ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 30 Μαΐου 2007

Ο Τάκης Κορωναίος προπονητής στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!Ο διάδοχος του Νίκου Μαρίνου στην τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου βρέθηκε στο πρόσωπο του Τάκη Κορωναίου. Ο πρώην παίκτης και νυν προπονητής θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της πρωταθλήτριας ομάδας της Α1 γυναικών.Το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση του Πανιωνίου. Ο Τάκης Κορωναίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο γυναικείο μπάσκετ και το φορτίο που πέφτει στις πλάτες του είναι βαρύ, καθώς πρέπει να διατηρήσει την "κυανέρυθρη" ομάδα στη κορυφή!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2007

Συνέντευξη Φανούρη Γουνδουλάκη

Ο Φανούρης Γουνδουλάκης ήταν ο MVP του φετινού Πανιωνίου. Ο 23χρονος μέσος έκανε την πιο παραγωγική του χρονιά στη μεσαία γραμμή των «κυανέρυθρων», καθώς έπαιξε τα περισσότερα (28 στα 30) παιχνίδια, αναδείχθηκε (με 8 γκολ) πρώτος σκόρερ της ομάδας, ενώ κυρίως απέδειξε ότι ήταν μια πολύτιμη μονάδα στην μηχανή του Εβαλντ Λίνεν. «Για μένα», εξηγεί ως προς την πορεία της ομάδας, «τρεις ήταν οι παράγοντες της επιτυχίας και της εξόδου στο Κύπελλο UEFA. Η διοικητική ηρεμία, οι πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής».

«Ημασταν ήρεμοι»

Κατά τον διεθνή (με όλες τις εθνικές ομάδες κάτω των 21 ετών) ποδοσφαιριστή η «διοικητική ηρεμία» συνίσταται «στο γεγονός ότι ηρεμήσαμε σαν ομάδα με το νέο μεγαλομέτοχο κ. Τσακίρη, κάτι που δεν γινόταν με τον κ. Μπέο, άλλωστε, είναι φανερό ότι είναι διαφορετικοί και σαν άνθρωποι και σαν χαρακτήρες. Ο κ. Τσακίρης έχει οριοθετημένες σχέσεις με το ποδοσφαιρικό τμήμα και δεν εμπλέκεται στην ομάδα στον βαθμό που αυτό γινόταν με τον κ. Μπέο. Απ' αυτή την άποψη είμαστε πιο ήρεμοι».

*Επίσης, ο Γουνδουλάκης ισχυρίζεται ότι «ο Πανιώνιος είχε μια πλειάδα παικτών που ήταν πολύ καλοί για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος ή τουλάχιστον καλύτεροι από ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων, όπως ο Πλετς, ο Μπερτέ, ο Τζιμπούρ, ο Λουρένσο, ο Ενσαλίβα, ο Αραβίδης, ο Τσκιτσισβίλι κι έτσι κυρίως από τον Δεκέμβριο η ομάδα πήρε τα πάνω της».

*Φυσικά, στην πορεία του Πανιωνίου εξέχουσα θέση έχει ο καθοδηγητής της ομάδας, ο Εβαλντ Λίνεν γιατί, όπως λέει ο Φανούρης, «ακόμη κι όταν η ομάδα παρ' ότι αγωνιζόταν καλά δεν μάζευε βαθμούς, δηλαδή στην αρχή του πρωταθλήματος, δεν μας άγχωνε, αλλά αντίθετα πίστευε ότι κάποια στιγμή θα έρχονταν και τα αποτελέσματα. Ο Λίνεν μας κέρδισε με τη συμπεριφορά του».

*Πέρα απ' όλα αυτά η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του γερμανού τεχνικού «έδωσε προσωπικότητα στην ομάδα, γιατί ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε πολύ πειθαρχημένος σ' όλα του τα παιχνίδια», επισημαίνει ο «κυανέρυθρος» μέσος και προσθέτει: «Ημασταν σίγουροι για τον εαυτό μας από την αρχή της χρονιάς. Ακόμη κι όταν δεν έρχονταν οι νίκες και η ομάδα δεν έπαιρνε τους βαθμούς που έπρεπε να πάρει, βλέπαμε όλοι ότι ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα».

*Ο Γουνδουλάκης παραδέχεται ότι αρχικός στόχος της ομάδας της Νέας Σμύρνης ήταν η παραμονή στην κατηγορία και πως «οι στόχοι άλλαξαν όταν αρχίσαμε και μαζεύαμε βαθμούς και απομακρυνθήκαμε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οταν γλιτώσαμε πια και μαθηματικά, κοιτάξαμε τις πιο ψηλές θέσεις και με το ίδιο καλό ποδόσφαιρο πετύχαμε αυτό που πετύχαμε».

*Είναι φανερό ότι ο Πανιώνιος εξέφρασε φέτος έναν μεγάλο αριθμό ομάδων οι οποίες στην προσπάθειά τους να διατηρηθούν στην κατηγορία εξασφάλισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, «γιατί», κατά τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, «όταν παίζεις με την πλάτη στον τοίχο αποδίδεις καλύτερα».

Ευρωπαϊκή προοπτική

*Παρά την επιτυχία στον Πανιώνιο δεν πετάνε στα σύννεφα: «Ξέρουμε», λέει ο Γουνδουλάκης, «ότι η επόμενη χρονιά θα 'ναι πιο δύσκολη από τη φετινή. Αλλωστε κι εμείς δεν θέλουμε να επαναπαυθούμε στη φετινή επιτυχία. Πρέπει και θέλουμε να έχουμε διάρκεια και στόχους».

*Στη Νέα Σμύρνη αναγνωρίζουν, επίσης, ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα: «Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Είναι άλλο η Ελλάδα και άλλο η Ευρώπη. Στην Ελλάδα επειδή ο Πανιώνιος έχει "βαριά φανέλα" μπορεί όταν αντιμετωπίζει μικρομεσαίες ομάδες να τις κερδίζει. Αυτό όμως δεν ισχύει στην Ευρώπη. Δεν λέμε και δεν θα πούμε μεγάλα λόγια για "πορείες" και διάφορα τέτοια. Θα δουλέψουμε, με τη βοήθεια του Θεού και τη δική μας προσπάθεια, όλα θα γίνουν», καταλήγει ο Φ. Γουνδουλάκης.

Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, www.enet.gr

Παρασκευή 25 Μαΐου 2007

Συλλεκτικά μπλουζάκια...

Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου μπορούν να προμηθεύονται τα συλλεκτικά μπλουζάκια της εξόδου στο Κύπελλο UEFA, καθημερινά από τα γραφεία της ΠΑΕ Πανιώνιος (10:00 πμ-18:00 μμ). Κόστος: 5 ευρώ... μόνο!

Συνέντευξη Εβαλντ Λίνεν στο ΤηλεΑστυ

Στο περιθώριο του αγώνα ο Εβαλντ Λίνεν έδωσε συνέντευξη που θα προβληθεί το Σάββατο στη εκπομπή Bet Weekend (ΤΗΛΕΑΣΤΥ) που προβάλλεται από 16.30 ως 19.30. «Είμαστε χαρούμενοι, αφού φτάσαμε στην έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μετά από σκληρή δουλειά. Είμαστε νέα ομάδα, νέο προπονητικό τιμ, νέοι παίκτες, νέα διοίκηση. Νομίζω ότι όλοί μαζί κάναμε πολύ καλή δουλειά. Δεν το περίμενα. Πάντα δουλεύω σκληρά, πιστεύω ότι όλοι μαζί πρέπει να δουλεύουμε σωστά σε όλα τα επίπεδα για να επιτύχουμε κάτι. Τότε όλα είναι πιθανά, μόνο με την δουλειά μπορείς και στο τέλος θα φανεί το αποτέλεσμα. Δεν είμαι αυτός που θα κρίνω την δουλειά μου. Είναι γελοίο να μιλάμε για μαγικό ραβδί. Κάθε προπονητής πρέπει να βρει την φόρμουλα, πρέπει να είναι αυθεντικός, όπως είναι και χρειάζεται καλή συνεργασία με τον καθένα που βρίσκεται μέσα στην ομάδα. Και να πάρεις το καλύτερο από τον καθέναν. Όλα αυτά τα κάνεις με δουλειά, με καλές ανθρώπινες σχέσεις και αυτό είναι κάτι το οποίο εκτίμησα περισσότερο σε αυτόν τον σύλλογο.

Ο Λίνεν μίλησε και για το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς ακόμα να πω κάτι για το επίπεδο. Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο.
Πάντως το ελληνικό ποδόσφαιρο βελτιώνεται συνεχώς με την ποιότητα των ομάδων, των διαιτητών και όχι να βλέπουμε τους παίκτες να «ξαπλώνουν» κάτω. Αν βελτιωθεί αυτή η κατάσταση, τότε μπορούμε να μιλάμε για καλύτερο πρωτάθλημα, γιατί έχουμε καλούς παίκτες.

Ηττα για την ομάδα της ΠΑΕ - Πρωτοφανής απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας

Ακόμα και ο Γκαίμπελς θα ζήλευε το γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Πανιώνιος. Σε μια πρωτοφανή διαστρέβλωση της αλήθειας, όχι μόνο δεν έγραψαν ότι η ομάδα των υπαλλήλων της ΠΑΕ Πανιώνιος ΗΤΤΗΘΗΚΕ στη διαδικασία των πέναλτι (προφανώς γιατί ο κύριος Κουτρούπης αστόχησε στο πέναλτι και δεν τον συμφέρει η αλήθεια...) από την ομάδα των δημοσιογράφων, αλλά αποκρύπτει ότι η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε ισόπαλη 2-2. Αν δεν ισχύει αυτό γιατί οδηγηθήκαμε στα πέναλτι; Δεν θα αναφερθούμε στους τραμπουκισμούς στην ανάπαυλα του ματς όπου οι κύριοι Τσέλιος, Λίνεν, Μάντζιος και Κουτρούπης επιτέθηκαν στον παίκτη (λέμε τώρα...) προπονητή (επίσης λέμε τώρα...) της ομάδας των δημοσιογράφων Μάκη Διόγο, όταν πήγε να εκφράσει ευπρεπώς τα παράπονά τους στον διαιτητή του αγώνα. (Εδώ αξίζουν πολλά μπράβο στον κ. Μαυρόπουλο ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους τραμπουκισμούς...). Ούτε βέβαια αναφέρεται η απαράδεκτη (εως ύποπτη...) διαιτησία. Με τέτοια σφυρίγματα ο Πανιώνιος όχι το πρωτάθλημα μπορεί να πάρει, αλλά και το... Τσάμπιοςν Λιγκ! Τώρα σχετικά με το σκορ που αναφέρει το σάιτ της ΠΑΕ (και το οποίος βέβαια είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας...) το γεγονός ότι οι παίκτες της ομάδας της ΠΑΕ πανηγύριζαν όταν η μπάλα πήγαινε άουτ, αυτό δεν σημαίνει ότι μετρούν για γκολ. Δυστυχώς η αλήθεια είναι πίκρη για τους ανθρώπους της ΠΑΕ Πανιώνιος.
ΤΟ ΜΑΤΣ
Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε ισόπαλη 2-2. Τα γκολ πέτυχαν οι Μάντζιος, Σταματόπουλος από την ομάδα της ΠΑΕ και ο Κώστας Αλεξόπουλος από την ομάδα των δημοσιογράφων, η οποία έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει τη νίκη όταν ο Μάκης Διόγος έχασε πέναλτι και μαζί την ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς. Το ματς κρίθηκε στα πέναλτι, όπου ο τερματοφύλακας των δημοσιογράφων Κλόκας απέκρουσε το πέναλτι του Κουτρούπη, ενώ ευστόχησαν οι Λίνεν, Ζαμάνης, Ζιόγκας, Δρεττάκης. Από την ομάδα των δημοσιογράφων ευστόχησαν όλοι (αφού δεν κτύπησε ο Διόγος...). Στο "πλεκτό" έστειλαν τη μπάλα οι: Φιτσαντωνάκης, Μπιτσικόκος, Κουλουμπής, Αλεξόπουλος, Βαρβαρέσος και έτσι έδωσαν τη σπουδαία νίκη στην ομάδα τους!
Με την ομάδα της ΠΑΕ αγωνίστηκαν: Φιλιππής, Χανιωτάκης, Δρετάκης, Κουζινός, Μάντζιος, Κουτρούπης, Λίνεν, Παυλόπουλος, Τσέλιος, Σταματόπουλος, Καρατζάς, Τσακίρης, Μαυρόπουλος, Ζάχος, Ζιώγκας και Κόντι.
Με την ομάδα των δημοσιογράφων αγωνίστηκαν: Κλόκας, Μπιτσικόκος, Διόγος, Σκούρτας, Αλεξόπουλος, Βαρβαρέσος, Λούπος, Φιτσαντωνάκης, Βασιλείου, Διαμαντόπουλος, Κουλουμπής, Κιντής, Κολλάρος, Κιούσης, Βασίλης, Λάκατας, Λαδόπουλος. Την ομάδα κοουτσάρησε με μαεστρία ο Αλέκος Παπαδόπουλος (στο Β' ημίχρονο...).
Φωτογραφίες από το ματς στο: http://www.pgss.gr/www/?option=pgss&task=view&id=15786&Itemid=227
Υ.Γ. ΤΑ "ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ" και το σάιτ www.daynews.gr ευχαριστούν θερμά την εταιρία αθλητικών ειδών HUMMEL για τις καταπληκτικές εμφανίσεις που έφτιαξαν ειδικά για την ομάδα των δημοσιογράφων. Ακόμη οι παίκτες της ομάδας των δημοσιογράφων ευχαριστούν θερμά τους φυσιοθεραπευτές και τον γιατρό της ΠΑΕ Πανιώνιος για την φροντίδα προ και μετά του αγώνα. Επίσης ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Μέμπερς κλαμπ του γηπέδου για το δροσερά φρούτα που μας πρόσφεραν.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

Δηλώσεις Κουμορτζί στο BBC

Το BBC σε δημοσίευμα του, για την μετεγγραφή του Κουμορτζί στον Πανιώνιο, αναφέρει πως ο παίκτης είχε προτάσεις από ΑΕΚ και Σεντ Ετιέν, ενώ προαναγγέλει την συμφωνία της Ένωσης με τον Ριβάλντο. To ότι ο Πανιώνιος έκανε, άλλη μια σπουδαία μετεγγραφή, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ο Μπερνάρ Κουμορτζί, ήταν μια από τις μεγάλες αποκαλύψεις του περσινού πρωταθλήματος και από την νέα περίοδο θα φορά την "κυανέρυθρη" φανέλα, βοηθώντας την ομάδα να κρατηθεί τουλάχιστον στο περσινό (υψηλό) επίπεδο και να φτάσει -γιατί όχι- ακόμα ψηλότερα.
Ο Γκανέζος μέσος, με δηλώσεις του φέρεται να παραδέχεται πως είχε προτάσεις τόσο από την ΑΕΚ όσο και από την Σεντ Ετιέν, τις οποίες όμως απέρριψε καθώς όπως λέει: "Δεν θα είχα χρόνο συμμετοχής σε αυτές τις ομάδες". Ο 22χρονος, φέρεται να δηλώνει, συγκεκριμένα: "Όλες οι υπόλοιπες προτάσεις από ΑΕΚ και Σεντ Ετιέν ήταν καλές, όμως δεν μπορούσαν να μου εγγυηθούν χρόνο συμμετοχής". Στην συνέχεια, ο Γκανέζος μέσος, ο οποίος βρίσκεται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του για αγώνες στην Αφρική, προαναγγέλει ακόμα την συμφωνία Ριβάλντο-ΑΕΚ, ως έναν από τους λόγους που δεν εντάχθηκε τελικώς στην δευτεραθλήτρια Ελλάδας: "Η ΑΕΚ, πρόκειται να συμφωνήσει με τον Βραζιλιάνο Ριβάλντο και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να προτιμήσουν εμένα για βασικό, καθώς παίζουμε στην ίδια θέση". Ο ίδιος, εξηγεί το ενδιαφέρον του, για την θέση βασικού, λόγω της επιθυμίας του για μόνιμη θέση στο ρόστερ της εθνικής ομάδας της χώρας του. "Θέλω να αγωνιστώ με τα χρώματα της πατρίδας μου και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κλοντ Λερουά, δεν πρόκειται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιον που κάθεται στον πάγκο του συλλόγου του. Υπάρχουν, άλλωστε, πάρα πολύ καλοί Γκανέζοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ως βασικοί σε ευρωπαϊκές ομάδες".

Πηγή: www.sport24.gr

Σκακιστική δραστηριότητα

Παρά την λήξη του Πρωταθλήματος η αγωνιστική δραστηριότητα του τμήματος δεν έχει ολοκληρωθεί. Την Κυριακή 20/5 πραγματοποιήθηκε στο Παγκράτι φιλικός αγώνας μεταξύ των ακαδημιών των δύο Συλλόγων και συγκεκριμένα με παιδιά μέχρι την ηλικία των 12 ετών. Πιθανότατα σε δύο εβδομάδες θα δοθεί στην έδρας μας και ο αγώνας ρεβάνς. Παράλληλα αυτό το διάστημα διεξάγεται το εσωτερικό τουρνουά των ακαδημιών μας που αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Απρόσμενη ήττα στο πόλο

Την ήττα με 14-13 (στα πέναλτι...), στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, γνώρισε η ομάδα πόλο του Πανιωνίου από την Βουλιαγμένη, χάνοντας έτσι το πλεονέκτημα της έδρας για την πρώτη φάση των πλέι-οφ της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών. Η "κυανέρυθρη" ομάδα έχει την ευκαιρία την Παρασκευή (25/5) στο Λαιμό να ισοφαρίσει και να παίξει σε τρίτο ματς την πρόκριση για την τετράδα, όπου το νικητή του ζευγαριού περιμένει ο Εθνικός. Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-3, 2-2, 0-3. Τα τρίλεπτα της παράτασης: 0-0, 1-1. Στα πέναλτι: 4-5. Τα γκολ (στον κανονικό αγώνα και την παράταση): ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Αναστασιάδης 2, Γκέργκελι 2, Μουρίκης 2, Μιράλης, Τσόκας, Μπέιλι.

Πάνοπλοι κόντρα στον ΠΑΟ


Mε τον Παναγιώτη Καυκή να δίνει το παρόν και στην προπόνηση της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Πανιώνιος Forthnet ενόψει του 2ου ημιτελικού των πλέι-οφ με αντίπαλο τον Παναθηναικό απόψε Πέμπτη στις 19.00 στο γήπεδο του Ελληνικού.
Ο πλέι-μέικερ των κυανέρυθρων ο οποίος δεν αγωνίσθηκε λόγω τραυματισμού στον πρώτο ημιτελικό την περασμένη Κυριακή, έβγαλε όλο το πρόγραμμα προπόνησης και υπολογίζεται κανονικά από τον προπονητή της ομάδας Λούκα Παβίτσεβιτς. Μοναδικός απών από την αναμέτρηση θα είναι ο τραυματίας Δημήτρης Μαυροειδής. Οσον αφορά στους Αγγελόπουλο και Βασιλόπουλο που αντιμετώπισαν διάφορα μικροπροβλήματα τραυματισμών αναμένεται επίσης να είναι πανέτοιμοι για τον αγώνα με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Θυμίζουμε ότι πριν την έναρξη της αναμέτρησης θα γίνει βράβευση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανιώνιου για την 5η θέση στο πρωτάθλημα της Σουπερλίγκα και την εξασφάλιση της συμμετοχής της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης σεζόν καθώς και της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του συλλόγου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας στην Α1 γυναικών.

Ολη η πετυχημένη χρονιά σε μια μπλούζα!

Το Φόρουμ των οπαδών του Πανιωνίου διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση του τμήματος Βόλεϊ Ανδρών και κληρώνει μια συλλεκτική μπλούζα με τις υπογραφές όλων των αθλητών και αθλητριών μας που πρωταγωνίστησαν στις επιτυχίες της φετινής χρονιάς. ΑΞΙΑ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ 5 ΕΥΡΩ!
ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΠΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.
www.panionios.net

Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

Οι μάσκες έπεσαν κύριοι της ΠΑΕ...

Οι μάσκες έπεσαν. Οι κατ’ ευφημισμόν εξυγιαντές του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, οι δήθεν υποστηρικτές της ελεύθερης μετακίνησης των φιλάθλων, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Η δημιουργία κλίματος έντασης τις παραμονές ενός φιλικού παιχνιδιού, αποδεικνύει προφανώς τον πανικό που κατέβαλε τους συντάκτες της συγκεκριμένης ανακοίνωσης. Τους ίδιους, δηλαδή, ανθρώπους που αφού δεν κατόρθωσαν να αναβάλουν για πολλοστή φορά το παιχνίδι (όπως έκαναν κατ’ επανάληψη με δικαιολογίες τους τύπου «πότε ο Γιάννης δεν μπορεί κλπ, κλπ»), προσπαθούν πλέον να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα.
Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που αποφάσισαν να βαδίσουν. Όπως και δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τις αστειότητες της τελευταίας παραγράφου της ανακοίνωσης. Τους καθιστούμε, όμως, αποκλειστικούς υπεύθυνους, σε περίπτωση που πειραχτεί έστω και μια τρίχα από τα μαλλιά των μελών της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ομάδας των ρεπόρτερ του Πανιωνίου.
Και, φυσικά, δεν χρειάζεται να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι μοναδικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό εντός και εκτός γηπέδου και όχι να επιδοθούμε σε χαρτοπόλεμο που κάποιοι άλλοι δείχνουν να υπεραγαπούν.

ΜΙΧΑΛΗΣ Κ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόκληση από την... ΠΑΕ Πανιώνιος

Την Παρασκευή στη μια το μεσημέρι οι ρεπόρτερς που (με χιόνια και κρύα, ζέστες και καύσωνες...) "καλύπτουν" τα δρώμενα στην "κυανέρυθρη" ομάδα, θα αντιμετωπίσουν σε... ποδοσφαιρικό αγώνα τους εργαζόμενους (πλην ποδοσφαιριστών...) στην ΠΑΕ της Νέας Σμύρνης. Το έγκυρο www.daynews.gr αναφέρει στο σχετικό ρεπορταζ: "Η σεζόν τελειώνει για τον Πανιώνιο, το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι ορίστηκε για την η Παρασκευή και ώρα... 13:00 μμ, (ντάλα μεσημέρι δηλαδή, με σοβαρούς κινδύνους έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία).Αντίπαλες δυο ομάδες που σφίζουν από ταλέντο και εμπειρίες.Από τη μια παίκτες που αγωνίζονται καθημερινά στην ΠΑΕ Πανιώνιος (πλην των ποδοσφαιριστών) και απ' την άλλη οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Πανιωνίου στα ΜΜΕ.Λόγω του αποψινού τελικού τουτ Champions League, ελάχιστοι ασχολούνται με τον τελικό της Παρασκευής, που αναμένεται να προσφέρει πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις στους θεατές.Θα υπάρχει παρατηρητής διαιτησίας από την ΟΥΕΦΑ (θα παραμείνει στην Αθήνα, μετά τον αποψινό τελικό), αλλά και εκπρόσωποι των ΜΑΤ στα αποδυτήρια, καθώς, λόγω της έντασης που είναι σίγουρο ότι θα προκληθεί, αναμένονται επεισόδια στα αποδυτήρια...΄".

Και ενώ η ομάδα των ρεπόρτερ προετοιμάζεται χωρίς προκλήσεις και βαρύγδουπες δηλώσεις από τη πλευρά της ΠΑΕ Πανιώνιος οι προκλήσεις δίνουν και παίρουν. Πρώτα και κύρια με μια απόφαση που δεν έχει προηγούμενο ανακοινώθηκε ότι δεν θα ανοίξει θύρα για τους φιλάθλους της ομάδας των ρεπόρτερ, παρά το γεγονός ότι στον Α' γύρο υπήρχε άνοικτή θύρα για τους φιλάθλους της ομάδας των εργαζόμενων της ΠΑΕ. Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που θυμίζει... ΑΕΚ! Τέλος πάντων!


Αλλη μια πρόκληση είναι ότι οι αντίπαλοι διαδίυον φήμες ότι η ομάδα των ρεπόρτερς του Πανιωνίου έχει συμπληρώσει ενδεκάδα προπονητών χωρίς όμως να έχει συμπληρώσει ενδεκάδα ποδοσφαιριστών. Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που έχουν στην 11άδα τους πέντε προπονητές.


Τα "Κυανέρυθρα Νέα" σεβόμενα την δεοντολογία δημοσιεύουν το ρεπορτάζ από το... αντίπαλο σταρτόπεδο. Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας του Πανιωνίου.Ο προπονητής της ομάδας κ. Γιώργος Δέδες είδε όλους τους ποδοσφαιριστές να ολοκληρώνουν την σημερινή προπόνηση χωρίς κάποιο πρόβλημα. Την πιθανή ενδεκάδα του Πανιωνίου αποτελούν οι: Φιλιππής, Χανιωτάκης, Δρετάκης, Κουζινός, Κουτρούπης, Λίνεν, Παυλόπουλος, Τσέλιος, Σταματόπουλος, Καρατζάς, Τσακίρης. Ακόμα στην διάθεση του κ. Δέδε είναι και οι Μαυρόπουλος, Ζάχος, Ζιώγκας και Κόντι.


Εισιτήρια αγώνα...Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους της ομάδας του Πανιωνίου από την θύρα 5-6. Για τους μεμονωμένους φιλάθλους της ομάδας των ρεπόρτερς του Πανιωνίου δεν θα λειτουργήσει ξεχωριστή κερκίδα.


ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 19 ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ


ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ), ΜΠΙΤΣΙΚΟΚΟΣ («ΠΡΑΣΙΝΗ»), ΔΙΟΓΟΣ (ΝΤΕΡΜΠΙ), ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ (DAYNEWS), ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ (SPORTDAY), ΛΟΥΠΟΣ (ΩΡΑ), ΦΙΤΣΑΝΤΩΝΑΚΗΣ (ΓΚΟΛ), ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ (SUPERSPORT), ΛΑΚΑΤΑΣ (SPORTNET), ΚΟΛΛΑΡΟΣ (ΦΙΛΑΘΛΟΣ), ΚΙΟΥΣΗΣ (ΓΚΟΛ), ΚΙΝΤΗΣ (SPORT24), ΔΑΓΡΕΣ (ΓΑΤΑ), ΣΦΑΚΑΚΗΣ (ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΦΑ), ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (SPORTIME) ΣΚΟΥΡΤΑΣ (ΦΩΣ), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ), ΓΚΟΓΚΟΥΛΗΣ (SPORT-FM), ΚΟΥΡΙΔΑΚΟΣ (MEGA).

Τρίτη 22 Μαΐου 2007

Δηλώσεις Κουμορτζί

Η ΠΑΕ Πανιώνιος, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την απόκτηση του Μπενάρντ Κουμορτζί από την ΠΑΕ Αιγάλεω με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο με την ΠΑΕ Πανιώνιος να διατηρεί το μονομερές δικαίωμα αγοράς του ποδοσφαιριστή το ερχόμενο καλοκαίρι, του 2008.
Σε δηλώσεις του στο http://www.panionios.gr/ ο Μπενάρντ δήλωσε: « Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στον Πανιώνιο. Ανυπομονώ να δουλέψω με τον Έβαλντ Λίνεν και να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, η δουλειά μου είναι να «μιλάω» στο γήπεδο. Θέλω μόνο να πω στους φιλάθλους του Πανιωνίου  που με είχαν εντυπωσιάσει στον αγώνα Αιγάλεω- Πανιώνιος με την παρουσία τους, να μην σταματήσουν να υποστηρίζουν την ομάδα».
Υ.Γ. Κόντρα στην μόδα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει την απόκτηση του Μπενάρντ Κουμορτζί αφού ΠΡΩΤΑ έχει συμφωνήσει και ΠΛΗΡΩΣΕΙ την ΠΑΕ Αιγάλεω.

"Κυανέρυθρος" ο Μπερνάντ Κουμορτζί

Καλώς ήρθες Μπερνάντ...

Αισιόδοξος ο Κένεντι Ουίνστον

Την αισιοδοξία του, ότι ο Πανιώνιος μπορεί να ισοφαρίσει την ημιτελική σειρά των πλέι οφ, εναντίον του Παναθηναϊκού, εξέφρασε ο Κένεντι Ουίνστον, δύο μέρες πριν το παιχνίδι του Ελληνικού.
"Παίξαμε πολύ καλά ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Ηταν ένα κλειστό ματς, περισσότερο από όσο περίμενε ο περισσότερος κόσμος κι αυτό αποδεικνύει ότι έχουμε ελπίδες.
Κανείς δεν ήταν απογοητευμένος μετά το πρώτο παιχνίδι γιατί όλοι γνωρίζουν ότι χτυπήσαμε το ματς. Τώρα κοιτάμε την αναμέτρηση της Πέμπτης" τόνισε ο Κένεντι Ούινστον στο επίσημο site της FIBA Europe.
"Έχουμε την αυτοπεποίθηsη και ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Ο Παναθηναϊκός δεν ανίκητος. Ειδικά αν εμείς παίξουμε όπως ξέρουμε" πρόσθεσε ο Αμερικανός άσος.
"Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε την Πέμπτη γιατί δεν θέλουμε να βρεθούμε στο 0-2 και να κοιτάξουμε τον αποκλεισμό κατάματα" υπογράμμισε.
Για να καταλήξει: "Αν κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και πάμε στον Παναθηναϊκό θα είναι σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία. Θα ήταν η κορυφαία στιγή της σεζόν και μια από τις ιστορικές του συλλόγου. Όλα έιναι πιθανά και μπορούν να συμβούν, απλά εξαρτάται από το πως θα παίξουμε και από το κατά πόσο θα εκμεταλλευτούμε την κατάσταση".

"Κυανέρυθρη" γιορτή στο Ελληνικό

Διπλή γιορτή για τους φίλους του Πανιώνιου την Πέμπτη το απόγευμα στο Ελληνικό καθώς πριν την έναρξη του 2ου ημιτελικού των πλέι-οφ της Α1 κόντρα στον Παναθηναικό θα τιμηθεί και η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου για την κατάκτηση της 5ης θέσης στη Σουπερλίγκα και την εξασφάλιση της συμμετοχής της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της ερχόμενης σεζόν. Εκτός λοιπόν από την πρωταθλήτρια ομάδα των γυναικών στο μπάσκετ τιμητική διάκριση θα παραλάβουν και οι ποδοσφαιριστές της κυανέρυθρης ΠΑΕ.
Το... καλό, δε, θα τριτώσει με μία τρίτη βράβευση, αυτή τη φορά από τον ΕΣΑΚΕ προς τον Εντέρ Αρσλάν ο οποίος αναδείχθηκε Παίκτης του Μήνα για τον Απρίλιο και θα γίνει ο πρώτος παίκτης του Πανιώνιος Forthnet που θα παραλάβει ένα τέτοιο έπαθλο τη φετινή σεζόν.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

Αρχισαν οι δοκιμές παικτών...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Στη φωτογραφία από την σημερινή(σ.σ. Δευτέρα 21/5) προπόνηση βλέπετε, ανάμεσα στον Κόντη και τον Κοντέ, τον υπό δοκιμή Αφρικανό μέσο Ταμαντάνι Ν'σαλιβά ο οποίος από τη Δευτέρα "δοκιμάζεται" από τον Εβαλντ Λίνεν. Βέβαια τα πρώτα δείγματα δεν είναι πολύ καλά και ο Κων. Τσακίρης εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί ο παίκτης "δανεικός" στην Αεκ προκειμένου να "ψηθεί"...

Χρόνια Πολλά...

Σήμερα γιορτάζει το 40% του ελληνικού πληθυσμού. Και στην Πανιώνια οικογένεια έχουμε γιορτή. Χρόνια πολλά λοιπόν στον Κωνσταντίνο Τσακίρη, στον Κώστα Πετρόπουλο (σόρρυ σύντροφε...), στον Κώστα "Κόουτς" Παπαδάκο, την Ελένη Διφωνή (την Ελενάρα μας...). Χρόνια Πολλά σ' όλους τους "κυανέρυθρους" που γιορτάζουν σήμερα...

Αγγιξε το θαύμα

Κόντρα σε όσους προέβλεπαν μία άνετη επικράτηση του Παναθηναικού ο Πανιώνιος Forthnet πάλεψε μέχρι το φινάλε τον 1ο ημιτελικό των πλέι-οφ στο ΟΑΚΑ και τελικά ηττήθηκε με 85-77 από τους πρωταθλητές Ευρώπης κάνοντας όμως αισθητή την παρουσία του ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.
Τα απανωτά τρίποντα του Αρσλάν και η κυριαρχία του Χάτσον στη ρακέτα έφεραν τον Πανιώνιο Forthnet σε απόσταση βολής (80-77) λίγο πριν το φινάλε αλλά στο τέλος ο Παναθηναικός όντας εύστοχος στις βολές πήρε τη νίκη και έκανε το 1-0.
Λούκα Παβίσεβιτς: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Πιστεύω ότι με την εμφάνιση στην Ευρώπη, μας ανέβασαν όλους στην Ελλάδα ένα επίπεδο ψηλότερα και πρέπει να τους δείχνουμε σεβασμό. Για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι και να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση με την καλύτερη φυσική και ψυχολογική κατάσταση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε. Αλλιώς, όπως λέμε θα βρισκόμαστε σε έναν αγώνα για την επιβίωσή μας και τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ άσχημα. Δεν ήρθαμε έτοιμοι και δεν διατηρήσαμε την απαραίτητη ψυχική και φυσική ισχύ μας. Σε όλο το παιχνίδι ακολουθούσαμε τον Παναθηναϊκό στο σκορ και δεν ήμαστε ανταγωνιστικοί. Από την καλύτερη άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, και την προσωπική απόδοση ορισμένων παικτών, μειώσαμε στο τέλος, αλλά πιστεύω ότι δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί όσο έπρεπε στο ματς. Θα ήθελα να το καταφέρουμε αυτό στο επόμενο ματς των πλέι οφ. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή του Παναθηναϊκού, γι' αυτή την καθαρή νίκη».

Εντέρ Αρσλάν: «Για να νικήσεις τον Παναθηναϊκό, πρέπει να παίζεις τέλεια παντού. Κάναμε λάθη σε άμυνα και επίθεση, ενώ ήμασταν και άτυχοι. Στο δεύτερο ματς θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα για να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ομπράντοβιτς: «Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο»

Ο προπονητής του ΠΑΟ Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε: «Ένα πρόβλημα που είχαμε από την αρχή, ήταν το επιθετικό ριμπάουντ και η ατομική ικανότητα έφερε το ματς στους 3 πόντους. Αξίζουν συγχαρητήρια στον αντίπαλο, που από την αρχή της σεζόν δεν έχει παρατήσει παιχνίδι και παρά τη διαφορά που είχαμε, κυνηγούσε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε, όταν ακούστηκε η φωνή του μας έδωσε παλμό και ώθηση κάνοντας τους παίκτες να αισθάνονται διαφορετικά. Αναμφισβήτητα και για μας, αυτό το παιχνίδι είναι παράδειγμα ώστε να βελτιωθούμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη και στο Ελληνικό».

Τρίτος ο Πανιώνιος στη Καλαμάτα

Η ομάδα του Πανιωνίου κατέλαβε την τρίτη θέση του 8ου φάιναλ-φορ πόλο των ανδρών, που πραγματοποιείται στην Καλαμάτα, αφού επιβλήθηκε με 8-7 της Βουλιαγμένης στον «μικρό» τελικό. Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 0-2, 3-2. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αλέκος Βάσσος): Ρέππας, Αναστασιάδης 1, Μίραλης, Λούδης, Θωμάκος 1, Ελ.Κωνσταντόπουλος, Παπαδόγκωνας 1, Τσόκας 1, Μπέιλι, Γκέργκελι 2, Κ.Μουρίκης 2, Μπεριστιάνος, Φλέγκας

Κώστας Λούδης: «Είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Βουλιαγμένη»

«Σε ένα φάιναλ φορ μόνο ο κυπελλούχος έχει αξία. Για τον κόσμο της Καλαμάτας, όμως, έπρεπε να γίνει αυτό το παιχνίδι και έπρεπε να το κερδίσουμε. Ακολουθεί μια σειρά αγώνων με τη Βουλιαγμένη για τα πλέι οφ, όπου εκεί κρίνονται τα πάντα για το φετινό πρωτάθλημα. Κάναμε αυτήν τη νίκη και για ψυχολογικούς λόγους. Νομίζω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Βουλιαγμένη, φτάνει όμως να το αποδείξουμε, αρχής γενομένης από την Τετάρτη. Στη συνέχεια πιο ήρεμα μπορούμε να δούμε το αύριο. Η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα δεν αποτελεί αυτοσκοπό για τον Πανιώνιο. Είναι μια νέα ομάδα με ικανούς πολίστες, που δεν πρέπει να την ικανοποιεί η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα».

Γιάννης Θωμάκος: «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»
«Θέλαμε να πάμε στον τελικό, γιατί κάναμε ένα καλό παιχνίδι το Σάββατο. Αποδείξαμε ότι είμαστε σταθερά στην τρίτη θέση. Στα παιχνίδια με τη Βουλιαγμένη στο πρωτάθλημα, θα κάνουμε την προσπάθειά μας για κάτι καλύτερο. Επειδή πολλά έχουν ακουστεί για την ανάμειξη του ονόματός μου στην υπόθεση Γιαννουρή, θέλω να πω ότι έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Έχω κάνει την προσπάθειά μου και τα υπόλοιπα είναι θέμα της διοίκησης του Πανιωνίου. Δε θέλω να σχολιάσω την αποχώρηση του Γιαννουρή από την ομάδα».

Κυριακή 20 Μαΐου 2007

Ηττα αποκλεισμός στο κύπελλο πόλο

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε η ομάδα πόλο του Πανιωνίου να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου, καθώς ηττήθηκε με 12-8 από τον Οσφπ. Το www.sport-fm.gr έγραψε για το ματς: "Δυναμικά μπήκε στο παιχνίδι ο Πανιώνιος που είχε αρκετά σωστές επιλογές τόσο στην επίθεση που κέρδισε αρκετές αποβολές όσο και στην άμυνα που εγκλώβισε πολλές προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού. Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν με 2-1 με τέρμα του Αναστασιάδη όμως οι Πειραιώτες με γρήγορη αντίδραση γύρισαν το ματς, παίρνοντας προβάδισμα 2 γκολ με πέναλτι το Χατζηθεοδώρου. Ωστόσο, ο Πανιώνιος με τον Μίραλη να σημειώνει δυο συνεχόμενα τέρματα, ισοφάρισε σε 4-4.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης εκμεταλλεύτηκε τις αποβολές χωρίς αντικατάσταση των Σχίζα Κομάντινα, δημιουργώντας διαφορά δυο τερμάτων (8-6) από τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου βρήκαν τον τρόπο και με τον Γιώργο Ντόσκα να πυροβολεί, κέρδισε το ματς με 12-8".
Tα οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 2-2, 4-0
Πανιώνιος: Γκέργκελι 2, Αναστασιάδης 3, Μιράλης 2, Μπεριστιάνος 1

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αλέκος Βάσσος (προπονητής Πανιώνιου): «Φάνηκε η απειρία των νεαρών παικτών μας στο κρίσιμο τετράλεπτο. Δεν λειτουργήσαμε σωστά στις επιθέσεις κι αυτό είναι κάτι που θα δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες ώστε να εμφανιστούμε καλύτεροι στα πλέι-οφ. Θέλω να βλέπω τον Πανιώνιο να παλεύει έτσι όλα τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός είναι υπερπλήρης ομάδα και είχε λύσεις παρά τις αποβολές των αμυντικών του. Για τον τελικό δίνω μικρό προβάδισμα στον Ολυμπιακό».
Κώστας Λούδης (παίκτης Πανιώνιου): «Μέτρησε η απειρία των νεαρών παικτών. Δεν κρίθηκε μόνο στο τετράλεπτο της αποβολής το παιχνίδι, γιατί είχαμε ευκαιρίες και στην αρχή του τελευταίου οκταλέπτου, στο 8-8, να βρεθούμε μπροστά στο σκορ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η νίκη του Ολυμπιακού είναι δίκαιη. Στον τελικό δίνω πιθανότητες 51-49 στον Ολυμπιακό»

Σάββατο 19 Μαΐου 2007

Δυο λόγια...

Παίκτης της Αεκ και επίσημα από την Παρασκευή ο Ταμαντανί Ενσαλίβα. Στο καλό και να μας γράφει! Ομως... ξαφνικά όλοι... ανακάλυψαν τον επαγγελματισμό του Ενσαλίβα ο οποίος μέχρι το τελευταίο ματς (sic!) έπαιξε με πάθος. Ναι αυτό είναι αλήθεια. Ομως πρώτα ο... "επαγγελματίας" Ενσαλίβα είχε υπογράψει από τον Φεβρουάριο (όπως έλεγαν τα "Κυανέρυθρα Νέα" και ο Ενσαλίβα αρνιόταν...) στην Αεκ, κάτι που και παράνομο ήταν (αφού το συμβόλαιό του έληγε τον Ιούνιο), αλλά και πάνω (πρώτα...) απ' όλα είναι ανήθικο. Αυτά τα ολίγα για τον παίκτη που ήδη δεν θυμάμαι πως τον λενε. Αλήθεια πως τον είπαμε;

Παρασκευή 18 Μαΐου 2007

"Ο πόλεμος της μπάλας"...

Η πολιτική-πολιτιστική Λέσχη «Εκτός Γραμμής» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαΐου στις 7 μ.μ. εκδήλωση-συζήτηση Ο πόλεμος της μπάλας (με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα της Παιανίας). Ομιλητές: Μ.Διόγος, Δ.Ελευθεράτος, Κ.Γκότζος. Στο πλαίσιο τις εκδήλωσης την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 8.30μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Football factory». ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ «ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ» Στρατηγοπούλου 7 & Μαυρικίου (στάση Λασκάρεως, Χαρ. Τρικούπη).

Επιτέλους ο Σπυρόπουλος στην Εθνική Ελλάδος

Ο Νίκος Σπυρόπουλος για πρώτη φορά κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για τα παιχνίδια με την Ουγγαρία και την Μολδαβία τον Ιούνιο. Ο Ότο Ρεχάγκελ αποφάσισε να καλέσει τον άσο του Πανιωνίου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στην τρέχουσα σεζόν. «Είμαι χαρούμενος, καθώς ένα από τα όνειρά μου έγινε πραγματικότητα. Αποτελεί τιμή για κάθε νέο ποδοσφαιριστή η συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα. Εχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε, όμως πιστεύω ότι οι δυνατότητες της ομάδας είναι μεγάλες και στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση. Θα δουλέψω σκληρά και θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την Εθνική».
Ο δρόμος άνοιξε. Ο Πανιώνιος είναι πλέον στο κλαμπ των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μετά τον Σπυρόπουλο ακολουθούν Μανιάτης, Μάκος, Αραβίδης, Κόντης και ο κατάλογος δεν θα κλείνει. Είπαμε τα καλύτερα έρχονται για την οικογένεια του Πανιωνίου...

Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

Κόκκινη Πιπεριά...

Επειδή δεν μας... απασχολεί μόνο ο Πανιώνιος.... "εγκαινιάσαμε" την... "Κόκκινη Πιπεριά". (Δουλειά δεν είχαμε άλλο ένα μπλοκ φτιάξαμε...). Ρίξτε μια ματιά (πείτε το σε φίλους και... εχθρούς!) και γράψτε μας εντυπώσεις...ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ http://red-pep.blogspot.com

Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

Συνέντευξη Φανούρη Γουνδουλάκη

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ "κυανέρυθρος" ποδοσφαιριστής της χρονιάς, ο Φανούρης Γουνδουλάκης, έδωσε συνέντευξη στο www.daynews.gr και τα "Κ.Ν." την αναδημοσιεύουν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση καθώς ο Φανούρης είναι από τους αγαπημένους μας παίκτες της ομάδας μας.

- Περίμενες αυτή την πορεία Φανούρη;
"Άλλαξαν πολλά, το περασμένο καλοκαίρι.Άλλαξε η διοίκηση, ήρθε νέος προπονητής, αλλά και καινούριοι παίκτες.Καλοί παίκτες στην πλειοψηφεία τους.Έλληνες και ξένοι...Βασικός μας στόχος ήταν να σωθούμε κι αν στην πορεία ερχόταν κάτι κσαλύτερο να το... κυνηγήσουμε.
- Πέρσι η ομάδα κινδύνεψε να πέσει στη Β' κατηγορία...Τι ήταν αυτό που προκάλεσε αυτή τη θεαματική βελτίωση;
"Καταρχάς, πιστεύω ότι το πρώτο για το οποίο θα μπορούσα να μιλήσω είναι η διοικητική ηρεμία.Ποτέ και κανένας δεν μας πίεσε για το αποτέλεσμα.Ακόμα και όταν στο ξεκίνημα της σεζόν και μέχρι να να βρούμε καλό ρυθμό, δεν μπορούσαμε να "σταυρώσουμε" νίκη.Πιστεύω ότι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία μας.Μετά ήταν και οι καλοί παίκτες που ήρθαν στην ομάδα.Έλληνες και ξένοι...Στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό και αυτό.
- Κι ο Έβαλντ Λίνεν;
"Όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα και ο προπονητής έχει μερίδιο στη φετινή μας επιτυχία.Πιστεύω ότι ο κ. Λίνεν μας κέρδισε όταν δεν μας έκανε την παραμικρή παρατήρηση, το διάστημα που δεν παίρναμε αποτελέσματα.Μας έδειξε εμπιστοσύνη και εμείς πιστέψαμε στους εαυτούς μας.
- Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο. Όπως και με τον ΠΑΟΚ.Οι φίλοι του Πανιωνίου ακολούθησαν φέτος, σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, την ομάδα...
"Μεγάλο όπλο ο κόσμος μας, σημαντικότατο στοιχείο η παρουσία των φιλάθλων μας στο γήπεδο.Ειδικά β' γύρο η συμπαράστασή του ήταν συγκινητική.Ενθουσιάστηκε από την καλή πορεία και ήρθε στο γήπεδο.Ελπίζω και του χρόνου να συνεχίσουν, να μας συμπαρίστανται.Στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.Άλλωστε, το εύκολο είναι να πετύχεις κάτι, το δύσκολο να το... συνεχίσεις.Του χρόνου λοιπόν, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για μας, άρα η "ομάδα" πρέπει να παραμείνει ενωμένη σε όλα τα επίπεδα.Σε αγωνιστικό χώρο, σε αποδυτήρια, σε διοίκηση σε... εξέδρα!
- Η φετινή σου χρονιά ήταν κατά γενική ομολογία πολύ καλή.Πέτυχες πολλά γκολ, είχες καλή απόδοση, βοήθησες την ομάδα.Μέχρι κι ο Λίνεν αναφέρθηκε στην απόδοσή σου.Τα περίμενες όλα αυτά το περασμένο καλοκαίρι;
"Το καλοκαίρι δούλεψα σκληρά.Μπορώ να πω ότι... περίμενα μια καλή χρονιά.Με τη βοήθεια θεού όλα πήγαν καλά.Η αναφορά του κ. Λίνεν στο πρόσωπό μου, με έκανε χαρούμενο αλλά και περισσότερο υπεύθυνο.Θέλει πολλή δουλειά και χαμηλούς τόνπους.Καλό κλίμα και βοηθητικό κέντρο.Θα βοηθήσει και στην ψυχολογία μας.Θα δουλεύουμε, με καλύτερη διάθεση...
- Η χρονιά πέρασε, έκλεισε με ένα διαβατήριο για τον Πανιώνιο.Του χρόνου τι;Ήδη αποκτήσατε κι άλλο... καρπούζι στη μασχάλη.Θα τα καταφέρετε;
"Πιστεύω ότι μπορούμε.Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος, αλλά και της διοίκησης νομίζω και του προπονητή μας.Και ο κόσμος αυτό θέλει.Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε τη μπάλα όπως φέτος.Αν έχουμε και βοηθητικό γήπεδο, η δουλειά θα φανεί πιο σύντομα.Νομίζω ότι μπορούμε να προκριθούμε στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και να τερματίσουμε του χρόνου σε καλύτερη βαθμολογική θέση από την φετινή..Θα έχουμε βέβαια περισσότερο άγχος, όμως το θέμα είναι να μάθεις να... ζεις με το άγχος.Να μπαίνεις στο γήπεδο και να παίζεις για τη νίκη
- Τι τύπος είναι ο Λίνεν:
"Σοβαρός.Ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του.Θέλει τους παίκτες πειθαρχημένους στο γήπεδο αλλά έχει και καλή σχέση με όλους τους παίκτες.Εχει επενδύσει στις σχέσεις του τους παίκτες και νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του.Προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, όμως νομίζω ότι κι εγώ έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα, στο γήπεδο.
- Τι περιμένεις στo μέλλον για σένα και τον Πανιώνιος;
"Να είμαστε όλοι καλά.Κι εγώ.Θέλω να προσφέρω περισσότερα, στην ομάδα.Θα δουλέψω περισσότερο, να βελτιωθώ εκεί που πρέπει.Μου αρέσει το ποδόσφαιρο, θέλω να γνωρίσω επιτυχίες
- Μεταγραφή;
Δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο τώρα...Θέλω να παίξω καλύτερο ποδόσφαιρο, να πετύχω ξέρω\χωριστά πράγματα με τον Πανιώνιο.
- Το ελληνικό ποδόσφαιρο που βρίσκεται;
"Έχουν πέσει όλοι πάνω του...Νομίζω ότι, από την πλευρά μας οι παίκτες προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο..Πιστεύω ότι θα βελτιώνεται σταδιακά.Σηκώνει μεγάλη κουβέντα το θέμα.Πρέπει να αλλάξουν κάμποσα πράγματα.Και να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας.Για παράδειγμα να διαθέτουν όλες οι ομάδες βοηθητικό γήπεδο.Δεν μπορείς να παίξεις μπάλα αν δεν έχεις βοηθητικό να δουλέψεις.
- Είσαι ευχαριστημένος ή όχι, από τη συνολική φετινή απόδοσή σου;
"Είμαι σε καλή φάση γενικώς.Αισθάνομαι γερός, έχω καλή διάθεση.Δεν έχω ακόμα δώσει αυτά που μπορώ αλλά είμαι καλά, θα βελτιωθώ στη συνέχεια.
- Ποια είναι η θέση που νομίζεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο;
"Κρυφός" κυνηγός, πίσω από τον φουναριστό.Εκεί μπορώ να αποδώσω καλύτερα από κάθε άλλη θέση.Παίζω όμως και στα πλάγια της μεσαίας γραμμής.
- Εθνική ομάδα:
"Μεγάλη τιμή για όλους τους παίκτες.Θέλω να παίξω, είναι στόχος όμως που περικλύει μεγάλες ευθύνες και υποχρεώσεις.Θέλει δουλειά πολλή.Θα ήμουν ευτυχής αν κατάφερνα να κερδίσω την εμπιστοσύνη του Ομοσπονδιακού προπονητή.
- Και για του χρόνου;
"Να μας έχει όλους καλά ο θεός, να είμαστε αγαπημένοι όλοι σαν οικογένεια, να παίξουμε καλή μπάλα όπως στο β' γύρο φέτος και να προκριθούμε στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.Αν τα καταφέρουμε θα είναι μια πολύ καλή χρονιά"....
Πηγή: www.daynews.gr

"Πρωτιά" στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων, Κορασίδων Στίβου

Μετά την κατάληψη της Πρώτης θέσης στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων -Πανκορασίδων Α΄ που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο του Αγίου Κοσμά στις 14/4/2007 το τμήμα στίβου του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης κατέκτησε την Πρώτη θέση και στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στις 28-29/4/2007 . Είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου με την άρτια οργάνωση που υπάρχει και με ορθολογιστική διαχείριση του ,συγκριτικά με άλλους συλλόγους που πρωταγωνιστούν, πολύ χαμηλού «μπάτζετ», θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών τροφοδοτώντας παράλληλα την Εθνική Ελλάδας με κορυφαίους αθλητές .Η επιτυχία αυτή παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογισθεί κανείς ότι ο Σύλλογος κατέκτησε τις δύο αυτές Πρωτιές μετά από πολλά χρόνια.Για μια ακόμη φορά θερμά συγχαρητήρια στις μικρές του αθλήτριες και αθλητές καθώς και στους προπονητές τους ,οι οποίοι κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα της κατηγορίας τους στην 1η θέση του συνόλου (125,5 βαθμοί) Παίδες (58 βαθμοί) και Κορασίδες (67,5 βαθμοί).Ευχόμαστε ολόψυχα η παράδοση αυτή των επιτυχιών του ιστορικότερου Τμήματος του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ να συνεχιστεί τοποθετώντας το Σύλλογό μας ψηλά στις συνειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς φίλαθλης κοινότητας.

Το νέο γήπεδο... έρχεται!

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει ότι σήμερα υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και της εταιρείας DIMAND για την Β' φάση υλοποίησης του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Συλλόγου.
Η λίστα των ενεργειών που περιλαμβάνει η Β' φάση και έως τις 28.2.2008 σύμφωνα με τη νέα σύμβαση είναι οι εξής:
Ανάθεση οριστικής αρχιτεκτονικής, στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης, καθώς και της οριστικής κυκλοφοριακής μελέτης.
Ανάθεση μελετών για την λειτουργική και περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου
Ολοκλήρωση επιχειρηματικού σχεδίου και τεκμηρίωση αυτού.
Εκπόνηση σειράς ποσοτικών και ποιοτικών ερευνών αγοράς
Παρουσίαση του έργου σε τράπεζες
Κατασκευή μακέτας του έργου
Το κόστος της Β΄ φάσης ανέρχεται στο ποσό του 1,35 εκ/ ευρώ (ενώ η Α΄ φάση ανήλθε στο ποσό των 800.000 ευρώ). Το συνολικό κόστος του αθλητικού κέντρου θα ανέλθει σε 60 εκ. ευρώ περίπου.
Προϋπόθεση συνέχισης του έργου είναι η έγκριση των παραπάνω μελετών από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νέας Σμύρνης, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες. Στις εγκρίσεις αυτές, καθώς και στο πόσο εφικτό θα αποδειχθει το επιχειρηματικό σχέδιο έγκειται και η κρισιμότητα της Β΄ φάσης η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2008. Τότε θα παρθεί και η τελική απόφαση για την υλοποίηση -ή μη- του έργου.
Οι φίλοι του Πανιωνίου και οι δημότες Νέας Σμύρνης θα μπορούν στο μέλλον να ενημερώνονται από το
http://www.panionios.gr/ για τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα.

Αποχώρησε ο Γιάννης Γιαννουρής

Η Διοίκηση του Πανιωνίου ΓΣΣ κάνοντας δεκτό το έγγραφο αίτημα του προπονητή της ομάδας ανδρικού πόλο του Πανιωνίου ΓΣΣ κ. Γιάννη Γιαννουρή, έλυσε σήμερα - κοινή συναινέσει - το συμβόλαιο του. Προπονητής της ομάδας πόλο ανδρών του Πανιωνίου ΓΣΣ αναλαμβάνει ο κ. Αλέκος Βάσσος.
Τα "Κυανέρυθρα Νέα" ευχαριστούν τον δάσκαλο - προπονητή Γιάννη Γιαννουρή για όσα προσέφερε στην ομάδα πόλο του Ιστορικού και του εύχονται καλή επιτυχία όπου κι' αν δουλέψει.

Τρίτη 15 Μαΐου 2007

Συνέντευξη Λούκα Παβίσεβιτς

"Η πρόκριση στον ημιτελικό των πλέι οφ ήταν ο μεγάλος στόχος από την αρχή της σεζόν και τώρα, ο κόουτς των κυανέρυθρων, Λούκα Παβίσεβιτς, θέτει έναν επιπλέον, που… «θα χαρακτηρίσει για εμάς τη χρονιά φανταστική κι αυτός δεν είναι άλλος από την τρίτη θέση και την ενδεχόμενη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα… Αν τα καταφέρουμε τότε θα είναι ένα θαυμάσιο επίτευγμα για εμάς» λέει ο Μαυροβούνιος κόουτς του Πανιωνίου Λούκα Παβίσεβιτς, μιλώντας στο site του ΕΣΑΚΕ.
Και συνεχίζει: «Μετά την περσινή σεζόν, όταν εγώ ήρθα στην Ελλάδα ο βασικός στόχος που τέθηκε ήταν η σταθεροποίηση σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο κι από εκεί και πέρα να φτάσουμε όσο ψηλότερα γινόταν. Με την τέταρτη θέση πετύχαμε κάτι σπουδαίο κατά τη γνώμη μου. Παλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά και καταφέραμε να βγούμε 4οι στην κανονική περίοδο και στη συνέχεια, απέναντι σε μία πολλή καλή ομάδα, που μας είχε κερδίσει δύο φορές, να υπερασπίσουμε το πλεονέκτημα της έδρας μας στην πρώτη φάση των πλέι οφ».

Πλέον, επόμενος αντίπαλος του Πανιωνίου, στον ημιτελικό του πρωταθλήματος, θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Μαρούσι, με τους πράσινους φυσικά να έχουν το συντριπτικό αβαντάζ για την πρόκριση… «Είμαστε ήδη πολύ ικανοποιημένοι που φτάσαμε έως εδώ. Στην επόμενη σειρά θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό κι αυτό είναι προνόμιο για εμάς. Θα αγωνιστούμε κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας και τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν ώστε να μετατρέψουμε τη χρονιά από επιτυχημένη σε φανταστική. Αυτό θα συμβεί αν κερδίσουμε ένα εισιτήριο για την ευρωλίγκα, αλλά για αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μας ευνοήσουν και τα αποτελέσματα. Θεωρώ πάντως ότι είναι δύσκολο ο Αρης να χάσει στην έδρα του αφενός κι αφετέρου είναι επίσης δύσκολο για εμάς να τον νικήσουμε εκτός έδρας στον μικρό τελικό (αν τελικά αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό) για να ανατρέψουμε το πλεονέκτημα της έδρας του και να πάρουμε εμείς το εισιτήριο για την ευρωλίγκα. Όλα αυτά όμως είναι υποθέσεις».

Ο Λούκα Παβίσεβιτς είναι από τους παίκτες που ήπιαν μέχρι τελευταίας γουλιάς το νέκταρ της κυριαρχίας της Γιουγκοπλάστικα στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ηταν μέλος και των τριών ομάδων που κατέκτησαν τα τρία διαδοχικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και η καριέρα του ως προπονητής έχει συνοδευτεί με πολύ κολακευτικά σχόλια. Ανήκει κι αυτός στη νέα γενιά των κόουτς που προέρχονται από την πρώην Γιουγλοσλαβία και κάνουν την αντεπίθεσή τους για να πάρουν τη σκυτάλη από τους παλιούς… «Νομίζω ότι με μία πρώτη αντιμετώπιση των πραγμάτων, η μπασκετική γνώση δε διαιρείται, ούτε προσδιορίζεται από τον τόπο προέλευσης του καθενός. Φυσικά και παίζει ρόλο αν η χώρα σου έχει παράδοση σε ένα άθλημα, αλλά θα σας δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για παράδειγμα, που είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών, τα τελευταία 8 χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα. Πιστεύω λοιπόν, ότι οι Ελληνες προπονητές θα μπορούσαν και μπορούν ακόμα να «προσλάβουν» τη γνώση που προσφέρει ο Ζέλικο ως κόουτς στο ελληνικό πρωτάθλημα και αν δημιουργηθεί μία σχολή Ελλήνων προπονητών που θα κάνουν καριέρα έχοντας ερεθίσματα από τον κορυφαίο. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα καταγωγής, αλλά ταλέντου, αφοσίωσης κι εκπαίδευσης. Είναι γεγονός πάντως ότι την περίοδο που διανύουμε πολλοί που έκαναν σπουδαία πορεία ως παίκτες, γίνονται προπονητές… Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο Σάσα Ομπράντοβιτς, ο Γιαν Τάμπακ, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ακόμα και ο Ράτζα με τον Κούκοτς αν αποφασίσουν ποτέ να ασχοληθούν με αυτό το επάγγελμα. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι όλοι αυτοί έχουν τεράστια γνώση του μπάσκετ ως παίκτες και προηγούνται των υπόλοιπων. Εχουν μία εξαιρετική βάση. Επίσης είναι γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια ίσως να εμφανιστούν ακόμα περισσότεροι καλοί κόουτς από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Όλα αυτά όμως, δεν αναιρούν την ουσία. Και η ουσία είναι ότι όταν έχεις σαφή ερεθίσματα δίπλα από την πόρτα σου, όπως γίνεται με τον Ομπράντοβιτς στην Ελλάδα, τότε δε χρειάζεται να είσαι Σέρβος για να γίνεις καλός προπονητής. Χρειάζεται απλά να έχεις ταλέντο και διάθεση να μάθεις, μα και να αφιερωθείς σε αυτό που αγαπάς να κάνεις στη ζωή σου».

Πάμε (όλοι) Ευρώπη...

Την αρχή έκανε η γυναικεία ομάδα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας στην παρθενική της εμφάνιση. Ακολούθησε η ομάδα των ανδρών του μπάσκετ με την εξασφάλιση (ήδη) της συμμετοχής στο ULEB Cup με το "κεφάλαιο" Ευρωλίγκα να παραμένει ανοιχτό ενώ την 3η θέση πήρε και η ομάδα ανδρών ουότερ-πόλο! Η κυανέρυθρη ευτυχία για τη σεζόν 2006-2007 ολοκληρώθηκε με την ποδοσφαιρική ομάδα και την κατάκτηση της 5ης θέσης στη Σουπερλίγκα.
Η μεγαλειώδης εμφάνιση και νίκη με 3-1 επί της ΑΕΚ πανηγυρίσθηκε από όλους τους Πανιώνιους φιλάθλους και από την πλευρά της η ΚΑΕ Πανιώνιος Forthnet απέστειλε τα συγχαρητήριά της στη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες της ΠΑΕ Πανιώνιος για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο πρωτάθλημα της Σούπερλίγκα και την εξασφάλιση της συμμετοχής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της ερχόμενης σεζόν.
Μία σεζόν, αυτή του 2007-2008 κατά την οποία τρεις ομάδες του Πανιωνίου (μπάσκετ ανδρών, μπάσκετ γυναικών, ποδόσφαιρο ανδρών) θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα σε ευρωπαικές διοργανώσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Μπράβο σε όλους λοιπόν...
Πηγή: ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ FORTHNET www.panioniosbc.gr

Δευτέρα 14 Μαΐου 2007

"Πάνθηρας" και στην Ευρώπη...

Η Νέα Σμύρνη πανηγυρίζει για την επιστροφή του Πανιωνίου μετά από τρία χρόνια στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Το φινάλε στην φετινή σεζόν ήταν τελείως διαφορετικό από πέρυσι, καθώς την περασμένη σεζόν οι "κυανέρυθροι" εξασφάλισαν μετά από καρδιοχτύπια την παραμονή τους, ενώ φέτος η αναμέτρηση με την ΑΕΚ εξελίχθηκε σε φιέστα για την έξοδο στο Κύπελλο UEFA.
Ο Γρηγόρης Μάκος αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες των Νεοσμυρνιωτών και η συνεισφορά του φέτος για την επιτυχία του Ιστορικού συλλόγου, ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Ο 20χρονος άσος μία μέρα μετά τους πανηγυρισμούς στην Νέα Σμύρνη, μίλησε στο SPORT24 και φανερά ικανοποιημένος αναφέρθηκε στην έξοδο του Πανιωνίου στην Ευρώπη αλλά και το μέλλον τόσο της ομάδας του όσο και το δικό του.
"Μυστικό το καλό κλίμα"
Ο διεθνής μέσος αρχικά μίλησε για το μυστικό της επιτυχίας των "κυανέρυθρων" και υποστήριξε ότι το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, ήταν μία από τις βασικές αιτίες που η ομάδα είχε αυτή την πορεία. "Το καλό κλίμα στα αποδυτήρια μας βοήθησε κατά πολύ για να έχουμε αυτή την πορεία", τόνισε αρχικά και στην συνέχεια πρόσθεσε: "Η νέα διοίκηση πήρε ένα ρίσκο το περασμένο καλοκαίρι. Η ομάδα χτίστηκε από την αρχή και ήταν καινούργια αλλά όπως αποδείχθηκε το ρίσκο της βγήκε".
"Μεγάλη η συμβολή του Λίνεν"
Ο Γρηγόρης Μάκος δεν θα μπορούσε όμως να μην αναφερθεί και στον Έβαλντ Λίνεν και στάθηκε στην σημαντική συμβολή που είχε και ο Γερμανός τεχνικός για την εικόνα που παρουσίασαν οι Νεοσμυρνιώτες. "Ο προπονητής μας έκανε να ταιριάξουμε και κατά 85-90% αυτό το γεγονός έπαιξε ρόλο για την έξοδο στην Ευρώπη", υπογράμμισε αλλά φρόντισε να σταθεί και συνδρομή όλων όσων εμπλέκονται στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. "Όλοι έχουν σημαντικό μερίδιο. Η διοίκηση πήρε ένα ρίσκο με το χτίσιμο μίας νέας ομάδας και της βγήκε όπως είπα και πριν. Από τον πρόεδρο μέχρι τον υπεύθυνο του γηπέδου όλοι έχουν σημαντικό μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Στον Πανιώνιο δεν αρμόζει να παλεύει για την σωτηρία του". "Βαθμούς για την Ελλάδα"
Πλέον οι υποχρεώσεις του Πανιωνίου θα είναι αυξημένες την επόμενη σεζόν και η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν καλείται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Κύπελλο UEFA. Ο Γρηγόρης Μάκος θεώρησε ότι οι "κυανέρυθροι" είναι σε θέση να έχουν μία καλή πορεία στην Ευρώπη και να προσφέρουν πολύτιμους βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. "Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μία καλή πορεία, όπως και ο Παναθηναϊκός, ο Άρης και η Λάρισα. Μην ξεχνάμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από βαθμούς αφού θα έχουμε λιγότερες ομάδες στην Ευρώπη την μεθεπόμενη περίοδο. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μαζέψουμε βαθμούς για την Ελλάδα", είπε πιο χαρακτηριστικά.
"Χαρούμενος στον Πανιώνιο"
Ο 20χρονος άσος αποτελεί μία από τις ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου για το μέλλον και το όνομα του έχει "παρελάσει" σε σενάρια για μετεγγραφή σε κάποια από τις "μεγάλες" ομάδες του κέντρου. Ο ίδιος μιλώντας για το μέλλον του, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία του στον Πανιώνιο, λέγοντας: "Ακόμη είναι πολύ νωρίς. Θέλω να ηρεμήσω. Στην ομάδα είμαι μιά χαρά. Έχω συμβόλαιο και δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα. Είτε μείνω, είτε φύγω δεν θα με βλάψει αλλά όπως προανέφερα είμαι ικανοποιημένος στον Πανιώνιο".
"Ευχαριστώ στον κόσμο"
Ο κόσμος του Πανιωνίου έδωσε βροντερό "παρών" στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και την Κυριακή δημιούργησε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ο Γρηγόρης Μάκος έσπευσε να τον ευχαριστήσει για την παρουσία του και ζήτησε να βρίσκεται πάντα στο πλευρό της ομάδας. "Η χθεσινή παρουσία ήταν ρεκόρ. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την παρουσία του και θέλουμε πάντα να είναι έτσι", τόνισε και υποσχέθηκε για την επόμενη χρονιά. "Στόχος μας είναι να παίξουμε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο την επόμενη χρονιά και θέλουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας".

Πηγή: www.sport24.gr

Συναυλία Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας

Μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας την Τρίτη 15 Μαΐου 2007, στις 9:30μμ παίζουν: Monotone και Bside Girls και μετά... dj set με rock, ska, latin, patchanka Bar «Αφανείς», Αριστοφάνους 13, Ψυρρή τιμή ενίσχυσης: 3 ευρώ Τα έσοδα θα διατεθούν στην κατασκευή ιατροφαρμακευτικού κέντρου στον Αυτόνομο Εξεγερμένο Δήμο Φρανσίσκο Βίγια Από το πρόγραμμα θα επωφεληθούν 20.000 κάτοικοι 40 κοινοτήτων. Περιλαμβάνει την κατασκευή και τον εξοπλισμό ιατρείου, φαρμακαποθήκης και εργαστηρίου παραγωγής φαρμάκων, την αγορά φορτηγού για τις ανάγκες των κοινοτήτων και την εκπαίδευση 4 ατόμων που θα αναλάβουν τη διαχείριση της φαρμακαποθήκης. Πείτε το στις φίλες και τους φίλους σας - προωθήστε την πρόσκληση και την αφίσα! Καμπάνια «Ένα Σχολείο για την Τσιάπας» Τσαμαδού 13, Αθήνα, escuelapara@yahoo.com

Last Drive...rock 'n' roll εμπειρία!

«Κάπως έτσι άρχισαν όλα», φώναξαν. Οι κιθάρες πήραν φωτιά. Το μπάσο οδοστρωτήρας άρχισε να οδηγεί το πρωτόλειο ροκ εν ρολ. Τα τύμπανα άρχισαν τον τρελό ρυθμό. Και όλη η μανία και η λύσσα, που κρύβονταν δώδεκα χρόνια, ξέσπασαν στη σκηνή. Τα μαλλιά είχαν γκριζάρει, τα πρόσωπα είχαν αποκτήσει περισσότερες ρυτίδες, αλλά το θηρίο του ροκ εν ρολ στοίχειωσε ξανά τους Last Drive στην πρώτη τους εμφάνιση μετά τη διάλυσή τους το '95, Παρασκευή (και Σάββατο και Κυριακή...) βράδυ στο «Gagarin».
Πυρακτωμένη γκαράζ λάβα που μπούκωνε από την ένταση τα ηχεία. Το «Valley of Death» και το «Blood from a Stone» ανακατεμένα με το «It's all over now Baby Blue» του Ντίλαν και την αξεπέραστη «Μισιρλού». Ηχητικό ταξίδι στο παρελθόν, μνήμες από τον ξεχασμένο σκοτεινό «Πήγασο», τις επιχειρήσεις αρετής στα Εξάρχεια, τους πρώτους πανκ που άρπαξαν τις κιθάρες για να πουν τα όνειρα και τους εφιάλτες τους και τις ανεξάρτητες εταιρείες που στήνονταν σε μια νύχτα. Και πάνω από όλα το γκαράζ, αυτή η κραυγή που έβγαζαν τα πιτσιρίκια, χωμένα σε αποθήκες στα προάστια των ΗΠΑ το '60. Αυτό το κακότεχνο, βρώμικο κι επικίνδυνο ροκ εν ρολ που εμφανίστηκε σαν φάντασμα ξανά στα μέσα του ογδόντα. Αυτό το μίγμα ροκαμπίλι, φαζαρισμένης κιθάρας και σκουπιδοαισθητικής που το βούτηξαν τέσσερα δικά μας τσογλάνια. Το μεταμόρφωσαν και το πέταξαν σαν αυτοκαταστροφικό δαίμονα σε μια σκηνή που πάλευε να επιβιώσει ανάμεσα στα ρεμπέτικα και την έντεχνη μιζέρια.Και ξανά οι Last Drive, λιωμένοι από το πάθος και τον ιδρώτα, σαν να μην πέρασε ούτε στιγμή από εκείνες τις άγριες μέρες. Μια χούφτα τραγούδια ως σύνοψη μιας ξέφρενης πορείας. Η τελευταία βόλτα της μυθικής κάντιλακ του ροκ εν ρολ που οδηγεί ίσα στην κόλαση. Μια τρίωρη διαδρομή με το γκάζι στο τέρμα, σπασμένο κοντέρ και χωρίς φρένα. Και για επίλογο, φυσικά ένα διαστροφικό «Louie Louie». «Κρατήστε τα όνειρά σας φλεγόμενα για πάντα», όπως έγραφαν. Και αυτοί και εμείς. Δημήτρης Αναστασόπουλος από την Ελευθεροτυπία, www.enet.gr

Κυριακή 13 Μαΐου 2007

Εβαλντ Λίνεν και παιδιά σας ευχαριστούμε...



Υ.Γ 1: Κωνσταντίνε Τσακίρη σ' ευχαριστούμε για όλα όσα έχεις κάνεις και κυρίως γι' αυτά που θα κάνεις. Μην ξεχνάς είσαι ένας από εμάς...
Υ.Γ. 2: Γιώτη Σταματόπουλε είσαι λεβεντιά...
Υ.Γ. 3: Γιώργο Δέδε σ' ευχαριστούμε που είσαι δίπλά στην ομάδα...
υ.Γ. 4: Γιώργο Τσέλιο άσε τα πανηγύρια και άντε να βρεις τους νέους... Ενσαλίβες!
Υ.Γ.5: Νίκος Κουτρούπης οε, οε, οε....
Υ.Γ. 6: Για ρεπορτάζ, δηλώσεις και άλλα τέτοια μπορείτε να "πάτε" στο www.pgss.gr. Τα "Κυανέρυθρα Νέα" γιορτάζουν...
Υ.Γ. 7: Και μην ξεχνάτε ότι... ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ....

Σάββατο 12 Μαΐου 2007

Τα καλύτερα έρχονται...

Η ποδοσφαιρική χρονιά ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο. Με την ομάδα μας μέσα στην πρώτη εξάδα. Οι παίκτες, οι προπονητές, οι διοικούντες και οι φίλαθλοι μπορούν να αισθάνονται περήφανοι και δικαιωμένοι. Περήφανοι που έφεραν τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ και πάλι στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και δικαιωμένοι γιατί ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ τις "ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ" (εντός και εκτός Πανιωνίου...) που έλεγαν ότι ο Πανιώνιος θα είναι από τις ομάδες που θα... προσπαθήσουν να σωθούν. Η τελευταία αγωνιστική (σε αντίθεση με την περσινή...) θα είναι μέρα χαράς και γιορτής. Το αποτέλεσμα στο ματς με την Αεκ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! Ετσι κι' αλλιώς ο Πανιώνιος θα είναι στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Είτε απευθείας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, είτε μέσω μιας "στάσης" στο Ιντερτότο. Ομως μεγαλύτρεη αξία για όλους τους Πανιώνιους είναι ότι επιτέλους βλέπουμε μια ομάδα ΑΝΤΑΞΙΑ της αιωνόβιας ιστορίας του Πανιωνίου. Επιτέλους βλέπουμε ΠΑΝΙΩΝΙΟ και όχι κάτι "νέο" ή "παλιό". Εχουμε κάθε δικαιώμα να γιορτάσουμε τη Κυριακή. Οχι την έξοδο στην Ευρώπη. Αλλά την πρώτη λυτρωτική χρονιά. Τη χρονιά που ο Πανιώνιος έγινε πάλι η ομάδα που αγαπήσαμε από τα παιδικά μας χρόνια. Που δεν ντρεπόμασταν για την εικόνα, εντός και εκτός γηπέδου. Πάντα είμασταν περήφανοι για την ομάδα μας. Σήμερα είμαστε λίγο παραπάνω. Και μην ξεχνάτε. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...


Τετράδα η Πανιωνάρα!!!

Με πρωταγωνιστή τον Αντρέ Χάτσον και καθοριστικούς τους δύο πλέι-μέικερ (Αρσλάν-Καυκή) ο Πανιώνιος επικράτησε του Πανελληνίου στην Κυψέλη (67-54) και πήρε την πρόκριση στους "4" των πλέι-οφ με 2-0. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι "κυανέρυθροι" είχαν χάσει και τα δύο ματς της κανονικής περιόδου, αλλά νίκησαν σε αυτά που... μετρούσαν περισσότερο, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στους ημιτελικούς μετά από ένα διάλειμμα ενός ετους. Θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Μαρούσι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του αγώνα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά (!!) ο γιος του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, Βλαδίμηρος, ο οποίος πέτυχε και τους πρώτους του πόντους.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 16-23, 29-31, 43-44, 54-67
KAE Πανιώνιος Forthnet (Λούκα Παβίσεβιτς): Καυκής 9 (2), Μιλίκοβιτς, Γιάνκοβιτς 2, Περπέρογλου 8 (2), Ντόιτσιν, Αρσλάν 10 (1), Αγγελόπουλος, Ουίνστον 12 (1), Ντραγκόλιεβιτς 8, Χάτσον 18.

Midnite Hop... πάλι Last Drive!

Κυκλοφορεί το πρώτο και θρυλικό 7'' των LAST DRIVE, MIDNITE HOP σε 1000 αντίτυπα. Περιέχει τα κομμάτια Poison, Right by my side και Midnite hop. Το δισκάκι θα πωλείται προς 5€ και μπορείτε να το προμηθευτείτε από επιλεγμένα δισκάδικα (στην σελίδα Productions μπορείτε να δείτε ποια είναι αυτά), από τον πάγκο της BBR στα επερχόμενα live των L.D. και φυσικά από το Blindbastard.com (Place an order). Μην ξεχνάτε ότι η BBR καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει πρόσβαση στις κυκλοφορίες της.

Πηγή: www.blindbastard.com

Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΚ

Την αποστολή του Πανιωνίου για τον αγώνα με την ΑΕΚ αποτελούν οι εξής 18 ποδοσφαιριστές: Κένινγκ, Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Αραβίδης, Μάκος, Εξουζίδης, Κοντέ, Ενσαλίβα, Τσκιτισβίλι, Γουνδουλάκης, Φερνάντες, Μπρέσκα, Καρνέιρο, Κόντης, Τζιμπούρ, Ριμπέιρο και Λουρένσο.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2007

Κυκλοφορεί τη Κυριακή...

Οι "Πάνθηρες" αποκτούν φωνή... Διαβάστε την!

Ολοι μέτοχοι στην ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ

Ενημερώνονται οι φίλαθλοι του Πανιωνίου ότι μπορούν να συμμετέχουν στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Πανιώνιος και να αποκτήσουν μετοχές στην ομάδα μας.
Η πρόσκληση δεν αφορά μόνο τους υφιστάμενους μετόχους αλλά οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο (δηλαδή ακόμα και αυτούς που δεν κατέχουν καμία μετοχή).
Η τιμή διάθεσης έχει οριστεί στα εκατό (100) ευρώ ανά μετοχή.
Κάθε ενδιαφερόμενος παρακαλείται να προσέρχεται στα γραφεία της ΠΑΕ, μέχρι την Παρασκευή 18 Μαϊου, προκειμένου να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση μετοχών και βεβαίως να λάβει σχετικές πληροφορίες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, με το πέρας της περιόδου αύξησης (20 Μαϊου 2007) θα αποφασίσει πώς και σε ποιούς θα διατεθούν οι μετοχές.

Πηγή: www.pgss.gr

"Παρελθόν" ο Νίκος Μαρίνος

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας του γυναικείου μπάσκετ Νίκο Μαρίνο. Μετά από δύο χρόνια σοβαρής δουλειάς στο Σύλλογο, έκλεισε τον κύκλο του πολύ επιτυχημένα. Ο Νίκος Μαρίνος φεύγει σαν φίλος. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και περισσότερο γιατί ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν, πριν από δύο χρόνια, το που μπορεί να φτάσει η ομάδα.

Λίνεν για Σπυρόπουλο-Ενσαλίβα

Νέα διάσταση στα δύο πολυσυζητημένα πρόσωπα του Πανιωνίου που πρωταγωνιστούν ενόψει του θερινού παζαριού, έδωσε ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "Kicker", κοστολόγησε την αξία του Νίκου Σπυρόπουλου στα τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ο Ταμαντανί Ενσαλίβα δεν έχει συμφωνήσει με καμία ελληνική ομάδα και είναι πιθανόν τελικά να παραχωρηθεί σε σύλλογο του εξωτερικού. Αρχικά αναφερόμενος στον Νίκο Σπυρόπουλο, ο Γερμανός προπονητής υποστήριξε:"Είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες μας. Δεν τον δίνουμε με λιγότερο από τρία εκατομμύρια ευρώ σε όποια ομάδα τον θέλει. Είτε από την Ελλάδα είτε από άλλη χώρα". "Δεν έχει συμφωνήσει ο Ενσαλίβα" Οσον αφορά στον Ταμαντανί Ενσαλίβα, ο Έβαλντ Λίνεν εξάλλου τόνισε:"Δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με καμία ομάδα. Ίσως πάρει πάντως μετεγγραφή σε ομάδα του εξωτερικού". Ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" εξάλλου αναφέρθηκε και στην πορεία της ομάδας του και στάθηκε στην ενίσχυση της στην περίοδο του Ιανουαρίου. "Τον Ιανουάριο ενισχυθήκαμε σημαντικά με τους Λουίς Λουρένσο, Ρέφικ Τζιμπούρ. Κερδίσαμε σημαντικά παιχνίδια. Πετύχαμε την παραμονή μας και πλέον κυνηγάμε την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ", ανέφερε.
Πήγη: www.sport24.gr

Πέμπτη 10 Μαΐου 2007

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ = ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

H Λέσχη Φίλων Πανιωνίου εξέδωσε ανακοίνωση για το ματς με την ΑΕΚ στην οποία αναφέρει: "Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ δίνει την Κυριακή 13/5/2007 και ώρα 19:00 τον αποφασιστικότερο κόντρα στην ομάδα της ΑΕΚ. Ως εδώ η τεχνική ηγεσία και όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μέσα από σκληρή δουλειά και πάρα πολλές άτυχες στιγμές κατάφεραν το πιο δύσκολο έργο. Έγιναν ΟΜΑΔΑ με πλάνο στο παιχνίδι της ,διαρκή αγωνιστικότητα, αυτοπεποίθηση και πάνω από όλα με πίστη και πάθος στο παρόν και το γιγαντώσουμε την πίστη για νίκη για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος ανεξαρτήτως αντιπάλου. Την ερχόμενη Κυριακή πρέπει όλοι μας να δείξουμε προς τους ποδοσφαιριστές αλλά και τη διοίκηση του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ότι ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ (ο πολύς κόσμος του Ιστορικού) ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ μέλλον του, γεμίζοντας τις κερκίδες του σταδίου της Νέας Σμύρνης. Ο αγώνας κόντρα στην ΑΕΚ μπορεί να καταλήξει νικηφόρος αν ενώσουμε τις φωνές μας και σε όσους θα αγωνιστούν κάνοντας το παιχνίδι αυτό που πρέπει να είναι: ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ για αυτούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο ΚΑΙ τον πιο άξιο και Ιστορικό σύλλογο της χώρας που ανέδειξε τους περισσότερους ΜΕΓΑΛΟΥΣ εκφραστές του όλα αυτά τα χρόνια".

Συνέντευξη Τύπου Εβαλντ Λίνεν

Η έξοδος στην Ευρώπη δεν εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από τον Πανιώνιο καθώς η κατάκτηση του Κυπέλλου από την Λάρισα, σημαίνει ότι εκτός από τη νίκη στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ, θα χρειαστεί την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ να μην ηττηθεί από τον ΟΦΗ στην Τούμπα.Ο Έβαλντ Λίνεν πάντως δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας με έμφαση ότι ο Πανιώνιος μπορεί να βοηθήσει μόνο τον εαυτό του.
"Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ. Με ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Κάτι τέτοιο πρέπει να απασχολεί και τους ποδοσφαιριστές μας αλλά και τους οπαδούς μας", ανέφερε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός και πρόσθεσε: "Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν εμάς, είμαστε οι ίδιοι. Δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι, γιατί έτσι θα χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Είχαμε την πρώτη ευκαιρία για να πετύχουμε τον στόχο μας στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ αλλά δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι. Υπήρχε βέβαια και το πέναλτι που μας αναστάτωσε αλλά είχαμε απουσίες και κάναμε λάθη. Τώρα έχουμε μία ακόμη ευκαιρία. Κανένας δεν μπορεί να μας βοηθήσει. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας".

"Προτιμώ αυτή την κατάσταση"

Η έξοδος στην Ευρώπη μπορεί να μην βρίσκεται αποκλειστικά στα...πόδια των παικτών του Πανιωνίου αλλά η συγκεκριμένη κατάσταση, φαίνεται πως αρέσει περισσότερο στον Έβαλντ Λίνεν. "Προτιμώ αυτή την κατάσταση.
Αν ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το Κύπελλο ίσως να ήταν θετικό για εμάς αλλά ίσως και αρνητικό γιατί όλοι αυτοί οι υπολογισμοί θα μας έκαναν να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε 100% στο παιχνίδι μας. Είναι ξεκάθαρη η κατάσταση".
Οσο για το αν η αναμέτρηση με την "Ενωση" έχει τον χαρακτήρα τελικού, ο "κυανέρυθρος" τεχνικός απάντησε:"Επειδή δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, μπορούμε να πούμε ναι. Δεν είναι ένα παιχνίδι για το ΟΥΕΦΑ, είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στην σεζόν και θα αποχαιρετήσουμε τους οπαδούς μας. Μετά από μία καλή χρονιά είναι κάτι το ιδιαίτερο παιχνίδι για να πούμε ευχαριστώ στους οπαδούς μας για τη στήριξη τους σε όλη την χρονιά. Είναι η καλύτερη διαφήμιση, να παίξουμε καλά για να είναι πιο ορεξάτοι οι οπαδοί μας και να έρθουν περισσότεροι την επόμενη χρονιά.

"Πίστευα σε αυτή την ομάδα"

Ο προπονητής των Νεοσμυρνιωτών πάντως τόνισε ότι παρότι σε όλη την διάρκεια της σεζόν δεν μίλησε για έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, παρόλα αυτά είχε πίστη στις δυνατότητες των παικτών του. "Ποτέ δεν μίλησα γι΄αυτό τον στόχο αλλά πίστευα σε αυτή την ομάδα. Είδα ότι είχε ποιότητα αλλά δεν σκοράραμε στον πρώτο γύρο. Κανείς δεν περίμενε να είμαστε εδώ. Ήταν μία καλή σεζόν που δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε στις 5-6 πρώτες ομάδες. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το ΟΥΕΦΑ αλλά το πως θα παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα", τόνισε.

"Να κάνουμε το παιχνίδι μας"

Αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού, ο Έβαλντ Λίνεν επεσήμανε ότι ο Πανιώνιος δεν θα πρέπει να αφήσει την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της, λέγοντας: "Πιστεύω ότι για να είσαι επιτυχημένος στο ποδόσφαιρο, πρέπει να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις. Έτσι κάναμε στον δεύτερο γύρο. Η ΑΕΚ είναι από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία που πετυχαίνει πολλά γκολ και δέχεται λίγα. Πρέπει να αμυνθούμε καλά και παρότι έχουμε απουσίες στην άμυνα, να βρούμε τις λύσεις. Αν τους αφήσουμε να κάνουν το δικό τους παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Τις τελευταίες εβδομάδες παίζουν με τον Λυμπερόπουλο και τον Καμπάνταη στην επίθεση, με τον πρώτο να γυρίζει στο κέντρο. Έχουν καλούς ακραίους όπως ο Ζούλιο Σέζαρ και ο Μαντούκα. Πρέπει να τους κρατήσουμε μακριά από την περιοχή μας αλλά ακόμη και αν συμβεί αυτό, θα πρέπει μετά να μην τους αφήσουμε να βγάλουν σέντρες. Αυτό το λάθος κάναμε και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Τους δώσαμε χώρο". Πηγή: www.sport24.gr