριο Φερνάντεζ είπε: «Δεν γνωρίζω ακόμα πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Φερνάντες, σήμερα θα ξέρω αν μπορώ να τον υπολογίσω. Για τους Τζιμπούρ και Ντιαβαρά θέλω να ελπίζω ότι σήμερα θα προπονηθούν κανονικά. Είναι λογικό να «βγαίνουν» κάποιοι μυϊκοί τραυματισμοί σε αυτή τη φάση του Πρωταθλήματος, ειδικά στους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στους περισσότερους αγώνες για 90 λεπτά. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι Πλασκόννι, Μπερτέ και Τζαβέλας θα μείνουν στην Αθήνα».

Τέλος για το παιχνίδι με τον Ηρακλή και το πώς περιμένει την ομάδα του Άνχελ Πεντράθα, ο Λίνεν είπε: «Δεν γνωρίζω με τι σύστημα θα αγωνιστεί ο Ηρακλής. Στους τελευταίους αγώνες παρουσιάζεται με αλλαγές. Στον αγώνα με την Ξάνθη, αγωνίστηκε ως κεντρικός επιθετικός ο Ααρόν με σύστημα 4-2-3-1 που όμως κάποιες φορές υπήρχαν τρεις αμυντικοί μέσοι. Σε αντίθετη περίπτωση, στον παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Ηρακλής αγωνίστηκε με δύο επιθετικούς, τους Γιάντση και Ααρόν. Στις στημένες φάσεις, οι κεντρικοί αμυντικοί του Ηρακλή Κατσιαμπής και Μαλαγκένιο είναι πολύ επικίνδυνοι. Ο Ηρακλής διαθέτει ποδοσφαιριστές με καλή φυσική κατάσταση, έμπειρους αλλά και νέους με καλή τεχνική κατάρτιση όπως οι Μάρκες (που είναι τραυματίας), Γκαρσία, Ααρόν, Φονσέκα και Γιάντσης».

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Από τον Πανιώνιο στο... ξενοδοχείο

Στις ημέρες δόξας ως ποδοσφαιριστής ο Μάρκο Γκαμπιαντίνι αποτελούσε τον τρόμο για κάθε αντίπαλο αμυντικό. Ο Άγγλος άσος, ο οποίος πέρασε και από τον Πανιώνιο το 1997 σημειώνοντας τέσσερα γκολ σε 11 συμμετοχές του με τους "κυανέρυθρούς" εδώ και λίγα χρόνια έχει ξεκινήσει μία νέα καριέρα. Αυτή του ξενοδόχου.

"Ήμουν τυχερός ως ποδοσφαιριστής καθώς δεν είχα σοβαρούς τραυματισμούς. Το μεγαλύτερο διάστημα που απουσίασα ήταν πέντε εβδομάδες. Έτσι όταν τερμάτισα την καριέρα μου ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό στη ζωή μου. Το ξενοδοχείο ήταν μία ιδέα που είχα με τη σύζυγο μου και το διευθύνουμε εδώ και 4,5 χρόνια. Διαθέτει πλέον 13 δωμάτια, είναι μία δύσκολη δουλεία και φυσικά δεν έχει λάμψη.

Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για την ανακαίνιση του και υπάρχουν μέρες που δουλεύουμε 18 ώρες για να ανταποκριθούμε. Πολλοί πιστεύουν πως οι ποδοσφαιριστές έχουν τεράστια ποσά σε κατάθεσεις όμως αυτό δεν ισχύει για εκείνους που αγωνίζονταν σε μικρότερες κατηγορίες όπως εγώ" τόνισε αρχικά ο 40χρονος Γκαμπιαντίνι, ο οποίος τερμάτισε την καριέρα του έπειτα το 2003 έπειτα από 18 χρόνια καριέρας.

Ο Γκαμπιαντίνι αγωνίστηκε σε 12 διαφορετικούς συλλόγους κερδίζοντας από τις μεταγραφές του περίπου 4,5 εκ. ευρώ. Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησε με τη φανέλα της Σάντερλαντ (1987-91) σκοράροντας 74 γκολ αλλά και με την Ντέρμπι (1992-97) σημειώνοντας 50 τέρματα.

Στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να στεριώσει παρά τις καλές του εμφανίσεις λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή ο Πανιώνιος.

"Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Γιορκ έτσι ένιωθα ξεχωριστά για αυτή την πόλη. Μάλιστα κέρδισε την πρώτη θέση της πιο τουριστικής πόλης της Ευρώπης την περασμένη σεζόν. Δεν υπάρχει αμφιβολία οι τουριστικές επιχειρήσεις ευδοκιμούν εδώ".

Ο άλλοτε άσος των γηπέδων αναφέρθηκε και στους στριφνούς πελάτες που επισκέπτονται το ξενοδοχείο. "Θα έλεγα πως η συμπεριφορά του 99,9% των πελατών δεν είναι επιθετική.Μερικοί απλά όταν πίνουν την τοπική μπύρα παραφέρονται. Σε αυτή την περίπτωση στέλνω τη σύζυγο μου να μιλήσει μαζί τους καθώς είναι πιο άγρια από μένα".


Πηγή: www.sport24.gr

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Ηττα για τα κορίτσια του βόλεϊ

Την ήττα με 3-12 σετ γνώρισε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ, εκτός έδρας, από τον Πανελλήνιο. Τα σετ ήταν (18-25, 25-19, 25-20, 25-23)

Βαθμολογία (σε 20 αγώνες)

1.Παναθηναϊκός 59 (60-7)
2.Ολυμπιακός 50 (54-14)
3.Μαρκόπουλο 48 (51-16)
4.Ηρακλής Κηφισιάς 47 (50-18)
5.Πανελλήνιος 27 (31-42)
6.Άρης 24 (30-42)
7.Ηρακλής 24 (34-47)
8.Πανιώνιος 22 (28-44)
9.Ίωνες 18 (26-50)
10.ΑΕΚ 17 (23-48)
11.Κτησιφών 14 (27-53)
12.Επίκουρος 13 (20-52)

Η ετήσια γιορτή του τμήματος στίβου

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008 και ώρα 19:00, στο κλειστό γυμναστήριο του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή του τμήματος στίβου, του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. Θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας του τμήματος και βράβευση των αθλητών των ακαδημιών.

"Κυανέρυθροι" διεθνείς

Η ΠΑΕ Πανιώνιος έλαβε κλήσεις για τους παρακάτω ποδοσφαιριστές από τις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες των χωρών τους.
Ράφικ Τζιμπούρ (Εθνική Αλγερίας) Αλγερία-Κονγκό 26 Μαρτίου (Παρίσι)
Πάβελ Πλασκόννι (Εθνική Λευκορωσίας) Λευκορωσία-Τουρκία 26 Μαρτίου
Μπένναρντ Κουμορτζί (Εθνική Γκάνας) Γκάνα-Μεξικό 26 Μαρτίου (Γήπεδο Φούλαμ, Λονδίνο)

Το "κυανέρυθρο" σκακιστικό blog

Το νέο μπλογκ για το σκακιστκό τμήμα του Πανιώνιου και όχι μόνο, άνοιξε και σας περιμένει να το γνωρίσετε. Θα το βρείτε στη διεύθυνση http://panionioschess.blogspot.com/ Λίγα λόγια παρακάτω για το σκακιστικό τμήμα του Ιστορικού, που θα βρείτε και στο μπλογκ. Καλή συνέχεια στη πολύ καλή προσπάθεια που ξεκινήσατε!

Το σκακιστικό τμήμα στεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης Κοραή 20 (δίπλα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Πανιωνίου). Θεωρώ υποχρέωση μου να ξεκινήσω την παρουσίαση μας με τον κ. Χρήστο Στούμπο ψυχή και σημαντικότερο στέλεχος του τμήματος, άλλωστε τα παιδιά του ο Κωστής και η Ελένη αποτελούν τον κορμό της ομάδας μας. Το έμψυχο δυναμικό μας αποτελείται από αθλητές νεαρής ηλικίας (ο γιάννης φέτος ανέβασε τον μέσο όρο!) γεγονός που αποτελεί γενικότερη φιλοσοφία μας και εντάσεται στο συνολικό περιβάλλον μας ως σκακιστικό τμήμα.

Σε αυτό το πλαίσιο προπονητές των ακαδημιών είναι οι αθλητές μας, Νίκος Κελαιδίτης στις μικρές ηλικίες, και ο Σταύρος Πανταζόπουλος στο αμέσως επόμενο επίπεδο ενώ την αγωνιστική ομάδα προπονεί ο Γιάννης Νικολαίδης. Ως τμήμα ενός πολύ μεγάλου αθλητικού συλλόγου υπάρχει πιθανόν η γενικότερη εντύπωση ότι διατίθενται χιλιάδες ευρώ, όμως εμείς έχουμε επιλέξει από την πρώτη στιγμή να αποφύγουμε κάθε υπερβολή που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Το Σκάκι είναι στη καρδιά και στη φύση του καθαρά ερασιτεχνικό αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να είμαστε φιλόδοξοι και να θέτουμε κάθε χρόνο νέους στόχους. Μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει να λειτουργούμε ανταγωνιστικές ακαδημίες, κάτι που αποτελεί ένα εξαιρετικά δύσκολο, επίμονο, και με τεράστια υπομονή έργο. Πρόσφατα άλλωστε πέντε αθλητές μας πήραν την πρόκριση για τα τελικά του Πανεληνίου Σχολικού Πρωτ/τος, ενώ οι ομάδες μας κάτω των 16&12 είχαν φέτος εξαιρετική πορεία στο Κύπελλο Αττικής. Σε θέματα μεταγραφών είμαστε ανοικτοί αρκεί να κινούνται και αυτές μέσα στην γενικότερη αγωνιστική μας αντίληψη. Στον καθαρά αγωνιστικό χώρο το 2007 πετύχαμε την παραμονή μας στην πρώτη συμμετοχή μας στην Β΄Εθνική (παρά το κακό ξεκίνημα) ενώ φέτος έχουμε θέσει τον πήχη ψηλότερα αλλά αυτό μένει να φανεί από την εξέλιξη του Πρωταθλήματος. Στο έμψυχο δυναμικό μας έχουμε ήδη εντάξει τους νεαρούς κοινοτικούς αθλητές Constantin Lupulescu GM, Nikolov Momchil IM.
Ωστόσο μεγάλο "στοίχημα" είναι η στέγαση μας σε έναν χώρο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του Πανιωνίου.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 0-0


Ισόπαλος χωρίς τέρματα αναδείχθηκε ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ στο ματς με τον ΠΑΟΚ για την 24η αγωνιστική. Η ομάδα είχε καλή απόδοση, αλλά δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα. Επόμενος αντίπαλος ο Ηρακλής στο Καυτατζόγλειο.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Ντιαβαρά, Σκούφαλης (84' Γουνδουλάκης), Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος, Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Φερνάντεζ, Νικολάου, Χετεμάι (72' Μανιάτης), Χούτος (84' Καπετάνος).

Ο Εβαλντ Λίνεν δήλωσε: «Πιστεύω ότι πρέπει να δεχθούμε την ισοπαλία, παρ’ όλο θέλαμε τη νίκη σ’ αυτό το ματς. Αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε ειδικά στα 15 λεπτά των δυο ημιχρόνων, όπου μπήκαμε δυνατά, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι μια δυνατή ομάδα, που μάζεψε 26 βαθμούς στην έδρα του. Αλλά χάσανε πολλά ματς εκτός έδρας και ο ΠΑΟΚ είχε σήμερα (σ.σ. χθες) μια τελευταία ευκαιρία να βρίσκεται στη πρώτη πεντάδα και τα κατάφερε να μείνει κοντά. Επαιξε μόνο με έναν επιθετικό, όχι με δυο ως συνήθως και είχαν έναν παίκτη παραπάνω στο κέντρο. Αυτό τους έκανε πολύ δυνατούς. Είχαμε ευκαιρίες, αλλά αν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να νικήσεις. Δεν υπήρχαν πολλοί χώροι για μας. Αν βάζαμε κάποιο γκολ ίσως ανοιγόντουσαν. Στο τέλος κινδυνεύσαμε να χάσουμε το ματς, όμως ο Ντάριο Κρέσιτς αντέδρασε σωστά. Είναι θετικό που δεν δεχθήκαμε κάποιο γκολ και διατηρήσαμε την βαθμολογική απόσταση από τον ΠΑΟΚ».

Νίκη και στη Θεσσαλονίκη

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ νίκησε και τον Μέγα Αλέξανδρο, εκτός έδρας, με 61-73 και συνεχίζει την προσπάθεια για να διατηρήσει τα σκήπττρα. Τα δεκάλεπτα: 14-20, 27-29, 38-50, 61-73
Πανιώνιος (Κορωναίος): Σταυρακάκη 12(3), Δελή 10(2), Βασιλείου, Θορν 28(5), Παναγιωτοπούλου, Χαλιβέρα 3, Σαμορούκοβα 6, Κουίναν 12(2), Γιαννακοπούλου 2.
Βαθμολογία: Εσπερίδες 38, Πανιώνιος 37, Αθηναϊκός – Άρης Χολαργού 35, Απόλλωνας Πτολεμαϊδας 34, Παναθηναϊκός 33, Καστοριά 32, Σπόρτιγκ – Μέγας Αλέξανδρος 31, Siemens – Παγχιακός 30, Αστέρας Εξαρχείων 28, Ηρακλής 24, Αίας Ευόσμου 23.

Ξέσπασμα και θρίαμβος

Το ξέσπασμα που χρειαζόταν για να βελτιώσει την ψυχολογία της ομάδας έκαναν οι παίκτες του Πανιώνιος On Telecoms που με... συνοπτικές διαδικασίες διέλυσαν με 89-60 την ΑΕΛ 1964 ΓΣ στο Ελληνικό αποδίδοντας πολύ καλό μπάσετ και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης. Με όπλο την καλά διαβασμένη άμυνα πάνω στα αστέρια της ΑΕΛ αλλά και την επιθετική πολυφωνία οι κυανέρυθροι μετέτρεψαν τον αγώνα σε τυπική διαδικασία φτάνωντας εύκολα στη νίκη προσφέροντας παράλληλα και θέαμα.

Το φιλμ του αγώνα

Οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς έδειξαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης της προθέσεις τους να "καθαρίσουν" τον αγώνα και προηγήθηκαν με 9-0 και 12-3 με όπλα τους Νιούλεϊ και Καλαμπόκη στην επίθεση. Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου και με τον Τσέρανιτς κατάφερε να μειώσει σε 18-14. Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, δε, οι φιλοξενούμενοι με τους Τσέρανιτς και Παπανικολόπουλο κατάφεραν να ισοφαρίσουν 26-26 στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης.

Σε εκείνο το σημείο όμως ήρθε το ξέσπασμα των παικτών του Πανιώνιος On Telecoms. Με τον Λόνι Μπάξτερ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, οι κυανέρυθροι έτρεξαν ένα σερί 18-5 και αφού έκλεισαν το ημίχρονο στο 40-31, ξέφυγαν με 44-31 στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Από εκεί και πέρα με τους παίκτες της ομάδας του Μάρκοβιτς σοβαρούς σε άμυνα και επίθεση να επιβάλουν πλήρως τον ρυθμό τους, στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα, ο Πανιώνιος On Telecoms.

Με τους Γιαννούλη, Σάκοτα, Τσάπιν να μπαίνουν στον χορό των σκόρερ και με συνεχείς πολύ καλές άμυνες η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει λεπτό με το λεπτό. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Πανιώνιο On Telecoms να προηγείται με 59-45 και στην τέταρτη περίοδο η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 30 πόντους με τους παίκτες της ομάδας να προσφέρουν πλούσιο θέαμα με καρφώματα, όμορφες ασίστ και ομαδικό παιχνίδι για να λήξει τελικά το ματς με 89-60.

Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Τανατζής, Ψαριανός

Δεκάλεπτα: 18-14, 40-31, 59-45, 89-60

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS: Ξανθόπουλος 6, Τσάπιν 7 (2), Ζορόσκι 7 (1), Γιάνκοβιτς 2, Σάκοτα 11 (2), Αγγελόπουλος 2, Καλαμπόκης 13, Νιούλεί 14, καβαλιάουσκας 2, Μπάξτερ 15, Κένταλ 2, Γιαννούλης 8

Οι δηλώσεις του Νέναντ Μάρκοβιτς

Ο προπονητής του Πανιώνιος On Telecoms Νέναντ Μάρκοβιτς δήλωσε: "Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για τον αγώνα κυρίως στον ψυχολογικό τομέα αφού οι παίκτες ήταν πεσμένοι μετά τις ήττες με Βαλένθια και Αρη. Παίξαμε σοβαρά και στα 40 λεπτά του αγώνα και γι'αυτό νικήσαμε τόσο εύκολα. Σεβαστήκαμε τον αντίπαλο όπους κάνουμε κόντρα σε κάθε ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα όπως σήμερα όπου όλοι όσοι πάτησαν το πόδι τους στο παρκέ προσέφεραν τον καλύτερό τους εαυτό".

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Χορός αντάξιος των "Πανθήρων"


ΠΕΤΡΕΣ, ΧΙΟΝΙΑ ΚΡΥΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ
25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΘΗΡΕΣ
ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Το Σάββατο στις 4.30 στο Ελληνικό!

Ο αγώνας μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ με την ΑΕΛ διεξάγεται το Σάββατο, στο γήπεδο του Ελληνικού στις 4.30 το απόγευμα. Ολοι στο Ελληνικό και μετά στη Νέα Σμύρνη για νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Εισιτήρια για Πανιώνιος - ΠΑΟΚ

Τα εισιτήρια του αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ έχουν τεθεί σε κυκλοφορία και οι φίλαθλοι του Πανιωνίου μπορούν να τα προμηθεύονται από το Members’ Club του Γηπέδου της Νέας Σμύρνης.

Θύρα Κόστος

Θύρα 2 10

Θύρα 3 10

Θύρα 4 25

Θύρα 5-6 35

Θύρα 7 25


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει παραλάβει 400 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων της. Με απόφαση της αστυνομίας και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την ημέρα του αγώνα ΔΕΝ θα λειτουργήσει εκδοτήριο στη θύρα 1, όπου θα φιλοξενηθούν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Παρακαλούνται οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που δεν είναι κάτοχοι εισιτηρίου του αγώνα για τη θύρα 1, να μην προσεγγίσουν το Γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Συνέντευξη Τύπου Εβαλντ Λίνεν

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην παρουσιάζεται ισχυρός μακριά από την έδρα του, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να απασχολεί τον Έβαλντ Λίνεν ο οποίος ενόψει του αγώνα του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη, χαρακτήρισε τον "δικέφαλο του Βορρά" ως μία πολύ δυνατή ομάδα και ζήτησε από τους παίκτες του μεγάλη προσοχή στον αντίπαλο τους, προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο Γερμανός τεχνικός δεν θέλησε να σταθεί στις κακές εκτός έδρας επιδόσεις των "ασπρόμαυρων" και επεσήμανε ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες με ποιότητα που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. "Ο ΠΑΟΚ είναι μία δυνατή ομάδα. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει και ενώ στην έδρα του είναι δυνατός, εκτός δεν έχει καλά αποτελέσματα. Πήρε καλούς παίκτες τον Ιανουάριο, όπως ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο που είναι έμπειρος, τον Βερόν και τον Γκάβραντσιτς", ανέφερε αρχικά ο προπονητής του Πανιωνίου και συμπλήρωσε:

"Συνήθως παίζει με την ίδια ομάδα. Είναι ένα σταθερό γκρουπ με έμπειρους παίκτες από όλο τον κόσμο Είναι επικίνδυνη ομάδα που αν δεν προσεχθεί μπορεί να κάνει τη ζημιά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να δείξουμε σεβασμό στην ποιότητα αυτής της ομάδας".

"Ακόμη στη στιγμή της αλήθειας"

Ο Έβαλντ Λίνεν είχε δηλώσει πριν τον αγώνα με την Ξάνθη, ότι το παιχνίδι με τους ακρίτες αλλά και αυτό που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ, ήταν η στιγμή της αλήθειας για τον Πανιώνιο και το κατά πόσο μπορεί να φτάσει τα πλέι οφ. Ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο ισχύει ακόμη καθώς όλα μπορούν να αλλάξουν στη βαθμολογία έως το τέλος και είναι πολλές οι ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο.

"Είμαστε ακόμη στη στιγμή της αλήθειας. Αν χάναμε στην Ξάνθη θα είχαμε μείνει πίσω. Ήταν καθοριστικό που νικήσαμε αλλά δεν αποτελεί εγγύηση.Υπάρχουν ένα γκρουπ ομάδων, όπως ο Αστέρας Τρίπολης, η Ξάνθη, η Λάρισα ο ΠΑΟΚ που είναι κοντά.Είναι ίδια η κατάσταση. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες καθώς θα δείξουν να μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας".

"Δεν παίξαμε με αντεπιθέσεις"

Σχετικά με το σχήμα που παρέταξε στην Ξάνθη και αν αγωνίστηκε ο Πανιώνιος με αντεπιθέσεις, είπε:"Ακολουθήσαμε την ίδια τακτική και με την Ξάνθη.Με δύο επιθετικογενείς παίκτες στις πτέρυγες, τους Σκούφαλη και Φερνάντεζ και στην επίθεση τους Χούτο και Τζιμπούρ.

Δεν συμφωνώ ότι παίξαμε με αντεπιθέσεις.Ήμασταν επιτυχημένοι αλλά σταθήκαμε και λίγο τυχεροί γιατί η Ξάνθη είχε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ανεξάρτητα με το αν το γκολ ήταν οφσάιντ. Ο Χετεμάι αγωνίστηκε σε άλλη θέση. Είναι πιθανόν να παίξουμε με την ίδια ομάδα και με τον ΠΑΟΚ".

"Δυσάρεστη στιγμή με Λουρένσο"

Αναφορικά με τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο Έβαλντ Λίνεν στάθηκε στην νέα ατυχία που είχε ο Λούις Λουρένσο, ο οποίος υπέστη υποτροπή και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να επιστρέψει.

"Ήταν μία δυσάρεστη στιγμή. Ήμασταν όλοι χαρούμενοι που είχε επιστρέψει. Δεν θέλαμε να το πιστέψουμε.Κάτι πρέπει πήγε λάθος στην προηγούμενη επέμβαση. Τώρα του τοποθετήθηκε τεχνητό μόσχευμα και θα επιστρέψει τη νέα περίοδο.Είναι ένα χρόνο έξω και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Ήταν μία θλιβερή στιγμή".

Από κει και πέρα εκτός πλάνων για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ παραμένουν οι τραυματίες Μπερτέ και Πλασκόνι. Αντίθετα ο Κουμορτζί ξεκίνησε προπονήσεις όπως και ο Κουμπαρούλης από την προηγούμενη εβδομάδα ενώ επιστρέφει και ο Μανιάτης από τιμωρία.

Εξάλλου ο Λάμπρος Χούτος που είχε ένα τραυματισμό στην προπόνηση της Τετάρτης, φαίνεται ότι δεν πρόκειται για κάτι σημαντικό που θα του στερήσει τη συμμετοχή από την αναμέτρηση με τον "δικέφαλο του Βορρά".


ΠΗΓΗ: www.sport24.gr

Θαύμα!!

Χτες πραγματοποιήθηκε η Ετήσια γιορτή του Συλλόγου σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Η γιορτή διεξήχθη με την παρουσία του Αγίου Τσακίρη ο οποίος έφερε το Άγιο Φως (έστω και λίγο αργά) και ξεκίνησε η εκδήλωση. Το γεγονός μπορεί να εκληφθεί ως θαύμα.
Την ερχόμενη Δευτέρα η ΠΑΕ Πανιώνιος θα ανακοινώσει τις ώρες που οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου.
Δείτε την εικόνα του Αγίου Τσακίρη σε μεγαλύτερη ανάλυση

Τσακίρης: «Ελπίζουμε για το νέο γήπεδο»

Με την ελπίδα πως την επόμενη φορά που θα γίνει ετήσια γιορτή για τον Πανιώνιο να έχει δημιουργηθεί και το νέο ιδιόκτητο γήπεδο στο Κορωπί έγινε φέτος η γιορτή της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Σε ένα πολύ καλό και άκρως οικογενειακό κλίμα ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης και αφού ευχαρίστησε όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση και συνέχισε: «Πέρυσι ζήτησα την επόμενη χρονιά να έχουμε επιτυχίες. Φέτος για πρώτη φορά είμαστε σε θέση να πανηγυρίσουμε ένα πρωτάθλημα το οποίο κατέκτησε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ. Επίσης θέλω να απευθύνω ιδιαίτερους χαιρετισμούς στα παιδιά που πλαισιώνουν τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου και είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα φέρουν και αυτά επιτυχίες στην ομάδα μας. Ελπίζω και την επόμενη χρονιά να μπορούμε να μιλάμε και για το νέο γήπεδο».

Ο Γιώργος Κουτελάκης

Ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης δεσμεύτηκε να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να δει η ομάδα του Πανιωνίου να γίνεται πράξη το όνειρό της για ένα νέο γήπεδο! Η δέσμευσή του αυτή έγινε στην διάρκεια της λαμπρής γιορτής του Πανιωνίου στην Εστία Φιλίας, στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, φίλοι της ομάδας και φυσικά όλοι οι αθλητές και οι παράγοντες του σωματείου."Όσο είναι στον Πανιώνιο ο κ. Τσακίρης που τα δίνει όλα για αυτήν την ομάδα εγώ δεσμεύομαι πως θα βοηθήσω τα μέγιστα και θα γίνει το νέο γήπεδο της ομάδας", δήλωσε ο κ. Κουτελάκης.

Ακόμα το πρόγραμμα περιελάμβανε πολλές βραβεύσεις για τα τμήματα υποδομής αλλά και επαγγελματίες αθλητές του συλλόγου. Αυτό που σίγουρα καταγράφεται στα θετικά είναι η κίνηση του Πανιωνίου να τιμήσει τον Περικλή Ιακωβάκη για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν σύσσωμα τα τμήματα του Πανιωνίου σε όλα τα αθλήματα. Επίσης παρόντες ήταν και οι Κώστας Γείτονας, Μιλένα Αποστολάκη και Βάσω Παπανδρέου από τον πολιτικό χώρο.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Επίσκεψη Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» στη προπόνηση



Τη Τετάρτη 5/3 πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης επίσκεψη του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με σκοπό να παρακολουθήσουν τη προπόνηση της ομάδας του Πανιωνίου αλλά και να ξεναγηθούν στο μουσείο και του χώρους του γηπέδου. Το σχολείο είναι ενα αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, δημιούργημα ευαισθητοποιημένων πολιτών, επιστημόνων και γονέων ατόμων με αναπηρίες και συντηρεί στις τάξεις του εξηντατρείς (63) μαθητές με νοητική στέρηση, σύνδρομο down και εξελικτικές διαταραχές.

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης, πρόσφερε λίγες ώρες χαράς στα παιδιά αυτά. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο μουσείο και τα αποδυτήρια της ομάδας, καθώς και μια σφαιρική ενημέρωση για την ιστορία του συλλόγου μας. Εν συνεχεία, οι μαθητές του ειδικού σχολείου μαζί με τους συνοδούς τους, φωτογραφήθηκαν με την ομάδα και παρακολούθησαν την πρωινή προπόνηση.

Σκοπός της Π.Α.Ε Πανιώνιος είναι να βρίσκεται δίπλα σε κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται στήριξη. Ως ένας αθλητικός σύλλογος με αυξημένο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, θα είναι πάντα αρωγός και πρωτοπόρος σε εκδηλώσεις σαν τη σημερινή.
Ευχαριστούμε θερμά τους συνοδούς των παιδιών για την αμέριστη βοήθειά τους.

Κάλεσμα Ράφικ Τζιμπούρ

"Σε αυτή την αγωνιστική καμπή του Πρωταθλήματος, , οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είμαστε κουρασμένοι. Η κούραση οφείλεται περισσότερο στα συνεχόμενα παιχνίδια που δώσαμε τον πρώτο γύρο σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις μας στο Κύπελλο UEFA.

Μέσα από το blog μου δίνεται η ευκαιρία να σας ευχαριστήσω που έχετε βρεθεί δίπλα μας, σε κάθε αγώνα του Πανιωνίου, από την αρχή του Πρωταθλήματος.

Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Έχουμε ξεχάσει ήδη ότι κάναμε την Κυριακή μια μεγάλη νίκη. Το Σάββατο θα μπούμε στο γήπεδο συγκεντρωμένοι, με μόνο στόχο να πάρουμε τη νίκη. Ξέρουμε ότι αν θέλουμε να βρεθούμε στα play-offs του Πρωταθλήματος, πρέπει να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ.

Πρέπει να αμυνθούμε σωστά, να μπούμε στην ψυχολογία του αγώνα από το πρώτο λεπτό και τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε να τις μετουσιώσουμε σε γκολ! Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλή επίθεση με γρήγορους ποδοσφαιριστές.

Χρειαζόμαστε την συμπαράσταση όλων των φιλάθλων, να βρεθούν στο πλευρό μας και να μας πιέσουν να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, εμείς την βοήθεια τους θα την ανταποδώσουμε και θα πάρουν αυτό που τους αξίζει!

Εμείς θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη, χρειαζόμαστε και εσάς, τους φιλάθλους του Ιστορικού στο πλευρό μας να ενισχύσετε τις προσπάθειες μας. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, η παρουσία του κόσμου του Πανιωνίου μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε την ανάρτηση μου".

Ράφικ Τζεμπούρ